Zes van negen sterfgevallen Surinaamse baby’s door bacterie

10

PARAMARIBO, 27 jan – Het onderzoek naar de dood van negen baby’s op de Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft gedeeltelijk resultaat opgeleverd. Van zes baby’s is komen vast te staan dat ze overleden als gevolg van een infectie. Dit zegt minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. De infectie is veroorzaakt door de Serratia Marescens bacterie. Waaraan de overige drie baby’s overleden, is niet gebleken.

Het onderzoek is uitgevoerd door een team van verschillende experts. Steun is verleend door de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie. In totaal zijn dertien baby’s besmet geraakt. ‘Uit voorzorg is een aantal maatregelen getroffen, waarna er geen nieuwe infecties hebben plaats gevonden en geen baby’s meer zijn overleden”, zei Pengel tijdens een persconferentie. Alle protocollen voor opname en behandeling zijn doorgelicht.

De Paho werkt aan de afronding om het eindrapport aan te kunnen bieden. De Intensive Care is weer veilig verklaard. Het moest ook omdat alleen het Academisch Ziekenhuis Paramaribo specialistische hulp biedt aan te vroeg geboden baby’s. Er liggen intussen veertien zuigelingen op deze afdeling. De directie van het ziekenhuis ontkent dat de sterfgevallen te maken hebben met bezuinigingsmaatregelen.

10 REACTIES

 1. Ouden van dagen en zelfs babies, dieren, vissen, insecten, planten, bomen, water en zelfs de gronden hebben te lijden onder het paars crimineel corrupt rovend wanbeleid dat sinds 2010 land en volk teisteren, met dank aan oerdom paars debiel dwaas addergebroed, de vervloekte ndper’s, die de grootste moordenaar sinds 1980 aanbidden en vereren olv Stef Me Anus Meyje en Misjiesosoka Dubai. Oma en opa kunnen nog niet vatten waarom enkele familieleden nog steeds geloven in het paarse crimineel gespuis ddb en duivelse trawanten. Rust, vrede en voorspoed, voorzegt door de paarse leugenprofeten Meyje en Misjieka zijn paarse leugens gebleken. Ddb en geboefte ooktoe en meki deng ka.


  Maak melding

 2. Bouterse heeft deze doden op zijn geweten. Surinaamse ziekenhuizen zijn kapot bezuinigd. Aan alles is er gebrek. De ziekenhuizen zijn ook e smerig voor woorden.

  Natuurlijk gaan ze voor nog 5 jaar en de apatische surinamers staan als makke hondjes in de rij voor die massa moordenaar annex coke dealer.


  Maak melding

 3. Volgens de ontwerpbegroting van 2018 bedragen de lopende ontvangsten in totaal SRD 5,5 miljard terwijl alleen al de personele uitgaven SRD 2,6 miljard zullen bedragen. De subsidies SRD 1,8 miljard en rente en aflossing SRD 2,1 miljard. Deze drie posten alleen bedragen al SRD 6,5 miljard. Zoals VES-voorzitter Winston Ramautarsing het stelt, is er dan nog geen minister op reis geweest, de politie nog niet uitgereden, geen krijt voor de scholen gekocht, en zijn er geen ziekenhuizen en medici betaald. Met geraamde uitgaven van SRD 8,6 miljard levert dat ons een onacceptabel tekort van SRD 3,1 miljard op.

  COMMENTAAR: Zure appel – DWTonline.com


  Maak melding

 4. Recent op de eerste hulp AZ oma is flauw gevallen van het lange wachten. Toen ze bijkwam vertelde zij dat ze al de hele ochtend 4 uur lang zit te wachten op haar beurt. Terwijl zij om 7 uur al daar zat. Vreselijk.


  Maak melding

 5. E.e.a. geeft slechts aan dat we ver van Suriname moeten blijven. Mocht je iets kleins overkomen in Suriname waarvoor je naar het ziekenhuis moet om beter te worden, maar uiteindelijk is de kans veel groter dat je zult sterven.

  Onthoudt:
  In Suriname is niemand ergens aansprakelijk voor, niet de ziekenhuizen, niet de artsen, en zeker niet de overheid.
  Velen verzinnen regels ter plaatse, bijna alles gebeurt met steekpenningen, vriendjes politiek of met aanzien des persoon. Verlaat allen het gezonken schip.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.