Surinames minister van Volksgezondheid hekelt houding specialisten

26
Zorgen om gevolgen wateroverlast voor volksgezondheid

PARAMARIBO, 15 jan – De houding van medisch specialisten tegenover hun patiënten is niet correct. Dit zegt minister Patrick Pengel van Volksgezondheid nu de specialisten dreigen met een boycot. Patiënten die verzekerd zijn bij het Staats Ziekenfonds, SZF, komen zo in onzekerheid te verkeren. Pengel keurt deze ontwikkeling af. De houding van de specialisten heeft veel weg van een gijzeling.

De achterstand in betaling voor diensten aan SZF-patiënten wordt aangegrepen als aanleiding. Deze groep zal niet meer geholpen worden. “Betaal of ik werk niet meer. Betaal me of ik help mijn medemens niet meer. Ik wil geld zien, anders doe ik niet meer datgene waar God voor gezorgd heeft dat ik in staat ben te doen. Ik wil geld zien”, zo bescheef Pengel de houding van de specialisten.

Wat er aan te doen valt, is nog maar zeer de vraag. Medisch specialisten zijn in Suriname niet dik bezaaid. Doorgaans hebben hun schaarse dwangacties redelijk succes. De groep eist het voldoen van rekeningen van sinds 2015. Via de Vereniging van Medici in Suriname is doorgegeven dat het geduld op is. Pengel laat het niet over zich heen gaan: “De gezondheidszorg is voor iedereen en wij als regering laten dat niet in gijzeling nemen door een kleine groep.”


26 REACTIES

 1. De groep eist betaling van rekeningen over 2015,
  Dus…….
  Is het dan onredelijk dat deze mensen hun geduld verliezen, het is nu 2018.
  Deze minister draait de zaak om, zoals alles omgedraaid wordt in dit land. Het is altijd de schuld van de ander, reflecteer eens je eigen handelen zou ik zeggen.


  Maak melding

 2. Minister van Onderwijs zegt de leraren de wacht aan. Wie niet werkt krijgt niet betaald.
  Nu de specialisten en medici die zeggen wie niet betaald daar werk ik niet voor.
  rara waar ligt het verschil???????????


  Maak melding

 3. De baby’s zijn met opzet vermoord in opdracht van Desi om hulp en geld te krijgen van het buitenland. Zogenaamd doet een ieder alsof ze geschokt zijn. Een teken dat SU failliet is.


  Maak melding

 4. De overheid en de specialisten moeten hun afspraken naar elkaar toe nakomen. En wanneer blijkt, dat steeds weer 1 van beide partijen zich niet aan hun afspraken kan houden dan moet men die aanpassen. Zo simpel is dat.


  Maak melding

 5. lang leve de paarse verdraaierij, hieppiepiep, amateurisme alom bij de NDP kliek. Ze hebben nog nooit gehoord van:
  -zelfreflectie
  -transparatie
  -empathie (en dan het juiste gebruik van het woord, en dus niet op een wel heel goedkope manier proberen te scoren bij de patiënten)
  -kennis van zaken (ex. “stenengraver” op het ministerie van gezondheid), (puur en alleen vanwege NDP vriendjespolitiek)
  -voorbeeldfunctie
  etc.etc.


  Maak melding

 6. Zijn neef is de voortvluchtige moordenaar die afgelopen week een mens dood heeft geschoten in een bar aan de Wolframstraat. Alle ndper’s zijn aanhanger van de grootse aanbeden moordenaar, drugscrimineel en staatskas/bankrover van het gehele land, die nu hun pleziertent is. Het gehele land en het gehele volk lijden onder dit paars duivels wanbeleid dat er op gericht is de naaste medemens het leven paars zuur vol kommer en kwel te maken. Dit allemaal dankzij die oerdomme ndper’s die zich tweemaal aan dezelfde paarse steen hebben gestoten ondanks vele waarschuwingen, tekens en mededelingen. Neks no fout dus als al die ndper’s van hoog tot laag, jong en oud, rijk of arm lijden onder het paars corrupt wanbeleid olv hun soso lobi enige echte misleider en lijdsman der paars verdoemde dwazen….di-di-bri.


  Maak melding

 7. WACHT EFFE ,

  VENE was toch in pyjama, ZEER TRAAG BEZIG ???????

  Nu hebben wij regeerders/machthebbers in PAK met

  SJERP ,

  die RAZENDSNEL al Ons geld, Al Onze deviezen, Al Ons

  goud , al Onze onnodige leningen, al de Vers-gedrukte

  Ongedekte MILJARDEN, DOEN V E R D A M P E N !

  PS : de gevolgen zijn DESASTREUS In ALLE SECTOREN van de MAATSCHAPPIJ !!!!!


  Maak melding

 8. De artsen werken niet Gratis.Iedereen werkt voor een loon!!
  Pengel ga poep vreten,ga werken voor gratis ,geef het vb ,jij ndp idioot!
  De ziekenhuizen moeten subsidie ontvangen van de overheid,jij idioot,maar dat gaat in de zakken van de ndp en ook de salarissen van de specialisten gaat richting ndp!
  Bovendien gaat het helemaal niet goed met het medisch gebeuren in Suriname.En de moordenaar weet alles er over,hij heeft alle ellende veroorzaakt ,Waarom denk je dat hij liever naar zijn huisdokter in Cuba bezoekt!?


  Maak melding

 9. De wanbetaler (lees de nog vijf Debielen regering) geeft een goed voorbeeld aan de Buitelandse mijnbouw maatschapijen. U mag gerust in drie termijnen betalen;
  – Nu niet
  – dan niet
  – nooit niet.


  Maak melding

 10. Is minister Pengel vergeten dat de specialisten ook hun rekeningen moeten betalen?
  Als ik in zijn schoenen stond zou ik niet met losse flodders schieten maar de medici op mijn blote knieën vragen, nee smeken om een nog wat geduld te betrachten.

  Zijn reactie heeft veel weg van een idioot.

  Vraag me overigens af wat zijn dreigement aan deze kleine groep inhoudt.

  Is te hopen dat hij binnenkort geen medische zorg nodig heeft; of is zijn trip naar o.a. Cuba ook geregeld??

  Draag zorg voor dat de mensen hun geld ontvangen!!!!!!


  Maak melding

 11. Mijn advies is aan de medisch specialisten vorm een eenheid met andere groeperingen en laat de regering een poepje ruiken Er is een achterstand bij betaling aan de politie, bushouders,boothouders, medici, aannemers, onderwijs, pensioen ect. Kom op mensen vorm de eenheid. Het is nooit telaat


  Maak melding

 12. Goedkoop geleuter naar det NDP voetvolk.
  Pengel heeft makkelijk praten want al zijn rekeningen worden door de belatingbetaler betaald.
  Nak a man wan spoitie.


  Maak melding

 13. @Isabelle
  Helemaal mee eens.

  De regering vraagt/eist begrip van een ieder terwijl ze de ontstane situatie zelf heeft veroorzaakt en niets zichtbaar doet om het op te lossen.
  Wat mij ook opvalt is dat Surinaamse ministers niet weten hoe om te gaan met conflicten. I.p.v. empathie te tonen en om de tafel te gaan zitten met, in dit geval, de specialisten zoekt de minister de confrontatie op. Het verbaast mij niets dat zijn naam wordt genoemd in relatie tot Onderwijs.
  Het Surinaamse volk is inmiddels ook lam geslagen door deze regering. Overal elders in de wereld zou men massaal de straat opgaan om de ontevredenheid een uitlaatklep te geven. Niet in Su…men wacht tot het door een ander wordt opgelost. En, dat gaat niet gebeuren, men zal het EIGEN lot toch zelf in EIGEN handen moeten nemen.


  Maak melding

 14. Het paarse duivelse dodelijke virus raakt iedereen, van pasgeboren babies, tot opa en oma in hongersnood, alleen om 1 duivelse hoofdverdachte uit het gevang te houden.

  Hopelijk kunnen we gauw zeggen wanneer dit beest overlijdt:
  zand er over


  Maak melding

 15. Het paarse duivelse dodelijke virus raakt iedereen, van pasgeboren babies, tot opa en oma in hongersnood, alleen om 1 duivelse hoofdverdachte uit het gevang te houden.

  Hopelijk kunnen we gauw zeggen wanneer dit beest overlijdt:
  zand er over


  Maak melding

 16. Paarse rat Pengel, praat nu de taal van dat paarse geboefte, nu deze van arts naar minister is gepromoveerd, als ik hem was,zou ik een toontje lager zingen, daar de specialisten in hun recht staan, en uiteindelijk toch aan het langste eind zullen trekken, daar deze paarse troep er een gewoonte van gemaakt heeft nooit op tijd te betalen. En als het eenmaal zover zal komen, dat de specialisten het werk gaan neer leggen, zal deze paarse criminele bende niets kunnen doen, en nog meer vervloekt worden dan dat ze momenteel al worden.


  Maak melding

 17. Gezondheidszorg is hard werken en mensen hun leven redden. Wanneer je voor een baas werkt wil je ook betaald worden. Dan maakt het niet uit of je timmerman bent of schoonmaakster. De overheid is zeer laks.Dwangarbeid of slavenarbeid vind nog steeds plaats in gedekte vorm. Dit heeft niets met gijzeling te maken. Deze minister weet niet waarriveren hij praat


  Maak melding

 18. Specialisten verdienen veel meer in Suriname,net die Hoefdraad srd 80.000 per maand.en ze leven als God in Suriname dat moet een keertje stoppen .geen land kan dat veroorloven.elk salaris moet in verhouding zijn volgen bruto nationaal product.als die artsen dat niet willen kunnen ze gaan.staat moet zorgen dat artsen uit buitenland komen.bv India, Cuba,China enz….die specialisten zijn gewoon verwend vraag maar wat verdienen ze in Suriname..


  Maak melding

 19. Hoe walgelijk
  “De houding van medisch specialisten tegenover hun patiënten is niet correct”
  Dat de minister zich aan zijn verantwoordelijkheid onttrekt is een ding, maar om vervolgens de schuld bij een ander neer te leggen is laag bij de grond. Zeker nu het zieken betreft.

  @Isabelle, ik ben het geheel met je eens.
  @Bigi Sma,
  Ik weet het antwoord niet, maar als nummer drie zich aanbiedt dan denk ik het wel te weten.


  Maak melding

 20. DE minister moet niet zo lullen want als die specialisten gewerkt hebben moeten zijn hun geld krijgen punt uit.Dat zijn die afspraken die gemaakt zijn en als je niet op tijd kan betalen moet je gaan praten en met een oplossing komen.Maar zo gaat het in Suriname.Zo lang Bouterse de man is komt Suriname niet vooruit.Hij heeft Suriname failliet gemaakt en er is geen geld meer om te betalen.Iedereen is ontevreden het land is kapot gemaakt en leeggeroofd door de president en zijn handlangers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.