dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameActiviste Maisha Neus verruilt Nederlandse nationaliteit voor Surinaamse

Activiste Maisha Neus verruilt Nederlandse nationaliteit voor Surinaamse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jan – Activiste Maisha Neus zal afstand doen van de Nederlandse nationaliteit. Neus zal opteren voor de Surinaamse nationaliteit. Als Surinaamse kan ze dan mee doen aan de algemene verkiezingen van 2020. Dat het haar ernst is laat de activiste weten op haar Facebook-pagina. Ze komt met een eigen politieke partij, Strei (Strijd). De voorbereidingen zijn al ver gevorderd.

De oprichtingsdocumenten liggen al bij de notaris. “Negen en twintig januari, de dag waar we zolang naar hebben toegewerkt! De start van een nieuwe beweging in Suriname! Dit is het bewijs dat doorzettingsvermogen, hard werk en geloof hebben in hetgeen je doet uiteindelijk zal lonen. Het was een lange weg met veel obstakels, teleurstellingen en problemen, but we did it! STREI!”, schrijft Maisha Neus.

De medeoprichters van Strei zijn Pukusjani Dawsa, Samuel Heru Jabini, Kuang Yin Cheong en Gulshan Alibux.. De stukken zijn maandag ingediend bij de notaris. Maisha Neus verwierf vermaardheid tijdens de hoogtijdagen van het straatprotest tegen de regering Bouterse. Ze scheidde zich op gegeven moment af van de grotere protestbeweging. Een van haar eigen initiatieven was het inzamelen van leermiddelen voor behoeftige kinderen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Ik keus het initiatief van deze mevrouw goed. Maisha Neus laat zich niet inkapselen door de sluwe rovers van VHP, NPS, PL en Abop. Een duidelijk teken aan de wand dat zij zich niet de les laat voorlezen door figuren van het ‘ netwerk’ die automatisch ervan uitgaan dat alleen zij het voor het zeggen hebben in de Surinaamse politiek. Ik ga ervan uit dat veel trouwe NPS-ers en trouwe VHP-ers aansluiting zullen zoeken bij deze nieuwe partij.


  Maak melding
 2. Een ieder wiens intenties oprecht zijn heeft mijn ondersteuning. Alleen heeft ze een lange weg te gaan en met 30 of 40+ politieke keuzes zal het niet makkelijk zijn. Ik hoop dat met de nieuwe wet op politieke partijen, kleine partijen worden ontmoedigd om alleen de strijd aan te gaan, daar er teveel stemmen verloren gaan.


  Maak melding
 3. Hopelijk lukt het deze jongeren om vele studerende en afgestudeerde jongeren met zich mee te krijgen. Vele paars verworden jongeren gaan soowiezo niet stemmen op haar, want ze zijn oerdomme idiote hangjongeren, dit soort ndper’s die anno 2018 tot 2020 steevast dom blijven geloven en hopen dat wat de ndp in zeven jaren vernietigd heeft olv didibri ze na 2020 deze binnen vijf jaar zullen waarmaken. Opa taki, efoe deng dong jonge paarse dwazen stem bakka, dan is er werkelijk geen hoop meer voor de gehele natie. Oma taki, ndpers zijn de oorzaak van de vloek ddb, sa e meki oeng ka. Nefoe taki, deng habi paarse ddb schijt en pis na deng edi. WIe op ndp stemmen zijn voor de misdaad, het onrecht en hebben de paarse leugen lief..soso lobi na soso haat.


  Maak melding
 4. Geweldige beslissing!
  Voor de Surinamer die nog weigert te stemmen op de oude politiek, en sowieso nooit zal stemmen op de NDP is dit eindelijk een alternatief. ik hoop dat ze NOOIT zal samenwerken met de oude partijen, noch met de NDP en haar eigen weg zal gaan. Uiteindelijk zal dat haar partij groot maken!


  Maak melding
 5. Om je paspoort uit een ontwikkeld land in te ruilen voor een paspoort uit een een derde wereldland, is een moedige stap, want je maakt jezelf beperkt in je vrijheid betreft het vrije reizen met een Surinaamspaspoort, bijna voor alles heb je een visum nodig, daarbij worden hier mensenrechten geschonden en is de corruptie hier diep geworteld, en zal je bij de verkiezingen van 2020 ook nog moeten afwachten, dat je hier met die corruptelingen, niet genaaid word.


  Maak melding
 6. Een goed plan een partij zonder corruptie en criminelen, alleen zit er iemand in het partij wie zijn naam ALIBUX een corrupte en criminele verleden heeft.


