zondag, oktober 24, 2021
HomeNieuws uit SurinameNationale Partij Suriname meer dan ooit bereid over te nemen

Nationale Partij Suriname meer dan ooit bereid over te nemen

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 28 jan – De economische en politieke ellende van het moment schrikt de Nationale Partij Suriname, NPS, niet af. Volgens NPS-voorzitter Gregory Rusland is zijn partij meer dan ooit bereid het roer over te nemen. Anders dan de huidige beleidsmakers, weet de NPS wel degelijk wat gedaan moet worden om het tij te keren. Met voldoende steun van de kiezer kan in 2020 een aanvang worden gemaakt.

- Advertisement -

Gouden bergen worden niet beloofd. Daar is de realiteitszin te groot voor bij de partij die voor 2010 een aantal regeertermijnen heeft mee geleid. Rusland zei tijdens de jaaropening in het partijcentrum dat de koe bij de horens zal worden gevat. Begonnen zal worden met het aanpakken van het grootste pijnpunt, de enorme schuldenlast. Gedacht wordt aan het herschikken van de schulden.

Dat moet leiden tot langere looptijden en daarmee een lichtere aflossing. Rusland is er van overtuigd dat de NPS het beter kan dan de regering Bouterse. In het verleden heeft de partij voldoende bewezen moeilijke economische en politieke situaties aan te kunnen. Sowieso kan het niet doorgaan op de huidige manier. Het is volgens de NPS-voorzitter hoog tijd voor een verandering aan de top.26 REACTIES

 1. NPS , jij alleen als politieke partij gaat de strijd niet winnen!Het is beter om de stemmen van de kiezerse gebruiken goed te gebruiken door een samenwerking aan te gaan met de partijen die hetzelfde doel hebben.Zo gaan de de stemmen niet verloren.Toon eenheid .Eendracht maakt macht
  . Door hun krachten te bundelen worden mensen vaak sterker dan wanneer dat ieder enkel voor zichzelf zou opkomen


  Maak melding

 2. Zeg dat niet aan de paars verslaafde en paars besmette ddb misdadige virus aanhangers niet. Neks no fout enne eeh man we ga in 2020 weer vo vijf paars ka jaren vol armoede, misdaad en geestelijk en moreel verval, want eeh valse paarse apostel Stef me Anus Meyje en valse profeet Misjie soso KA Dubai hebt5 dat gezegd en beloofd et omgekeerde van rust voorspoed en vrede, wat paars vertaald betekend onrust, onvrede en armoede. De duivel werkt altijd en zegt altijd het tegenovergestelde zoals duivelszoon ddb en duivelse aanhangers en awariedomries dat doen…….wat goed is betekent paars slecht, vooruitgang betekent in paars achteruitgang, waarheid voor hen is leugen, vrede is onvrede, recht is onrecht etc…….zo beginnen veel verworden paars ddb verslaafde zombies en met paars besmette ddb misdaad virus te redeneren en te denken. Alles wat baas doet is paars kuut geworden.


  Maak melding

 3. Waarom zou je die puinzooi die deze criminele paarse organisatie heeft veroorzaakt willen overnemen, Zorg dan ook dat alle gelden die door deze rovers gestolen zijn, terug komen in de staatskas, en tevens vervolgen, deze criminelen.


  Maak melding

 4. Waarom zou NPS niet kunnen winnen van NDP, het volk van Suriname goed om zich heen kijkt zo als jong en oud, dan ziet men wat voor ellende er is in Suriname.
  Als eerst de devaluatie.

  Als het economisch niet goed gaat in een land, dan gaat er ook niets meer goed in dat land.


  Maak melding

 5. Alle ellende die NDP heeft veroorzaak moet NPS geleidelijk aanpakken. Niet direct maar geleidelijk en ik zeg alle ellende. Dus geleidelijke schoonschip maken. Zelf het geld en de 8 decembermoorden worden geleidelijk aan gepakt.

  En geen medelijden hebben alles toen, en alles gaat volgens de wet gebeuren.


  Maak melding

 6. Alhoewel ik Rusland grotendeels gelijk geeft, is de realiteit daar. De NPS is gegaan van 20 zetels in 1987 naar 2 zetels in 2015, vanwege bar slecht leiderschap. Wij hebben tot nu toe niet gezien, dat Rusland het veel beter doet dan zijn voorganger en dat zeg niet Ik maar zijn eigen partijgenoten. Het zal dus een droom van hem zijn en waarschijnlijk een droom blijven als binnen de NPS het denken niet wordt veranderd.


  Maak melding

 7. Heel veel van de kiezers die op de ndp op 25 mei 2015 gestemd hebben zijn mensen die niet rationeel kunnen denken wat goed voor hen en gezin is, zij genoegen nemen met een paars petje, paars t-shirt, met heel grote luchtkastelen, bbr, space bojo, op boeke muziek flink met hun heupen schudden op meer zand dan gras pleintje en generaties lang al in armoede en ellende leven. Beter weten of hoop hebben deze arme en misbruikte zielen niet.

  Het zijn mensen die armoede gewend zijn en zij gaan ervan uit dat het hun lot is en zij het ook flink verdienen en moeten ondergaan. Het is hun vloek. Van zulke mensen is dus niets te verwachten dat er enige verandering in hun levensomstandigheden ooit zal komen. Het is wel jammer dat dit soort mensen stemrecht hebben en m.i. juist moeten worden uitgesloten waardoor er verandering in Suriname komt. Hoe komt het dat dit soort mensen zo zwak begaafd zijn. Met dit soort mensen zal Suriname het nooit redden. Deze mensen hebben een hekel aan leiders die op hen lijken en zien in een kron bakka pikin ingie booi hun redden, zoals ze dat ook hadden in hun witte meesters tijdens de koloniale periode.

