zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenGezondheidOnderzoek naar sterfte baby’s in Academisch Ziekenhuis Paramaribo

Onderzoek naar sterfte baby’s in Academisch Ziekenhuis Paramaribo

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 15 jan – “Het ministerie van Volksgezondheid is gerapporteerd dat op de Neonatale Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo recent een toename in het aantal sterfgevallen is geconstateerd.” Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid in een persbericht. Tot nader order mogen geen zuigelingen meer worden opgenomen op deze afdeling.

- Advertisement -

Er zijn reeds enkele noodmaatregelen getroffen. “De ziekenhuisdirectie is onmiddellijk overgegaan tot een diepgaand multidisciplinair onderzoek welk in volle gang is.Tevens zijn maatregelen getroffen om alle denkbare risico’s te identificeren en te minimaliseren en waar mogelijk te elimineren”, meldt het ministerie verder. Tot nader order is er opnamestop voor deze groep patiënten.

Intussen is bijstand van buiten ingeroepen. Het betreft onder meer de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie, Paho. Het ministerie heeft de hulp van de Paho gevraagd bij het onderzoek en alle te nemen maatregelen om spoedig wederom de dienstverlening op de NICU/AZP naar gewenste kwaliteit te garanderen”, aldus Volksgezondheid.20 REACTIES

 1. Hopelijk vindt men snel de oorzaak en de oplossing.

  Laat dit een artikel zijn waarin voor-en tegenstanders de beschaafdheid kunnen opbrengen om gepast te reageren.
  Ik ben desalniettemin benieuwd wie zich als eerste zal misdragen.


  Maak melding

 2. De meeste mensen geven de schuld aan het ziekenhuis en haar personeel,terwijl de hoofdoorzaak voorbij wordt gezien
  Waarom hebben de ziekenhuizen en nog vele andere bedrijven en overheidsinstellingen het moeilijk,waarom heeft de totale samenleving het moeilijk?
  Door 1 vervloekte moordenaar,drugsdealer,die een strafeis van 20 jaar opgelegd heeft gekregen.
  2018,het jaar van verlossing,kom op mensen met zijn allen samenbundelen en deze vervloeke meest corrupte regering wegjagen waarbij een groot deel achter slot en grendel moet verdwijnen

  Opo kondremang oe opo


  Maak melding

 3. Laten wij ook even stilstaan bij de gedachte dat ik hoop het niet voor deze ouders die hun kinderen verloren zijn dat er een killing nurse daar rond loopt die de kinderen Veel ellende wil besparen vanwege de situatie in het land.


  Maak melding

 4. Het is allemaal de schuld van de gehele ndp, te beginnen bij het hoofd ( ddb en duivelse trawanten) tot paars stinkende voetzolen ( zijn de oerdomme aanhangers). Alles gaat zienderogen achteruit en zal achteruit blijven gaan met onberechte misdadiger aan de macht, dankzij het tot op hun botten zijnde paarse debiele verworden paria’s. Na Abrabroki en omgeving zijn vele paarse dwazen actief in het crimineel circuit. Neks no fout als we roven, stelen, vernietigen, liegen, bedreigen, bedreigen, af handig maken, moorden, misdaad op misdaad plegen, immorele handelingen plegen want………….we volge et paarse voorbeeld van baas en trawanten, want wat ze doen da doe we ook tog, is neks no fout efoe a fout na neks. Leve ndp. We gaan in 2020 vo nog vijf. Wo ka.


  Maak melding

 5. Tekort aan medicijnen,artsen,apparatuur is de oorzaak.
  Moeders die een baby baren zonder dat zij zelf gezond zijn ,de kosten om in je levensonderhoud te voorzien zijn schrikbarend hoog ,
  Als het te laat is dempt men de put…nu babies sterven gaan ze hulp inroepen,voor wat?!Elke dag herinneren we de surinamers waarom het goed is om niet ziek te worden in Suriname.De medische zorg in Suriname sinds bouta is heel tragisch te noemen! Wij hebben de luxe niet om naar Cuba te vliegen voor een medische behandeling,die luxe heeft bouta alleen ,hij geeft niet om jou,niet om mij…hij geeft om niemand,Wanneer gaan surinamers de boodschap begrijpen!!!


  Maak melding

 6. Over de gehele linie is sprake van een verhoogd sterftecijfer is Su en niet alleen onder zuigelingen.
  De ziekenhuizen zijn doodziek en liggen zelf aan het infuus door wanbetaling en ondeskundig beleid van deze regering.
  Vaker genoeg worden doodzieke mensen door baliemedewerkers van het AZP weggestuurd zonder dat ze door een arts zijn onderzocht. Veel sterfgevallen hebben o.a. daarmee te maken. Een kwestie van onderbezetting, onverschilligheid en de beslissingbevoegdheid in verkeerde handen leggen.
  Om goed geholpen te worden in Su moet je een buitenlandse ziektekostenverzekering hebben en/of je moet medici in je kennisenkring hebben die je naar de juiste specialist geleiden. Als je deze zaken niet hebt dan heb je dubbel pech als je ziek bent


  Maak melding

 7. Het paarse duivelse dodelijke virus raakt iedereen, van pasgeboren babies, tot opa en oma in hongersnood, alleen om 1 duivelse hoofdverdachte uit het gevang te houden.


  Maak melding

 8. Waterkant o waterkant toch.

  Mijn posting stond er als eerste (vanochtend) en is weer verwijderd.
  Naar de reden waarom kan ik slechts raden. Hetgeen ik dan ook doe:
  Ik schreef dat ik hoopte uit piëteit met de ouders dat men zich hier niet weer zou misdragen en hier geen politieke kwestie van zou maken.
  Helaas heeft de moderator deze minkukels de ruimte gegeven.
  Is waterkant zo anti Bouterse dat men alleen dit soort reacties plaats?


  Maak melding

 9. Beste mensen, het kwaad is al geschied!! Elkaar oproepen om ,de grote lijder’ en ,zijn klere lijders’ weg te sturen, is niet de oplossing waar vriend en vijand op zitten te wachten. De enige manier om de dames en heren uit het centrum van de macht te krijgen is hen financieel en economisch te treffen.Een volksopstand of het democratisch weg stemmen van deze lieden is een aktie die weinig soelaas biedt. Neen als je iets wilt veranderen dan moet je je aansluiten bij de Ndp en of de Palu. Economische en financiële macht verwerven, en je eigen aanhang organiseren!(leti na faja)Ik wens u allen veel wijsheid en succes.(neks no fout!!)


  Maak melding

 10. Het gaat hier om een ZEER ERNSTIGE SITUATIE, waarbij ouders en families DIEP ZIJN GETROFFEN !

  Hopelijk dat het onderzoek SNEL goede resultaten oplevert, om erger te voorkomen !

  MACHTHEBBERS, UN WIKI !!!!!

  PS : Er is VEEL DAADKRACHT en VEEL MOED nodig om te komen tot een verbetering van de TRIESTE algehele SITUATIE, waarin Ons Land , door jarenlang WANBELEID, is GEDOMPELD !!!!!


  Maak melding

 11. Mijn posting was als 2e en is verwijderd in opdracht van killer Desi. De waarheid is hard.
  Niet alleen dictatuur maar ook pers censuur van het moorddadig regime bende olv desi


  Maak melding

 12. dokter doerga uit de jaren zeventig, in welgelegen later praktijk gehad heeft zich toen ook schuldig gemaakt aan uitdroging van baby,s en kon zijn biezen pakken en gevlucht naar blandah…


  Maak melding

 13. Mansaram
  Ik kreeg juist het idee dat Waterkant heulde met de oppositie.
  Ik ben daarom blij met je reactie,
  Het ligt dan gewoon aan de moderator die maar wat doet.


  Maak melding

 14. Tuurlijk een dokter die een patiënt iets verkeerd toedient heeft alles te maken met de president. Reaching much. Doktoren moeten gewoon ten alle tijden hun werk goed doen. Wij als ‘simpele’ mensen leggen letterlijk ons leven in hun handen. Meerder sterfgevallen meegemaakt binnen mijn familie die gemaakt zijn puur omdat er geen aandacht besteed werd aan de chart en op het moment dat het nodig was er geen dokter in de buurt was, maar deze aan het lunchen was. So please. Get a life. Het is niet alleen in Suriname crisis. Get of your high horse and get a job two, three if you need to. Help je land opbouwen i.p.v. van vernielen met pietluttige woorden. Take action and get of your lazy ass


  Maak melding

 15. Het is allemaal de schuld van elke ndper. Ze stemden moedwillig oerdom, ondanks waarschuwingen van oom Vene tot tweemaal toe krijsend, neks no fout efoe a fout na neks, we gaan nog voor vijf. Ondertussen na zeven jaren nationale doden partij regering is de oorzaak van vele moorden, zelfmoorden, misdaden, berovingen en drugssmokkel.Oma taki vervloekt is elke moordenaar, maar nog meer vervloekt zijn allen die moordenaars vereren en aanbidden als hun misleider die hen doet lijden, gelovig of niet, elke ndper is de debet aan al het geestelijk en moreel verval olv didibri en trawanten. Opa taki, veel ndper’s zijn besmet met de ddb misdaadvirus, ook Dino Ka en Meriba Ka. Dader en slachtoffers zijn ndper.


  Maak melding

 16. Dit is toch niet nieuw. Het is toch al jaren bekend dat wanneer je dood wil gaan in het Academischziekenhuis moet gaan liggen? Zelfs toeristen breken hun vakantie af mochten ze ziek worden stappen in het vliegtuig en gaan retour. Het zorghotel daar is een tik money hotel waar je de nodig zorg niet krijg. Eerst betalen dan krijg je hun waardeloze zorg.Ze laten je barsten.


  Maak melding

 17. @ Vriendin ik ben het met je eerste posting eens, maar de tweede hoor en lees ik vaker.
  Ik ken heel weinig mensen, die tegen zich zelf zeggen:
  ik werk om mijn land op te bouwen, om mijn land vooruit te helpen. Nee, ze werken om geld te verdienen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.
  En natuurlijk willen ze iets achterlaten voor hun kinderen.
  Dat willen we toch allemaal?
  Politici, ja die wel, die roepen vaak: ik doe het voor jullie, we moeten ons land opbouwen. Bla,bla,bla.


  Maak melding

 18. Het land willen opbouwen, ligt menig Surinamer voor de mond bestorven. Dit hoor ik al meer dan 50 jaar.
  Kennelijk is de intentie er wel maar schort het aan de praktische uitvoering van dit voornemen, getuige de huidige situatie in het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.