zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinames minister van Financiën: stappen vooruit gezet, nog lange weg

Surinames minister van Financiën: stappen vooruit gezet, nog lange weg

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 jan – De weg naar herstel is nog lang. Dit zei minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tijdens een presentatie voor de Vereniging van economisten in Suriname, VES. Er zijn weliswaar stappen vooruit gemaakt. De inflatie is redelijk onder controle. Hetzelfde geldt de wisselkoers voor vooral de dollar. De regering heeft redelijk succes geboekt met het beheersen van de economische neergang. Om echt duurzaam vooruit te gaan, is veel meer nodig.

Onder meer zal meer aandacht gegeven nodig zijn voor het ambtenarenbestand. Deze is veel te groot voor een overheid die zich aan het terug trekken is. Het betalen van de salarissen is elke maand weer een worsteling. Zoals zoveel ministers van Financiën voor hem, had Hoefdraad het ook over ‘sanering’. Gekeken zal worden naar mogelijkheden tot het efficiënter krijgen van de overheid.

Net twee jaar voor de verkiezingen is het niet verwachtbaar dat er echt drastisch zal worden gesneneden in het bestand. Volgens Hoefdraad wordt hard gewerkt aan het drukken van de uitgaven. Het begrotingstekort is vorig jaar terug gebracht met bijna drie procent. De inkomsten namen toe met bijna een miljard Surinaamse dollar (ongeveer honderd miljoen euro). In 2018 zal verder gewerkt worden aan stabilisatie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

28 REACTIES
 1. Wat de minister probeert te zeggen,is dat het nooit meer wordt zo als het land eens was.Er gaan meer baby’s dood gaan,meer kinderen misbruikt,uit onzedelijkheid behaalde gelden,gaat door het kabinet opgesoupeerd worden enz.


  Maak melding
 2. In verkiezingstijd worden er weer 10.000 ambtenaren aangenomen, allereerst als stem en klapvee en vervolgens jarenlang een 7 even leventje dankzij de paarse maffia. Stabiele koers is nu euro 1:10 bij de Chinees. PATHOLOGISCHE LEUGENAAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 3. Er moet drastisch gesaneerd worden binnen het overheidpersoneel 40% van de personeel moet weg last in first out. Persioenstelsel moet ook veranderd worden de leeftijdgrens moet van 60 naar 65 jaar. Overall in de wereld zijn de pensioenleeftijd aangepast behalve in Suriname waar juist de mensen liever lui dan moe.


  Maak melding
 4. Er moet een overgangskabinet komen.
  Die moeten Suriname moderniseren en automatiseren op sociaal economisch en politiek gebied.
  Impopulaire matregelen nemen die goed zijn voor het land voor de lang termijn.
  Het steeds vooruitschuiven gaat het probleem niet oplossen. Europa en landen daar hebben het een paar jaar ook moeilijk gehad. Nu bloeit de economie weer op.
  Het is niet altijd makkelijk geweest maar goed iemand moet een start maken. Maakt niet uit welke politieke partij het is.
  Ze zijn allemaal stuk voor stuk te bang om dit uit te voeren.


  Maak melding
 5. Surinames minister van Financiën: stappen vooruit gezet, nog lange weg

  In normale mensen taal: We hebben bijna de hele staatskas leeggeroofd, maar we hebben nog wat meer tijd nodig om al het geld naar onze bankrekeningen over te maken.


  Maak melding
 6. Rekentovenaar en goochelaar boefdraad laat van zich horen en als of wij het niet moeilijk genoeg hebben moeten we volgens hem heel veel geduld hebben met de ndp geboeften .
  Of dat ons blij moet maken….boefdraad,doe ons een plezier en hou je mond voor altijd dicht.


  Maak melding
 7. Van al die wensen en uitdagingen, hoeft de regering slechts 1 in te lossen, dan maken zij hun onsterfelijk. Wat moet komen, is die tram-verbinding Lelydorp-Poelepantje (Dat voelt en oogt veels te goed!). Dit zal zeker een boost zijn voor het toerisme. Op lange termijn is toerisme de enigste bron van inkomsten.
  Keep it up.


  Maak melding
 8. VOS-DIRECTEUREN: ‘UITSPRAKEN BOUTERSE BEZIJDEN DE WAARHEID’
  25/01/2018 10:02 – Ivan Cairo

  De vraag is nu van: waaraan wordt SRD 56 mln ( lesuren vergoeding; zie begroting) uitbesteed?

