Advocaat Don Ceder op belangrijke lijst blad Forbes

19
Advocaat Don Ceder op belangrijke lijst blad Forbes

Advocaat Don Ceder is door het blad Forbes geplaatst op een lijst met de dertig meest invloedrijke en inspirerende jongeren in Europa: ’30 Under 30′ gezet, in de categorie ‘Law en Politics’. De internationale lijst ’30 under 30′ kent enkele illustere voorgangers: Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai, actrices Emma Watson en Margot Robbie, artiesten Selena Gomez en The Weeknd en atleten Michael Phelps en Simone Biles.

Don Ceder is geboren en getogen in de Amsterdamse Bijlmer, als kind van een Surinaamse vader en een Ghanese moeder. Hij doorliep vlot het gymnasium en ging op zijn zeventiende rechten studeren aan de VU, met het doel om advocaat te worden. Toen hij eind 2013 afstudeerde, was de markt voor advocaat-stagiaires echter krap. Ceder stortte zich daarom eerst op een ander project: het juristenkantoor Anti Incasso dat al snel landelijke bekendheid kreeg.

Naast zijn dagelijkse werk is hij lijsttrekker voor de ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart en is hij duo-commissielid in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Ceder is door Forbes gekozen vanwege zijn inzet voor de schuldenproblematiek. Dit doet hij onder meer vanuit zijn eigen advocatenbureau, waarbij hij cliënten uit de ‘neerwaartse spiraal’ van schulden wil helpen.

Don Ceder afgelopen week bij De Wereld Draait Door:

19 REACTIES

 1. Die schijnheilige clubje van de Christen Unie. Ze zijn met de premier hahaha in zee gegaan. Zonder enige reserves. Judas of Jezus? Je hoeft niet lang na te denken voor het antwoord.


  Maak melding

 2. Een voorbeeld voor velen, Bijlmer was vroeger een krachtwijk.
  Maar deze jongeman heeft laten zien dat de wijk waar je vandaan komt, niet helemaal negatief op jouw( persoonlijk )
  invloed mag hebben ! Umberto Tan is ook op Bijlmer opgegroeid, maar hij is ook Jurist geworden : waar een wil is, is een weg ! Mensen gaan vaak Stigmatiseren, en vooral als je niet uit een zg goede buurt komt !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. @JZwartmans
  Helemaal met je eens. De meeste mensen die zelfs nog nooit in de Bijlmer zijn geweest praten zeer minachtend over deze wijk. Het ligt aan de mensen in de Bijlmer zelf ,in dit geval vooral de ouders om hun kinderen het goede voorbeeld te geven. Don Ceder kan hierbij als rolmodel fungeren.
  Deze positieve voorbeelden moeten wij koesteren en ervoor zorg dragen dat er meer van deze schapen over de dam volgen.


  Maak melding

 4. @Fredyyy,

  Zodra je iemand tot rolmodel uitroept, corrumpeer je hem. Bovendien, zodra je in de politiek gaat, bindt je je handen en voeten ivm de enge regels die daar gelden.
  Dat geldt voor iedereen. In de politiek kun je niet overleven zonder te verbergen, misleiden of compromissen te sluiten. Dat geldt ook voor deze Don. Maar goed, een advocaat is sowieso al een politicus. Hij weet dat z’n clënt schuldig is, toch zal hij om vrijheid pleiten. Dat heet een christelijke advocaat.


  Maak melding

 5. Kan alleen maar blij zijn voor mensen die niet egoïstisch zijn ongeacht tot welke club hij/zij behoort. Ceder verdient mijn respect, ook dat van mijn buurmannen en buurvrouwen die vaak honger moeten lijden en vanwege hun schulden in een sociaal isolement zijn geraakt.
  Dank dat er nog mensen zijn van het niveau Ceder.


  Maak melding

 6. Ma hoe doet die Ceder dat? Eene kant hei verdedig sguldige mang die heef beroof iemant, ander kant hei help mang die is beroof door sguldige mang en die is nu in sgult. Is hei soort middelaar?


  Maak melding

 7. Mohammed begint al om een baan te zoeken en te houden. Daarna iedere maand op tijd je rekeningen te betalen. Heb geen medelijden met deze mensen. Er is genoeg werk in nederland maar je moet bereid zijn om vieze handen te maken en hard te werken.


  Maak melding

 8. Ik, ik kom uit Suriname, heb de grootste en meeste invloed op alle wezens. Weet een bs forbes dat?! Ik hoef er niet eens voor mijn best voor te doen! Deze schijnwereld. Is de Bijbel nou fictief, of Non??


