zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Mony Hond Bordo' op bezoek bij VHP voorzitter Santokhi

‘Mony Hond Bordo’ op bezoek bij VHP voorzitter Santokhi

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 feb – Entertainer Joël Martinus oftewel ‘Mony Hond Bordo’ heeft deze week een bezoek gebracht aan het partijcentrum van de VHP. Daar werd hij ontvangen door voorzitter Chan Santokhi. Vorig week werd bekend dat Bordo in Suriname de politiek in wil en daarvoor diverse opties wil bekijken.

In een openhartig gesprek heeft Bordo, die lid is van de ABOP, zijn politieke inzichten over de ontwikkeling van Suriname en zijn eigen ambities kenbaar gemaakt. Ook heeft hij hierbij kennisgenomen van de visie van de VHP over de toekomst van het land en de ontwikkelingsprojecten van de VHP in het binnenland, meldt de VHP.

Volgens de partij is afgesproken dat de gesprekken voortgezet zullen worden om de VHP beter te leren kennen, een partij die hij al geruime tijd met belangstelling volgt en in wie hij veel potentie ziet voor de toekomst.(FOTO: VHP)

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. De surinaamse bevolking is gekomen ergens vandaan, eerst de indianen vanuit mongolie via rusland naar Surinme, daarna komen de europeanen,afrikanen,joden ,libanezen,chinezen, de boeroes, hindoestanen, wong jowo, haitianen,gyanezen, brazilianen , nieuwe chinezen en andere nieuwe inkomers.De surinaamse natie vorming kan alleen bestaan door te leren om elkaar te accepteren en vooral te respecteren. Door te respecteren en door de waarden van een ieder aan zijn waarde te laten en ieder een plek geven in het land dan kunt je pas als surinamer noemen. En dit is de surinaamse cultuur en surinaamse identiteit. Surinaamse cultuur en surinaamse identiteit zijn alle culturen bijelkaar met behoud van eigen achtergrond en ieder elkaar respecteren en met elkaar kunnen omgaan en ieder heeft een plek heeft in Suriname met hun doen en denken. Dus de ontmoeting van Bordo en Chan is een goed voorbeeld. Alleen de kaboela danser en zijn mie sie kaba groep weten niet wat Su identiteit is. Ze willen dat iedereen in Su creeools moet zijn in denken en doen.Of kort gezegd Je wordt geindoctrineerd. Als Baba natek speelt en als Paee gamelan of wajang speeld dan is volgens die Paarse kaboela groep dat Baba en Paee etnisch en achetlijk bezig zijn. Neks no fout zeggen ze dan . Maar wel sari torie ; een gevaarlijke ontwikkeling in Su op dit moment.


  Maak melding
 2. Hiermee geeft deze Hond aan dat hij geen kluiven en botjes lust, dus prijkt hij met een bek vol goud en zijn hals behangen met goud. Elke ongeschoolde idioot wil Suriname naar een hoger level helpen. Zakkenvullers. Hond kan niet vertellen welke Hogeschool hij heeft bezocht en daarvan een diploma heeft. Hij hanteert zijn eigen politiek “gezien” en gehoord willen worden. Dat oud zien wij zeker. Waar blijven de hersens of zit er een groot gat onder zijn schedeldak.


  Maak melding
 3. Chan-drika-persad San-kothi

  Bij deze man geldt alleen eigenbelang en geen algemeen belang. Als hij maar President mag worden., dat is zijn streven. Weet echt niet wat men in deze ziet of vind om president te worden. Bij mij komt deze man over als een grote lobbes.

  Die man is niet bij de tijd zijn accent is net een dorpskind en labiel. Die man voldoet helemaal niet aan de Surinaamse praktische voorwaarden.


  Maak melding
 4. Jarien Gaddem en Lisbeth Clarke (bosland creool) hebben destijds hun les geleerd bij deze zelfde VHP.

  Een bekende vhp ‘er had toen gezegd, dat als zij de verkiezing zouden winnen. Dat zij het hoofdhaar van de negers (djoeta broso) zouden gebruiken om schoenenborstel te maken!

  De neger wordt nooit serieus aangenomen en wordt in de meeste geval misbruikt tegen z’n eigen soortgenoten.
  Elke neger dat zich gaat inschrijven bij de VHP betekent dit vierjaren achteruit.

  Een boslandcreool heeft niet veel nodig om hem te pakken. Een stel aluminium potten en een klok.
  dan atori seti.

  Soms vraagt ik me af, wat eigenlijk aan de hand is met de negers. Wat hebben deze mensen eigenlijk misdaan? Of kan zijn dat de ene neger de ander het daglicht niet gunt. Suriname is een schoon voorbeeld van met die achterlijke negers.

  Mony Hond Bordo wordt straks mopi dagu bordo


  Maak melding
 5. Wanneer loopt deze poppenkast voorstelling ten einde. Dit kunnen we toch niet als serieus nieuws nemen. Mony Hond of hoe deze idioot zich zelf noemt moet beseffen dat de politiek geen speeltuin is voor gelukzoekers. Ga je eerst ontwikkelen op tenminste HBO niveau en kom dan terug met een plan om het land daadwerkelijk van dienst te zijn. Wellicht dat ze speciaal voor hem een ministerie van Goud zaken kunnen opzetten.
  Weke waarde hecht je nog aan het beroep van politicus in Suriname???? Het is niks en wordt alleen maar erger


  Maak melding
 6. Hopelijk komen de hard werkende VHP-ers niet bekaaid er vanaf. Overlopers worden meestal goed beloond, terwijl eigen mensen worden achter gehouden. Het zal zeker gepaard gaan met eisen, bijv.. voor een kiesbare plaats of een hogere positie. Op zo’n manier wordt men nooit een nationale partij.
  Vele partijen zijn als voorbeeld, je wordt toch gezien als een Javaanse, hindostaanse, marron, of een creoolse partij.
  VHP-ers let op uw zaken !


