Parlementariër slaat alarm: ‘sukru’ op Surinaamse scholen

21
Politie Suriname waarschuwt voor 'Sukru'

PARAMARIBO, 19 jan – Sukru (MDMA of Molly) wordt driftig verhandeld op scholen. Dit zegt parlementariër Sheilendra Girjasing (VHP). Vooral in het plaatsje Meerzorg, in Commewijne, steekt het monster de kop op. Dealers durven schoolterreinen te betreden. De politicus wil zo snel mogelijk actie zien. Eerder had Emmy Hart, pedagoog en oprichter van Stichting Rumas, opgeroepen tot het lanceren van een landelijke campagne.

De opmars moet vooral jongeren bewust maken van de gevolgen van het gebruik van Sukru. “Op Meerzorg maak ik mij zorgen over de toename van het gebruik van Sukru bij onze jongeren. Veel ouders zijn verontrust. De mensen van Sukru sijpelen door binnen de organisaties. Die dragen kleding van scholieren en trachten het spul op een heel geraffineerde wijze aan te bieden”, zegt Girjasing tegenover Dagblad Suriname.

Bestuurders en autoriteiten moeten prioriteiten stellen, ook al is er geen geld. “Aan de Sukru-kwestie kan er wel wat gedaan worden door gezamenlijk voorlichting te geven. Wij moeten de verkopers weren van vooral de scholen. Praat niet over het asfalteren van wegen en het opzetten van banken. Er is daar geen geld voor. Wij moeten nu even kijken naar wie Sukru naar binnen haalt”, aldus Girjasing. Ook voor ouders is er huiswerk.

21 REACTIES

 1. Het slechte voorbeeld,krijgen de scholieren van hun president, die Internationaal als veroordeelde cokedealer te boek staat, en zich nog steeds bezig houd met dat witte poeder, die sukru is alvast een opstapje, om later over te stappen op de coke.


  Maak melding

 2. Deze drugs komt uit 2013 2014
  En nu pas is die in Suriname
  Had gehoopt dat het daar zou overslaan maar zo zie je dat het wat langer duurt voor het daar ook beschikbaar komt
  Maar goed kunnen lering trekken uit hoe het in de rest van de wereld de kop ingedrukt wordt


  Maak melding

 3. Parlementariër Sheilendra Girjasing neemt alvast de voortouw en ga in het veld en laat daar je stem ook horen.
  We zijn al moe van al die mooie woorden. M.a.W. geen woorden maar daden. Dit geldt ook voor politici en regering.

  Laat Bouterse alle wapens dat hij toen uit de kazerne heeft laten verplaatsen of ergens bewaart heeft onder het volk verdelen om de criminaliteit helpen te bestrijden.

  Wie zegt dat er geen geld is, er zijn genoeg geld bij de verschillende religieuze instellingen. dit zijn gelden van de ouders of verzorgers van de leerlingen dat bedreigt wordt door SOKRU.

  Bishop Meyer heeft toch duidelijk bekend gemaakt dat hij dat geld van Bouterse/regering niet nodigt heeft.
  DAN SAN WE DRALE?


  Maak melding

 4. Ik heb gister een mooie nieuwe pyama gekocht voor de hoofdverdachte ‘president’, zodat hij rustig verder kan slapen.

  Op de pyama staat tom the train afgebeeld (van para naar poelepantje). Ik ga het via juffrouw simons aanbieden in het DNA. Ik hoop dat hij het mooi vind.

  Mijn geliefde volkspresident, soso lobi xxx


  Maak melding

 5. Op weg naar jonge Zombies in de straten van
  Paramaribo. Het vernietigen van de jonge hersencellen komt nooit meer goed. Hierna volgt zelfdoding.


  Maak melding

 6. KIJK NAAR DDB DAN WEET JE WAAR SUKRU VAN DAN KOMT GEEN GELD VOOR ZIEKEN HUIZEN BABIES GAAN DOOD DAAR HEEFT DDB GEEN OOR NAAR HIJ WEET HOE IEMAND DOOD GAAT .


  Maak melding

 7. Su is switie Sranang, Daarom zijn de suries dol op switie sanie. De mokro’s, de maties. de kebabs, de zeeuwen, de balkanies, de cino, de brasong en de afrikaners komen masaal naar suriname met sukru inruil voor roti. En nu , wat gaan de suries nu doen ; Klagen en maar klagen zeker.


  Maak melding

 8. Oma en opa zuchten zwaar. Wat wilt men nog meer en wat kan men nog meer verwachten met een bij verstek veroordeelde drugsbons aan de macht, wiens zoon in de Vs opgesloten zit voor drugssmokkel. Alleen maar nog meer drugscriminaliteit, drugssmokkel, drugssmokkel en drugsverslaafde paars verdoemde sloebers in het land. Opa en oma kunnen het anno 2017 nog steeds niet begrijpen dat al die paars verarmde oerdomme idiote dwaze ndper’s DIE TOT TWEEMAAL TOE, de drugs duivelse bouta als hun leider willen, sa e mek deng ka dee nanga dee. Oma taki, neks, ze gaan met z’n alleen surku gebruiken tot ze paarse zombies verworden. Ddb en zijn gehele oerdomme zombie aanhangers zijn een vloek voor land en volk en zullen nooit vooruitgang en ontwikkelingen bremgen. Nooit. Opa taki ndp staat voor de moord-, drugs-, roof en armoedevloek. Nationale duivelse, drugs, dwazen, debielen, dommen, dode mensen partij is ndp oe mpp.


  Maak melding

 9. De jongeren generatie is zo hebzuchtig dat zij andere jongeren dit spul verkopen voor geld. De gebruikers raken ernstig verslaafd gaan roven en moorden om aan geld te komen om nog meer van dit spul te kopen. Suriname krijgt het zwaar en de ouders van deze verslaafden nog meer. Kapot schieten de drugdealers.Ik hoor dat de dealers hetzelfde schooluniform dragen en zich tussen de leerlingen begeven om niet op te vallen. Onze jeugdigen zijn ernstig in gevaar.


  Maak melding

 10. Waar is de Surinaamse bevolking gebleven. Je hoort niemand meer klagen. Waar zijn al die leiders die commentaar leveren maar niets doen. Kijk maar naar andere landen. Die gaan door tot ze hun doel bereiken. Het kan ook zijn dat de mensen bang zijn voor de spionnen van de regering. Waarom geven jullie de leider geen sukru zoals men dat noemt. Wat zijn de Surinamers een bange volk.


  Maak melding

 11. Dino, die nu gezellig onderdak heeft in een Amerikaanse gevangenis cel wegens drugshandel was veiligheidsadviseur van Bouterse. Linscheer, die veroordeeld is voor XTC handel en het opzetten van een XTC laboratorium is ook veiligheidsadviseur van de ook voor drugshandel veroordeelde President. Waarover praten we?


  Maak melding

 12. Sukru is MDMA. Dat is niet verslavend, maar je moet er wel mee oppassen. Het stimuleert de afgifte van serotonine, dat een gevoel van welbehagen geeft. Dat kun je ook bereiken door de hond of je vriend/vriendin te aaien. Wikipedia zegt:

  “De effecten van MDMA zijn onder meer een gevoel van euforie, vergezeld van een ontspannen gevoel, empathie en energie. Het seksuele verlangen neemt toe. Echter is een erectie krijgen of klaarkomen erg moeilijk. Dit kan zich uiten in een sterk verliefd gevoel en een sterke emotionele binding met andere gebruikers. Soms komen ook impulsieve en paranoïde reacties voor.”

  In warme omstandigheden kan het gevaarlijk zijn door uitdrogen van het lichaam en oververhitting. Oppassen dus in Suriname.
  Kan ook leiden tot depressie en lusteloosheid, wat men in Suriname al helemaal niet kan gebruiken.

  Jongeren zijn impulsief en denken niet na voor ze wat proberen. Sukru is nergens goed voor en kost alleen maar geld dat beter besteedt kan worden. Voordeel is wel de kleinere kans op ongewenste zwangerschap als je Wikipedia leest.


  Maak melding

 13. @Oom Ludwig foe Abra Broki. Alweer praat je poep. Ga je mond spoelen mi pikin boi. Soso kumakoisi tongo ye taki. Kom met nieuws en houdt jou osonyunsu gi yusrefi.


  Maak melding

 14. Wat een geouwehoer steeds over Dino. Steek je handen maar in eigen boezem en niet gaan doen alsof jullie zo perfect zijn. Ook Dino heeft een kans nodig, hij is ook vader en heeft een vrouw en familie die dit pijnlijk verhaal steeds moeten aanhoren. Maar afijn, zijn zaak gaat jullie geen ene reet aan. Sranangsma takru. Niet allemaal, maar de slechterikken zijn zij die steeds het onderwerp aanroeren die neigen naar jaloezie. De echte didibri’s verschuilen zich hier
  op waterkant.


  Maak melding

 15. Sodom en Gomorah zijn in Suriname reeds achterhaald.
  De president zijn motto is trouwens Neks no fout.Dat geld ook die jukas die honden misbruiken.
  Een verkiezing winnen in een land met veel domme mensen is een.Maar een land besturen en naar grotere hoogte brengen is an other ball game.En die visie heeft deze sportinstructeur gewoon niet.


  Maak melding

 16. Dagelijks inspireer ik wetenschappers om meer tools voor mij te maken. Tachtig procent van de wetenschappers werkt in mijn dienst. Hun taak is het ontwikkelen van middelen waarmee mijn honger gestild kan worden.
  Ik haat die heiligen. Deze inspireren mensen om een lang en eenvoudig en rechtvaardig leven te leiden. Zulke mensen zijn wel wat moeilijker te pakken, het kost wat meer moeite, maar uiteindelijk krijg ik ze toch. Hoewel ik soms met engelen moet vechten om hun ziel.


  Maak melding

 17. @Hans

  Vanuitgaand dat uw reactie positief bedoeld is, wil ik U erop wijzen dat MDMA WEL verslavend kan/zal zijn en veel erger dan dat U het beschrijft… Weliswaar lichamelijk niet verslavend ( hoewel je lichaam het maar paar jaar uithoudt), maar geestelijk net zo verslavend kan zijn als heroine e.d. Niet voor niets noemen ze het de ZOMBIE-drugs. De verslaving ( zie voorbeeld “DRUGS inc. op NGC of youtube) zorgt ervoor dat je de mensen, werk, huis, toekomst, geld, gezondheid kwijt raakt, alleen op zoek naar de volgende shot. Naast dat meer dan groot percentage ook HARDDRUGS gaat gebruiken voor een betere ” trip “, is het ook zo dat elke keer dat men het gebruikt ( zelfs al is het de 1e keer ) het meteen ook dodelijk kan zijn! 1. GROTENDEELS is ook versneden met gevaarlijke substanties. 2, Uitdroging 3. Overdosis / combinatie met alcohol etc… Dan hebben we het nog niet eens over de psychische problemen en de criminaliteit die het meebrengt. Kijk maar naar sommige buurten op de wereld, ZOMBIE-city’s, dealers, geweld en complete verval van wijk/land. Dus leer de suri-kids zoveel mogelijk … en PAS op je drankje, ff uit het oog verloren of vertrouw je het niet = weggooien. OP EEN BETER SURINAME !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.