  Maak melding

 9. Veel respect hoor voor iemand uit de Bijlmer die zichzelf heel goed heeft ontwikkeld; dergelijke rolmodellen mogen wat mij betreft vaker in de schijnwerpers treden. Jammer van die twee studentes op het Natin in Suriname die materiaal van school, glaswerk uit de natuurkunderuimte, hebben gestolen. Vreemd genoeg is dit geen breaking news op deze website, behalve als het studentes uit een bepaalde bevolkingsgroep waren geweest, dan was het heerlijk watertanden voor deze gasten. Maar goed, back on topic: supergoed werk wat deze advocaat verricht en hij verdient het wel om een nominatie op Forbes te krijgen. Supergoed en echt supertop.


  Maak melding

 10. Het is ook nooit goed, die jonge man is positief bezig, uit de reaktie van velen is dat niet goed. Als hij een misdadiger zou zijn al helemaal niet, hetgeen begrijpelijk is. Jullie negatievelingen zijn jaloerse gefrustreerde mensen. Hoe is het om met je zelf te moeten leven. Bah


  Maak melding

 11. Allemaal gelul !!
  Vrijheid,gelijkheid,broederschap !!!
  Geen adel,geestelijkheid,horige zwarten en allochtone lijfeigenen van Wilders achtigen !! of van a pikien ingie boi Bouta !!!!


  Maak melding

 12. @Koos maakt u zich zorgen over mijn bron van inkomsten. En ik kan u verzekeren dat zijn arbeidsverleden er een is om U tegen te zeggen. Net als de lokale/landelijke politiek voert u struisvogelpolitiek door te ontkennen dat in Nederland mensen met schulden zijn en in armoede leven. U bent van oordeel dat men ervoor kiest om vrijwillig werkloos te zijn en te blijven. Dit is onjuist.


  Maak melding

 13. Gefeliciteerd Don je bent een groot voorbeeld voor je jongeren. Waar een wil is is een weg. Het maakt niet uit waar je woont. Wanneer je een goed stel hersenen heb en je gebruikt ze op een positieve manier dan kan je ook je steentje bijdragen in de maatschappij.


  Maak melding

 14. Elke samenleving en met name de jeugd heeft rolmodellen nodig. Don Ceder wordt gezien als rolmodel en dat is zeker om trots te zijn.
  Dat hij opkomt voor mensen die het financieel niet makkelijk hebben en daardoor in de schulden zijn geraakt, hoort men te waarderen.

  Er zijn altijd personen zoals Koos die gelijk klaarstaan met vooroordelen zonder te weten wat de werkelijke redenen zijn dat men geen werk heeft of schulden heeft.

  @ Smatje,

  Hou nou eens een keer op met al die onzin die je hier verkondigt.
  Stel dat een hindustaan als rolmodel was gekozen, dan had je niet gereageerd.
  Bij jou draait altijd alles om creolen. In jouw ogen deugen alleen creolen, de rest en vooral de hindustanen zijn voor waardeloze mensen. Hindustanen noem je dalits, kuli’s en honden.


  Maak melding

 15. Wat zijn enkele mensen hier toch zooo negatief. Men slaagt er steeds weer in om zoveel gift te spuiten en een positief onderwerp een negatieve draai te geven door vooral onbelangrijke bijzaken te benoemen. Het gaat hier in essentie om een jongeman uit de Bijlmer die zich inzet voor zijn medemens. Zijn afkomst of politieke voorkeur maken hierbij niks uit.


  Maak melding

 16. Jammer dat Don geen psychiater is. Werk genoeg voor hem op dit forum. Sommige posters zouden zijn psychiatrische hulp goed kunnen gebruiken.
  Er zijn veel jongelui uit de Bijlmer die hoog opgeleid zijn. Don is daar slechts een van. Wat mooi dat hij zo aan de weg timmert.


  Maak melding

 17. Chappau Daisy jij slaat de spijker op zijn kop. Sommige surinamers zullen hun eigen mensen nooit de credit geven en dat spruit alijden voort uit ziekelijke jaloezie omdat ze zelf nooit iets gepresteerd hebben Inderdaad hoe leven deze negatieve figuren met elkaar? Don’t Ceder is een groot voorbeeld voor zoveel jongeren die dreigen het verkeerde pad op te gaan Kondremangs houden jullie op om mensen die goed bezig zijn in een negatief daglicht te plaatsen en trots zijn ipv je hopeloze domme reactie te posten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.