‘AVD Wandelmars goed voor toerismesector Suriname’

15
'AVD Wandelmars goed voor toerismesector Suriname'

De Avondvierdaagse kan een stimulans zijn voor de toerismesector, met name voor sporttoerisme in Suriname. Dit zegt voorzitter Purcy Olivieira van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), organisator van het wandelevenement. Het lijkt er volgens hem wel op alsof instanties als de Stichting Toerisme Suriname en bedrijven als de SLM dat nog steeds niet begrijpen.

“Het besef is er nog niet dat sporttoerisme geld kan opbrengen. Onze overheid werkt ook niet eraan mee om de AVD te brengen tot een grote toeristische attractie”, benadrukt Olivieira. De AVD Wandelmars vindt in 2018 van 4 tot en met 7 april plaats.

De BVSS komt er dit jaar niet onderuit om het inschrijfgeld van het grootste wandelevenement van Suriname aan te passen. Dit zei Olivieira afgelopen weekend in het Zondagsnieuws van Radio 10. Dit jaar hebben Fernandes en Mc Donald’s zich weer aangemeld als hoofdsponsoren.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Ik geef deze voorzitter van de BVSS geen ongelijk, want vooralsnog is enkel de laatste week van Dec interessant voor toeristen in Su.

  Terwijl er idd meer te bieden of te creëren is, zoals genoemd de avond4daagse, verder ook nog Fete de la cuisine (in Juli dacht ik) die moeten toeristisch worden uitgebuit.

  Voorts wordt er niets speciaals georganiseerd wanneer de grote horde Surineds (tijdens hun zomervakantie) aanwezig zijn in Su.
  Alleen de HORECA en andere zaken die ’s avonds wat te bieden hebben, profiteren deels hiervan.

  Er is verder niets (behalve uitstapjes naar het nabije binnenland) waar een Surined gezin overdag lekker kan genieten van Suriname om echt een vakantie gevoel te krijgen.
  De STS is een tandeloos apparaat die enkel zit te wachten op subsidie van de overheid, om lekker snoepreisjes naar de buitenlandse beurzen te maken.
  Ze hebben niet het vermogen of idee hoe zijzelf geld kunnen genereren om nog beter uit de verf te komen.

  SHATA is een glossy organisatie waarbij bestaande producten (lees; hotels, touroperators, etc) op één hoop worden gegooid als zijnde promotor van toerisme in Su.
  Maar het echte canvassing van toeristen in het buitenland blijft uit.

  Vele praten over de belangrijke toerisme sector voor Suriname, maar met doet geen malle moer om van dit mooi product te profiteren.


  Maak melding

 2. De bevolking van Suriname heeft de vaardigheid in vermaakindustrie. muziekmakers, dansers ,koks, serveersters enz zijn genoeg om de toeristen te bedienen. Hup nu aan de slag.


  Maak melding

 3. De AVD heeft inderdaad de potentie om toeristen te trekken. Maar men zal aan enkele voorwaarden moeten voldoen. Sporttoeristen zijn niet speciaal uit op grote prijzen. Het gaat hun om het lopen en de mooie ervaring in een (warm) land. Rondom de AVD zou men dan meer dingen moeten organiseren en bovenal zal men aan het aspect veiligheid veel aandacht moeten besteden. Dat wordt hoe langer hoe meer een probleem.


  Maak melding

 4. Mmmmm Wandelmars…..nu die kledingvoorschriften er weer af en we gaan weer lekker op het terras zitten met een djogo naar die swingende billen en tieten kijken…mmmmmmm mn mars die wandelmars…..


  Maak melding

 5. Mmmmm Wandelmars…..nu die kledingvoorschriften er weer af en we gaan weer lekker op het terras zitten met een djogo naar die swingende billen en ti eten kijken…mmmmmmm mn mars die wandelmars…..


  Maak melding

 6. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Oompie

  Mmmmm Wandelmars…..nu die kledingvoorschriften er weer af en we gaan weer lekker op het terras zitten met een djogo naar die swingende billen en ti*ten kijken…mmmmmmm mn mars die wandelmars…..


  Maak melding

 7. Wandelaars ,Voor toerisme 😳ga maar eerst die centrum schoonhouden zoals die plastic fllessen aan de waterkant uit die rivier halen en zo ook die samenscholing dat gehang en wildplassen .criminelen keihard aanpakken net als in de us met strafpak aan elke dag met een busje met bewaking in de drukke plaatsen droppen en schoonvegen.kost dat land niks.
  Je zal maar geld in dat land blijven pompen en het gaat maar achteruit . Zelf de jeugd wil niet meer naar su te saai hoor je overal niks te doen voor toeristen.
  Straks is men uitgekeken op het binnenland en wat dan?Koester die mensen die willen investeren in su,
  Eis dat die winkeliers in het centrum hun panden renoveren verjaag hosselaars die voor hun winkels staan te verkopen.enige wat je hoort NO tang ien a foto a foto viestie.
  Mijn hart huilt, het doet zo’n pijn als ik me land zo ziet.ik hou ook van die naam Suriname, paramaribo,en vele andere dorps namen zo Caribisch . Zo kan ik uren doorgaan.


  Maak melding

 8. @ Rita,

  Ben het helemaal met je eens.
  Prioriteit nummer 1 is veiligheid, dat moeten ze hard aanpakken. En inderdaad het land is smerig.
  Ben zelf in heel veel landen geweest daar kan Suriname niet aantippen. Curacao is een voorbeeld daarom komen er jaarlijks miljoenen toeristen.


  Maak melding

 9. Slachtoffer loopt barstwond op bij beroving

  17 Jan, 14:21

  loading foto
  previous next

  Vier gemaskerde en gewapende mannen hebben een brute beroving gepleegd vannacht in het district Commewijne.

  Het slachtoffer is mishandeld. Hij heeft een barstwond opgelopen aan zijn hoofd. De criminelen hebben SRD 5000 buitgemaakt.

  Starnieuws verneemt dat een van de indringers gewapend was met een vuistvuurwapen. Zij hebben de plaats verlaten in geen grijze Toyota Auris met het volgnummer PH-16-33. De politie van Richelieu is bezig met het onderzoek.


  Maak melding

 10. Ik vraag mij stellig af wat klederdracht met toerisme te maken heeft. Het is jaar in jaar uit de zelfde patronen in de klederdracht met een puntige hoofddeksel.
  Wanneer je naar YouTube kijkt naar de klederdrachten en hoofddeksels van de Ganezen dat zakt je broek af hoe prachtig de creaties zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.