Surinaamse oppositiepartijen rekenen op ‘zware’ verkiezingsstrijd

22

PARAMARIBO, 29 jan – Oppositiepartijen bereiden zich voor op een zware verkiezingsstrijd. Het wordt niet bepaald makkelijk met een tegenstander als de NDP van Desi Bouterse. De leiders van de Nationale Partij Suriname, NPS, en Pertjajah Luhur, PL, hebben dit aangegeven op hun respectievelijke jaaropeningsbijeenkomsten. Het gaat partijvoorzitters Gregory Rusland en Paul Somohardjo niet zo zeer om de politieke uitstraling van Surinames grootste politieke partij.

Het zijn eerder de tactieken en streken waar de NDP zich van bediend, waar voor gewaakt moet worden. Somohardjo wijst op het beproefde losweken van leden en parlementariërs. Het laatste ‘wapenfeit’ is de oprichting van de Hervormingsbeweging of HVB. Deze groep van voormalige leden van PL is niets anders dan een schijnbeweging. Naar de verkiezingen toe zal de NDP de beweging opnemen.

Van hervorming of beweging zal dan niets overblijven. Somohardjo spreekt van verraad, een instrument waar de NDP zich van blijft bedienen. Het is de manier om politieke tegenstanders te breken. Volgens Rusland wordt vooral op de sociale media getracht de ‘opmars’ van zijn partij te stuiten. Er wordt daarbij niet gekeken op een leugentje meer of minder. Pas nog is een partijvlag verbrand bij het NPS-hoofdkwartier.

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. So so fraude experts bij NDP, met de verkiezingen extreme controles houden dus. En deh mang frede NPS zo mooi ! Anders waarom de moeite nemen hun vlag in de vik te zetten als NPS toch zogenaamd niks voorstelt [?]

  WAT ZE WEL DOEN DUS lekker púh, DÚÚÚÚH


  Maak melding

 2. Ik hoop dat de Surinaamse gemeenschap na al die jaren van armoede,list en bedrog nu inziet dat op de NDP stemmen zinloos is.Op de NDP stemmen is je eigen graf graven. Wil men vernieuwing tevens vooruitgang en openstaan voor echte Hulp ook vanuit Europa dan zal je bij jezelf te rade moeten gaan.
  Bouwen op loze beloften en waardeloze kreten schieten wij niets op. Deze feiten zijn bewezen. Wat wij in dit land nodig hebben is een goed financieel bestuur
  Economen met een goed stel hersens die geen geld hier en daar lenen om het ene gat te dichten met het andere. De handel en wandel
  Van roekeloze uitgaven en diefstal,zelfverrijking wat al jaren gaande is, is puur een gebrek aan de juiste kader om het land te besturen. Wanneer het staats huishouding faalt moet je ruimte maken en het land laten besturen door hogere kaders en geen piekie piekie plei.Veel geschreeuw en weinig wol. In het verleden is er een onderzoek gedaan in landen waar Creolen wonen. De uitkomst is dat het in deze landen economisch niet goed gaat. Op medisch en onderwijskundig gebied wordt er vreselijk gefaald. Sociale verpaupering en grote armoede. Haat en nijd. Wanneer komt het goed in ons land? Ik ben zelf een creool maar krijg plaatsvervangende schaamte voor deze wantoestanden.


  Maak melding

 3. off topic: (bron: Starnieuws)

  “De nabestaanden zullen horen waarmee hun dierbaren bezig waren. De rol die Nederland gespeeld heeft in Suriname komt uitgebreid aan de orde. Ook zal ik aantonen dat Nederland de vuile oorlog in Suriname heeft gefinancierd. Velen hun oren zullen klapperen. Vandaag is het mijn forum. Ik zal ook uitgebreid ingaan op het requisitoir van de auditeur-militair en zaken ontrafelen,” zegt Kanhai.

  aldus “de advocaat van de duivel”!


  Maak melding

 4. De vader van verraad en vuile streken is Somo zelf. Wij zijn niet vergeten, dat hij voor de onafhankelijkheid zich uit de NPS had teruggetrokken, omdat hij het niet eens was met de onafhankelijkheid. Over de gevallen daarna gaan we niet praten, want die zijn teveel om op te noemen.