  Begroting Min.van Onderwijs 2018
  Specificatie Lonen en Salarissen Bedragen
  Code Lonen en Salarissen
  61001 Ambtelijk 716.776.253
  61002 Vakantietoeslag 64.004.879
  61003 Overwerk 205.623
  61004 Bonussen en gratificaties 1.467.400
  61006 Vacatiegelden 40.355.123
  61012 Detachering toelagen 2.000.000
  61014 Persoonlijke toelagen 28.000.000
  61015 Lesuren vergoeding 56.000.000
  61017 Waarnemingstoelagen 1.255.720
  61018 Inconvenienten 8.000.000


  Maak melding
 9. De overhead en de parastatale bedrijven zijn overvol met regerings partij stemmers. Welke partij gaat all die Jensen der af gooien? Boefje doet de gorilla borst roffel.
  Meer particuliere ondernemingen met hogere linen kan vermindering van werkers brengen. Ja Su is op de Lange weg.


  Maak melding
 10. “Onder meer zal meer aandacht gegeven nodig zijn voor het ambtenarenbestand. Deze is veel te groot voor een overheid die zich aan het terug trekken is”
  Onzin.
  Hoezo terugtrekken. De allocatie geschiedt in tegengestelde richting: de overheid bemoeit zich juist meer met de markt in plaats dit over te laten aan het bedrijfsleven.
  Het meest recente voorbeeld dat mij te binnen schiet:
  Staatsolie moet zich terugtrekken ten gunste van een Chinese onderneming na ingrijpen van de president.

  “Volgens Hoefdraad wordt hard gewerkt aan het drukken van de uitgaven”.
  Welke uitgaven en met welk bedrag?
  Niet de aflossing, niet de rente, niet de salarissen van ambtenaren.

  “Het begrotingstekort is vorig jaar terug gebracht met bijna drie procent”
  Dat is knap, maar eerst met 3% laten toenemen en vervolgens 3% laten afnemen zegt mij niet zoveel
  Immers volgens de minister bedroeg het tekort over 2016 3%, zou toenemen tot 6% en nu dus weer 3% afnemen.
  waterkant.net/suriname/2016/08/26/begrotingstekort-suriname-binnen-marge-imf/
  Bron: Waterkant


  Maak melding
 11. ” Er is nog een lange weg te gaan” kan eerder opgevat worden dat er geen verandering komt, zolang deze regering nog aanblijft. Alles wat uit de smoel van deze boefdraad komt berust op misleiding, leugens en bedrog. Loop naar de hel, jo volgevreten oplichter. Je bent geen econoom.


  Maak melding
 12. eeh miranda,, niet alleen bij de nvb , maar bij de hele overheid apparaat, met name ook bij de centrale bank moet alle gelden die zijn weg gesluist terug vorderen ..

  jij weet als geen ander, dat die gelden meer dan 700 miljoen euro. dollar in Hongkong, c.q. Singapore en/pf elders zijn opgeslagen voor bepaalde personen, die jij heel goed kent..

  dus maak er werk van en breng het geld terug..


  Maak melding
 13. Er zijn stappen gezet om Sranan Volk te DEBILISEREN !

  Er is RUIM TWAALF MILJARD VERDAMPT !

  Srananmans zijn meer dan DE HELFT van hun KOOPKRACHT KWIJT !!!

  PAARSE VER-TIEN-VOUDIGING van KABINET PRESIDENT kost SURINAAMSE VOLK RUIM 500 MILJOEN PER JAAR !

  EN MOMENTEEL STERVEN SURINAAMSE BABYS IN HET ZIEKENHUIS !

  DENG SIKIE MANG LAI, WAAR IS GEVAAR VEILIGHEID VAN DE STAAT GEBLEVEN !

  KOMT DIE MORGEN TERUG, OMDAT DE HOOFDDADER NOG OP DE PRES-STOEL ZIT !!!

  VENEZUELAANSE TOESTANDEN E KOME !!

  MET ALLE BIJBEHORENDE INTIMIDATIE, GEWELD EN VERVALSINGEN, VERNIETIGING VAN RECHT EN DEMOCRATIE !!!


  Maak melding
 14. over die skalians hoeven wij niks te op te merken alles is open en bloot,,

  iedereen weet van die boten zijn,, er wordt grof geld aan binnen gehaald, zonder enig verplichting aan de overheid,, sterker nog
  , de overheid boys zijn de eigenaren..

  dus no lul..


