Platform Javanen in Diaspora wil inzetten op jongeren

6
Platform Javanen in Diaspora wil inzetten op jongeren

Jongeren, daar wil het platform Javanen in Diaspora in Nederland (kortweg JiD), dit jaar op inzetten. Dat zegt Johan Raksowidjojo, coördinator van het platvorm op de nieuwjaarsbijeenkomst afgelopen zondag in Amsterdam.

Documentairemaker Sharon Kromotaroeno is een Javaans-Nederlandse jongere die voor haar zoektocht naar haar identiteit, onlangs filmde in Suriname. Ze was één van de aanwezigen op de nieuwjaarsbijeenkomst.

Verslaggever Sam Jones was erbij en maakte het volgende verslag:


6 REACTIES

 1. Javanen moeten eerst hun verleden goed begrijpen voor ze naar de toekomst kunnen kijken.Ze kunnen niet ontkennen dat ze eerst hindoe of boeddhist waren voor ze met veel geweld gedwongen werden moslim te worden.Deze bewustwording speelt ook een rol in Indonesie ook.Zo is een prinses van Java “teruggekeerd naar huis” door weer hindoe te worden.


  Maak melding

 2. Goede zaak,@ popo !! alle Javanen in Suriname moeten terug
  naar Hindoe godsdienst !!Geen koeienvlees meer eten !!.De “koe” aanbidden zoals Aaron uit Egypte het deed met de aanbidding van het “gouden-kalf” !!
  Wij zullen gelijk ontwikkelingshupl van “Modi” krijgen !!!


  Maak melding

 3. @ Atheist,

  Dat je anti hindu sentimenten ventileert, dat is heel duidelijk in jouw postings. Vergeet niet dat je eens hindu was en dat je te vuur en te zwaard bent bekeerd. Als ik jou was zou ik me verdiepen in de holocaust van de hindu’s, boedhisten in India.


  Maak melding

 4. De javanen in diaspora leven over het algemeen in welvaart en welzijn. Dat kunt je zien in Su en in Ned dat ze geen klanten van hangplekken, voedselbanken en Huis van bewaring (HVB) zijn. Dat komt doordat ze rijke genetische waarden hebben zoals sterke eigenschappen, vaardigheden, kunst ,traditie en cultuur, werkethos, tradtionele gezin, jointfamilie, vooruitziende blijk, nijvere handen, produktie gericht in alle sektoren( landbouw, visserij, huisnijverheid,technmiek, handel,horeca ,kantoor en andere diensten) ), beschaafd, rust en harmonie gedragen ,goed zorgen voor hun nakomelingen gotong rojong , En als de jongere generatie javanen in diasporan hun javaanse waaren gaan waarderen dan staan ze aterker in dit leven. Ik heb heel vertrouwen op deze jongeren , merdekka en succes


  Maak melding

 5. @ Aurangzab,
  Dank zij de Christenen en de Moslims zijn jouw voorouders
  geen Paria,s meer; ook geen vrouwen verbranding en weliswaar no stiekum beoefenen van de “Kamasutra ” !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.