‘Het probleem is dat we in Suriname niet houden van regels’

30

PARAMARIBO, 19 jan – “Het probleem is dat we in Suriname niet houden van regels.” Dit stelt districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noord. Het is de overheid ernst met het ordenen van de wildgroei aan alle soort entertainmentbedrijfjes. Het is weliswaar niet de eerste keer dat over ordening wordt gesproken. Het komt er maar niet van, omdat burgers maatregelen negeren. Als er wordt opgetreden is Leiden in last. Deze keer is het menens.

Vooral de massagesalons en sekswerkers die zich schaamteloos presenteren, zullen worden aangepakt. “We hebben een heleboel van die zogenaamde massagehuizen, je ziet ze bijna niet. We hebben ook een heleboel sekswerkers die werken langs de openbare weg. Misschien moeten we de sekswerkers maken tot eenmansbedrijf net als in Nederland, zodat ze ook belasting betalen”, zegt Nerkust in het STVS-journaal.

Er is al flink wat voorwerk gedaan. Behalve Nederlandse wetgeving, is ook die van de Verenigde Staten van Amerika en andere Europese landen bestudeerd. Nerkust hoopt dat het nu wel zal lukken zaken te ordenen. In het buitenland werkt het immers prima en menige Surinamer is daar overbekend mee. “Maar op het moment dat men in Suriname is, heeft men de neiging over te gaan tot losbandigheid.”

30 REACTIES

 1. Dat geeft de domheid en koppigheid aan van het gros der oerdomme paarse dwazen, die de weg der recht en waarheid in 2010 en 2015 hebben verlaten en oerdom halsstarrig moedwillig de duivelse weg die naar de hel en armoede leidt, het paarse onrechtvaardige en de paarse leugenachtige ddb hebben gekozen, sa e mek deng ka moro straatdagu nanga allata. Ndp na wang paars misdadige partij waar ze lak hebben aan recht, wet en regels. oma nanga opa taki en dat resulteert in de dwaze paarse gedragingen van menig ndper, neks no fout en lak hebben aan rechterlijke macht en gezag, zoals hun misleidende soso lobi didibri leider, die zijn paars ratten doet verhongeren en lijden. Wo ka, met onberechte moordenaars, drugsbonzen en staatskasrovers is het land nu een verworden Afrikaans land vol rovers aan de macht en hun oerdomme aanhangers. Do ka. Sinds ndp olv de grootste “ik heb lak aan regels en wet misleider ddb aan de macht is” zijn vele ndper’s verworden als zijn zonen Dinoka meribaka, misdadigers en crimineel paars gespuis.


  Maak melding

 2. In de tijd van de ” Vrolijke Jeugd” en Kasekostar waren waarden er normen aanwezig, sociale controle tevens regels van moraal en fatsoen…

  Als je een aap een scheermes geeft denkt hij dat hij kapper is…
  Als je een moordenaar macht geeft ” denkt” hij een land te kunnen besturen..
  Met dank aan de moordenaar en drugsdealers hebben regels van normen en waarden plaats gemaakt voor moreel verval.


  Maak melding

 3. Die Nerkus toch.In een land waarin de nog te geboren baby tot de president vroom is,gaat het onmogelijk zijn geld te innen uit losbandigheid.Dat zou juist de weg naar het vage vuur vereffenen.Maar ook zo gaat Nerkus en co naar de hel.


  Maak melding

 4. Meneer nerkust u hebt groot gelijk .men houd van die losbandigheid.alles gratis krijgen.er is geen orde in het land.jammer jammer.doet mijn hert pijn .moet heel veel gebeuren.


  Maak melding

 5. Nerkust is niet geloofwaardig en heeft zelf een hele berg boter op zijn hoofd wat de overlast van bedrijven betreft.
  Hij heeft zelf vele van deze losbandige zogenaamde entertainment bedrijven een vergunning gegeven en zijn ogen dichtgeknepen bij overlast.


  Maak melding

 6. IK HEB NOG NOOIT ZO EEN NASTY MOVIE GEZIEN EEN MAN DIE ZIJN VOLK TE GRONDEN ZET , TEN KOSTE VAN HEM SELF , HIJ ZEGT ZELF HET VOLK IS DOM EN DAT IS OOK WAAR , SARI MORO I KONG .


  Maak melding

 7. Suries houden niet van regels. Dit is hun levensstijl . Maar ze willen doebaai en singapoer . Het is toch lachen. Alleen maar praatjes en groot paramaribo is africado geworden. Lachen


  Maak melding

 8. Kijk niet naar Nederland want zij hebben hun zaakjes op orde wat medische preventie betreft. Aids en HIV en andere chronische geslachtsziekten wordt daar in kaart gebracht en worden de mensen behandeld en voorgelicht. De bewustwording onder het volk is veel groter. In Suriname denken vele dat het hun niet overkomt. 5 minuten plezier kan je al je leven kosten. Hele gezinnen worden hier kapot gemaakt door al die hoerenlopers. Veilig vrijen hebben ze nog nooit van gehoord. Mensen goede voorlichting geven met filmpjes over hoe het proces van het hebben van AIDS of HIV de symptomen en het verloop zal misschien iets bijdragen aan bewustwording. Over de hele wereld is het bekend dat het negroïde ras een verstandelijke beperking heeft wanneer het om sexuele voorlichting gaat en de handeling daarvan. Laten wij de waarheid onder ogen zien.


