Waar zijn toeristen eigenlijk naar op zoek in Suriname?

29
Waar zijn toeristen eigenlijk naar op zoek in Suriname?

Er is nog steeds grote belangstelling voor Suriname. Dat bleek op de Vakantiebeurs in Utrecht dit jaar. Verslaggever Sam Jones peilde de belangstelling op de beurs. Waar zijn toeristen eigenlijk naar op zoek in Suriname? Bekijk het verslag hieronder:

Bekijk ook:


29 REACTIES

 1. Heel simpel: waar voor je geld.

  Dus geen ticket voor € 1200 in hoogseizoen
  Geen € 500 voor weekend in armoedig resort in binnenland
  Geen € 115 pp voor simpele hotelkamer
  Graag vriendelijke bediening in horeca gelegenheden
  Veilig thuiskomen…


  Maak melding

 2. @henkmolenaar .heeft goed gezegd waar voor je geld,euro verdienen moet je hard voor werken.in Suriname denken dat in NL makkelijk aan geld kan komen.😎


  Maak melding

 3. @ Henk Molenaar 2016

  U reageert ongenuanceerd en zuur. € 500 voor een aantal dagen Jungle resort all-in met vervoer is niet duur als de kwaliteit op orde is en dat is deze in Dan Paati, Kabelebo, Annaula. Ook bij meer basic voorzieningen is weinig mis als de mensen service bewust zijn. Weet u wat een nachtje Serengetie kost. Alleen om er te mogen zijn moet aan de gate $ 90/persoon afgerekend worden

  € 1.200 voor hoogseizoen is een keuze van de consument en niet te verwijten aan het land. Zorg dat er dagelijks gevlogen kan worden door 3 maatschappijen en de prijzen zullen aantrekkelijker worden

  Helaas is er maar één hotél waar jé kunt stellen dat het € 115 waard kan zijn. Het oude Torarica.

  Wel of geen vriendelijke bediening beste Henk kan ook weleens aan Henk zelf liggen want SuriNeds kunnen ook weleens vervellende klanten zijn die denken dat hun SRD meer waard is dan die van een ander.
  Henk Molenaar ik denk vaak dat u onder de laatste categorie valt.


  Maak melding

 4. 1200,- ticket daar vlieg ik 2 x naar Thailand .
  500,- weekend voor dat geld zit ik ruim 3 weken in een 3 of 4 sterren hotel in Bangkok/ Chiang mai/ chiang rai /
  En 1000 x veiliger dan Su


  Maak melding

 5. HenkMolenaar2016,

  helemaal eens. Service en dienstverlening heeft de hoogste graad van onbeschoftheid en desinteresse. Vanaf Zanderij tot in de horeca behandelen ze je als oud vuil. Ben sinds 1 week terug uit Caribisch Nederland na een verblijf van 2 maanden. Parelwitte stranden / Azuurblauwe zee / overal betaalbare prijzen en een vriendelijke bevolking. Dat is wat de toerist wil.


  Maak melding

 6. als je inderdaad via touroperators als Mets, Orange, of hoe ze ook mogen heten naar het binnenland wilt, betaal je inderdaad de hoofdprijs, als je van te voren goed informeerd, kun je voor nog geen derde van de door hun gevraagde prijzen ook op de verschillende resorts komen maar dan heb ik het niet over Berg en Dal, waar ze helemaal van de pot gerukt zijn en er inderdaad vanuit gaan dat alles wat uit Europa of Nrd. Amerika komt wandelende pinautomaten zijn, er vallen heel leuke dagen in de natuur van Suriname te beleven als je met jongens als een Lorenzo Ramcharan me gaat, vrij basic weliswaar maar wie zit er om een bubbelbad verlegen geef mij maar een sula in de vrije natuur, in Paramaribo en Nickerie in diverse hotels met over het algemeen een gastvrij onthaal nooit die bedragen betaald die Henk Molenaar noemt eerder de helft, vaak veel minder, het is maar net welke je eisen je stelt en weet waar je naar toe gaat, lekker de snob uithangen of een beetje normaal doen, en waar in Nederland kun je je buik vol eten voor nog geen 10 euro met z’n tweeen, de (te) hoge ticketprijzen moet je dan maar noodgedwongen in calculeren


  Maak melding

 7. Allen,

  Velen vooral uit Nederland willen met gezin op vakantie naar Suriname, maar in het hoogseizoen is dit voor een gezin van 5/6 personen schandalig duur.
  Ligt niet aan Suriname, maar aan de vliegmaatschappijen KLM & SLM.
  Doe hier wat aan dan zullen er meer op vakantei gaan naar Suriname en dit is natturlijk goed voor de economie van SU.
  SUCCES.


  Maak melding

 8. Tante loes je bedoeld je dikke reet.
  Sinds wanneer heb je een verbouwde reet.
  Een beetje manieren zou je goed doen.
  Wij hoeven niet te weten welk beroep je uitoefent.


  Maak melding

 9. Tailand veilig??

  Laat me niet lachen

  Het probleem van Su is dat de meeste touroperators NL bankrekeningen hebben en alles in Euro of US$ willen. Weinig van dat geld blijft in Su. Zelfs niet voor normaal onderhoud of modernisering.

  Pas nog naar zo’n resort geweest. Mooie internetpagina hoor alles zit erop en het resort is volledig. Met restaurant, terras aan de rivier, internet, 24/7 beveiligd, zwemstrand afgeschermd met een net tegen ongewenste vissen. Boot verhuur, activiteitenstrand.

  Restaurant gesloten en alleen op aanvraag vooraf bij voldoende gasten geopend (gelukkig hadden we wat eten meegenomen), terras was gesloten wegen houtrot, internet was afgesloten ivm een soort ruzie met de provider, daardoor ook geen TV (niet zo heel erg maar toch), Beveiliging? 1 beheerder die de hele dag in z’n gangmat achterop het resort vertoefde, de toegangspoort dag en nacht te openen (moest je zelf doen niemand bij de poort), Zwemstrand met net, iets wat er van over was lag half op de oever. Boten? er lag er 1 half gezonken. Activiteitenstrand? Er was een soort strandje met wat speeltoestellen of wat er daarvan over was.

  Uiteraard gereclameerd bij de touroperator, die was ineens alleen een soort van tussen persoon en ik kom me gaan aanmelden bij de eigenaar in NL. Uiteraard keurig een mailgestuurd met m’n bevindingen en waarempel ik kreeg antwoord. Een enqueteformulier over het verblijf. Tel wordt niet opgenomen, mails niet beantwoord, niemand thuis. Om nu ff naar NL te vliegen om mn gelijk te halen? Ach 1 keer nooit weer.

  Waar het was Afobakka Resort, schandalig slecht


  Maak melding

 10. Wel opa taki, mi kan sabi dat menig vrouwelijke toerist, en nog hoog geschoold vaker hier komen voor een dikke lange grote Afrikaanse banaan. Oma taki, Isidoor, gedraag je.


  Maak melding

 11. Suriname alleen interessant voor “danger tourism”. Apenland bestuurd republiek onder een criminele president en zijn familie. (net terug van familie bezoek). De chinees geeft al 10 SRD’s voor een euro.


  Maak melding

 12. @henkmolenaar2016

  Laat die jojo maar kletsen. Mijn euro’s zijn wel meer waard dan wat je er voor krijgt in Suriname. Ik kies nu voor landen die zich nog niet uit de markt geprijsd hebben en waar ik meer dan welkom ben.


  Maak melding

 13. Menig Surinamer denkt dat Suriname interessant is voor de toerist om op vakantie te gaan. Er zijn interessantere landen in de wereld, waar een toerist waar voor z’n geld krijg. Landen als b.v. Thailand, malaysia, Indonesië etc etc zelfde klimaat, eten, natuur, lokale mensen zijn gastvrij, dit soort landen zijn meer intrek bij een toerist. Een vakantie voor 17 dagen all inclusive thailand resorts kost €1300, voor dat bedrag heb je nog geen vakantie in Suriname.


  Maak melding

 14. Ben helemaal met Henk Molenaar eens.
  Overal vragen ze eruos terwijl Suriname gewoon srd heeft belachelijk en behoorlijk onbeschoft, bediening laat te wensen en de veiligheid is ver te zoeken.


  Maak melding

 15. JoJo
  @ Henk Molenaar 2016

  U reageert ongenuanceerd en zuur. € 500 voor een aantal dagen Jungle resort all-in met vervoer is niet duur als de kwaliteit op orde is en dat is deze in Dan Paati, Kabelebo, Annaula.

  ====

  Met alle respect.

  Voor iets meer dan € 500 vlieg ik heen en terug naar Thailand waar ik voor dat bedrag all inclusive in een 5 sterren resort vertoef en als gast wordt behandeld als een koning.

  Dus dan is € 500 voor een lang weekend Danpaati wel een heel hoog bedrag

  En nogmaals Danpaati is het beste resort in het binnenland.
  Maar onbetaalbaar als je met man, vrouw en 2 kinderen een leuk weekend wl hebben


  Maak melding

 16. Henk molenaar ,…Lobiyang,..en domme BOE,.. Armoedzaaiers, jullie zeiken over de prijs naar Suriname, jullie willen het mooie binnenland zien,dat kost geld,tja als je werkeloos bent,en van een uitkering leeft,vlieg maar naar PEDO land THAILAND,..jullie zijn van de blotes redding club, vakantie,is geld hebben en uitgeven mie mang.anders moeten jullie thuis blijven,PATSJAKKERS !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.