Medici in Suriname woedend over uitlatingen minister

17
Medici in Suriname woedend over uitlatingen minister

De Vereniging van Medici in Suriname(VMS) is woedend over uitlatingen van minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Die heeft ze de afgelopen dagen verweten teveel te focussen op het geld in plaats van het accent te leggen op menslievendheid. De minister is niet te spreken over een actiedreiging van de medische specialisten die steen en been klagen over verlate stortingen van hun tegoeden bij het Staatsziekenfonds(SZF).

VMS-voorzitter Pieter Voight zei maandag op een persconferentie(FOTO) dat de specialisten niet in staking zullen gaan. Ondanks de voor hun onbehagelijke situatie zullen ze dringende gevallen van SZF-verzekerden nog steeds behandelen. De niet-acute gevallen gaan in de wachtkamer.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. De Mini-Ster is brutaal. Als je al niet volledig of goed betaald sinds 2015. Als er afspraken door de regering niet nagekomen worden dan rest de mini-ster slechts ingetogenheid en excuses!


  Maak melding

 2. PARAMARIBO, 15 jan – De houding van medisch specialisten tegenover hun patiënten is niet correct. Dit zegt minister Patrick Pengel van Volksgezondheid nu de specialisten dreigen met een boycot. Patiënten die verzekerd zijn bij het Staats Ziekenfonds, SZF, komen zo in onzekerheid te verkeren. Pengel keurt deze ontwikkeling af. De houding van de specialisten heeft veel weg van een gijzeling.

  Als de bedreigingen werkelijk zijn geuit door de specialisten dan kon men van verzekerd zijn dat er van de kant van de minister zeker een reactie verwacht mag worden..

  De manier hoe de minister Pengel de specialisten beschreef. Moet de specialisten ook niet kinderachtig doen. Dit ervaar ik als een agersitori/vergelijking en niet letterlijk bedoeld.

  VMS-voorzitter Pieter Voight zei maandag op een persconferentie(FOTO) dat de specialisten niet in staking zullen gaan. Ondanks de voor hun onbehagelijke situatie zullen ze dringende gevallen van SZF-verzekerden nog steeds behandelen. De niet-acute gevallen gaan in de wachtkamer.

  Goed zo, tot betere tijden.


  Maak melding

 3. Zo wil de medici de regering dwingen om aandacht te besteden aan wat er in de gemeenschap afspeelt.En dat de regering wat doet tegen al maar verpaupering en ellende.
  De medici hebben hun contacten buiten en kunnen zo hun koffers pakken en adieu patienten.Jullie met je regering bekijken het maar verder.
  Geen enkel functioneel groep wordt door de regering op tijd betaald.Ook weeshuizen krijgen geen geld terwijl de Zoon van Jozef zijn honorarium op tijd krijgt voor zijn casino bezoek.


  Maak melding

 4. Pengel zou zich moeten schamen een handlanger te zijn van een onberechte drugs criminele moordenaar, staatskasrover en volksbedrieger. Veel oerdomme verdwaasde paars verarmde debiele ndper’s zijn de werkelijk oorzaak van het geestelijk en moreel verval. Vooral Stef me Anus Meyje en Misika Dubai. mOma taki hoe meer deze paars verdoemde ddb awarie domries bidden en preken, des te meer vervalt het paars dom volk in misdadigers net als Dino en Meriba. Opa taki na soso moord, drugs en roofvloek ndper’s tjarie kong over henzelf. Ndp na wang ma pang pang didibri geestelijkte sekte olv Meyje en MisiKa Dubai olv ddb aka di di bri foe Surbabwe.


  Maak melding

 5. 45% van het budget vreten deze uitvreters op. Zonder blikken of blozen rond de 30.000 US per maand (is inmiddels 223.500,00 SRD) declareren.Lees wel per maand!!
  Soms nog hogere bedragen. Maar O O O wat moeten wij een medelijden met ze hebben……..Vraag ze eens hoeveel ze aan het ziekenhuis betalen omdat ze hun ruimte gebruiken?
  De meeste achternamen eindigen op ….lakh, …singh, …day enz. enz.
  Je mag ze hun vrouw afpakken, hun kids, maar o o o als je aan hun geld komt.