  Maak melding

 5. Niet met Bravo de zee opgaan want ook deze multimiljonair is een der grootste schurken in het land.
  maar de allergrootste onder de schurken zijn de NDP leden en de leden van het kabinet van de president en de president himself.

  Alle politieke partijen hebben gewoon poep aan hun handen en boter op hun kop.
  Dus voor wie je moet stemmen? Tja that is the question.


  Maak melding

 6. De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) staat vierkant achter de plannen van de regering om het ambtenarenapparaat af te slanken.

  En vergeet deze partij niet want het judassen is begonnen.
  Hoezo vierkant?


  Maak melding

 7. De ndp is de partij van de corruptelingen, ,de amnestie liefhebbers,de moordenaars, de fraudeurs en corruptie,de bankrovers,coupplegers enz….
  We weten hoe deze criminele partij wint…door fraude en door corruptie..het heeft surinaams grootste criminelen ,vriend en vijand ,brunsie en bouta,een dodelijke combinatie,vol achter gesloten deur politiek ,dat stinkt van fraude,binnen de ndp!
  En de surinamers …keer op keer maken zij de mistake om op deze 2 criminelen als hun lijder te stemmen!!
  En als het niet gaat zoals ze fantaseerden eerder, beginnen ze Santokhi uit te schelden,Santokhi kan het ook niet helpen ,hij doet zijn best,maar het is de surinamers die moeten beslissen,en zij kiezen altijd voor een ramp,ze vragen zelf ervoor!!


  Maak melding

 8. Het wordt inderdaad een gigantische karwei om de verkiezing te winnen.Ook als het electoraal voor niet NDP kiest,is er nog de hobbel van van Dijk-Kolos te nemen.Zij gaat tellen wat zij wil tellen als NDP afhankelijke kiesbureau.Misschien dat Miranda zich intussen ook met de verkiezing gaat bemoeien.Tenslotte komt ook hij uit een fraudeurs geslacht.


  Maak melding

 9. Met vrouw Cilos van Dijk Akan troesoe is de uitslag na 20 dagen tellen .

  Men had de stem kaarten met op zet in karton dozen gezet en dat was DC Miranda de schurk .

  NDP wilde graag 26 zetels om alleen te regeren ,heb zuchtigheid heeft ze in problemen gebracht .

  Niemand wel met NDP werken Bouterse gaat voor President terwijl Hooghart voor Vice President gaat

  Palu gaat NDP helpen in 2020 ,Krolis waarom had je geen Minister post van onderwijs genomen .

  Stelletje Zwendelaars heeft men in NDP ,zelf een Cassave Fabriek kunnen ze niet starten in Para .

  Met vrouw Cilos zal het nooit goed gaan of af lopen ,

  Goed dat men nu al protesteert over vrouw Cilos met haar 21 tellen van maar 200.000 stem kaarten .

  Zelf kinderen van de basis school tellen 200.000 stem kaarten 5 dagen .

  Limbo draai wat Papa Tauwtje Muziek voor BoBo Bouterse

  Limbo was Nieuw Front niet wittig gekozen in 1980 .

  Limbo jouw partij NDP blijf een racisten partij ,daar jullie als alleen willen doen .

  Waar is de werk gelegenheid van NDP Regering gebleven

  Bouterse gaat de geschiedenis in als leider met de meeste vonnis ooit in Suriname .

  Limbo laat NDP nu een nieuwe leider naar voren schuiven zet R Abrahams als President en lijst trekker Paramaribo .

  De Creolen zullen terug keren naar NPS ,daar NDP een boeven parti is

  Bouterse was niet VN Vergadering gegaan naar TRUMP in America ,maar was naar Cuba gegaan ,dat was een smoesje van NDP

  Sedert Obama is Bouterse nooit meer naar America gegaan wel naar Brokobaka

  Wanneer BoBo Bouterse naar America moet gaan verzend LIMBO en Kabinet van President een verhaaltje .

  Wij van NPS Jong en Oud staan klaar voor de verkiezing .

  Wij van NPS gaan al vast mensen registreren die zelf een Casco woning kunnen te bouwen in hun buurt of elk buurt .