  Maak melding
 7. He @DOE Bye,
  Check ook die handen.
  “HIER MET DAT GOUD!!!”
  Is het nou de hand van Chan of is het de hand van Jagernath. Een beetje vreemde gewaarwording.


  Maak melding
 8. Vraag een marron kind,schoolgaand of niet wat het later wil worden dan is het antwoord steevast president of minister.De marron ziet het geld wat je met de politiek verdient en niets anders.


  Maak melding
 9. Volgens mij is er niets te lachen, ik snap er niets van.
  Ik denk gebrek aan beter,mensen het gaat om een land besturen, waar zijn de echt goede bestuurders er is niet veel tijd meer.


  Maak melding
 10. Mogelijk heeft de heer Santokhi goede redenen om Bordo te ontvangen. Althans ik hoop dat hij die heeft. Zo op het eerste gezicht lijkt het erop dat het hem alleen te doen is om stemmen onder de Marrons binnen te halen? Ik betwijfel ten zeerste of deze move positief bijdraagt aan de geloofwaardigheid van de heer Santokhi, die toch grote politieke ambities heeft. De activiteiten van de VHP in het binnenland (afzet genereren voor land- en tuinbouw producten) kan ik in ieder geval beter waarderen dan (innige) contacten met zo een oppervlakkig overkomende figuur als Bordo.


  Maak melding
 11. Hondsdolheid ! zo gezegd. Politieke ambities berusten in essentie op (economische) kennis en vaardigheden maar het schijnt dat het in Suriname er niet aan toe doet om politiek te bedrijven . Hoe walgelijk moet de sociale- en/of politieke status van deze man niet zijn. De man strooit met geld om zijn volgelingen onder de marrons te binden. Een walgelijke vertoning tevens een belediging dat indruist tegen een goed verstand en het goed fatsoen.

  Je vraagt je af wat geld niet kan doen als je je hoofd niet gebruikt en geen kritische houding weet in te nemen om Suriname en het electoraat tot positieve en kritische denkwijze tot veranderingen te brengen. Hoe zal het deze man anders vergaan in het politieke machtscentrum en om te gaan met de staatshuishouding. Naar mijn mening een eigengereid en narcistisch mannetje, die denkt dat hij met geld macht kan verwerven en hiermee te koop loopt omdat hij gezien wil worden. Geld impliceert immers voor hem macht en meneer geld denkt ook een machtig ridder te zijn. Jammer zal het zijn dat het electoraat hierin mee gaat. Kennelijk is de ABOP voor hem niet goed genoeg of heerst er wellicht verdeeldheid binnen de partij ????.


  Maak melding
 12. Time4Chan(ge)!

  Eenheid In Verscheidenheid.

  Sranansma Oe Bondroe Voor Verandering.

  Weg met ddb en gangsters, die bezig zijn met eigen belang, zelfverrijking

  Suriname/rs First!, Algemeen Belang, Alles Samen Eerlijk Verdelen, Hard Werken En Geld Verdienen Voor Land En Volk. De Grondwet; Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, Internationale Verdragen/ zijn hoger dan een grondwet van een land, oa mensenrechten, regels, orde, rust, veiligheid, normen, waarden, respect, grondrechten, enz.

  Suriname onder ddb en gangsters is momenteel een roversnest.

  Leve:
  – de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP),
  – Bestuur Van De VHP,
  – de leider van de VHP, Chandrikaperkash Shantokhi (CS),
  – Het Programma Van De VHP voor een beter Suriname voor de Surinamers, ongeacht, kleur, afkomst, geloof, etniciteit, enz. Samen Sterker
  – de achterban van de VHP.
  – Alle Surinamers,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Alle politieke partijen die tegen de ndp/ddb zijn moeten zich bundelen samen met de VHP om verandering en een democratische rechtsstaat van Suriname te maken, waar welvaart en welzijn voor een ieder zal zijn. De nationale en internationale doelen zijn belangrijk, waaraan een ieder zich in herkend en voor wilt gaan voor heil, ontwikkeling,, vooruitgang, welzijn en welvaart.

  Suriname/rs, Zindabad
  VHP, Zindabad.

  Eenheid In Verscheidenheid.

  Surinamers U Zult Zelf Moeten Werken Als U Een Andere Koers Wilt Op Gaan Voor Uw Zelf En Uw Kinderen/De Toekomst Ligt In Uw Handen.

  In Een Democratische Rechtsstaat Is Alle Macht In Handen Van Het Volk En Nergens Anders. Er Is Geen Betere Systeem Dan Een Democratische Rechtsstaat Om In Te Leven.

  Niemand Staat Boven De Macht. Het Volk Is De Macht.

  Surinamers,Verworpene Der Aarde Sta Op, De Internationale!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. Een eigengereid / narcistisch mannetje. Hopelijk ziet de VHP voorzitter, Santoki dit in om niet in zee te gaan met deze charlatan. Het is al moeilijk genoeg. om te gaan met de huidige vervaagde normen en waarden die Suriname verder tot de afgrond leidt.


  Maak melding
 14. Als hij zich vrijwillig bekeert tot Hindoe is hij welkom in de VHP.
  De VHP is meer dan een politieke partij. Het is een instelling die de rechten van de Hindoestanen op politiek gebied moet beschermen en handhaven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES