Herdenking Dag van de Republiek India in Suriname

39
Herdenking Dag van de Republiek India in Suriname

Volksvertegenwoordiger Chandrikapersad Santokhi (l) en de Indiase ambassadeur in Suriname, Satendar Kumar (r), vandaag bij der herdenking van de 69ste jaardag van de Republiek van India. De democratie van India werd op 26 januari 1950 gevestigd met de afkondiging van de grondwet. In het kader van de viering daarvan is er ook in Suriname een vlaggenparade gehouden bij de ambassade aan de Dr. Sophie Redmondstraat en is er later op de avond een receptie voor diplomaten en speciale gasten.

Bekijk ook:


39 REACTIES

 1. India is de allergrootste democratie van de wereld en daar kunnen alle landen wat van leren. India kan heel veel dingen maken en daar kan de hele wereld wat van leren. Ook is er in India veel armoede, maar je hebt ook rijkdom. Dat zijn zaken die je ook in de hele wereld ziet, arme en rijke mensen. Het is niet eenvoudig om op te lossen of een verdeelsleutel voor te maken en dat kunnen veel landen wat van leren, ook India en een oplossing hiervoor vinden.

  India laat zien dat iedereen die een binding heeft met India, waar die zich ook bevindt in de wereld altijd weer welkom is en niet vergeten wordt. Wat heeft India aan deze mensen en wat kunnen ze voor de wereld betekenen? Ook hiermee wordt aangegeven dat diaspora heel belangrijk is en Suriname zou hieruit ook moeten leren. Surinamers in het buitenland zouden heel veel voor Suriname kunnen betekenen, alleen moet een een heel goed beleid hierin gemaakt worden.

  Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden, dit is al door zoveel landen bewezen, oa: Israël, China, India, enz. Ook de SuriNeds hebben dat al laten zien en merken op talrijke vlakken. De Surinaamse regeringen moeten ophouden om alles als een éénrichtingsverkeer te zien, een soort melkkoe en na hun bijdrage kunnen ze opdonderen.

  Maak het voor de SuriNeds gewoon eenvoudig om in Suriname ook hun bijdrage te leveren en het zal tot wederzijds voordeel en tevredenheid werken en Suriname zou er veel beter van worden. Genoeg uitdagingen die er zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. India heeft de wereld heel veel gegeven. Van astronomie en astrologie tot rekenkunde, grammatica, scheikunde, filosofie, yoga, Veda’s, Vedaant, Gita, Ramayan, Mahabharat, Bhagvat Puraan, landbouw, cultuur, zang en dans, wetgeving, staatskunde en bestuurskunde, economie, Boeddha, Rama en Krishna, Durga, Lakshmi en Saraswati, Hanumaan, Shiv en Shankaracharya. Grote geesten hebben er gestudeerd zoals Pythagoras, Socrates en Jezus. En zelfs vandaag de dag, ondanks de 1000-jarige bezetting en uitbuiting van het land, opdeling van het land en enorme verschillen in godsdiensten, culturen, rassen, talen, levenswijzen, armoede en onderontwikkeling, is dit het enige land waar Gods Licht permanent schijnt.
  Allen in dit land zul je nog Grote Leraren vinden (hoewel steeds minder en minder) die de mens de weg naar Het Licht kunnen laten zien. Alleen dit land vereert ALLE wezens, koeien, apen, slangen, bomen, rivieren, mensen, lucht, water, vuur, aarde , ether, vrijheid van denken, rdeneren, twisten en filosoferen.
  Wat een bijzonder land!!


  Maak melding

 3. @bmwagoof.
  Dit lul verhaal heb je zeker zelf in boekform gegeven en uitgedacht.
  Meest geloof gerelateerde rasistische land.
  Jou lul modi heeft het voorelkaar. En de kit Hindoes in su doen eraan mee.

  Tjee


  Maak melding

 4. India is op zich zeker een indrukwekkend land. Heel veel te bieden en van te leren. Vandaar dat de Indo intellectuelen overal welkom zijn. Meer dan 2 miljoen indiers studeren per jaar af. Er is veel positief. Maar ook negatief.

  Helaas is er op kastenstelsel en religie nog steeds heel veel discriminatie en racisme. Jammer dat sommige Indieers zich tot de dag vandaag zich een superieur ras vinden t.o.v. andere Indiers en de rest van de wereld. Brahman, tjamaar, dalits enz.enz. zulke termen zijn tot op de dag nog actueel.

  Een hoge kaste (superieur arische ras) zal nooit eten en drinken bij een lage kaste. Lage kasten zijn verbannen tot eigen krotten en dorpen en mogen niet komen waar hoge kasten zich bevinden.

  Wel ben ik van overtuigd dat dit ras verhoudingsgewijs minder rooft, steelt, verkracht en moord.


  Maak melding

 5. @You mofo,

  Geen enkele christen heeft meer godsdienstvrijheid dan in India en geen enkele moslim heeft meer geloofsvrijheid dan in India. Vergelijk de rechten van moslims en christenen van India eens met hun rechten in andere democratiën. Je schellen zullen van verbazing vallen van je ogen.

  Ik daag je uit om de Bhagvad Gita te lezen. Lees het en kom dan terug met je bevinding. Ik wed dat je uit angst niet durft. Angst om je te bevrijden van je vooroordelen.


  Maak melding

 6. Waarom weer in de bedelrij. Waarom bedelen bij de surineds. Ga in eerste instantie zelf inkomsten generen. Ga werken voor je nageslacht. En India de meest door modi geradicaliseerde Hindoe land kan niet eens hun eigen Hindoe mondjes vullen

  Tjee


  Maak melding

 7. @Tjarampi,

  Ondanks dat willen de Rohingya’s het liefst naar India vluchten. Waarom?

  Er is maar één Hindoe-land op de wereld. Moeten de Hindoes dat opnieuw laten afpakken door de moslims en christenen na een bezetting van 1000 jaar? Moeten ze van jou zo stom zijn en hun eigen vernietiging arrangeren?
  Waarom kunnen moslims en christenen niet respecteren dat India een Hindoe-land is ipv steeds maar dit te betwisten?


  Maak melding

 8. Op 26 januari 1950 trad de Indiase Grondwet in werking en werd India een federale republiek.
  Vandaag is het dus de 68ste jaardag van de republiek India en niet de 69ste zoals in het bericht is vermeld.

  Men moet zorgvuldiger omgaan met het plaatsen van berichten. De laatste tijd krioelt het van de fouten in berichten die op deze nieuwssite worden geplaatst.


  Maak melding

 9. @ Mie mofo,

  Het hinduïsme discrimineert niet! Het zijn de gelovigen onder elkaar die discrimineren. Hoge kasten tegen de lage kasten. Verachtelijk gedoe.

  Indiase jongeren willen af van het kastenstelsel. Ze willen af van het bruidsschat systeem. Ze willen een India waar men elkaar respecteert. Ze willen een India waar de kloof tussen rijk en arm significant kleiner wordt. Ze willen een India waar hindu’s, moslims, christenen, budhisten, en alle andere gelovigen in vrede naast elkaar leven.

  India heeft nog een lange weg te gaan om deze doelen te bereiken.
  Het zullen de jongeren zijn die deze doelen zullen bereiken. Niet de ouderen die meestal de regering vormen. Als het aan deze mensen ligt dan blijft het bij het oude.

  Ondertussen gaat India gestaag verder met het ontwikkelen van het land, ondanks de vele problemen die dit land kent.


  Maak melding

 10. @ B.Waqoof,
  Zeer zeker een byzonder land !!
  Helaas, armoede heb je overal in dewereld,dus ook in India.Het is niet je malligheid om een bevolking van bijkans 1,5
  miljard mensen alles te kunnen geven of dat allen even rjk zijn.
  Ook in VS is er armoede ! Echter jammer dat het kastestelsel nog wordt gehandhaafd !!
  De “paarse bende” in Suriname kan nog niieteens een 0,5 miljoen mensen een goed bestaan laten hebben !!
  Sarie torie !!
  Hopelijk dat Bhagwan,Jaweh,Alah en Jezus de mensen zal bijstaan!!,en dat zij bespaard blijven van natuurrampen !!


  Maak melding

 11. Sarie Torie dat wij Surinamers steeds afgeven op anderen !!
  Chinezen en Indiers zitten in de top van de wetenschappelijke wereld !! Kijk maar naar VS,Engeland,West Europa en hun eigen vaderland!!
  Waar zitten wij?? In een Surinaamse “shit-hole” maar schelden steeds op anderen op racistische-etnische-religieuze gronden !!
  Wat is het “hoogste goed’ wat surinamers nu hebben bereikt?
  Bevolking van ampertjes 500.000 inwoners:kwikvergiftiging in de bush-bush,roofovervallen,roofmoorden dat staat in onze suriaamse 10-geboden !!
  @ Jiyani, kijk op “You Tube” naar de film over “Ramanudja”
  de jeugdige wiskundige die afgestudeerd was op Cambridge!!
  Mie na wan fotto-boi, en heb goede vrienden onder alle bevolkingsgroepen, met waardering voor een ieder op het rechte pad !!


  Maak melding

 12. Om te beginnen kent het Hindoeïsme geen religie zoals de Christenen en de Moslims. Omdat deze twee het nest eerlijk hebben verdeelt. En rest nog de Hindoes en de Joden.

  De hindoes zijn wel deelgenoot van het geheel de Joden alzo. Bij de Hindoes was het alles of niks. Toen hebben zij een legende van het geheel gemaakt. Maar de Joden waren ook niet dom en hebben hun leer (Thora) in al deze verschillende overtuigingen/verhalen hun stempel gedrukt

  Wat velen niet door hebt is dat de Mens in iets wilt geloven. Dit zit gewoon in onze genen. Doet er niet toe wie je bent of wat je bent de omlijsting is anders maar de opzet blijft hetzelfde.

  Een ding s duidelijk, dat de Mens een dure tol betaald voor dit alles. Als ’t ware betalen we spontaan om gemarteld te worden. Ik persoonlijk ga dus niet over zulke onderwerpt debatteren het wordt een eindeloze debat zonder overwinnar. Men kan de dingen niet bevestigen en praat alleen maar over dingen dat ons is aangeleerd..


  Maak melding

 13. India is letterlijk en figuurlijk heel vies en smerig land met een oer ouderwetse levensgewoonten. Geloof – en rassenscheiding bepalen het leven in India welke niet van deze tijd is. Kastenstelsel bepaalt wie rijk en wie arm moet zijn. Er zijn zoveel kasten en de kasten discrimineren onderling. Vooral de bevolking van de lage kast ; de dalit; is alleen goed voor om de poep van hoge kasten op te ruimen en de rest wordt de dalit gediscrimineerd en moet leven in de krotten van Bollywood. Daarom moeten de hindoestanen in Su en in Ned gelukkig prijzen dat ze niet in India zijn geboren anders is sari torie .


  Maak melding

 14. India is enige land ter wereld met een kastenstelsel wie er onder de rang lijst voorkomt is en blijft arm je doen wat je wil. Ook al je geschoold ben en je behoort tot de laagste kastenstelsel je krijgt gewoon weg een hondse behandeling.

  India is het smerigste land ter wereld zelf met vakantie zo ik niet willen ook al ze mijn de reis gratis aanbidden.
  Mensen die op vakantie zijn geweest hebben er spijt van.


  Maak melding

 15. Niet alleen in India is er sprake van een kastenstelsel, maar overal ter wereld was het er, is het er en zal waarschijnlijk ook zo blijven, alleen heeft het een andere naam of noemer.

  In de Europa
  was en is de standen maatschappij:
  – Koning, Keizer, adel, geestelijken, Rijken, grootgrondbezitters, leger, kennis, macht,
  – burgers,
  – horigen, lijfeigenen,
  – tuchthuisboeven, landlopers, wezen, enz,

  Thans heb je ook alleen onder andere namen, al naar gelang je: geld, opleiding, beroep, uitkering, afkomst, autotoon, allochtoon, discriminatie, enz overal in de wereld en hun systemen, kapitalisme, socialisme, dictaturen, Rusland, moslimlanden, China, in Afrika enz

  Dit is ook van toepassing in de Nieuwe Wereld, Azie, Afrika, Australië, enz.

