Oriëntatie vanwege opzet suikerrietindustrie in Suriname

13
Onderzoek naar suikerrietindustrie in Wakai-gebied Suriname

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij(m) en topfunctionarissen van zowel zijn departement als van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer in Suriname, hebben zich onlangs samen met een afvaardigingen van de SDIC Biotech Investmens Co.Ltd en de SinoSu Development Group N.V georiënteerd in het Wakai-gebied i.v.m. het opzetten van suikerrietindustrie.

Deze oriëntatie is het vervolg van de recent ondertekende intentieverklaring voor de productie van (bio) ethanol, suikerriet en suikerproducten. Voorafgaand aan de officiële start van het project in 2019 zal er een haalbaarheidsstudie en veldonderzoeken worden uitgevoerd. Het bezoek aan Wakai is het eerste veldbezoek in de reeks.

13 REACTIES

 1. STAATSOLIE HEEFT TOCH EEN ETHANOL PROEF GEDAAN TOCH EN STOPGEZET .. EN NU WEER PLOTSELING ETHANOL PROJECT EN SUIKER INDUSTRIE NU ER GEEN GELD IS KOMT MEN MET ALLERLIJ PROJECTEN DIE OP LANGE TERMIJN PAS JE UIT KAN VERDIENEN …… JE MOET GEWOON VERSTERKEN WAT AL GOED LOOPT EN UITBOUWEN B.V. DE TOERISME SECTOR ….. PRIORITEITEN VEILIGHEID…. ONDERWIJS…. GEZONDHEIDS SECTOR… DIE MOET JE VEILIGSTELLEN….MAAR MET DEZE APEN AAN DE MACHT KUN JE HET VERGETEN.


  Maak melding

 2. Mini ster al-ghoe moet eens een inventaris nemen van alle MOU’s van opeenvolgende regeringen van bouta en verklaren hoeveel percent van elke MOU is gerealiseerd, US dollars geinvesteerd en een paar andere key performance indicators. Het begint op een totale uitverkoop bij openbare veiling aan china te lijken.


  Maak melding

 3. Steeds weer in hetzelfde kringetje ronddraaien. Komt geen eind aan het ene project opzetten en deze vervolgens laten doodbloedden en weer een ander project opstarten en vervolgens weer laten doodbloedden. Een grote Farce.


  Maak melding

 4. Ze zijn goed bezig .Anansie verhalen schrijven voor straks in 2020 bij kinderboeken week. Ze moeten iets hebben voor de kinderen; want die zijn dol op sprookjes verhalen.


  Maak melding

 5. Aan de naam te zien (Sino) gaat het om een Chinees project. Dat wordt dus uitgeknepen worden. Waarschijnlijk zullen de Chinezen (in het begin) hun eigen werkers meenemen.


  Maak melding

 6. Heel triest is dat Staatsolie in 2015 $ 40.000.000 afschreef op haar Ethanol project, waarvan niets tastbaars is terug te vinden.

  Afgelopen dagen stelde Elias dat het een geweldig project was. Ook melde Elias dat Staatsolie niet zou participeren en haar data op verzoek van de aandeelhouder (?? voor niets?) beschikbaar gesteld had. Ofwel de staat maakt het voor Staatsolie onmogelijk haar terrein, haar investeringen in te brengen in deze Chinees Surinaamse JointVenture.

  Dat is raar en dom. Staatsolie helpt haar eigen concurrent op te richten.

  Elias maakte ook duidelijk waarom zij niet door kan met dit fantastische project. De Staat zuigt elke cent die het uit staatsolie kan zuigen (68% van de revenu) uit Staatsolie.


  Maak melding

 7. Het was er allemaal ,in de jaren 60 ik ben verdrietig ,alle neven bedrijven en suikerriet plantages zijn zwaar verwaarloost of ophouden te bestaan door toedoen van deze regering
  Farizeeërs verkoop je ziel en zalig heid maar aan de Chinezen, en maar ouwehoeren over kolonialisme, hersenloze


  Maak melding

 8. Tja had de olieprijs nog op 120 gestaan dan was het ethanolproject van SO ook gewoon doorgegaan.

  Economieen veranderen, niet iedereen kan dat begrijpen. Daarom is de 1 timmerman, de andere econoom en de meesten koekenbakker of grapjas.

  Maar helaas de prijs van olie staat op bijna de helft van voor 2015


  Maak melding

 9. Achteraf is het heel gemakkelijk die koe in zijn kont te kijken.

  Ik ben het voor nu een keer eens met Lonny B

  Investeren destijds met die olie prijs was beter dan het geld op potten. Met de prijs van toen was de ethanolplant zeker de moeite waard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.