Carrière vrouwen Suriname krijgen Dja Dja Uma trainingen

30
Carrière vrouwen Suriname krijgen Dja Dja Uma trainingen

Het is gebleken dat de carrière vrouw het heel goed doet in Suriname. Dat is te merken aan het aantal vrouwen op de universiteit en de verschillende HBO en MBO opleidingen. Heel veel vrouwen studeren af en proberen verder te klimmen op de maatschappelijke ladder. Dit is een trend die zich eigenlijk over de hele wereld voordoet. Een trend waarbij vrouwen zich steeds meer gaan kwalificeren en professionaliseren.

In Suriname is Clip Training en Consultancy volgens CEO Ruth Sinkeler(FOTO) het aangewezen bureau om deze carrière vrouwen verder te begeleiden. Volgens haar moet het bewustzijn opgang worden gebracht dat in de toekomst vrouwen in veel meer leidinggevende functies terecht zullen komen. Speciaal voor hun zijn dan ook de Dja Dja Uma trainingen bestemd. De vrouwen zullen leren over: Sexy leiderschap, Business pitchen, Conflict hanteringen (hoe ga je om met moeilijke gesprekken en situaties), Leiderschap en communicatie management, Personal leadership, Planning en Strategie bepaling.

Volgens Sinkeler is het belangrijk dat, behalve dat de vrouwen zich bekwamen op de verschillende onderwijsinstellingen, ook de mannen worden opgeroepen om niet achter te blijven. Het gevolg is dat er dan binnenkort een scheefgroei ontstaat waarbij op een gegeven moment meer ontwikkelde vrouwen rondlopen op het aantal mannen, dat hun studie niet heeft afgerond, geen andere opleidingen hebben gevolgd of zich niet hebben kunnen professionaliseren.

Vorig jaar 8 december werd de Dja Dja Uma trainings kalender gelanceerd. Op 6 februari beginnen de eerste trainingen en duren tot en met augustus van dit jaar.

Bekijk ook:


30 REACTIES

 1. Gefeliciteerd dames. Ga zo voort. En voor die stoere mannen die denken alleen aan hit en run, fluiten op straathoeken, stelen, roven hopelijk komt jullie DNA op een dead end.


  Maak melding

 2. Carrierevrouwen. Wat een woord. Hoog opgeleide vrouwen willen vaak geen lager opgeleide mannen. Resultaat zal zijn dat een flink aantal van deze vrouwen home-breakers zullen worden.
  Het is algemeen bekend dat op de werkvloer heel veel romances ontstaan.


  Maak melding

 3. Prima bezig, de moderne Surinaamse vrouwen.

  Op elke diploma-uitreiking nemen 20 vrouwen een diploma in ontvangst en maximaal 1 man…..

  Teken aan de wand….

  En vrouwen willen graag ook een ambitieuze man trouwen met een goede opleiding en vooruitzichten op prima baan.

  Helaas zijn de mannen in Suriname niet zo ambitieus als de vrouwen…

  Dus gaan Surinaamse vrouwen op zoek naar (niet) Surinaamse hoog opgeleide mannen die niet op hun zak teren. Surinaamse mannen zijn slechte investering,


  Maak melding

 4. @henkmolenaar,

  Lafbek, jij teert toch ook op een hindostaanse vrouw!? Waarom heb je geen blanke hoog opgeleide vrouw meer? Omdat ze jou de zak gaf!


  Maak melding

 5. Cleopatra
  @henkmolenaar,

  Lafbek, jij teert toch ook op een hindostaanse vrouw!? Waarom heb je geen blanke hoog opgeleide vrouw meer? Omdat ze jou de zak gaf!

  ===

  Je bent weer lekker bezig.

  Zullen wij het bij de feiten houden.

  Heb ik iets gezegd wat niet klopt?


  Maak melding

 6. @henkmolenaar2016,

  Ja je hebt iets gezegd dat niet klopt. Het is nl een trend dat in elke land – niet alleen in Suriname – vrouwen het steeds beter doen en hoger opgeleid zijn dan mannen. Maar dat vermeldt je gemakshalve niet.

  @haco,

  Met jaloersheid koop ik in ieder geval niks. Jij wel? Wat was jouw laatste aankoop met jaloersheid?


  Maak melding

 7. Vrouwen emancipatie in su is al een succes. De meeste vrouwen zijn toch al zelfstandig doordat velen alleenstaande moeders zijn die hun eigen leven en eigen gezin onderhouden. Ze zijn baas in eigen huis alleen hun kinderen hebben honger en liefde te kort. Daarom gaan ze naar suiker( sukru) Oom. Sarie torie. Gedrag en normen en waarden verandering moeten komen bij de vrouwen door de mannen in te binden in hun leven voor het verzorgen van het gezin.


  Maak melding

 8. Carrière vrouwen Suriname krijgen Dja Dja Uma trainingen

  Gefeliciteerd nu nog ondernemingen opzetten van deze vrouwen.

  By The way, ik ben benieuwd naar de ondernemingen waarin deze carrière vrouwen in Suriname werken. Ik zou het maar netjes houden.
  hoeveel ondernemingen heeft Suriname die het goed doen? met deze vrouwen dus.
  wat voor soort ondernemingen zijn dat? Ik ben nieuwsgierig?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Met deze boodschap is voor de blanke man voldoende uit te kiezen in Suriname.

  Hoog opgeleide surinaamse vrouwen hebben geen trek in kansloze surinaamse mannen.