  Maak melding
 15. De economie is zich aan het stabiliseren en er is zeker nog een lange weg te gaan. Internationale ontwikkelingen kunnen daarom het herstel voor de Surinaamse overheid proces versterken. De goudinkomsten van het land zullen toenemen.

  De goudprijs is stijgende. Interessant artikel vandaag op RT.com. ‘ Investors dump US dollar & rush to gold. Dit is interessant voor Suriname en natuurlijk een dolksteek in het gezicht van de tegenstanders van de regering in Suriname.


  Maak melding
 16. In 2018 zal verder gewerkt worden aan stabilisatie. Oma nanga opa taki, wie nog steeds oerdom blijven geloven dat de ndp olv de grootste aanbeden misdadiger land en volk tot zegen zijn, zijn terecht oerdomme debiele idiote dwazen. Dati na troe troe ndp sma. A moro lagi dagu dong volk.


  Maak melding
 17. @Robje-huisslaafje-van-Opa-Desi: de economie heeft zich op een NULPUNT gestabiliseerd !

  Geen enkele baan erbij ! Staatsschuld is hoger dan OOOIT !

  Niemand investeert meer vanwege het FAILLISSEMENT van Sranan ! ALLEEN internationale HOSSELAARS/ HYENAS dragen ONZE grondstoffen weg via SCHIJNPROJECTEN, voor een appel en een ei !
  Zie de ROOF van ONS RONDHOUT !!!!!

  Zie de ROOF van ONS GOUD door ONBEKENDE SCALIAN-EIGENAREN die door BEMIDDELING van ene DODSON , toch MOGEN DOORGAAN met STELEN en VERNIETIGEN oa op het stuwmeer !

  PATIENTEN VAN SZF WORDEN THANS GEWEIGERD BIJ DE APOTHEKEN ! TOCH WIL PAARS NIET INZIEN DAT WET BASISZORG EEN NEP-PAARSE-WET IS !!!

  HET ONTKENNEN VAN HET FAILLISSEMENT VAN ONS LAND, door de PAARSE VERDAMPERS VAN MILJARDEN SRD’S, ZAL NOG ONGEVEER TWEE WEKEN DUREN !

  A FAILLISSEMENT O KONG MORO HEBI !

  PAARSE PANIEK E DORO !

  PS : ROBJE G-Onze-LEUGEN-LIMBOSINGH-in-Nederland, kan je even HET VOLK DE CIJFERS VERSTREKKEN VAN DE ENORM GESTEGEN SRANAN-EXPORTEN ?????????
  Gaarne PER PRODUCT OPGEVEN !!!


  Maak melding
 18. En daar is tie weer RobG de zwamneus,

  Een stijgende goudprijs zou een dolksteek in het gezicht zijn van de tegenstanders van de regering, (beter gezegd, het geteisem wat voor regering doorgaat)

  wat een stijgende goudprijs op de wereldmarkt met een misleidende, leugenachtige, zelfverrijkende en verder falende regering te maken heeft is een raadsel, waar RobG wel weer een flauwekul antwoord op zal hebben.
  Geen zinnig mens zal die stijging van de goudprijs als een verdienste van de regering kunnen zien, het is alleen te hopen dat die wel ten goede komt van de Surinaamse economie, maar Boefdraad zal er wel raad mee weten


  Maak melding
 19. Die skalians zijn bezig kwik op te ruimen voor dodsen zodat wanneer doksen geen minister meer is hij met een vette zak vol kwik naar huis kan gaan hoor domme ndpers als jullie dat geloven ..jo dommies …..


  Maak melding
 20. Hoefdraad, de Tommy Cooper van de Surinaamse politiek. Alles wat deze pathologische leugenaar aanraakt….MISLUKT. Er gaan geruchten dat hij de verwekker van RobG is.


  Maak melding
 21. ” Er is nog een lange weg te gaan” kan eerder opgevat worden dat er geen verandering komt, zolang deze regering nog aanblijft. Het gaat nu nog verder bergafwaarts.

  Het Staats Ziekenfonds heeft een zodanige achterstand opgelopen bij apothekers dat de bedrijvigheid in gevaar komt. De Vereniging van Apothekers, VVA, trekt daarom aan de bel. De dienstverlening kan niet meer gegarandeerd worden. Cliënten van Surinames grootste ziekenverzekeraar zullen niet meer geholpen kunnen worden. Het SZF heeft toe een achterstand te hebben opgelopen wat de vereffening betreft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES