Theatergroep Sambel Trasie bezoekt minister in Suriname

4
Theatergroep Sambel Trasie bezoekt minister in Suriname

De theatergroep Sambel Trasie heeft een bezoek gebracht aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken in Suriname. Op de eerste plaats ging het om een kennismakingsbezoek. Ten tweede wilde de groep nagaan op welke wijze het ministerie en de theatergroep iets voor elkaar kunnen betekenen. Zowel de groepsleden als de minister denken dat een samenwerking kan bijdragen aan het vinden van oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken waarmee de samenleving geconfronteerd raakt.

4 REACTIES

 1. Een theater groep is een Spiegel van de gemeenschap. Het bekritiseert op een grappige manier situaties die in de gemeenschap gebeuren.De minister kan dat niet leuk vinden. Als hij subsidie heeft gegeven kan hij die intrekken.

  De minister kan de groep gebruiken om de Javaanse cultuur te stimuleren.De groep moet wel zingen en dansen Javaanse style. Verder verhaaltjes vertellen in ngoko en bosoh voor de kinderen. Probleem is de regering heeft geen geld.


  Maak melding

 2. Politiek is iets dat velen nog moeten leren begrijpen.
  Naar Surinaams begrippen betekend dit
  letterlijk je moet vol streken in je mars hebben om makkelijk een geld te komen/om aan politiek delicten mee te kunnen doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.