Verbranding vlag Nationale Partij Suriname ‘bewuste daad’

17
Onbekenden verbranden vlag Nationale Partij Suriname

PARAMARIBO, 30 jan – “Het zijn mensen die een bewuste daad gepleegd hebben.” Dit zegt Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname, NPS, over het verbranden van de partijvlag bij het NPS-hoofdkwartier. Sommigen beweren dat het junks kunnen zijn geweest. Daar lopen inderdaad nogal wat van rond in de omgeving van het partijcentrum. Maar Rusland vindt de verbranding opmerkelijk kort gebeurd zijn na een succesvolle publieke bijeenkomst.

De opkomst was opmerkelijk goed in vergelijking met recente bijeenkomsten van de NPS. Mogelijk hebben politieke tegenstanders er aanstoot aan genomen. “Als het een week voor of na onze bijeenkomst was geweest, zou ik er niets achter zoeken. Het is meer dan duidelijk dat het voorval te maken heeft met onze activiteit eerder op de avond”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Wat het motief is, valt moeilijk te zeggen.

De vlag is in brand gestoken kort nadat de bijeenkomst was afgelopen. Het moet zijn gebeurd toen de bewaker zich op een ander gedeelte van het partijterrein bevond. Hij heeft nog net enkele types zien wegrennen. Volgens Rusland zal de veiligheid worden verhoogd, gezien de toegenomen nood. “Dit is voor het eerst gebeurd. Het is erg dat personen demonstratief naar je partijcentrum komen en schade aanrichten.”

17 REACTIES

 1. En nu maar kijken hoe slim en verstandig de surinamers zijn.
  De advocaat van deci die een politiek statment geeft in plaats van een verdedigend.
  Alle retoriek ,voor de onafhankelijkheid van sommige figuren leken wel toespraken een meneer uit duitsland de kouwe rillingen liepen me over de rug


  Maak melding

 2. Geachte heer Rusland,
  Hebt u zich wel afgevraagd of de daders niet binnen eigen geledingen moeten worden gezocht?
  Uw beschuldigingen richting derden (uw politieke vijanden) vind ik nogal voorbarig. E.e.a. zou dan impliceren dat deze ‘vijanden’ eveneens u massabijeenkomst hebben bijgewoond. Dat lijkt me sterk.
  Indien dat wel het geval, dan lijkt mij de woede van uw “vijanden” zeer mild te zijn geweest door zich op een vlaggenmast af te reageren. Het had ook erger gekund en was wellicht uw verenigingsgebouw niet bespaard gebleven.
  Hoe laf ik de daad ook vind en ongeacht aan welke zijde de daders gezocht moeten worden, ik kon het gewoon niet laten hierover mijn twijfels over te brengen. Het riekt echter naar een laffe daad binnen uw eigen geledingen met als doel een publiciteitsstunt te bewerkstelligen met een zeer hoog ‘tje-potie’ gehalte.


  Maak melding

 3. NPS moet weer de vlag van de NDP verbranden in OCER. Het leven is strijd en broko bana. Wie daaraan niet mee wil doen is of zal gezien.

  Als je in Nederland gevormd bent of wordt moet je dat weten.

  Zie maar hoe Nederlandse ondernemingen omgaat met producten of goederen van andere landen om het als inferieur te noemen en hun eigen producten te verkopen.

  ddb snapt he broko bana om te overleven. Rusland of NPS kan gaan lopen janken of ook zo keihard te werk gaan. ddb laat zien dat hij Zeeuw is, maar ook pikien Ingie booi, ke. Neger, creool, moksi noemt hij zich niet. A kil a njam a bal tap eksi way aan de wilde kust. Hij zegt, Mik Din Kon, Me Wakti Din.

  Wie Slap of beschaaft volgens de Surinaamse regel beschaaft wil doen, zal té a Wojo Jagi zien hoe de vlag half stok hang. Als je mee wil doen. Ie Moe Moe Njam A Bal tap eksi way. Eerste man dan de bal. Iem Nat a man.

  Oog Om Oog.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Wij van NPS wijken niet voor onderdrukkers ,alle stad Creolen en anderen zullen terug keren naar NPS .

  Mee doen mee denken zij NDP ,maar mee eten doen zij alleen ,ze vreten als op.

  Zelf kinderen hun geld hebben ze gestolen ,na schoolse onderdrukkers zijn dat .

  Niemand wel meer samen met NDP werken daar Bouterse voor de derde keer wel gaan .

  NDP zit bom vol me ruzie men wel Bouterse niet meer als president voor de derde keer .

  BoBo Bouterse is boos op partij genoten ,en Kabinet van President .

  Daarom heeft hij Cilos Akan Troesoe gevraag om de verkiezing weer te bestelen .

  Kanhai Raadsman BoBo Bouterse ben je ook een Revo man geworden .

  Kanhai wat je heb gezeg voor de Rechters als verdediging zelf een kind gelooft het niet .