  Maak melding

 10. Sexie leiderschap dit valt zeker onder massagesalon runnen in een slipje. Hopelijk kunnen de dames na het voltooien van deze opleidingen ook over de grens aan de bak als het al een erkende diploma’s zijn. Let wel sommige diploma’s zijn enkel geldig in Suriname en niet over de grens omdat het niveau te laag is. Het is jammer dat de mannen maar op een laagniveau blijven hangen en zeer weinig of niets doen aan hun algemene ontwikkeling. Je bent nooit te oud om iets te leren.


  Maak melding

 11. @Johan,

  Goede ontwikkeling? Straks komen je zonen en kleinzonen niet meer aan een vrouw. Dan wil ik zien of je dat nog steeds een goede ontwikkeling vindt.
  Zelfs in de massagehuizen zulle ze worden uitgezogen door die carrierevrouwen.


  Maak melding

 12. Wat was er mis met de huishoudschool? Sinds deze school is afgeschaft worden vrouwen steeds mannelijker en krijgen mannen het steeds moeilijker en staat het traditionele gezin onder druk.
  De hele maatschappij staat onder druk omdat vrouwen zo graag man willen zijn.


  Maak melding

 13. @Johan,

  Maak je vooral druk om je eigen gezin. Straks zul je dag en nacht orders moeten aannemen van je vrouw en dochters en gehoorzaam je niet, dan wordt je het huis uitgeschopt en heeft ze zo weer een nieuwe man (slaaf) zoals jij.
  Trouwens, hoeveel tijd spendeer je in bed en hoeveel in de keuken? Wegen ze tegen elkaar op? Ga dat maar eens na.


  Maak melding

 14. Agoe Dagoe
  “De hele maatschappij staat onder druk omdat vrouwen zo graag man willen zijn.”
  Maar er geldt toch ook :
  De hele maatschappij staat onder druk omdat mannen zo graag vrouw willen zijn.


  Maak melding

 15. Black women are not the most educated group in the USA. This is false and these headlines should be corrected. For Black women to be the “most educated group,” they would have to have more degrees per person than other groups. In fact, although a greater percentage of Black women have degrees than Black men do, they have less education on average than White women, White men, Asian/Pacific Islander women, and Asian/Pacific Islander men. 23% of Black women ages 25-54 have BA degrees or more education, compared with 38% of White women. This does not mean Black women are worse (or that White women are better). It’s just the actual fact. ust over half of 1% of Black women have PhDs, compared with just over 1% of White women – and almost 3% of Asian/PI women. White women are almost twice as likely to have a PhD and Black women, Asian/Pacific Isl. women are more than 5-times as likely.


  Maak melding

 16. Een Christen of een Mohammedaan houdt zich niet bezig met de carrière van een vrouw. Na werktijd zullen ze dat wel merken zegt de evangelie. De Man maakt en de Vrouw draagt en niet omgekeerd. Volgens gelovigen loopt de man met een rib te min. Dus hoe wij het wilt formuleren of niet de scheve verhouding zal altijd blijven bestaan.

  Je verwacht toch ook geen kleinkind van je homo zoon of lesbische dochter. De maatschappij waarin we leven zit vol met idioten. 99.99% van de wereldbevolking zijn doorgedraaid en denkt zoals ze zijn opgevoed. Iedereen wilt graag carrière maken maar niet perse om op de hoofden van anderen te komen zitten. Dit is gewoon een misvatting.

  Als men weet hoelang al vrouwen in beweging zijn om zich als mannen te gedragen. Staat men versteld van en dit heeft niks te maken met carrière. In feite is een vrouw geen vrouw meer maar haar vrouwelijk zijn. De vrouw kan de plaats van de man nooit innemen op de maatschappelijk ladder wel maar dit ook voor een tijdje. Dit is wat de maatschappij ons geleert heeft.

  De vrouw zal altijd een speelbal zijn van haar eigen begeerte.


  Maak melding

 17. In 2013 about 57% of Black women 25 and older attended college although only 31% have completed at least an associates degree compared to 60% of ‘all women’ who attended college of which 39% completed a degree. Black women have been more successful than Black men in closing the gap when it comes to college degrees. About 22% of Black women have a bachelors degree compared to 30% of ‘all women’. Also the number of Black women who finished high school but did not pursue higher education is about the same as it is for ‘all women’, 27% compared to 28% respectively.


  Maak melding

 18. Black unemployement in general! Among those who hadn’t completed high school, whites had an unemployment rate of 6.9 percent. But for black Americans, the situation was much more extreme: Their unemployment rate was almost two-and-a-half times higher, at 16.6 percent. And a gap persists even among those who have completed a bachelor’s degree or higher, with an unemployment rate of 4.1 percent for black Americans compared to 2.4 percent for white Americans with the same degree. For every level of educational attainment, black Americans have unemployment rates that are similar to or higher than those of less educated white Americans. For instance, white Americans who only obtained a high-school diploma have a very similar unemployment rate to black Americans who completed at least a college education: 4.6 percent vs 4.1 percent. “This disparity suggests a race penalty whereby blacks at each level of education have unemployment rates that are the same as or higher than less educated whites”. In The Netherlands, Belgium, Germany, USA, England, Brasil and Suriname Black men have a lesser change to be hired even with the same education as others!


  Maak melding

 19. volgens mij is dit jullie grote angst, de angst van de macho’s,
  Agoe Dagoe, Magere Hein en Pic,
  dat jullie straks niets meer in te brengen hebben bij de vrouwen de “wel” ontwikkeld hebben.
  Dat krijg je als je jezelf als een neanderthaler blijft opstellen, je als een holbewoner gedraagt en niet met de tijd meegaat


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.