Vraagtekens juristen Suriname bij praktische uitvoering wetten

16
Vraagtekens juristen Suriname bij praktische uitvoering wetten

De Surinaamse Juristen Vereniging (SJV) is er niet zo zeker van dat Suriname in staat is om de Wet op de Jaarrekening, en het aangepaste Wetboek van Koophandel uit te voeren. Hoewel deze wetten financiƫle transparantie afdwingen, het beter functioneren en stimuleren van particuliere en overheidsbedrijven stimuleren en een beter investeringsklimaat bewerkstelligen, stapelen de vragen bij juristen zich af over de praktische uitvoering van deze wetten. De juristenvereniging kwam onlangs in vergadering bijeen in Hotel Torarica georganiseerd door de SVJ en de Hakrinbank.

16 REACTIES

 1. Transparantie? De corruptie in Suriname is transparant genoeg, maar de democratie (26 zetels, dus meerderheid) vermoordt de uitvoering van de gewenste en broodnodige maatregelen.


  Maak melding

 2. dotson en co.., jullie liegen bedriegen het ca volk op en top.

  alles wat jullie blaren, komt uit op een leugen die nergens opstaat..

  hoelang houden jullie het nog vol..

  kijk maar om je heen de meeste mensen met een beetje i.q. is al weg gegaan, rest nog de gat likkers voor een baan verder is het notie, het land ligt letterlijk op zijn reet geen enkele vorm van zekerheid..

  wees blij dat dat k l m s l m nog suri/neds uit Holland dagelijks heen en weer overvliegt die wat euros meenemen, dat is tenminste een half miljoen per dag die binnen komt..

  van die moordenaar hoor je ook al niks meer, monddood en al die onderkruipsels ook al niks..

  waar is die grote bek van misie-bakabana gebleven met zijn du-bai..
  lakien zijn grote smoel met .. houdt je ka geld, we hebben het niet nodig..

  vandaag aan de dag zijn het de witte mensen die het voor het zeggen hebben ins sme..

  slaven zullen jullie altijd blijven ook voor je zelf


  Maak melding

 3. dotson, zeg toch eerlijk dat die scalians van jou baas zijn, dan ben je van het gedonder af, hoef jij je niet in alle bochten te wringen om een leugen te verzinnen, trouwens je bent zelf een lafaard..


  Maak melding

 4. De Surinaamse Juristen Vereniging (SJV) is er niet zo zeker van dat Suriname in staat is om de Wet op de Jaarrekening, en het aangepaste Wetboek van Koophandel uit te voeren

  Wat een joke.
  Nooit eerder geklaagd dat Suriname niet in staat zal zijn de wetten en de rechterlijke uitspraken uit te voeren.
  Fraudeurs en dieven van de overheid vervolgen.
  Uitspraken van de rechterlijke macht naleven ( Sapoen en collega niet meer als DNA leden te laten deelnemen, Bouterse laten ophalen om te verschijnen in de rechtzaal etc etc etc ) dus waarom nu pas gewag hiervan maken?


  Maak melding

 5. Zoals de duivel goed gedijt in het duister,houdt deze regering van wazigheid.Uit die wazigheid kan men van alles op de mouw van het volk spelden omdat niets gecontroleerd kan worden.Voor deze regering zijn wetten om overtreden te worden en een mooie draai aan alles te geven.Zie Dodson en de skalians.


  Maak melding

 6. Dames en Heren JURISTEN,

  Fijn dat je er nu al achter komt dat we een incapabele regering hebben,schone taak voor jullie om eens maatregelen te treffen.
  Schop die man van zijn troon


  Maak melding

 7. @Mie mofo

  Zoals gewoonlijk vragen de journalisten niet door en schrijven ze alles kritiekloos op wat ze horen. Of het nu leugens zijn of feiten, zoals in dit geval, ze zijn gewoon niet instaat de goede vragen te stellen.
  Het antwoord ligt vermoedelijk in de volgende zaken:
  – er zijn haast geen mensen die instaat en bereidt zijn een goede administratie te voeren.
  – er zijn nagenoeg geen goede controleurs als accountants, etc. En degene die er zijn zijn vaak ook nog eens onbetrouwbaar.
  – er zijn geen goede registers waarin bezit, schulden, etc geregistreerd staan. Denk aan kadaster en hypotheekregisters. Ook die zijn lek en slecht.


  Maak melding

 8. Er is maar EEN WET die DDB ZORGVULDIG, GEDEGEN

  en

  MET VERVE GOED WIL UITVOEREN, DAT IS ZIJN

  PRIVE-AMNESTIEWET !

  DE REST IS S H I T ,VOLGENS de ZWAAR CORRUPTE

  PAARSE MACHTHEBBERS !!!!!


  Maak melding

 9. HET NALEVEN VAN WETTEN IS HET PROBLEEM IN SUR. JE HOEFT HET NIET TE VER TE ZOEKEN…. BOUTA …. BRUNSIE …. SOMO……ENZ. DUS ER ZIJN V.B. ZAT….


  Maak melding

 10. Brunswijk als v.z.van inter moengo tapu vele malen het hef in eigenhanden te hebben genomen…. OVER BOUTA WEET IEDERE SU AL ….SOMO .CORUPT ..PEDO


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.