dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidGeen geslachtsdelen vermist in Suriname en ook geen chikungunya

Geen geslachtsdelen vermist in Suriname en ook geen chikungunya

-

PARAMARIBO, 17 jan – Er is geen sprake van een nieuwe uitbraak van Chikungunya. De gevreesde jongere broer van dengue komt nauwelijks of niet meer voor. Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, B.O.G., dat waakt tegen epidemische ziekten in Suriname. Via sociale media is weliswaar het tegendeel beweerd. Mensen zouden moeten oppassen.

Het kan gebeuren dat zich bepaalde fysieke kenmerken voordoen. Maar dan is waarschijnlijk sprake van dengue. “Wie zich niet goed voelt. Moet eerst de arts bezoeken. Pas dan weet je zeker wat er aan de hand is. Je eigen diagnose vaststellen, is niet betrouwbaar”, stelt het B.O.G. tegenover de Times of Suriname. Voorzorgsmaatregelen zijn nog het beste bestrijdingsmiddel.

Overigens moet niet zonder meer elk bericht via de sociale media worden geloofd. ‘Nepnieuws’ is fenomeen dat ook in Suriname de kop opsteekt. Zo werd pas nog beweerd dat een vrouw het geslachtsdeel van haar man afgehouwd zou hebben. Aan het verhal waren ook foto’s toegevoegd om het allemaal echt te laten lijken. Noch bij de politie, noch bij de spoedeisende hulpdiensten is een dergelijk geval gemeld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

18 REACTIES
 1. Het lijkt WKN wel. Hier gelooft ook iedereen de onzin die wordt verkondigd door een paar randdebielen die zich surinamer noemen maar lekker ver weg zitten in NL.

  1 x per jaar de “grote jongen” komen uithangen in SU en de rest van het jaar hun lening die ze hebben genomen om de “grote jongen” uit te kunnen hangen aflossen.

  En verder hier pretenderen te weten wat er zich wel of niet afspeelt in SU. Het stond toch op FB en ik heb het van de zus van mn broer d’r nichtje haar buitenman die een affaire heeft met de overbuurvrouw….dus het moet wel waar zijn.

  Alles gaat kaopt in Su volgens deze betweters, maar de nieuwe wegen, Mercedes Bens garage, BMW garage hamburgertenten die de grond uit worden gestampt, Mega Kirpalani’s en een extra shopping Mall? Huh?? O ja….Jaa.
  Blind van zelfgenoegen dat julle SU de grond in kunnen trappen en vooral als gevluchte suri’s twee hoog achter (volgens jullie) precies weten wat er hier in Su speelt en het lekker naar elkaars mondpraten hierover.

  Schamen julllie je niet?


  Maak melding

 2. Als jullie het zo goed voor hebben met SU kom dan hierheen en help mee opbouwen.

  Nee jullie komen wel als het sociale stelsel hier ook op orde is zodat jullie de hand op kunnen houden als “rechtgeaarde surinamer” en de boel kunnen flessen zoals jullie dat ook in NL gewend zijn.


  Maak melding

 3. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Oompie

  Het lijkt WKN wel. Hier gelooft ook iedereen de onzin die wordt verkondigd door een paar randdebielen die zich surinamer noemen maar lekker ver weg zitten in NL.

  1 x per jaar de “grote jongen” komen uithangen in SU en de rest van het jaar hun lening die ze hebben genomen om de “grote jongen” uit te kunnen hangen aflossen.

  En verder hier pretenderen te weten wat er zich wel of niet afspeelt in SU. Het stond toch op FB en ik heb het van de zus van mn broer d’r nichtje haar buitenman die een affaire heeft met de overbuurvrouw….dus het moet wel waar zijn.

  Alles gaat kaopt in Su volgens deze betweters, maar de nieuwe wegen, Mercedes Bens garage, BMW garage hamburgertenten die de grond uit worden gestampt, Mega Kirpalani’s en een extra shopping Mall? Huh?? O ja….Jaa.
  Blind van zelfgenoegen dat julle SU de grond in kunnen trappen en vooral als gevluchte suri’s twee hoog achter (volgens jullie) precies weten wat er hier in Su speelt en het lekker naar elkaars mondpraten hierover.

  Schamen julllie je niet?

  Als jullie het zo goed voor hebben met SU kom dan hierheen en help mee opbouwen.

  Nee jullie komen wel als het sociale stelsel hier ook op orde is zodat jullie de hand op kunnen houden als “rechtgeaarde surinamer” en de boel kunnen flessen zoals jullie dat ook in NL gewend zijn.


  Maak melding

 4. Idioot niet iedereen hier in Nederland leeft van een uitkering je bent een achterlijke dombo, ik heb t bericht ontvangen op mijn app van uit su dus lul niet zomaar uit je stinkende mond. Ik proef pure jaloezie in je schrijven niet elk Surinamers moet in su wonen ik woon en werk waar ik wil suma na Yu fu bepaal gi tra sma.


  Maak melding

 5. Oompie ziet ze vliegen. Oompie is rijp voor het gesticht. Hoop dat ze oompie niet te veel inspuiten met kalmeringsmiddelen.
  Oompie zegt als sociaal stelsel in Suriname in orde is dan komen we effe profiteren. Weet onze mooie Oompie wel hoeveel geld we elke maand opsturen naar Suriname omdat men daar in het paarse paradijs aan het creperen is??
  Oompie als we een half jaar geen geld meer overmaken richting Su dan is Su echt compleet failliet. Jij idioot met het opgebouwde sociale stelsel?? Hoop dat jullie straks niet over een paar jaren in een sociale en economische woestenij gaan leven. Hoop het echt voor al die ooms en tantes. idioten in het derde kwadraat.


  Maak melding

 6. @ Oompie,

  Wist u dat er ook hardwerkende Surineds of toeristen zijn die zich beschaafd en down-to-earth gedragen als ze op vakantie zijn in Suriname? Zoek ze en u zult ze vinden: gewone normale goed opgeleide en goed gemanierde Surineds die echt niet de betweters willen uithangen maar onopvallend en heel chill zijn qua gedrag en omgangsvormen en juist openstaan om te leren van de mensen die in Suriname zijn geboren.


  Maak melding

 7. @Parbo’tje met z’n Oompie gesignaleerd op het naaktstrand van Matapica.

  Het krioelt van de naaktlopende vrouwelijke stagiaires.
  Na wat gespeeld te hebben komt @Parbo’tje bij Oompie en vraagt: “Wat zijn die knobbels in die broeken van al die mannen?” Oei, dacht Oompie, “wat moet ik hier nou mee”. Oompie zegt tegen @Parbo’tje: “Kijk, die kleine knobbels zijn arme mensen en die grote zijn rijke mensen”. @Parbo’tje zei toen heel verontwaardigd: “Nou Oompie toen we hier naar het strand toe liepen was je maar een arm mens en nu ben je ineens schatrijk”.


  Maak melding

 8. Hi oompie. Ga werken en de toekomst van je geslacht een beter leven gunen.
  Een randbebiel die nog steeds in de bedel rij staat,dat de Nederlandse suri’s bakken met geld komen brengen.
  Idioten als ij geven Suriname schande.
  Bedelen, bedelen en nog eens bedelen.
  Ga werken en jou positieve input aan het land geven.

  Tjee


  Maak melding

 9. VERMIST zijn WEL, al Onze Gelden, al Ons Goud en al Onze Deviezen ! VERDAMPT volgens de Paarse sprookjesverteller, Gilmore Hoeffie !

  Er is WEL sprake in SU van UITBRAAK van andere ZEER BESMETTELIJKE ZIEKTEN :

  ** PAARSE LENINGZIEKTE !!!!!

  ** CORRUPTIE-ZIEKTE !!!!

  ** VALSE Paarse PROJEKTENZIEKTE !!!!

  ** PAARSE A-NO-MIE EPIDEMIE !!!!

  ** FAILLISSEMENTS-ONTKENNINGSSYNDROOM !!!!

  ** “MONNIE DE”–“MONNIE NO DE” WAANZIN-ZIEKTE !!!!

  ** 17.666 Paarse-SPOOK-Volkswoningen-ZIEKTE !!!!

  PS : SET THE SURINAM PEOPLE FREE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Oompje, al hebben die mensen waar jij zo nodig op af moet geven een lening nodig om de grote meneer uit te hangen in Suriname, omdat ze een uitkering hebben,(voor de hoogte van die uitkering per maand , moeten velen in Suriname 4 maanden werken) dan So What, op die manier steunen ze Suriname wel, je bent gewoon stinkend jaloers. over welk sociaal stelsel heb jij het in vredesnaam, wanneer er dat weer is in Suriname zijn wij allemaal al lang dood en begraven in het meest gunstigste geval van een welverdiend pensioen te genieten (als dat er nog is)


  Maak melding

 11. Wat we wel heerst is een paarse griep vol keelpijn, waarschijnlijk veroorzaakt door het weer in combinatie met al die kwikdampen. Er is wel sprake van een ander soort epidemic en dat is de ddb misdaadvloek die verder om zich heen blijft grijpen. Oma taki, en daarvoor hebben we geen sociale media voor nodig want djaso na Abro Broki na soso paarse hossel in wind en weer nanga mofo koranti. Opa taki, er wordt flink op los geneukt onder de jonge marrons die het landschap hebben veranderd als een marron dorp. In adamsgewaad en eva’s gewaad zijn vele ukkie’ s en pukkies her en der te bekennen in de vele zijstraten vol krotten met een versleten gescheurde ndpvlag aan het nok. Oma taki< overal zie ik hebzucht, misdaad en honger hand in hand gaan met de welvaart van de paarse corrupte rovers en boeven olv ddb. Opa taki dankzij het meest domste volk, de ndper's.


  Maak melding

 12. Dus dit noemen we opbouwen? Ik heb er een ander idee over. Gek he? Rating van het land is weer tot onder de kelder gezakt. Dat is geen opbouwen. Dat is roofbouw. Als opbouwen, maar dan roven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES