donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijUrwin Vyent waarnemend directeur NiNsee

Urwin Vyent waarnemend directeur NiNsee

-

Does Travel

De heer Urwin C. Vyent wordt met ingang van 1 februari 2018 directeur a.i. van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee). Dat heeft het NiNsee bestuur unaniem besloten. Zij is van mening dat er behoefte is aan een verbindende en slagvaardige bestuurder, met ruime (politiek-) bestuurlijke ervaring, kennis van het Trans-Atlantisch slavernij dossier, die goed op de hoogte is van de behoefte bij de verschillende doelgroepen én voldoende draagvlak kan genereren binnen brede lagen van de belanghebbende groepen en organisaties. De in Suriname geboren heer Vyent voorziet volgens het bestuur geheel in deze behoefte.

Urwin Vyent zal de in 2016 ingezette bestuurslijn van professionalisering van het NiNsee verder ter hand nemen. Intern zal hij zich ook toeleggen op het opstarten van de procedure voor de nieuwe voorzitter en verdere aanvulling van het NiNsee bestuur. Daarnaast zal hij starten met de verkenning voor de instelling van een redactieraad en de samenstelling van de werkgroep Herdenkingen.

Drs. Urwin C. Vyent (58) maakte sinds 2010 tot heden deel uit van het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Als stadsdeel bestuurder is hij verantwoordelijk geweest voor de stadsdeelportefeuille Economie, Kunst & Cultuur, Marktbeheer, Milieu en water, Reiniging, Zorg & Maatschappelijke Dienstverlening (inl. WMO).

Na zijn doctoraalstudie Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij ook lid was van de Universiteitsraad, heeft hij onder meer gewerkt als manager van het jongerenwerk in Amsterdam Zuidoost en directeur van het cultureel- en debat Podium Kwakoe (tot 2010). Tussen 2005 en 2013 heeft Urwin Vyent in het kader van de 1 juli Herdenking, de Keti Koti maand en het Keti Koti festival een adviserende rol binnen het NiNsee gehad.(FOTO: AT5)

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

4 REACTIES
  1. Kom naar Suriname om het land op te bouwen i.p.v. te lullen over slavernij verleden !!
    Verander je naam ook naar een naam van een Afro uit Afrika,ook voor al jouw volgelingen geldt dit !!
    Sranan gron e-kari-jou !! Wat heb je te zoeken in Nederland !!
    Verzamel liever wat geld met activiteiten t.b.v de medische zorg en de oudjes !! Weer zo’n “lul-socioloog”. Waarom heb je geen technische studie gedaan i.p.v een nietszeggende sociologie(de-foe-nak-dagoe) !!
    A No Mie tak so: het zijn de wanhopige srananmangs die zo denken !!


    Maak melding
  2. A NO MIE

    Geld van Surineds is belangrijker dan hun gezicht daar in Suriname. Hoe velen hebben niet geprobeerd daar een steentje bij te dragen voor de opbouw van het land.
    Je wordt toch als vreemdeling beschouwd. Ze moeten niet wanhopig zijn, maar gaan aanpakken.


    Maak melding
  3. Het is jammer voor de toekomst van Ninsee, gezien de resultaten die deze “token afro shit DRS in Bijlmer ZO oost heeft gerealiseerd bv..de afgang van podium Kwakoe..invoeren van parkeermoney voor het stadsdeel en geen enkele nuttige verdienste voor een groot deel van de bewoners die op hem lijken.
    Dus de geschikste kndidaat voor de mannetjesmaker.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES