Phagwa Battle voor alle bevolkingsgroepen in Suriname

0
Phagwa 'Makhan Chor Battle' voor alle bevolkingsgroepen

Op vrijdag 2 maart 2018 zal het Holi-Phagwa feest wederom gevierd worden door alle hindoe’s over de hele wereld. In Suriname is dit feest gegroeid tot een van de populairste nationale feestdagen welke door vrijwel alle bevolkingsgroepen uitbundig wordt gevierd. Ra – Ni Entertainment & Anything International organiseren op 2 maart as wederom de jaarlijks terugkerende Nationale Holi Phagwa Manifestatie in de Palmentuin met als hoogtepunt deze keer de ‘Makhan Chor Battle’ waaraan diverse bevolkingsgroepen deelnemen. Op de foto het team van ‘Naks Kaseko loco’.

“In 2014 zijn wij toen officieel begonnen met de Makhan Chor wedstrijden zelf en ik mag met trots zeggen dat het ons is gelukt om in 4 jaren tijd, niet alleen hindoestanen, maar ook alle overige bevolkingsgroepen mee te laten participeren aan dit Makhan Chor spel” zegt Dinesh Malhoe van Ra – Ni Entertainment.

Omdat de eerste Wisseltrofee nu voorgoed weg is naar Commewijne, heeft de organisatie voor dit jaar een nieuw concept bedacht, namelijk de ‘Districten Battle’. Hierbij wordt aan de deelnemende groepen uit de verschillende districten gevraagd om samen te bundelen en per district een sterke juniorenselectie en een sterke seniorenselectie te formeren om de Battle aan te gaan tegen elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.