zondag, oktober 24, 2021
HomeNieuws uit SurinameRekenrally voor meer plezier in rekenen op school

Rekenrally voor meer plezier in rekenen op school

-

- Advertisement -

Het Rooms katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) in Suriname zal in samenwerking met de overige leden van de Stichting Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (FIBOS) op zaterdag 27 januari een rekenrally organiseren voor onderwijsgevenden.

- Advertisement -

Het is alom bekend dat er over de hele linie problemen in het onderwijs zijn met betrekking tot het vak rekenen. Denk daarbij vooral aan tafels en breuken. Het doel van de rally is, om leerkrachten te stimuleren om bepaalde probleemgebieden bij het vak rekenen op te heffen en in spelvorm te gieten en aan te bieden in de klas.

Dit stimuleert de leerlingen op een prettige manier sommen te automatiseren en weer plezier te krijgen in rekenen. Vooral de creativiteit van de leerkrachten speelt een belangrijke rol in het overbrengen van de sommen op de leerlingen. Ziet de leerkracht dat ze niet begrepen wordt, moet er naar een andere manier worden gekeken om de leerstof goed over te brengen.

De rekenrally moet een bron van inspiratie zijn voor de onderwijsgevenden om met de opgedane kennis en spelletjes terug te gaan naar de klas en deze toe te passen op hun pupillen. De rekenrally wordt gehouden op 27 januari op het KKF Beursterrein en is bestemd voor alle leerkrachten in Suriname van de VOS en VOJ scholen, studenten van het ACI, SPI, CPI en IOL.6 REACTIES

 1. Goed plan.Want als je goed kan rekenen wordt er gezegd dan kan je goed met geld omgaan. Geld is niet om te verbrassen en als het op is loop je te bedelen en op te lichten.De buren familie en vrienden staan niet altijd voor je klaar. Geldverspilling is het grootste kwaad die het daglicht niet kan verdragen. Hoefdraad en consorten schuiven jullie ook aan tafel.


  Maak melding

 2. Vroeger moest de a.s onderwijzer voor het behalen van de onderwijs bevoegdhei (4e rang en 3e rang) ook examen doen in theorie en praktisch rekenen; ook het 5-tallig en 10-tallig stelsel moesten ze kennen !!
  De 4e rangers en oude 3e-rangers waren de “reken meesters” om U tegen te zeggen.Na de ’90-tiger jaren is er enige achteruitgang te bespeu,omdat de leerlingen niet in staat zijn zonder een rekenmachine een eenvoudige hoofdrekensom berekening te maken. De Originees pakt ze daarom razendsnel in de supermarkt bij het afrekenen( de kopers zijn niet in saat een inschatting te maken van wat ze eigenlijk totaal moeten betaln !!).
  Maar laten we elkaar niet voor de gek houden: in Nederland is het trerig gesteld met de kennis van rekenen op school bij leerkrachten en docenten !! Vraag het maar na aan oud sur.onderwijzers die daar heden ten dagen werken !
  Onze gebruikte methoden zoals bv “Geef Acht,Fundamenteel rekenen etc van toen waren goede leerboeken;daaruit hebben onze oudere generatie academici rekenonderwijs genoten.
  O-sorto ka, dat weer buitenlanders onze curiculum-boeken moeten herschrijven !!
  A No Mie: na dem ouro onderwijs sabimang tak so !! Ook de oudere generatie leerkrachten !!


  Maak melding

 3. Dada in Cuba voor het afleggen van een reken-examen.
  In zijn kielzog de complete NDP-delegatie (van Misjiekabaka tot Hoopkeenzoon).

  De examinator vraagt: “pleesident, hoeveel is 3 x 3”

  Dada: “11”

  “FOUT!!!” zegt de examinator.

  De hele NDP-delegatie: “geef hem nog een kans, geef hem nog een kans, geef hem nog een kans”

  De examinator zegt: “Oke op verzoek krijgt u nog een kans; pleesident hoeveel is 3 x 3”

  Dada: “10”

  “FOUT!!!” zegt de examinator.

  De hele NDP-delegatie: “geef hem nog een kans, geef hem nog een kans, geef hem nog een kans”

  De examinator zegt: “Oke omdat u staatshoofd bent, krijgt u van mij nog een laatste kans; pleesident hoeveel is 3 x 3”

  Dada: “9”

  De hele NDP-delegatie: “geef hem nog een kans, geef hem nog een kans, geef hem nog een kans”


  Maak melding

 4. Goed rekenen op school is meer een noodzaak dan reken plezier. Om armoede van generatie tot generatie te voorkomen moeten Kinderen goed kunnen rekenen voor later als ze volwassen zijn . Als ze volwassen zijn moeten ze goed kunnen rekenen dat een gezin moet bestaan uit 1 ouder plus 1 ouder = 2 ouders die nakomelingen goed kunnen verzorgen en een betere toekomst geven. Want nu leven de meederheid van de kinderen bij een moeder zonder vader met het gevolg generaties in armoede .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.