  Maak melding

 9. Niet alleen in Suriname gebeuren er van de rare dingen maar overal in de wereld. Dat er personen zijn dat zich niet stoort of weigert zich aan wet/regels te houden ook hoeft er geen geldige wetten/regels te zijn maar een stukje verantwoordelijkheidsgevoel tegenover de mederijders en de overige weggebruikers.

  Iemand met een hart afwijking zal niet makkelijk achter een stuur plaatsnemen, maar in Nederland wel. Personen dat dementeert, slechtziende of ouderdomsgebreken vertoond gaan gewoon de snelweg op en neemt deel aan het snelverkeer. Met alle gevolgen van dien. In Suriname heb je dit niet.

  De naam zegt het al RIJBEWIJS als blijkt dat je op een moment niet meer in staat bent om een auto te besturen is het de plicht van de politie om het in te vorderen of wordt ingeleverd door een lid van de familie bij de politie.

  In Nederland zou het gepast zijn om verkeersborden te plaatsen waaruit zou kunnen blijken dat personen ouder zijn dan 70 jaar niet de rijweg mag betreden. Of met een ernstige hartafwijking.


  Maak melding

 10. @ lawman datra: Beter maak je je druk over het verkeer in Suriname. Naar verhouding vallen er in Suriname ruim drie maal zoveel dodelijke slachtoffers in het verkeer als in Nederland. Hoe kan dat dan als er, volgens jou, alleen maar gezonde en bekwame mensen auto rijden?

  Je opmerking over verkeersborden tegen 70 jarige verkeersdeelnemers is helemaal belachelijk. Jongeren onder de 24 maken meer ongelukken dan 70 jarigen.

  In de eerste plaats zijn de meeste mensen van die leeftijd nog heel vitaal, geestelijk en lichamelijk, en ten tweede moet iemand ouder dan 75 gekeurd worden voor verlenging van het rijbewijs.
  Niet gezond, geen rijbewijs, geen auto. Borden zijn niet nodig.


  Maak melding

 11. Begin eerst je eigen keuken schoon te houden voordat je er over dat van een ander gesproken wordt…te gek voor woorden dat deze gedachtes überhaupt geventileerd worden..ik weet nu zeker its time for als real change


  Maak melding

 12. Dit is wel een serieus onderwerp. echter ik betwijfel het feit dat er ooit hier verandering in zal komen. De politieke situatie momenteel is niet instaat oplossingen te bieden, omdat er een grote mentaliteitsombuiging nodig is. bovendien is de huidige regering zelf debit aan de chaotische situatie. Helaas moeten we ervan uit gaan dat de volgende generatie wellicht betere inzichten zal ten toon spreiden om dit land te ordenen en in de rij der gerespecteerde naties zal doen terecht komen.


  Maak melding

 13. SURINAME IS EEN HEERLIJK LAND……MAAR HET ZIT VOL MET NEGATIVE KRACHTEN …ZOALS… BOUTA EN ACHTERBAN ….
  EN BRUNSWIJK EN ACHTERBAN….. ZOLANG ZIJ NOG LEVEN IS ER GEEN HOOP VOOR SURI.

  DUS SURINAMERS UN NO SRIBI N.D.P KA..KBA


  Maak melding

 14. Normen, waarden en wettelijke regels moeten door de TOP van een land worden nageleefd, anders zullen ook de onderdanenen lak hebben aan deze regels !

  Zo verwordt een democratische staat tot een anarchie, met ZWARE CORRUPTIE en ZWARE CRIMINALITEIT !!!!!
  Een bananenrepubliek !

  Een democratisch land waarin politieke kopstukken een MASSAMOORD plegen op ongewapende BURGERS, hoort de DADERS keihard te straffen !

  Normen en waarden VERVALLEN indien deze politieke KOPSTUKKEN strafprocessen SABOTEREN en via NEP-amnestiewetten trachten te ontkomen aan hun verdiende STRAF !

  Wanneer een parlement in strijd met de GRONDWET en in strijd met het INTERNATIONALE RECHT, amnestie tracht te verlenen aan MASSAMOORDENAARS, heeft dat tot gevolg dat veel burgers zelf ook gaan handelen in strijd met wet en recht !

  Resultaat van dit PAARSE handelen is, dat er momenteel een TOTALE ANARCHIE heerst in Sranan wat betreft wet en recht !

  Veel burgers zijn losgeslagen, terwijl zij bovendien ook zien et ervaren dat de armoede om zich heen grijpt, door het voortdurende PAARSE FINANCIELE wanbeleid !

  TIME FOR CHANGE ! STOP BETRAYING THE SURINAM PEOPLE !


  Maak melding

 15. @Haco,

  Reageer eens een keer met je hersenen (hoe weinig er ook van over is) dan met je pik. Je reageert altijd met je pik. Dat moet je alleen doen als je bij mij op bezoek bent.


  Maak melding

 16. Wat zeggen men van die autowasserijen die vaak met een motorische drukspuit de buurt vreselijk stoort ik heb er ontzettend last van. En is dat nog van de gekke om op een oppervlakte van 100 vierkante meter 4 wasserijen te hebben ik word er gek van rij maar langs de kasabahollo weg dan ziet men ze gewoon tussen woongemeenschappen en de harde muziek die uit de auto’s komen die hun auto’s laten wassen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.