  De huidige president van India is afkomstig van een lage kaste, wel een man die gestudeerd had en het tot president geschopt heeft.

  Ook Obama was een persoon, die ondanks zijn afkomst President van de USA werd.

  Ook de geschiedenis van de familie Trump naar de USA verliep niet over rozen en van zijn vrouw ook niet.

  Nieuwkomers in een andere land zullen het niet gemakkelijk hebben om hun plaats te vinden. Vele Surinamers ondanks ze Nederlander zijn worstelen ermee.

  Goed om de vinger naar anderen te wijzen, maar vergeet niet goed naar je zelf te kijken en bij stil te staan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. Het meest bizarre is dat santoki en zijn Hindoe clan van de VHP bij de indiaase dalit op visite is. Raar de 6 Hindoe families denken dat zij nog steeds de machtigste tjamaars in Suriname zijn.

  Tjee


  Maak melding

 17. De man met een dorps mentaliteit weet echt geen houding aan te nemen.
  Kent gij uw land
  De Diaspora uit India in Suriname zou graag een Indisch en een Nederlands paspoort zodat zij zonder visum zouden kunnen rijzen. Ze vinden dat zij ongevraagd door Nederland zijn getransporteerd om de wereld te bevolken.

  Soms als slaven of (de kolonisten zagen deze niet als mensen maar als koelies) ongeschoolde contractarbeiders/loonslaven En werden ook als zodanig behandeld.

  India en Indonesië weigert deze mensen als (diaspora) Indiërs en Indonesiërs (Javanen) te accepteren. Deze hebben bewust gekozen om te vertrekken uit het land van herkomst en hebben daarom ook niet de status van vluchteling mee gehad.

  Als men bewust heeft gekozen om in een ander land zich gaan vestigen zijn ook al je rechten naar de bliksem.
  Welke ex landgenoten valt onder de noemer van diaspora in Nederland vooral als je intussen al je rechten hebt verspeelt/verloren.


  Maak melding

 18. Mensen denken dat indeling van de samenleving in groepen en klassen alleen in India voorkomt. De meesten hier in Nederland durven niet eens in een gegoede buurt in Wassenaar of Bloemendaal te gaan waar ze al na 5 minuten door de politie worden gevraagd wat ze daar doen.
  Overigens, het kastenstelsel in India wordt goed uitgebuit door christenen en moslims. Hun bekeermachine gaat beestachtig hard te werk. Vooral christenen en moslims hebben baat bij het bestaan van het kastenstelsel, want vnl de laagste kasten laten zich bekeren, voor geld en een beter materieel bestaan.
  Wel zielig voor de bekeerde christenen dat ze later moeten erkennen dat Jezus een Hindoe Yogi was geworden.


  Maak melding

 19. India doet veel dingen goed, maar er zijn ook dingen die minder goed gaan.
  Sanitaire voorzieningen zijn nog steeds schaars om een voorbeeld te noemen.
  Het is broek omlaag boven een gootje voor veel Indiërs.
  Daarnaast zijn er veel religieuze spanningen.

  Als ik moet kiezen tussen Suriname en India, het is voor mij door de kat of de hond gebeten worden. Dan kies ik liever voor Suriname en heb ik iig geen last van “Delhi belly”.


  Maak melding

 20. Hebben Hindoes de laatste 1000 jaar India geregeerd? Nee. M.n. muslims en christenen hebben het land bezet en geregeerd. Ze hadden er geen belang bij dat de kennis van de Veda’s, Vedaants en de Bhaagwat Dharma (Sanatan Dharma) zich zou verspreiden. Integendeel, ze bekeerden met alle macht. Dat het Hindoeïsme zich maatschappelijk niet goed heeft kunnen ontwikkelen daardoor is voor de hand liggend. Toch zijn er grote Guru’s geweest, zoals Swami Ramanand, die grote leerlingen heeft gehad zoals Mahatma Tulsidas, Soerdas, Kabir, Dhanna e.d. die allen de Bhakti-beweging , de Vaishnav beweging van hun Guru hebben verspreid. De Bhakti-beweging wier motto was: jaat paat poochhe na koi, Hari ko bhaje so Hari ka hoi (maakt niet uit tot welke klasse je behoort, God accepteert iedereen liefdevol).
  Ondanks dat de mensen van de laagste klasse groot in aantal zijn, zegt het iets over onaantrekkelijkheid van de Islam en het Christendom dat mensen niet uitzichzelf massaal tot deze godsdiensten overgingen, maar vaak hardhandig of met allerlei verlokkingen bekeerd werden. En dus zegt het iets over de aantrekkelijkheid van het Hindoeïsme als de Weg naar God.


  Maak melding

 21. @Pa Winti,
  Mijn Belgische buren zijn vorig jaar in SU op vakantie geweest. Ze zouden daar 4 weken blijven maar zijn hals over kop na twee weken teruggekeerd. Reden ? SU is zo smerig en vies dat zij het voor gezien hielden. Bovendien vrouw was haar leven niet zeker. Zij, een vrouw op leeftijd, werd 2 keer door zwarten aangerand. Ook vond ze het typerend dat de zwarten de hele dag zo lui rondhingen terwijl de Chinezen en de Hindoestanen hard werkten.


  Maak melding

 22. Het verschil tussen India en Su is de kans om door Creolen beroofd te worden…

  Die is in Su zeer groot. Dat je in India door een Creool beroofd wordt is zeer klein…

  Voor mij persoonlijk is de keuze dan snel gemaakt en ben ik nu serieus bezig om een CEO kaart aan te vragen voor India…

  En degene die zegt dat Creolen niet discrimineren heeft nog steeds stront in zijn hoofd en ogen ik heb anders meegemaakt en je hoort van alle kanten verhalen…


  Maak melding

 23. @B Waqoof

  Nu snap ik waarom jij neer kijkt op mijn land en landgenoten met je idiotige boeken en grootspraak.
  Een land verrader die gevlucht is naar blanda en van daaruit mij komt vertellen dat ik jou pad moet volgen.

  Waterkant moet landverraders als jou gewoon blokkeren.

  Opgeruimd staat netjes.

  Tjee


  Maak melding

 24. @Slachtoffer van roofoverval
  Moet je niet verder gaan met je leven?
  Het geklaag doet me erg denken aan het slavernij verleden waar creolen zich pas en onpas op beroepen.

  Veel succes in India en vecht (ook) daar voor rechtvaardigheid voor de minder bedeelden.


  Maak melding

 25. Degenen die zeggen dat India de meest smerige land van de wereld is, moeten maar eerst naar Suriname kijken.

  Dat de hygiëne in India te wensen laat, ga ik niet ontkennen, maar is op dat gebied aan het veranderen.
  Nieuwe huizen die gebouwd worden zijn voorzien van alle gemakken, zoals toilet en badkamer.
  In India heb ik op markten gezien dat toiletpapier in diverse kleuren wordt verkocht. Niet saai wit, maar kleurig en fleurig.

  In de dicht bevolkste woestijn ter wereld, de Thar woestijn, heb ik 2 dagen en 1 nacht doorgebracht. Sanitaire voorziening was prima en schoon. Vriendelijke mensen, die doorhadden dat ik op hen lijk, maar geen Indiase ben.

  Ondanks dat ik toen het hindi niet voldoende beheerste, heb ik met hen kunnen communiceren. Ik mocht zelfs bij een familie hun huis van binnen bekijken. Zag er proper uit, hun keuken buiten zag er ook netjes uit.
  Zich wassen deden ze net als in Suriname in een badkamer buiten met een emmer water en er stond ook een huisje achteraf voor de grote boodschap.

  In dezelfde woestijn gegeten bij een luxe restaurant.
  Toiletten heel erg schoon, dat ik zelfs voor de grap zei dat je van de toiletbril zou kunnen eten.

  Ook hierin heeft India nog een lange weg te gaan, maar binnen enkele decennia zal India er anders uitzien.
  Kom maar in de grote steden en zie terrassen zoals in een westers land.

  Suriname is zo smerig dat ik slechts in een restaurant ben gaan eten. Dat was bij Khazana. De eigenaar is (was) een hindustaan uit Nederland. Open keuken, dus kun je zien hoe er wordt gekookt.
  Zelfs roti eten bij Roopram heb ik niet gedaan, omdat ik Roopram niet hygiënisch vind.

