Sekswerkers Suriname worden ‘eenmanszaak’ en belastingplichtig

33
Sekswerkers Suriname worden 'eenmanszaak' en belastingplichtig
Archieffoto ter illustratie - niet in Suriname

PARAMARIBO, 24 jan – Suriname wil wetgeving uit Nederland met betrekking tot sekswerkers en prostitutie aanpassen aan Surinaamse omstandigheden. Een van de ideeën is om sekswerkers in de toekomst belastingplichtig te stellen. Het plan komt van de districtscommissaris (DC) van Paramaribo Noordoost, Mike Nerkust. Zijn districtsraad bekijkt de mogelijkheid om deze belasting onder de noemer ‘eenmanszaak’ te innen.

De districtsraad is nu bezig met een verordening voor Paramaribo, zij hoopt een brevet van ‘geen bezwaar’ te krijgen, wanneer het ministerie van Regionale Ontwikkeling dit voorstel bespreekbaar maakt in De Nationale Assemblee.

Door prostitutie te reguleren, hopen beleidsmakers noodgedwongen deze vorm van onzedelijkheid weg te werken.

FOTO (ter illustratie): Eric.Parker DSC02738_ep_gs via photopin (license)

33 REACTIES

 1. Mike Nerkus door dit te legaliseren tot een eenmanszaak en de hoeren belasting te laten betalen voor hun diensten zullen jij en je consorten flink gebruik van maken en moeder de vrouw thuis laten zitten met de zorg voor jullie kroost. Hoe staat het met de condoom problematiek? Het wekelijks laten controleren van de hoeren en hoerenlopers zodat er geen geslachtsziekten worden verspreid. Hoe zit het met de medische kosten? Je moet absoluut niet naar Nederland kijken want daar is de zorg veel beter geregeld dan hier. De spoedeisenden
  Hulp is 24 uur bereikbaar. Mensen worden daar niet zomaar weggestuurd wanneer ze Hulp nodig hebben. Is er ook een 24 uurs huisartsen post bij medische problemen?
  De gezondheidszorg is hier zeer slecht dus kijk niet naar Nederland. Want zelfs de inwoners zonder geld kunnen rekenen op medische zorg.Dit plan Nerkus valt onder misbruik op seksueelgebied. Hoe zit het met de jonge arme schoolgaande meisjes moeten zij ook belasting betalen als zij daar naartoe worden gelokt met mooie praatjes.
  Hoe zit het met de registratie van deze hoeren? Wanneer een hoer of pooier een eenmanszaak begint zal hij/zij zich als baas of bazin gedragen en anderen in dienst nemen die ook voor hem/haar komen werken.
  Hoe wordt dit gecontroleerd en geregistreerd. Onzedelijkheid weg werken?
  Hoe dan? De Amsterdamse hoerenbuurten/grachten worden opgedoekt. Suriname valt niet onder Europa. Trouwens alles wat de blanken doen is toch fout.
  Ik snap echt niet waar dit heen gaat. Seksuele handelingen kan je ook bij jezelf plegen dan heb je al je eenmanszaak.


  Maak melding

 2. Mike Nerkust je hebt het over de Nederlandse wetgeving met betrekking tot sekswerkers en prostitutie? Denk jij dit te kunnen aanpassen aan de Surinaamse omstandigheden? De enige die er beter van wordt met je zogenaamde belastingplan ben jij en je consorten. Dus veel sex van de hoeren verwachten voor een waardeloze SRD en dan.nog belasting hiervan betalen. Hoe vaak hoor je niet van de hoeren dat de heren eerst sex willen en of het hun niet bevalt dat er niet betaald wordt. Of hij deponeert zijn kwakje zegt zijn portemonnee ligt in de auto,ik haal het even en komt nooit meer terug. Dit is de huidige gang van zaken. Krijgen de hoeren alsnog een belasting aanslag? Mike dit is geen haalbare zaak. Kennelijk wil jij zorgen dat je gratis sex krijgt. Go was Joe koko


  Maak melding

 3. Ik dacht meer aan een brevet.van onvermogen.
  De ene na de andere achterlijke maatregel wordt bedacht en afgeblazen.
  Deze is neem ik aan bedacht in een jolige en dronken bui.


