Nederlandse Yogi in Suriname voor Yoga event SSDP

8
Nederlandse Yogi in Suriname voor Yoga event SSDP

De Shri Sanathan Dharm Paramaribo Noord (SSDP) Yoga school bestaat in mei van dit jaar 20 jaar. In verband met hun jaardag zijn er enkel yoga events gepland om meer bewustwording opgang te brengen over de vele voordelen van yoga. Speciaal voor dit event is een Nederlandse Yogi naar Suriname gehaald: Jelle Grupstra(FOTO).

Hij beoefent al jaren de Himalayan Yogi Traditie. In Suriname zal hij enkele sessies verzorgen. Van 25 tot en met 31 januari in Paramaribo in de Yoga zaal van het SSDP. Tijdens de Yogasessies met Jelle Grupstra wordt ernaar gestreefd meer diepgang te krijgen en zal er waar nodig gecorrigeerd worden.

Er zullen twee sessies worden gehouden voor de beginnelingen en de gevorderden. De onderwerpen die naar voren zullen komen zijn: Yoga theorie (ademhalingsoefeningen), inzicht in de Yoga en lichaamshoudingen. Jelle Grupstra zal daarna verblijven in Nickerie waar hij van 1 februari tot en met 6 februari ook enkele sessies zal draaien.

Het ligt ook in de bedoeling om een bezoek te brengen aan enkele Kindertehuizen in Paramaribo als in Nickerie om ook de kinderen kennis te laten maken met Yoga. Kinderen hebben ook baat bij Yoga oefeningen aangezien zij zich vaak ook in stress situaties bevinden of al te vaak achter de computer, tablet of mobiel. Dan kan yoga hen helpen om hun leven weer in balans te brengen om zodoende op school beter te kunnen leren.(FOTO: Himalaya Yoga Centrum)

8 REACTIES

 1. Prof. Misababoi, ik snap wat je bedoelt, maar wat ik niet goed begrijp waarom je een aap moet leren klimmen, of water naar zee moet dragen, In Suriname zal toch nog wel de kennis zijn onder de met name hindoestaanse bevolking afkomstig uit India wat ook de bakemat is van de yoga. of is die verloren gegaan sinds hun verblijf in Suriname.
  Jelle Grupstra, naar zijn naam te oordelen van friese of groningse afkomst, de meest nuchtere mensen van Nederland. begrijp ik wel weer, leuk toch lekker naar een mooi land, bezig zijn met iets wat je bezighoud, hopenlijk levert het wat op voor de Surinamers die aan de sessies mee gaan doen


  Maak melding

 2. yoga is goed! vooral voor je boeddruk!
  Nog wat zweverig; Lieten ze op journaal van 18-1 een meteoriet zien, die op zn weg naar aarde, een gigantische meteoriet, in de dampkring ontploft! Hoe kan nou een bakbeest, zomaar ineens ontploffen?! Verdampen, verbranden, alla; Maar ontploffen? Never. Wij zijn ook maar een kippenhok, die door haar kweker, bescherming verkrijgt. Ken jullie het verhaal van hans en grietje!
  ( Waarom ontplofte de steen niet, die de Dinosaurie naar de filesteinen hielp?!) Oen tang yoga!


  Maak melding

 3. Yoga bullshit, al die wassies met diverse kruiden en planten ook bullshit!
  Leer respect te hebben voor andere culturen.
  Bovendien als je geen baat hebt bij yoga, schaden zal het ook niet.


  Maak melding

 4. Jammer voor al die fanatieke christenen en moslims die anti-Yoga zijn, maar ook Jezus beoefende Yoga, nl Raj Yog (Koninklijke Yoga).
  Jezus zat vaak in Lotushouding te mediteren en toen z’n leerlingen hem vroegen waarom hij zo zat zei hij dat hij een Raj Yogi was. Wat is dat, vroegen z’n leerlingen. Dat is de Koninklijke Yog zei Jezus. Z’n leerlingen begrepen dat niet. Ze kenden het woord Yogi niet en verbasterden het tot Yahudi (Joood). Koninklijke Yogi werd toen Koninklijke Jooood en toen werd Jezus beschuldigd dat hij claimde van Koninklijke bloed te zijn. Hij werd hiervan beschuldigd en hoe dat afgelopen is weten jullie wel. Hij ging terug naar z’n Vader (Guru) in de Hemel (India) waar hij tot z’n 99-ste geleefd heeft en z’n graf in Kashmir India nog steeds bestaat.


  Maak melding

 5. Ook de mosim Rahim Khan van India was een grote bhakt (devotee) van Heer Krishna, de Heer der Yoga’s (Yogeshvar). Toen men hem vroeg waaron hij als moslims Heer Krishna aanbad, zei hij dat Om Heer Krishna te aanbidden niemand van geloof hoeft te veranderen. Iedeeen kan en mag dat. Hij zei ook dat Allah niemand anders is dan Heer Krishna. De moslims waren boos hierop en uiteraard werd Rahim Khan, de Krishna devoor, bedreigd door hen. Maar hij trok zich er niets van aan.
  Rahim Khan heeft prachtige verzen geschreven, geweid aan the Lord of the Universe, Heer Krishna.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.