VIDEO: ‘Erwin de Vries wilde als Sranang Man dood gaan’

7
VIDEO: 'Erwin de Vries wilde als Sranang Man dood gaan'

Op woensdag 31 januari 2018 om 23.10u heeft kunstschilder en beeldhouder, Erwin de Vries, na een kortstondig ziekbed, het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. In de nacht van zondag 28 op maandag 29 januari werd Erwin onwel en meldde zich aan bij de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij moest geopereerd worden wegens ernstige inwendige bloedingen.

Na een succesvol verlopen operatie werd Erwin op de Intensive Care behandeld. Echter hebben de intensiteit van de operatie en de status van zijn conditie hun tol geëist en heeft hij op woensdagavond de geest gegeven.

Erwin werd geboren op 29 december 1929 te Paramaribo. Omdat Suriname toen nog een kolonie was van Nederland kreeg hij de Nederlandse nationaliteit. In een interview uit 2011 met Waterkant.Net vertelde De Vries over zijn Nederlanderschap en de reden waarom hij zijn Nederlands paspoort wilde inruilen voor een paspoort uit Suriname.

“Ik ga het Surinaams paspoort aanvragen en het Nederlandse teruggeven, want ik wil toch als Sranang Man dood gaan omdat ik eigenlijk altijd al een Sranang Man geweest ben” vertelde hij aan het eind van dit filmpje:

De details betreffende de uitvaart worden nader bekendgemaakt. De familie doet een dringend beroep op een ieder de privacy van de familie te respecteren in deze droevige tijd.(FOTO: Erwin de Vries met een van zijn dochters)

7 REACTIES

 1. Erwin de Vries:
  Bedankt voor jouw mooie kunstwerken die ons zeker aan jou blijvend zullen doen herinneren.
  Aan de familie, vrienden, bekenden en fans wens ik veel sterkte toe .
  Erwin bedankt en RIP


  Maak melding

 2. RIP Erwin de Vries yu na wan troe-troe Srananman! Gelukkig heeft de heer de Vries van gewone Surinamers en van zijn vroegere woonplaats, Amsterdam wel die waardering gehad die hem als kunstenaar toekomt. Van opeenvolgende Surinaamse regeringen is die waardering er helaas niet geweest, een gemiste kans. Met of zonder die waardering kunnen we vaststellen dat met de heer de Vries een grote zoon van Suriname is heengegaan. Hopelijk zal zijn nalatenschap beter gewaardeerd worden door toekomstige generaties politici


  Maak melding

 3. Rust zacht Erwin je hebt heel mooie kunst gemaakt die waardering verdienen
  De vriendschap met jou zal ik altijd blijven koesteren
  Mijn condoleance aan de familie en sterkte toegewenst in deze droevige dagen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.