Suriname krijgt eerste boeddhistische tempel

30
Suriname krijgt eerste boeddhistische tempel

Het zal niet lang meer duren of Suriname heeft over ruim twee jaar de eerste boeddhistische tempel. Monnik Shi Sheng Yeu geeft aan dat bidden in een geïmproviseerde tempel dan niet meer nodig is. Het doel is ook om de Surinaamse samenleving nader kennis te laten maken met de Chinese cultuur en tradities.

Woensdag was er een speciale dienst om de verlichting van Siddhartha Gautama te gedenken. De verlichting van Siddhartha Gautama betekent dat Prins Siddhartha toen tot Sakyamuni Boeddha verheven werd, de grondlegger van het boeddhisme in India. Vorig jaar werd in Suriname al een bezoek gebracht door monniken van de gemeente Da Xiangshan Temple uit de Chinese provincie Shaanxi. Er is toen een samenwerking aangegaan met de Surinaamse boeddhistische orde onder de naam: Stichting Suriname Boeddhistische Associatie, welke staat onder leiding van monnik Shi Long Dao afkomstig uit China. De Stichting bezit binnenkort over een eigen stuk terrein waar de tempel komt te staan.

Er wordt ook eraan gedacht om in Suriname een zogeheten China Town op te zetten volgens de traditionele Chinese cultuur en tradities. Behalve het opzetten van de tempel komt er ook een Shaolin Kung Fu-school en een kliniek voor Chinese traditionele geneeskunde, welke open zullen staan voor een ieder. De stichting verbonden aan de hoofdgemeente in China zal zorgdragen voor de financiering.

Photo credit: tjabeljan Nara044 via photopin (license)

30 REACTIES

 1. @ Johan,
  Goed zo !! En nu de moordenaars (Boedhisten) uit Myanmar onder Angsu-Ki binnen halen.!!!
  Deze vereerders van de “de buikman beelden” hebben zich ontpopt als moordenaars en verkrachters van recentelijk duizenden onschuldige mensen !! Weer wat “wolven” in schaapskleren binnen gehaald !!
  Het originees kolonisren gaat nu via de zg.”Boedhisten” !!


  Maak melding

 2. Huh, het moet niet gekker worden.
  De eerste Surinaamse boeddhistische monnik heeft zich al aangemeld… Ronald Hooghart geheel getooid in oranje habijt.
  Zie je ‘t al voor je?


  Maak melding

 3. Idd @ Johan.
  Een echte toeristische attractie.
  Uniek op deze aardbol; al die zwarte boeddhistische monniken. Baja, Dalai Lonny, Dalai Bordo, en nog meer.


  Maak melding

 4. Dus alle boedhisten worden afgerekend op wat daar in Myanmar aangericht hebben, dus zou je ook alle Islamieten aan moeten rekenen wat de Turken in Armenie gedaan hebben en de isis in de wereld aanricht etc. en Alle christen verantwoordelijk moeten stellen voor het feit dat katholieken en protestanten elkaar in Nrd. Ierland elkaar naar het leven stonden, is dat wat je bedoeld Atheist? leven en laten leven en wat respect voor anders denkende proberen op te brengen i.p.v. af te zeiken.


  Maak melding

 5. @Sur wat ben jij nu voor een idioot ? Hoeveel aanslagen zijn in Suriname door moslims vanuit moskeen gepleegd ? je bent net als een wezel bangerd. Daarom worden Surinamers ook vanuit alle kanten voor dom gehouden. Mag ik zeggen dat alle Surinamers lui en profiteurs zijn ? Amen !


  Maak melding

 6. @ Johan,
  Je vergeet de Israelieten die a.h.w. een holocaust hebben gepleegd onder het toeziende oog van Europa en nog steeds doorgaan, heden ten dage !!
  Ik zag in een droom Maghabe-face Hooghart in een monniks-gewaad zijn “Annana” op offeren bij een Boedha-beeld !!


  Maak melding

 7. Het boeddhisme stelt dat alle ellende voortkomt uit begeerte. Dat is verwoord is de vier edele waarheden.
  De weg naar geluk is het volgen van het achtvoudig pad, daardoor wordt je verlost van je verlangens en wordt je gelukkig, verlicht zoals men dat noemt.

  Als de machthebbers in Suriname oprechte boeddhisten zouden zijn was het land er zeker een stuk beter aan toe.

  Voor de overige Surinamers zou het ook beter zijn boeddhist te worden. Als je geen geld hebt kun je wel begeren, maar krijgen is er niet bij. Beter dan maar niet te begeren.


  Maak melding

 8. @Atheist,
  “Hooghart in een monniks-gewaad zijn “Annana” op offeren bij een Boedha-beeld !!”
  Dat Boeddha-beeld was de directeur van OKB.
  Overspelige Kinloze Boeddha.


  Maak melding

 9. Gezien een aantal reacties hier is er van de vermeende toleranties naar andere geloven in Suriname maar bitter weinig overgebleven, trouwens het “Wan People” vandaag de dag ook maar een loze kreet


  Maak melding

 10. Goede zaak. Suriname moet meer Chinezen met kennis, kapitaal, geestelijk sector naar Suriname halen. Er mag wel een Chinatown in Suriname komen, maar geef ze ook enkele domeinen grond ergens in het zuiden van het land om hun eigen Stad in Suriname te maken.

  De Chinezen hebben hun betekenis/waarde voor Suriname bewezen op talgrijke gebieden. Ook uit India en Indonesië moet men grote groepen van hen naar Suriname halen om voor welvaart en welzijn, productie en exportondernemingen te zorgen. Suriname is dun bevolkt en er is nauwelijks mogelijkheid om exportproductief te zijn. Aziaten zijn productieve mensen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. @Hans van den Broek: Het boeddhisme stelt dat alle ellende voortkomt uit begeerte.

  Dan zijn Boedhisten dom, want vrede nastreven is ook een begeerte nastreven. Dus creatie van ellende uit naam van vrede.

  De meeste Boedhisten begrijpen Boeddha niet eens, laat staan dat ze toepassen wat Boeddha predicte.


  Maak melding

 12. Wang toe dong mang ai leer a kondre tak if ie sidong nanga sroto aai, dang ala sanie sa kong moro boeng. Dang fa foe alla di dede soema? Dim aai sroto.


  Maak melding

 13. @ M.O. Slim,
  Ik zag “Betsie Turf,Silos” omwikkeld in een oranje gewaad,zich laten aanbidden door de paarse meute !!,met een beeld van even dik-buikige Boedha achter zich.


  Maak melding

 14. @passant

  “De Chinezen hebben hun betekenis/waarde voor Suriname bewezen op talgrijke gebieden. Ook uit India en Indonesië moet men grote groepen van hen naar Suriname halen om voor welvaart en welzijn, productie en exportondernemingen te zorgen. Suriname is dun bevolkt en er is nauwelijks mogelijkheid om exportproductief te zijn. Aziaten zijn productieve mensen.”

  In eigen land zijn deze mensen harder nodig. Grote aantallen mensen in die landen wonen nog steeds in extreme armoede.


  Maak melding

 15. @Eigenbalang,

  In eigen land zijn ze juist overbodig, want ondanks een goede studie is er vaak geen baan voor ze. Omdat die landen niet het geld hebben om te investeren en bedrijven op te richten. In Suriname zouden ze dat wel kunnen doen met wat steun.


  Maak melding

 16. De boodschap van Boeddha was simpel: nirwaan.
  Nir=zonder
  Waan=hebbende

  Wie het leven leeft met het besef dat hij zelf niets heeft gemaakt, van niets de bezitter (zelfs niet van z’n eigen lichaam) is en ook geen eigen energie, creativiteit en activiteit heeft, maar dat dit alles van de Cosmos is (geleend), die zal zich ook nergens aan hechten, op geen enkele prestatie trots zijn, niets willen bezitten, niets willen afpakken en alles wat hij krijgt van de maatschappij, terug willen geven. Zo’n persoon leeft met volkomen vrede en rust, zonder vijanden en zonder de behoefte aan verering.

  Toen we werden geboren hadden we een IQ van 10, worden we oud en dement, dan hebben we een IQ van 20. Dus van wie was die kennis toen we 35 waren en een IQ van 110 hadden? Niet van ons. Het was geleende IQ, geleend van de Cosmos, waar het weer terug gaat. Niets is van ons, niets was van ons, niets zal zijn van ons. Alles is van de Cosmos en gaat weer terug ernaar, zoals een boek weer terug gaat naar de bibliotheek en weer uitgeleend wordt aan een ander. Leef dus zonder je te hechten aan dat wat op je pad komt, het gaat immers weer terug en probeer je het te bezitten, dan eindig je met pijn en verdriet en een illusie armer.


  Maak melding

 17. Nu is de Chinese kolonisatie van Su complleet. China town, een tempel,een shaolin monastery voor kungfu an een pharmacy voor Chinese medicijnen.In. de Chinatown komen de accupunctuur en oriental massage stations. De Shaolin monnikens kunnen ook hun geneespraktijken uitoefenen met de Chi.Natuurlijk de restaurants niet vrrgeten met de smaken van de regions van China.

  Gezondheidszorg en tourisme a LA carte zie daar de creative van de Chinese. Verder religie en filosofie er bij. Een aanwinst voor Su zou ik zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.