zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenGezondheidSurinaamse apothekers balen van haperende betaling

Surinaamse apothekers balen van haperende betaling

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 26 jan – Het Staats Ziekenfonds heeft een zodanige achterstand opgelopen bij apothekers dat de bedrijvigheid in gevaar komt. De Vereniging van Apothekers, VVA, trekt daarom aan de bel. De dienstverlening kan niet meer gegarandeerd worden. Cliënten van Surinames grootste ziekenverzekeraar zullen niet meer geholpen kunnen worden. Het SZF heeft toe een achterstand te hebben opgelopen wat de vereffening betreft.

- Advertisement -

Beloofd is die te zullen inlopen. Het gaat om de betaling voor apotheekdiensten in november en december. Voor de apothekers is de maat echt vol. Het voorschieten kan niet eindeloos doorgaan. “Apotheken verstrekken dagelijks geneesmiddelen aan SZF-patiënten en moeten vaak in contanten de voorraden aanvullen. Het gevaar is dat wij straks ons personeel niet op tijd kunnen betalen”, meldt de VVA.

Ook andere bedrijfskosten zullen niet meer betaald kunnen worden. “Wij kunnen geen voortzetting garanderen van de dienstverlening, want wij hebben maar voor slechts vijftig procent uitbetaald gekregen van declaraties over november”, aldus de VVA. Sommige apothekers hebben de dienstverlening al stopgezet. Overwogen wordt deze te hervatten als het SZF werkelijk over de brug komt.11 REACTIES

 1. De kiezers wisten dat dit zou gebeuren maar toch kozen ze neks no fout.De doos van Pandora is niets vergeleken met de plagen die de NDP uitstort over hun kiezers.Natuurlijk hebben Miranda en van Dijk -kilos een beetje geholpen.


  Maak melding

 2. Minister Pengel heeft voor zover ik heb kunnen nagaan nog niet gereageerd. Maar dat is niet ook nodig. Zijn reactie is ons immers reeds bekend: “De apothekers gijzelen het gehele proces van geneesmiddelenverstrekking in Suriname”.
  Als je een goede particuliere verzekering hebt, o.k. Maar ik heb te doen met de mensen die van SZF afhankelijk zijn.
  Wat zou het toch een verademing zijn als deze regering of representanten daarvan eindelijk eens zouden toegeven dat men op veel gebieden een slechte job heeft gedaan of doet. Als er maar iemand in die club zat die de verantwoordelijkheid zou nemen en zeggen: “sorry ik heb mijn best gedaan maar ik kan het niet, aub hier is mijn portefeuille. Laat iemand anders het nu doen”. Maar ik denk dat dat teveel gevraagd is, jammer.


  Maak melding

 3. Pe a moni de bouta?!
  Bouta is de hoofdverantwoordelijke voor alles dat fout gaat in Suriname!En alles gaat fout!!
  Kom op surinamers ,verdrijf hem van de troon,doe wat voor je land,als brazilianen het gedaan kunnen krijgen ,neem een vb van hun,
  Schaar je achter Hofwijks,schaam je niet gezien te worden op straat tijdens protestacties!Laat de anderen lachen ,hun situatie en die van ons verschillen niet,zij durven het niet maar wij wel,kom op surinamers en protesteer!!


  Maak melding

 4. waterberg raskaalt uit zijn dikke vette nek dat dit probleem al van de vorige regeringen was

  wie was toen min v volksgezondheid
  zeker een andere waterberg
  wat een hypocrieten toch deze regeerders


  Maak melding

 5. Wie anno 2018 nog steeds hopen en geloven dat de duivels gekozen ndp regering rust, vrede en welvaart voor land en volk zullen brengen, zijn paars verdoemd verarmde debiele dwaze idioten, en dat zijn alle na dong partij, de ndper’s. Oma waarschuwt haar kleinkinderen dag en nacht, nooit van hun leven een ndper te geloven, ook al is hij of zij familie, want ze zijn paars demonisch van ddb bezeten, de verderver van verworden Suribabwe. Opa taki, sinds de jaren tachtig heeft deze duivels mens ddb veel misdadigheden staan op zijn naam. Zelfs zoon en stiefzoon zijn onder zijn duivelse bewind gevallen en lijden zoals vele oerdomme paarse debiele idioten. Oma taki, voor wie het nog steeds niet willen horen, rijk of arm, jong of oud die allemaal paars zijn bezeten van ddb, wo ka.


  Maak melding

 6. @ Oom Ludwig foe…..
  Door wie is deze stiefzoon opgevoed ?
  Door Ingrid 1 (dochter van Baptista?Jesserun) of Ingrid 2 ,???
  Of door de zus van Moestadja bij wie hij deze zg stiefzoon heft verwekt ??
  Na wang”boefroe-tafra” sannie !!!


  Maak melding

 7. Die vieze paarse hufters weten zich wel toegang te verschaffen tot de beste medische zorg, medische hulpmiddelen en de top medicijnen die beschikbaar zijn. De arme mensen die SFZ afhankelijk zijn, die moeten onder het wanbeleid die onze Cuba ganger heeft ingezet, lijden. Wanneer gaat die grote ellende van Su dood.


  Maak melding

 8. Weer moet de regering toegeven dat zij de zaak verkeerd gepresenteerd hebben.
  De regering/ ZSF lopen extreem achter.

  Oorzaak plannen maken die niet gedekt zijn door inkomsten.


  Maak melding

 9. Wat een onzin allemaal, laten ze die hele club vervangen door ADHD-ers , en weg is alle haperingen . monie op tijd iedereen blij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.