  .


  Maak melding

 10. Het wordt niet bepaald makkelijk met een tegenstander als de Na Didibri’s Partij van Desi Bouterse, een duivelse zoon die over lijken zal gaan om wederom te winnen en om aan de macht te blijven. Er helaas nog steeds vreselijk veel bezeten verworden debiele idiote dwaze zombies, die besmet zijn met het paars duivelse virus der misdaad, leugen en onrecht. En die paarse zombies gaan domweg weer voor een derde keer, blindelings, tapoe nanga jesi ai, neks no fout gaan krijsen………..we ga weer vo vijf, want ddb is onze enige echte grote lijder, soso lobi ddb, a wiens baas e go poroe moro ka nanga onoe dong lawmang ndper’s, a moro wi zombies ndpsma go lobi eng, want hij is onze allergrootse verlooser hebt awariedomrieies Stef me Anus Meye en Misjie soso ka Dubai geprofeteerd in 2010 en 2015. Ook in 2020 gaan Steffie en Andrei paarse liegend profeteren dat rust, vrede en voorspoed en Dubai werkelijkheid kunnen worden in een land waar het gros der bewoners oerdomme lui paars zijn, de ndper’s. Wat 100% zal stijgen en vooruit zal gaan zijn handel in drugs, nog meer misdadigheden onder de paars demonisch invloeden onder de oerdomme jonge ndper’s, nog meer armoede, geestelijk en moreel verval. Wo ka stem dong bakka vo drie opa taki. Oma taki elke ndper is misdadig ddb vervloekt. Jepi no de moro gi ding paarse sukkels sa ddb e meki ka dee nanga dee.


  Maak melding

 11. Kort nadat in 2020 ddb en duivelse trawanten te horen krijgen dat ze hebben verloren, zal de paarse hel losbreken, net als in december 1980. Veel domme ndper’s zullen worden aangezet om domme duistere paarse dingens te doen, alla revo ting. Zolang deze paarse duivels niet achter slot en grendel zitten en al het gestolen geld niet in de staatskas wordt teruggestort zal de paarse duivels wind blijven waaien over de gehele vervallen natie. WO ka.


  Maak melding

 12. @ Jacobus,
  Van Dijk-Kolos, gaat zich omhullen in een oranje Boedha-kleed met een “dik-buikige Boedhoe-beeld” als bijzit !!
  Die zal haar kracht geven om te sjoemelen;de financiering van de verkiezingskas van de paarse Njang Dringi Partij komt van de “originese Boedhisten, die al een optie hebben op een terrein van de overheid in Paramaribo-Noord.
  Lit-a-faja , heeft zich al aangekondigd op NPS partij terrein !!!


  Maak melding

 13. Ik ben geen NDP fan; verre van dat.
  Maar die kop van deze rat staat mij ook niet aan.
  Bij hem moeten ze niet die vlag van PL in de fik steken, maar pae himself met benzine overgieten en dan poefffffff.


  Maak melding

 14. 1 dik stem advies : stem nooit op deze rat. Javaanse partijen zijn onberekenbaar en je houdt alleen trauma’s over. Nooit op sapoeni noch somp.
  Dat de ndp zoveel zetels heeft behaald in 2015, kwam door de jongeren(studenten) en de leeg koppige electoraat die dol waren op bb&r.
  EN het zijn die zelfde studenten die de ndp het voordeel van de twijfel gaven en nu veel van hun in de prostitutie zijn
  beland.
  EN het zijn die leeghoofdigen die zo gierig waren op bb&r en nu thuis ruziën dat ze niet uit komen.
  STEM voor de partij die Johan Ferrier heeft opgericht , De NPS.
  De sociaal en democratisch partij.


  Maak melding

 15. Een Volk Die Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  In een democratische rechtsstaat is het de rationele kiezers die bepalen welke koers ze op willen gaan.

  Het algemeen belang, de democratische rechtsstaat,, normen en waarden, de grondwet; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, scheiding van kerk en staat, Internationale mensenrechten cq, mensenrechten, strafrecht.

  De tijd van poppenkast, clowneskegedrag, ddb moonwalk, luchtkastelen, zelfverrijking, eigen belang, armoede van het Surinaamse Volk, devaluatie srd, hoge koersen voor valuta, pikin ingie booi, ke met een paar ara veren op het hoofd en in veren in zijn kont, wakka man die pornoboeken verkoopt, crimineel, voor 11 jaar drugs veroordeelde in Nederland, op de opsporingslijst van DEA/USA, couppleger van 25 februari 1980, 8 december 1982 moordenaar is voorbij, ook voor zijn kliek.

  Volk Van Suriname wordt een keer wakker en laat u voor de gek houden door ddb, gangsters om hem heen.

  Alle macht berust in uw handen en nergens anders, zie uw heel grote armoede. If a bozs, mik a bozs!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. De wong jowos hopen dat ndp weer gaat winnen. Met ndp in de regering zullen de Suries behalve de mongolen ,wong jowos en chinezen , nog meer tranga libie krijgen waarbij schaarte aan voedsel een dagelikse probleem wordt want de suries zijn afhankelijk buitenlandse voedsel, En buitenlanse voedsel is duur en voor veel suries is dat een luxe en onbetaalbaar Dat betekent dat het een mooie kans is voor de mongolen. Deze volksgroepen zijn voedsel outonomen en ze kunnen goedkoop voedsel produceren voor de hongerige Suries. De wong jowos hebben geen Somo en geen Sapoen nodig. De wong jowos zijn zelfstandig en De wong jowos hebben de kunst van het produceren van voedsel en andere produkten en diensten. Met of zonder somo en sapoen, gaan de wong jowo gewoon door met hun ontwikkeling en als Ndp in 2020 wint dan gaan de wong jowos ook gewoon door met het produceren van bamie en nasi goreng, saoto, bakabana, telo terrie,dawet, lontong, tahu,pitjil,sate,goeloong goeloong,es teler, djenang lot, lapis,kemplang,ieren ieren,getook,tiwool,djenang gendool,tjeneel,kemplang,djada,wadjik,casave, bananen,bredeboong chips, mi taai,ketjap,tempe, tjapar,tahu,iwak pee,iwak gareng iwak malem,iwak terri, ebbie,iwak pepessan,sambel dit sambal dat, sroondeng, urap,nasi udek, thee djae , djammu,sambal goreng , bami godok,bamie soup,tahu trapoeng,trasie,kokos melk,kokoswater,kokoskoek,kokossuiker en nog veel meer dit en dat. Wong jowo gaan altijd winnen met somo ,sapoen of bouta of misie keba. Wong jowos hebben de Doe Baai in hun genen. neks no fout


  Maak melding

 17. Somo zit weer te lullen uit zijn nek !! Hij en de zijnen hebben voor- gestemd voor de amnestie wet !! Wat lult hij nu ! Bij hem ging het op percelen en benoemingen voor personen die op hem lijken !!
  @ moksie metie: de “wong jowos” zorgen altijd dat ze i 2-groepen deelnemen aan de verkiezing ,zodat ze altijd in de Regering zitten of overlopen om in de Regering te zitten !!
  Nu ook zo!! Ga de geschiedenis maar na !!


  Maak melding

 18. Het zou goed zijn als Somohardjo de fakkel over zou dragen aan Karta Bink of Waidoe zodat hij zelf op de achtergrond leuke PL Plant initiatieven kan begeleiden. Het zou de PL versterken.

  Somohardjo kan terecht gestigmatiseerd worden op onbetrouwbaarheid en oude politiek ook al doet hij nog steeds jeugdig zijn best.
  Consistent politiek bedrijven is voor hem niet meer te doen.


  Maak melding

 19. Ze hoeven geen verkiezingen meer te houden in Suriname want Bouterse heeft die kiezers al omgekocht om weer te winnen.Die Surinaamse kiezers hebben geen verstand want ze zien hoe het land leeggeroofd is van al zijn reserves dan denken ze anders over de president dat hij de grootste rover is geweest in Suriname.Hij is de slechtste president die Suriname heeft gehad en heeft.Ik schrijf dit als Surinamer die elke dag huilt om mijn land.Alleen maar armoede en dat niemand durft zijn mond open te doen anders word je doodgeschoten als in 1982.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.