  Maak melding
 7. Goh, RobG , daar zal mevr. Neus blij om zijn dat ze jouw goedkeuring heeft, maar dat jij als paars geinfecteerde, in de toekomst blij met haar zult zijn durf ik te betwijfelen, ze zal dat zooitje wat er nu zit en voor regering doorgaat ongenadig het vuur aan de schenen leggen en daar twijfel ik dus niet aan en mogelijk zo veel aanhang krijgen dat de NDP daar ook niet blij mee is


  Maak melding
 8. Dan wil ik je het volgende vragen denk je dat deze stel koeien de problemen van suriname gaan kunnen oplossen. Als jullie dat denken dan kan ik jullie nu verzekeren dat jullie niet alleen onder ndp gaan pinaren maar als maisha neus komt dan is het 100 provent zeker dat iedereen en het land niet meer te redden zal zijn. Ik kies voor de oude ervaren partijen namelijk nps en de vhp. Maisha neus begon met te veel leugens te verzinnen. Denken jullie terug naar 10000000 usd en het zogenaamde dossier bij de politie en marihuana legalisatie en ze is ook een drugs verslaafde. Ik zou een ieder vragen om 100 keren te denken want het volk heeft al twee keren het fout gemaakt voor ndp en wat hebben we gekregen van de idioten die geen kennis en ervaring hebben armoede, fallicementen, roof, curroptie, criminaliteit enz enz. Willen jullie dit nog een keer met maisha hebben die vol zit met onervaren mensen en mensen die geen kennis hebben en niets hebben gepresteerd voor hun zelf en voor het volk. Vergelijk het zelf met de vhp en de nps. Volk van suriname jullie zijn gewaarschuwd. De ndp is een politieke partij vol met ezels en nu krijgen we een politieke partij strei vol met koeien. Kunnen ook schapen en geiten een partij opzetten die alleen weten te bladderen


  Maak melding
 9. Helemaal gelijk. Ik denk dat ze eerst ervaring moet opdoen want dit is geen kinder spel. Als het volk dit keer kies voor maisha dan zijn ze helemaal dood. Ik kies voor ervaring en kennis. Ik kies die het voorheen mogelijk heeft gemaakt dat het volk weer kon ademen. Ik kies voor een land dat mij een veilige gevoel gaaf ik kies voor goed onderwijs en gezondheid. Ik kies voor een land waar er werkloosheid is enz enz en dat hadden we met vhp en nps. Veel zaken konden beter maar het was een land die rivhting de top ging.


  Maak melding
 10. Ik vraag mij stellig af wat voor plannen van aanpak Neus heeft om dit land te leiden. Hoogopgeleiden heeft dit land nodig die verstand van zaken hebben om Suriname uit de slop te halen. Mentaliteitsverandering.


  Maak melding
 11. @ JOHAN.
  De NDP zal heus geen stemmen verliezen aan deze partij,de FRAMBO nps zal nu voor goed verdwijnen en de VHP zal ook gaan inleveren,als jij dat niet ziet ,dan ben jij een èchte uilskuiken ! blijf maar lekker dromen .


  Maak melding
 12. In 2020 kunnen paarse na dagu partij gefrustreerde en teleurgestelde vele straatzwervers en drugsverslaafden een politieke partij oprichten, want tegen die tijd gaat hun aanhang flink toenemen. De nationale ddb-ede-froestoe partij olv Meriba.


  Maak melding
 13. Natuurlijk verkeer ik in een euforie stemming met de nieuwe politieke partij van Masha Neus. Het is een prijzenswaardig initiatief. Ook Curtis mag van mij zijn eigen politieke partij oprichten of misschien heeft zijn partij reeds opgericht. Deze nieuwe partijen romen de duiven weg bij VHP en NPS. Dat is een goed teken aan de wand.

  Ray, de rovers van VHP en NPS gaan hun uiterste best doen om Maisha te neutraliseren. Deze nieuwkomer in de Surinaamse politiek lusten zij niet. Voor hen is Maisha groen achter de oren. Zij gaan ervan uit dat voor Maishia geen plaats is in de Surinaamse politiek . Zij kan een positie verwerven tenzij zij zich onderwerpt aan de wil VHP en NPS. Ray de houding van NPS en VHP richting de nieuwe politieke partijen is voorspelbaar.


  Maak melding
 14. Gefeliciteerd met de inzet voor een betere Suriname.Register zoveel mogelijk kiezers die beloven op Stei! te zullen stemmen. 7000 voor elke zetel in de stad.


  Maak melding
 15. Er zit iets los bij deze dame, haar achtergrond zou je kunnen vergelijken met D Bouterse een hersenloze persoon dat assemblee lid wilt worden. Wordt erger dan Bouterse die sma zit helemaal onder de tattoos dan weet men bij voorbaat al met wie men te doen hebt. Iemand dat zo tekeer is geweest met d’r huid kan nooit een fatsoenlijk mens zijn.
  Berouw komt na de zonde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES