Topman Iamgold krijgt toponderscheiding van Suriname

11
Topman Iamgold krijgt toponderscheiding van Suriname

PARAMARIBO, 25 jan – De regering heeft de hoogste functionarios van multinational Iamgold, onderscheiden. Algemeen directeur Steve Letwin is benoemd tot Groot-Officier in de Ere Orde van de Gele Ster. Vicepresident Ashwin Adhin zei bij de gelegenheid dat Letwin zich heeft laten kennen als een doorzetter. Hij heeft het bedrijf in goede en slechte tijden getrokken. Letwin was er ook in 2013 toen de goudprijs internationaal kelderde.

Ook de uitdagingen in Suriname zelf worden steeds weer overbrugd. Het is dankzij onder meer deze inzet dat honderden arbeidsplaatsen behouden werden. Ook Letwins “persoonlijke” betrokkenheid bij het wijzigen van de Delfstoffenovereenkomst in 2013 werd aangehaald. De samenwerking met gemeenschappen nabij de goudmijn van Iamgold, is voor de regering eveneens opmerkelijk.

Letwin was betrokken bij discussies met bewoners van het dorp Nieuw Koffiekamp. Uiteindelijk is overeenstemming bereikt. De buren mogen mijnen op de concessie van Iamgold in Brokopondo. Steve Letwin noemt de onderscheiding het bewijs van “de kracht van onze relatie met Suriname.” Een relatie die het product is van “buitengewone en aanhoudende inspanningen verricht door een zeer grote groep van personen.”

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Haha
  Zeker proberen de topman te paaien door hem een (nietszeggende) onderscheiding te geven.
  Vraag me af waarom de topman van Suralco (Alcoa) nooit zo een onderscheiding heeft ontvangen.
  Bouterse denkt dat hij zo een voordeel kan behalen bij de nieuwe onderhandelingen voor een verbeterde cut van Iam Gold.
  Hoe dom moet je zijn om dit niet te doorzien.
  Maar hij vergeet dat een verbeterde deal niet zomaar kan plaatsvinden en de topman niet alleen beslist.


  Maak melding

 2. Groot-Officier in de Ere Orde van de Gele Ster. Is dit alles voor iemand dat zoveel heeft betekent voor land en volk. Dit is echt een schaamteloze vertoning van de Vicepresident Ashwin Adhin en Minister Regilio Dodson.

  Dan staat de minister zo trouw als een Pauw naast de niets vermoedend gedecoreerde directeur Steve Letwin.

  Hoe de President dit soort comedy spel kan toestaan is onbegrijpelijk.
  Dit is puur huichelarij

  Cultuur botsingen in zuid America-Suriname
  van de president weten we dat hij een remigrant is maar van de minister is nog onduidelijk.


  Maak melding

 3. Other Topic
  Beginnende brand in presidentieel paleis

  is de clan bezig documenten te verbranden toen er zo nodig gerookt moest worden of andere zaken die met voor te maken hebben worden uitgevoerd?


  Maak melding

 4. Whaaaaaihahahahaha,
  @Tante Sidonia, ‘Sjors en Sjimmie’.
  Je bent niet bang noh dat je hier de wind van voren krijgt wegens discriminatie?
  Btw kijk Sjimmie in koloniale dress; “Ikke Sjors onderscheiding geef voor Baas omdat hij wegdraagt zoveel goud uit Suriname’.


  Maak melding

 5. Wat een vetoning zo doozichtig en een blediging voor het volk dit is de man die het mogelijk maakt dat AU (goud) geld op paymaster accounts of feduciaire rekeningen terecht komen dit is het bedrijf die in de goud wereld bekend staat fout!!! Bedrijf vergeet niet waarom kaloti naar Suriname is gekomen…..ik weet teveel hier over om er kort over te schrijven. …dit is een lange neus naar het volk trekken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.