Zware beveiliging bij voortzetting december strafproces in Suriname

16
Zware beveiliging bij voortzetting december strafproces in Suriname

De veiligheid rond het gerechtsgebouw in Paramaribo is maandag opnieuw opgetrokken in verband met de voortzetting van het december strafproces. Advocaat Irvin Kanhai, de raadsman van president Desire Bouterse, heeft in zijn pleidooi zwaar uitgehaald naar de Nederlandse autoriteiten en het Openbaar Ministerie. Hij liet ook van de pers en de 15 slachtoffers niets heel.

Het OM heeft bij monde van de auditeur militair aan de Krijgsraad gevraagd om Bouterse voor 20 jaren achter slot en grendel weg te zetten. De advocaat repte van een politiek proces, min of meer aangestuurd vanuit Nederland door middel van een voortdurende poging om de Surinaamse samenleving te hersenspoelen.

Kanhai vindt het spijtig dat Surinaamse journalisten en mediahuizen zich ook nog daarvoor lenen. De verdediging heeft de Krijgsraad niet alleen gevraagd om Bouterse vrij te spreken, maar ook om het OM niet ontvankelijk te verklaren.

16 REACTIES

 1. Een moordenaar blijft een moordenaar Meneer Kanhai.jij met je donken kop verdedig deze satan.God slaapt niet hij zal ervoor zorg dragen dat de duivel zijn straf krijgt punt uit.


  Maak melding

 2. Met allerlei drogredenen en gezwets in de ruimte, tracht deze zwerver het proces een andere wending te geven, en maar blijven beweren dat de 8 dec slachtoffers degene waren die een coup wilden plegen, en dat die moordenaar daar niet aanwezig was, zijn pleidooi zit vol leugens en onwaarheden. Zal straks ook blijken bij een definitieve strafeis.


  Maak melding

 3. ” er is bewijs dat NL en de VS betrokken waren ” …

  Maar waar is dat bewijs dan ???

  Bouterse en zijn soortgenoten kunnen alleen verzinnen en mensen voor de gek houden .. ze zijn nog nooit met keiharde cijfers en bewijs gekomen.

  Slapgelul dus van die Kanhai .. alleen sukkels zullen hem geloven..

  Maar zo zie je .. het is een Hindoestaan die Bouterse verdedigt net als Sital en Adhin etc.


  Maak melding

 4. Ondanks dat de grootste aanbeden criminele moordenaar, drugsbaas en tiran sinds 1980 aan de macht is, heeft dit duivelse beestmens niet kunnen voorkomen dat zelfs zonen Dinoka en Meribaka uit het gevang zijn gebleven. De wapens der Waarheid en de Gerechtigheid zullen ook deze meest geliefde, en tevens vervloekte allergrootste zichzelf en bendeleden verrijkte moordenaar sinds 1980 en zijn gehele maffia corrupte bende criminelen die met hem mee regeren en koste wat kost aan de macht willen blijven ter zijner tijd openlijk voor een ieder treffen. Ook al die tot in hun botten , oerdomme paarse zombies zullen te weten komen dat ze allemaal voor de gek worden gehouden en dat deze lafhartige moordenaar en criminele trawanten, steeds anderen van zijn meedogenloos wanbeleid en falen, de schuld geven. Ondertussen heeft hij zijn moorddadig duivelse commando op scherp staan, maar ook dat zal de Waarheid en Gerechtigheid niet kunnen tegenhouden, allemaal vallen deze paars bezeten ddb demonisch bezeten handlangers, een voor een door de mand. Oma taki, wie eenmaal uit de klauwen van didibri heeft gegeten is verdoemd te worden, een paarse zombie in zijn hel. Ook Somo en Lonnie zijn ook paarse zombies gebleven in hun hart, ook al lijkt dat niet zo. Ndper’s wo ka.
  Laat de paarse ddb leugen en de paarse ongerechtheid eindelijk aan hun einde komen, anders a heri natie e go njang soso didibri paarse ka.


  Maak melding

 5. Volgens Bouterse zijn ze op de vlucht geschoten.En nu komt deze kwal met een heel ander verhaal.Honderd paginas of miljoenen paginas zullen de waarheid niet kunnen veranderen.
  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.
  Deze mijnheer zegt met andere woorden dat als je niet achter moordenaar Bouterse staat dan je dan geen echte Surinamer bent.What kind of shit is dat?Who the fuck is this asshole,


  Maak melding

 6. Beveiliging voor wie en tegen wie!?Geloven de surinamers werkelijk in onzichtbare vijanden?!
  Wie gaat zijn handen vuil willen maken door een aanslag te plegen op een halfdode met in amnestie in het leven gehouden moordenaar?
  Suriname en zijn verhalen ,,boi het doet je lachen!!