  Maak melding

 4. Hopelijk is hij in de verste verte geen familie van Maxi Linder.Educatie zou beter op zijn plaats zijn dan hoerenloperij te legaliseren. Preventieve maatregelen om je eigen gezin te beschermen tegen sexuele overdraagbare aandoeningen. Hoerenloperij maakt gezinnen kapot. Dit is de grootste oorzaak van huwelijken die stuk zijn gegaan. Wie worden er de dupe van de kinderen. Wil je een stabiel huwelijk en gezin dan bewandel je zulke wegen niet.
  Een hoer kan het geen moer schelen als je huwelijk naar de knoppen gaat door je ongepast gedrag. Zij verdient haar centjes om haar drugs te kunnen kopen. Ze beleeft en voelt geen enkel liefde voor jouw. Je bent het zoveelste nummer op een rij. Ze veegt zich van onderen schoon en mag de volgende komen om een nummertje te maken.
  Wat je hieraan overhoudt zal de dokter je vertellen na een consult.


  Maak melding

 5. Jullie kunnen niet eens een normale belastinguitvoering body geven.
  De bedrijven mogen alle kosten van de winst aftrekken als bedrijfskosten en wie doet ze wat.
  Wie controleert naleving?
  Wat een oetlu…. zijn jullie.
  Jullie met kopieer gedrag.


  Maak melding

 6. Wel ik zei het al eerder, Nerkust vangt geen boeven maar wil nu gratis plezier. Laat hij dan ook voor veiligheid zorgen wanneer er belasting betaald moet worden.
  En o ja, elke klant moet verplicht geregistreerd worden toch? Dus ook Mike en al die andere hoge pieten.
  En wij mogen onze kleding en andere attributes nu ‘aftrekken’ van de belasting toch? En zij mogen zich aftrekken bij ons. Goede deal.


  Maak melding

 7. Prakserie, wat was er eerder, de kip of het ei? ik denk dat je de zaken een beetje omdraait, wie gaat er naar de hoeren hij die een goed huwelijk heeft en thuis aan zijn gerief komt, of waar het niet helemaal goed zit in de huwelijkse sfeer en het dan maar buiten de deur zoekt? Dus verwijt die prostituees niets, daar zien inderdaad alleen maar het geld.
  Maar wil de prostitutie gaan belasten zul je het inderdaad eerst moeten legaliseren middels een wet, waar blijft die wet op de corruptie eigenlijk?, en alle dan “legale hoeren” moeten registreren, en door wie? door corrupte ambtenaren die onbestraft hun gang kunnen gaan, een lachertje dus weer in die bananen republiek


  Maak melding

 8. Dat er zoveel prostitutie is in Su komt letterlijk door regering bouta……deze trend zag men ook in de jaren 80 en 90……de hopeloze situatie in Su dwingt mensen dit te doen!


  Maak melding

 9. Wetten in Su zeggen niet zoveel omdat de handhaving afwezig en zwaar onvoldoende is. En als er al wordt gecontroleerd dan zorgt een tjoekoe voor dat er geen belasting wordt betaald en blijft “ deze vorm van onzedelijkheid” bestaan. Nerkust denkt dat hij met een wetje dit probleem oplost is hij ongelofelijk naïef.
  Als hij echt iets wil doen moet hij de handhaving goed organiseren.


  Maak melding

 10. Hopelijk heeft Nerkust geen dochters.Hij gaat ze tot prostituees maken,wat een titel!
  Schaamteloze idioot Nerkust hoe trots moet je zijn te zeggen dat een deel van je salaris door hoeren belasting tot stand komt.,dus door bijdrage van de hoeren
  Hmmmm… door motjokampoes te legaliseren is de weg vrij voor nerkust om de hoertjes te bezoeken ,krassiegogo nerkust..


  Maak melding

 11. Wat een onzin laat ze onder de markt ook een eenmanszaak zijn ,hij en zijn maatjes krijgen 30 %
  Korting dan is het snel gedaan ,de roof kan je niet in dammen dan ga je hard werkende vrouwen lastig vallen die het al niet makelijk hebben in het land wat een ossen jullie moeten je schamen wat een land zeg kijk naar Dominican Republiek is het gewoon legaal neem dat voor beeld jo ossen eerste klasse.


  Maak melding

 12. Goed plan van Mike ; Buiten vrouwen moeten ZZPers en Belastingplichtigen zijn , Want die zijn thuis prostituties /SEKSWERKSTERs en genieten inkomen van hun lovers. betalen maar.


  Maak melding

 13. Uit wanhoop weet de huidige regering niet meer na bankroet te zijn en vele honderden miljoenen aan leningen waar ze nu nog geld kunnen trekken…

  En als alternatief mogen deze sexwerkers hun betalingen waarschijnlijk ook in natura doen bij de ambtenaren..

  Pinnen mag ook denk ik…

  Als dit de enige manier is om Suriname weer omhoog te krikken dan is de einde echt in zicht…

  nog 5 jaar…


  Maak melding

 14. O ja, dus als je denkt dat SURI-trots niet lager kan vallen… Tuurlijk laten we er maar een 1 grote tropische wallen ( = Amsterdamse toeristisch drugs / hoeren / junkie buurt ) van maken. We hebben toch ” maar ” een paar duizend dochters en zusters voor de toekomst van het land. Waarvan een deel nu al niet begrijpt dat ” FACEBOOK en vriendinnen tori’s ” over luxe willen leven / snel rijk worden… niet zomaar komt aan waaien.
  Ach ja whatever, dan kan er ieder geval gezegd worden dat er meer belastingen worden geheven, meer dames een baan hebben en hebben bepaalde mannen met geld (ongeacht hoe ze eraan komen) meer keuzes/smaken. Verder maakt het niet uit dat er nog zwaardere criminaliteit zal ontstaan, normen en waarden zal minimaliseren. Sterker nog, net hoe het geen Dubai is geworden zal het geen SURI-wallen met 5 miljoen normale toeristen per jaar worden, maar waarschijnlijk gewoon zwaar ghetto met een paar machtige pimps.
  Wat een oplossing. Halleluja!!!

  Onderwijs, Veiligheid, Zieken/ouderenzorg, pensioen, handel/toerisme/productie mogelijkheden misschien belangrijker ?….

  Hoop dat het een keer goed komt met SU …

  PS je kan helaas Suriname niet met Nederland (1440 miljard netto vermogen alle nederlanders bij elkaar / + 3500 miljard euro aan bezittingen?) waar echt alles, zowel elke cent als elke overtreding geregistreerd wordt


  Maak melding

 15. MISCHIEN WIL DE DC POOIER WORDEN…EN ZELF EEN VAN DIE BEDRIJVEN OPZETTEN…DE REGERING IS IN ZWAARWEER TERECHT GEKOMEN EN ZOEKT NAAR ALLERLIJ MANIEREN OM AAN GELD TE KOMEN…HET BELEID VAN DEZE REGERING …ALLES MAG …NEKS NO FOUT….ZOLANG JE BETAALD.


  Maak melding

 16. Nerkust je hebt totaal je verstand verloren, idioot dat je bent. je moet een stevig beurt krijgen.
  Mensen belasten die voor een waardeloze SRD hun leven in het waagschaal zetten. Jij idioot in de derde graad.
  Ik weet niet als je dochters heb, maar ik hoop het niet dat ze uit wanhoop moeten kiezen voor dit beroep.
  Jullie paarse klootzakken, die dit land hebben uitgebuit en dit land tot een grote criminele- en hoerenland hebben gemaakt, jullie moeten per slot van rekening strafrechtelijk vervolgd worden. Massa hebben jullie ondergedompeld in de armoede.


  Maak melding

 17. keuren de Religieuze gemeenten,van alle voorkomende geloven in Suriname dit goed?

  zijn ze ook schaamteloos als Nerkust.

  willen ze hun stem niet laten horen.

  als ze niks laten horen zijn ze gewoon waardeloos.


  Maak melding

 18. Is het land zo wanhopig dat deze dames en heren ook belasting moeten gaan betalen om het land uit het diepe dal te helpen.
  Het moet niet nog gekker worden.
  Proef ballon wat niets gaat opleveren


  Maak melding

 19. Volgens sommigen levert deze maatregel veel geld op.
  Anderen beweren dat dit niet het geval zal zijn.
  De bezoeker beweert immers dat het aftrekbaar is


  Maak melding

 20. Maria Magdalena is al vergeven.

  maar dit gaat niet om Maria Magdalena. het gaat om Nerkust de districts Commissaris.

  de burgervader als pimp?


  Maak melding

 21. Stelletje hypocrieten , het is de oudste beroep ter wereld. Niemand kan het uitbannen. Als de dames een bv’tje, v.o.fje willen oprichten, laat ze tog..

  Dus wakka dagoes’ gewoon netjes bij de kassa afrekenen. wel bonnetje controleren, o.a. hoeveel keer , met-of zonder kosoe, was het pompen soepel, dus geen calamaliteiten, Want als het niet faja was kan je misschien korting krijgen. Jij blij, dame blij , belastingdienst blij. iedereen blij.


  Maak melding

 22. De grootste vraag is natuurlijk; mag die belasting ook in natura betaald worden haha.

  Regel eerst eens een stabiele koers, fatsoenlijk giraal netwerk en demotiveer contant geld. Dan draaien bedrijven opeens meer (aantoonbare) omzet en is er dus meer belastinginkomsten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.