  Met deze mensen zal Suriname nooit goed komen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. De staat creolen zijn aan de verkeerde kant ge gaan .

  Ndp was geen juiste keuze voor de staat creolen .

  Wij van NPS wijken niet voer onder drukking .


  Maak melding

 9. @ Passant,

  Helemaal met je eens, maar die witte meesters waren wel kolonisten, en dit paarse geboefte, zijn wel Surinamers, die hun eigen mensen bestelen, en zorgen voor deze uitzichtloze situatie van deze mensen die niet goed nadenken over de keuze die ze maken, want met een beetje hersenen in je hoofd, ga je niet voor een moordenaar en een veroordeelde drugsdealer.


  Maak melding

 10. Rusland, wat ga je doen aan de berovingen en roofovervallen in Santo Dorp gebied,Wanica,Houttuin en omgeving door personen die op Misiekaba lijken en behoren tot de achterban van Misiekaba,Tigrie Barba en Diko en Brunsie ??
  Alleen HVB, kan oplossing hierin brengen !!
  Zelfs jullie eigen partij terrein kunnen jullie niet bewaken !!
  Roep de hulp in van HVB !!!


  Maak melding

 11. Het volk heeft toen in 1987 massaal op deze mensen hun stem uitgebracht (Front voor Democratie en Ontwikkeling): van de 51 zetels hebben deze 40 zetels binnen gehaald.

  Na herstel van de democratie hebben jullie alle verkiezingen gewonnen en regeringen gevormd. Wat hadden jullie toen bereikt voor het volk geen moer. Alleen bezig gehouden met de decembermoorden tot heden.

  Om dit alles zijn wij het volk de dupe van geworden We vergeven maar vergeten niet.
  We zijn ook moe van het gelul van jullie.

  De NDP is pas in 2015 aan het bewind gekomen tot heden. Men heeft steeds maar geprobeerd de huidige regering te torpederen. In plaats dat jullie meehelpen het land op te bouwen. Zijn jullie juist bezig geweest dit land kapot te maken.

  Familie kijven familie blijven.
  We weten allemaal dat Bouterse grove fouten heeft gemaakt. En keuren we categorische af, maar mag niet zo zijn dat wij de NDP gaat ruilen voor de oude schurken en slappe lul. Dat niet gedraald hebben ons te verkopen voor het buitenland..

  Jullie zijn gewoon op de loer maar het gaat jullie niet lukken.
  Ik verwacht ook van Bouterse dat hij zijn fouten hersteld en zich gaat inspannen om de vrede terug te brengen om dit mooi land gezamenlijk op te bouwen voor onze nakomelingen.


  Maak melding

 12. Sarie torie: dat NPS niet eens in staat is zijn eigen terrein te bewaken !!
  Wees gerust, alles komt terecht !!
  We willen “onze ouroe soe, terug” !


  Maak melding

 13. Het is zeker te hopen voor het land dat de NPS snel het roer omgooit en daarbij Rusland vaarwel zegt zodat een leider met meer deskundigheid, flair, charisma en lef het roer overneemt.
  EN HEEL SNEL!!
  .
  Jammer dat Rusland, typisch Surinaams, die zelf niet ziet en erkent.


  Maak melding

 14. Ik hoop voor het land en voor alle Surinamers dat men bij de volgende verkiezingen met verstand stemt. Maar ik vrees dat men weer zal luisteren naar schreeuwers, dansers, dromers, wakamans, “man-fu-stratie-” figuren i.p.v. nuchtere leiders. De Surinaamse kiezer was in 2010 en 2015 meer geïnteresseerd in utopische verhalen, pakketjes, kraaltjes en spiegeltjes i.p.v. verhalen over de schouders-onder-de-ontwikkeling-zetten verhalen. Het is de vraag of men nu echt wanneer puntje bij paaltje komt anders zal denken en handelen. De winnaar van de laatste verkiezingen riep vaak: “Time Will tell”


  Maak melding

 15. Met emoties alleen bereik je niets in het leven. Want haat, afgunst, wrok en hoogmoed zijn negatieve emoties die door wil en verstand moeten worden beheerst. Blijf niet groen maar wordt mentaal rijp. Groen is natuurlijkheid maar die fakkel is het symbool van geesteskracht (energie). De wil,het verstand en emoties moeten een eenheid zijn. Stop met dromen NPS!


  Maak melding

 16. STOP MET DROMEN;

  – 18000 Volkswoningen
  – 18000 tramverbindingen
  – 18000 vierbaans wegen
  – 18000 fly-overs
  – 18000 liefdevolle martelingen en morden
  -18000 het gaat beter worden, het gaat beter worden.

  De ndp en eerlikheid?!


  Maak melding

 17. @vhp er
  Jij bent gewoonweg bang ,bang wat de nps samen met de vhp in staat is te doen.Ze gaan de ndp vermorzelen en dan is het the end voor jou en de ndp gespuis,Je bent bang voor de toekomst en het einde van de ndp daarom dat jij en de ndp vlaggen van de nps aan het verbranden zijn
  .Jullie van de ndp voelen je geintimideerd door de nps.,
  Hup,hup nps.


  Maak melding

 18. Laat die paarse maffia-clan hun eigen chaos, armoe, ellende en financieel/economische puinhopen opruimen. Niemand moet deze bende willen opruimen, het is een ondankbaar proces van decennia. Nooit aan beginnen. Laat het land maar crashen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.