  Maak melding

 7. Elke ndper, vanaf de lijder van deze vervloekte religieuze politieke partij zijn paars misdaad erende sekteleden. Oma taki: elk land kent zo zijn rampen en vloek. Opa taki: na kondr disi ddb na a werkelijk vloek sa e ori de gehele natie dom en achter. Ai mek sma kong leki eng zoon, stiefzoon en compaan. Ie ja baja oma zugtoe, drugsboy Dinoka, Roverboi Meribaka, Corruptmang Abrahakaba en ontelbare verworden ndper’s, straatcriminelen en herrieschoppers. Do ka, ai mek ddb ka toe. Mek a viera te sma sroto, beroofd, mishandeld, bedreigd en geslagen. Opa taki ddb na wang werkelijke hebi, een sta in de weg naar eenheid, waardigheid, recht en wet, rust, vrede, voorspoed en economiscvhe stabiliteit. A mang na wang mpp bedrieger en alla ndper’s na wang mpp dong volk.


  Maak melding

 8. prof misaboi

  de barbie aan de kant gelaten

  erger nog hij vreest het bedrijf kill it \

  deze zoekt hem om te ontsmetten v alle virussen en bacteriele aan doeningen


  Maak melding

 9. Kanhai je droom na 35 jaren nog ,om Nederland te beschuldigen .
  Met mede
  Bouterse moet nog voor de Staatgreep van 1980 ook berecht worden .

  Met mede weten van Nederlandse Regering met Van Acht en Hans Wiegel is de staatgreep gepleeg .

  Bouterse heeft eigen rechter gespeeld dat bedoelt Kanhai

  De militairen hebben ook met de Nederlandse Regering Van Acht en Wiegel gewerkt ,dank zij hun is de staatsgreep door gegaan .

  Nederland heeft niets te maken met al de handelingen van Bouterse van af 1982 .


  Maak melding

 10. Hoe evil kunnen mensen zijn om ene Sampi uit de diepvries kist te halen en te vergelijken dit is te erg voor woorden.
  Ik kreeg een rode waas om dit te horen koelie streek.
  Alleen hierom zou ik als fam van Sampi een klacht indienen.
  Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte want dat hebben jullie echt nodig met.
  Bouta je hebt gewoon gemoord geef het nu een keer toe neem je straf en ga wegrotten samen met die andere domme schieters.
  Hun moeten nu slag nemen en jij niet noh dit is erg laf.


  Maak melding

 11. Advocaat Frank Truideman heeft integrale vrijspraak gevraagd voor zijn cliënt Etienne Boerenveen voor alle ten laste gelegde feiten. Dit wegens het ontbreken van wettig en overtuigend bewijs.

  Boi je moet wel poep in de ogen hebben gehad en cement in de oren om in de periode na 1980 tot deze conclusie te zijn gekomen.
  Onvoorstelbaar dat de advocaat dit kan zeggen.
  Hij had liever kunnen pleiten voor verzachtende omstandigheden en voor een lagere straf


  Maak melding

 12. God heeft me (Bouterse) hier geplaatst en voert dus een opdracht van God uit. Dan vind ik dat deze man te nonchalant tewerk gaat. Hij moet gewoon gebruikt maken van de gelegenheid dat hem is aangeboden.

  Hij zal niet moeten wachten tot dat God van hem moe wordt en een ander in zijn plaats zet. Bouterse/President heeft dit meerdere keren gezegd en niemand, zelfs zijn vijanden en Nederland hebben ooit dit als onzin verklaart. Omdat men dit niet kan bevestigen of doet als hun neus bloed.

  De nationale assemblee heeft een amnestie wet aangenomen en de PG heeft dit gewoon naast zich neergelegd. Is een bewezen feit dat de hele gemeenschap raakt en een diepe wond heeft veroorzaakt bij de vertegenwoordigers van het volk.

  En dit kan gewoon weer niet, de (Judas) verraders dient gestraft te worden. Ik vind dat Bouterse keihard tegenaan moet gaan, want als hij het nu niet doet gaat hij later spijt van krijgen.

  De PG en de rest op non actief stellen, al is hij voor het leven benoemd dan toch mag hij niet doen wat hij denkt te doen! Hij dient zich te houden aan wet en regels. Maar wat hij gedaan heeft is gewoon dienst (opdracht) weigering.

  Dan mag hij zeker wel op non actief/buitenfunctie gesteld worden. Ook mag men met alle mooie woorden proberen dit goed te praten, maar wet is wet.

  Bouterse dient te weten dat hij een missie moet vervullen en daar blijft het bij. Alles direct stopzetten en de wetovertreders achter slot en grendel plaatsen. Daarna ziet hij wel verder. Maar alvast keihard handelen tegenover alle wetovertreders in dit land.

  Ik zou Bouterse/President kwalijk nemen als hij het niet opvolgen van opgelegde regels/wetten /ongehoorzaamheid/wetteloosheid niet bestraft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.