  In veel Afrikaanse landen zijn er nog steeds volkeren die op traditionele wijze leven. Ze wonen in hutten en doen hun behoeften ook in de natuur net als in India er ook volkeren zijn die op de traditionele manier leven.
  Ook in Suriname zullen indianen en marrons hun behoeften in de natuur doen.

  Als het over India gaat, zal er altijd door een aantal personen heel erg negatief en zuur worden gereageerd.


  Maak melding

 26. @ Bongkoro-Sranamang,

  Dank je wel voor de tip. Ga die film over Ramanudja zeker bekijken.

  Wat ook het bekijken zeker waard is zijn de films Aarakshan en Pink.

  De eerste film gaat over de ongelijkheid waarmee leerlingen en studenten uit de ‘lage kasten’ te maken hebben met het beleid in het onderwijs die door de ‘hoge kasten’ wordt bepaald.

  De tweede film gaat over jonge vrouwen en meisjes die te maken met aanrandingen en verkrachtingen en dat men dat in de doofpot wil stoppen of de vrouwen de schuld geeft.

  Beide zijn Indiase films en in beide films heeft Amitabh Bachchan de hoofdrol. De films zijn te zien op Netflix met nederlandse ondertiteling op niveau.


  Maak melding

 27. Neem de aanbidding van de wraakgodin Kali, naar wie de stad Calcutta is genoemd (Cal is een verbastering van Kali, cutta is plaats). Kali Ma, zwarte moeder, is volgens het geloof een van de vele verschijningsvormen van Parvati, de vrouw van Shiva, met Brahma en Vishnu een van de drie hoofdgoden. Een tempel te harer ere bevindt zich, zo wil de legende, op de plek waar eens een van haar vingers terechtkwam, nu een locatie aan de zuidrand van het centrum van Calcutta.

  Ochtendkrieken. Bij de ingang van de Kalitempel speelt zich een levendige handel af in Kali-parafernalia: bloemenkransen, wierook, offerandes. De tempel is in feite een complex van grote en kleine gebouwen, winkeltjes en eethuisjes, die ogenschijnlijk ongeordend naast en tegen elkaar aan zijn gebouwd. Een man, die zich voorstelt als de brahmaan Manik Chattagee (45), leidt rond. Schoenen uit, schoenen aan en weer uit en weer aan. In het hart van de tempel staat een pagode, gedragen door pilaren, waarin het beeld van Kali staat, bedekt met bloemen en offergaves.

  Kali is traditioneel een afzichtelijk, naakt wezen, met felle ogen, een lichaam besmeurd met bloed, met ontblote tanden en een enorme, hangende tong. Ze draagt een ketting van doodshoofden. Haar bloeddorstige karakter ontstond toen ze de duivel Raktavija moest doden. In de achttiende en negentiende eeuw opereerden bandieten in India, onder de naam Thugs, die uit Kali’s naam op grote schaal rituele moorden begingen.

  Waqoof is weer de werkelijke feiten aan het verdraaien. Ik ken geen een geloof met een wraakgodin. Die vindt men binnen het Hindoeïsme wel. Voor de komst van de Islam was het binnen het Hindoegeloof de gewoonte om meisjes levend te begraven. Ook was het ritueel van de weduwe-verbranding bekend. Aan beide afschuwelijke rituelen heeft de Islam een eind aan gemaakt. Veel Hindoe’s die zich door Hindoes uit de hogere kasten gediscrimineerd voelden, bekeerden zich tot de Islam en of het Christendom, religies die beschaving en welvaart voor iedereen in India gebracht hebben.
  Dus Waqoof je probeert een goed beeld van jouw geloof neer te zetten maar jouw geloof is heel gewelddadig en vrouw onvriendelijk !
  Volgens de Veda mogen vrouwen er meerdere mannen erop nahouden en is groepsseks en partnerruil toegestaan.


  Maak melding

 28. @ Hanuman ki aulat
  ,

  Je schrijft dat de islam en het christendom voor iedereen in India welvaart en beschaving heeft gebracht?
  Waarom heeft India dan nog zoveel armen?
  Zelfs onder de Indiase christenen en moslims is armoe troef.

  Je doet alsof het hinduïsme geen beschaving kent. Niets is minder waar dan dat het hinduïsme wel beschaving predikt.
  Het zijn de hoogmoedige hindu’s zelf die de onbeschoftheid prediken.
  Waarom worden moslima’s door moslims als dweil behandeld?
  Waarom worden moslima’s door moslim massaal verkracht?
  Of ga je weer schrijven dat alleen in India verkrachtingen plaatsvinden en dan alleen onder de hindu’s en door de hindu’s.

  Je zegt zelf dat met name de hindu’s onder de lage kasten zich bekeren tot de islam en het christendom.
  Veranderen deze bekeerden ook hun namen in moslim en christen namen?
  Neen, ze blijven ondanks hun bekering tot een ander geloof hun hindu namen behouden. Dus is het heel goed mogelijk dat de tot de islam en het christendom bekeerde hindu’s met behoud van hun hindu namen zich schuldig maken aan verkrachtingen.

  Je veroordeelt het feit dat een hindu vrouw meerdere mannen mag hebben en dat groepssex en partnerruil is toegestaan. De islam staat toe dat moslims meerdere vrouwen ogen hebben en dat vind je natuurlijk goed, want de islam doet niets verkeerd.

  Waarom veroordeel je het sexueel misbruik maken van kinderen door christelijke en moslim leiders niet?
  Het is makkelijk met je vieze wijsvinger te wijzen naar het hinduïsme, terwijl smerige praktijken net zo goed binnen de islam en het christendom zich voordoen.

  Wil je mij wijsmaken dat er binnen de islam en het christendom alles op beschaafde wijze plaatsvindt?
  Ga jij jezelf maar voor de gek houden, ik heb allang door wat voor soort mens je bent.

  Ik heb sterk het vermoeden dat jij of een tot de islam of een tot het christendom bekeerde hindu bent, maar zich wel aanmeldt met de naam Hanuman, Hanuman ki aulat.


  Maak melding

 29. Ik ga later dit jaar naar in Little India, het schijnt daar grandioos te zijn en zal mijn ervaringen delen met jullie.

  Surinaams Indiaas eten is heerlijk, vooral de roti’s van Knorr!
  Hahahahaha.


  Maak melding

 30. Nadat de Engelsen India hebben verlaten hebben ze in India nooit meer gebouwen gebouwd. Alle grootte gebouwen in India zijn door Engelsen gebouwd.

  Grootste goudmijn in India wie werken er in, alleen maar Amerikanen. Zelf de graafmachines worden rood de Amerikanen bediend en ze worden in dollars betaald.
  Jammer voor de inwoners van India.

  Ze hebben alles maar blijven arm en ik blijf het zeggen het is de smerigste land ter wereld. Ratten met mensen in een tempel Bah.


  Maak melding

 31. Nadat de Engelsen India hebben verlaten hebben ze in India nooit meer gebouwen gebouwd. Alle grootte gebouwen in India zijn door Engelsen gebouwd.

  Grootste goudmijn in India wie werken er in, alleen maar Amerikanen. Zelf de graafmachines worden door de Amerikanen bediend en ze worden in dollars betaald.
  Jammer voor de inwoners van India.

  Ze hebben alles maar blijven arm en ik blijf het zeggen het is de smerigste land ter wereld. Ratten met mensen in een tempel Bah.


  Maak melding

 32. Mijn vraag aan de mensen die zo van Inda houden.
  Ga gewoon voor 4 weken met vakantie in India.

  En nog wat heb je ooit in een bollywood film een krotenwijk gezien.


  Maak melding

 33. Yiyani, ga hier niet de wandaden die in jouw heilige boeken staan goedpraten. Ga niet de wandaden die door Hindoes zijn en worden gepleegd, laffe moorden op Christenen en op Moslims goedpraten. Ja het Hindoegeloof heeft respect voor andere geloven maar ondertussen worden moskeen, kerken en tempels van Sikhs met de grond kapotgemaakt. Misschien een idee dat China dat land platgooit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.