  Kanhai zie beelden van Jozef Slagveer en Bouterse op internet .

  Kijk ook goed naar de beelden van Jozef Slagveer na opname is Bouterse alleen in leven gebleven .

  Kaihai je staat voor de domste Raadsman in Suriname ga je WIET roken en koeien verzorgen . .

  Nederland of America hadden niets te maken met december 1982 moorden .

  NDP kan niets veranderen in de grond wet daar ze maar 26 zetels hebben en een paar overlopers .

  Niemand gaat met deze schurken werken in 8 jaren tijd heeft NDP 3 miljard USD gebruikt ,de tovenaar Hoefdraad .


  Maak melding

 5. Hahaha daar aan we weer . Altijd en steeds maar wijzen naar een ander. Daar zijn politici in su heel goed in . En dan heb ik het over allemaal . oppositie en coalitie . Straks komt NDP ook met een dergelijke voorval . Maar wat ik niet begrijp is hoe het vilk en jullie hier op waterkant gelijk met de vinger wijzen richting de tegenpartij. Mensen stem massaal op Streij de nieuwe partij van mevr Neus.
  Laat deze oude gekken je niet meer vooor de gek houden . Wij het volk hebben allemaal ( bouta,Chan,Somo,Brunsi,jogi,Abrahams,Gajadien,Girjasingh en nog veel meer ) stuk voor stuk schatrijk gemaakt. Mensen eerlijk gezegd geloof ik hier niets van. Dit is weer zo een politieke stunt van deze gasten om weer stemmers te strikken .
  Mensen opo ung ai .


  Maak melding

 6. @ Anti enz
  “Het riekt echter naar een laffe daad binnen uw eigen geledingen met als doel een publiciteitsstunt te bewerkstelligen met een zeer hoog ‘tje-potie’ gehalt”

  Het riekt; op basis waarvan kom je tot deze boude bewering.
  Heb je bewijzen?
  Zo ja deel deze met ons.
  Zo nee, dan lijkt het mij niet gepast om dit zomaar te stellen.

  Wat het artikel betreft.
  Junks? Waarom zouden junks deze moeite nemen? Was het koud en wilden ze een lekker vuurtje?


  Maak melding

 7. De reuk van het type stook middel was duidelijk. Eigen gelederen gaan hun eigendommen nooit en nimmer vernietigen , zoals bij de NDP het geval is. Het is een intimidatie poging om een schrik bewind te consolideren.
  wij als NPS-ers worden er sterk en slimmer van.


  Maak melding

 8. Ndpmaffia leiding hebben veel verslaafde straatzwervers in dienst. Het zijn waarschijnlijk deze debiele drugsverslaafden die voor een bankoe, dit soort vuil werk uitvoeren. Wo ka.


  Maak melding

 9. De NPS vlagverbranding moeten wij zien / interpreteren als een uiting van vrije meningsuiting tegen de wandaden van de NPS. Het was mijn inziens geen spectaculaire vlammenzee maar een stuk vod van textiel dat langzaam smeulde tot as dat door de aarde wordt opgenomen.

  De NPS had haar huiswerk maar beter moeten doen omdat zij meer dan 50 jaren een dominante rol speelden in de Surinaamse politiek. De verbranding is niets anders dan een symbolische afwijzing van de NPS.


  Maak melding

 10. Hitler begon zin dictatorschap met het verbranden van het parlements gebouw. Een kleine dictator met vlag verbranden?

  Straks weer voor veiligheid redenen de oppositie oppakken?


  Maak melding

 11. Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname, NPS
  Begint de allures van z’n collega partijvoorzitter VHP Chan dri ka persad en PL Paul Tjekre Tjekre over te nemen.

  Het is meer dan duidelijk dat het voorval te maken heeft met onze activiteit eerder op de avond”, zegt blaka Rosya tegenover de Ware Tijd.

  Wat het motief is, valt moeilijk te zeggen. Misschien omdat we een DrieKapartij vormen.

  De vlag is in brand gestoken kort nadat de bijeenkomst was afgelopen. Houd de vlag altijd aan top zodat men het niet kan verbranden. Halve stok of na zes uur gaat het makkelijk

  Het moet zijn gebeurd toen de bewaker zich op een ander gedeelte van het partijterrein (een hectare groot) bevond. Wat verwacht Rusland van die arme scharminkel bewaker en buitendien staat de vlag buiten het gezichtsveld van de bewaker. Langs de trottoir en met steen opgetrokken omrastering. Hoe kon in hemelsnaam de bewaker hebben gezien dat de brandstichters wegrenden.

  Het is erg dat personen demonstratief naar je partijcentrum komen en schade aanrichten. Dit is alweer een leugen, denk jij dat de bewaker de poort zal hebben opengelaten, terwijl hij echter op een andere plek op het trein was. Blakka Rosya kom met een ander verhaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.