  Medici noemen ze zich zelf. Door de weeks arts in het weekend pandit, kroeg- en maffia/drugs baas.


  Maak melding

 6. Inderdaad de meeste medici in Suriname zijn alleen maar uit op geld.Ze doen niks,slechte of geen kennis.vaak uitgekost tijdens hun opleiding in Nederland. Totaal geen kennis en brutaal.azen alleen maar op portemonnee van patiënten.alleen maar uitbuiting. Zelf in Nederland en Amerika verdienen ze niet zoveel. Oprotten moeten ze. Kijk maar naar hun huizen en auto’s.


  Maak melding

 7. Goden van Suriname heb meelij met de mensheid. We leven tenslotte niet eeuwig als gij. Zie om naar het mindere en verachte. Dat vragen wij in alle eerbied en nederigheid aan u de hoog verhevene altoos levende goddelijkheid.


  Maak melding

 8. Als de minister van Financiën een kleine 80 duizend SRD pre maand verdient en de hele wereld afreist om geld te lenen en van alle luxe die daarbij hoort, in valuta uitbetaald, lijkt het mij meer dan billijk dat ze hun geld opeisen.

  De regering heeft werkafspraken en tarieven voor ingrepen, spreekuur bezoek met ze afgesproken dus moet ze dat nakomen

  Meneer Pengel en zijn kornuitjes krijgen na hun periode als ministers een zeer hoge uitkering uitbetaald. en dat stopt pas na hun dood.
  En wat presteren ze nou echt? Ze komen niet eens in het Parlement opdraven als ze er moeten zijn.

  De artsen moeten hun eigen financiële potjes sparen om na hun pensioen van te kunnen leven.

  BTW,
  Wordt er over hun inkomen geen inkomstenbelasting en andere vormen van belasting ingehouden.
  Hebben we het over Bruto of Netto bedragen????


  Maak melding

 9. als ik kijk naar het salaris en alle vergoedingen vd dementerende groep inclusief de pres die tevens bestaat uit topcriminelen is het salaris vd medici zonder meer gerechtvaardigt


  Maak melding

 10. Enkele Paarse hufters gaan zoals verwacht de specialisten bekladden en in een kwaad daglicht plaatsen !

  ECHTER de regering en staatsziekenfonds maken afspraken over de beloningen en die moeten ZONDER MEER worden nagekomen door de Paarse Machthebbers !

  Paars tracht IEDERE KEER de schuld bij ANDEREN neer te leggen, echter ZIJ ZIJN HET, DIE DOOR WANBELEID en MEGA-CORRUPTIE, DE STAATSKAS HEBBEN LEEGGEMAAKT via ONNODIGE UITGAVEN !

  PAARS drukt MILJARDEN ongedekte bankbiljetten, met als gevolg dat onze munt totaal is ingestort !

  PAARS BETAALT NIEMAND EN OOK GEEN ENKELE INSTANTIE OP TIJD !

  DEZE NEP_BESTUURDERS MOETEN GEWOON OPDONDEREN, ZODAT SRANAN WEER AAN HERSTEL EN AAN DE OPBOUW KAN BEGINNEN ! !

  PS : ALLA SANI FU PAARS FOUT !

  KRABITA ANU FU PAARS E MEK SRANAN E SAKKA GWE !!

  DE VERNIETIGENDE PAARSE SCALIANS ZIJN WEER AAN HET WERK IN DIVERSE SRANAN RIVIEREN, PLUS OP HET STUWMEER !
  PAARSE DESTRUCTIE van de Sranan NATUUR !


  Maak melding

 11. Nieuw ziekenhuis in Nickerie heeft een nieuwe naam voor de poli Cardiologie Rachiet Doehki poli. Maak er de NDP poli domme dwazen. Wat een ongepaste achterlijke aanfluiting die veel verwarring schept. Rachied Doehki is niet medisch geschoold heeft nooit op medisch gebied iets voor Suriname betekent.Wie dit bedacht heeft, heeft een ernstige kronkel in zijn hersens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.