donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenBinnenlandInfosessie voor Traditioneel Gezag Marrons i.v.m. wetswijziging

Infosessie voor Traditioneel Gezag Marrons i.v.m. wetswijziging

-

Does Travel & Cadushi Tours

Vorige maand is de wet Bescherming Woon- en Leefgebieden in Suriname aangenomen. Hiermee is het Decreet Beginselen Grondbeleid van 1982 gewijzigd. Belangrijke bepaling in deze wet is, dat de overheid binnen een bepaalde straal geen concessies aan derden in de directe omgeving van een woongemeenschap mag verlenen. Afgelopen vrijdag was er een speciale infosessie voor het Traditioneel Gezag van de Marrons(FOTO).

Bij deze info sessie waren parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings – Simons en minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling aanwezig. Donderdag was er een soortgelijke bijeenkomst voor de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname, bij wie er nog misvattingen en als gevolg daarvan ook enige onbegrip bestond over de wetswijziging.

De wijziging moet garanderen dat inheemsen en andere in stamverband levende Surinamers binnen een straal van 5 kilometer van hun dorp in alle rust kunnen wonen en leven. Simons is een van de initiatiefnemers van de wetswijziging en was bij ontmoetingen samen met de mede-initiatiefnemers: S. Tsang, J. Vreedzaam.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

1 REACTIE
  1. Laten deze stammen onderling de misdaad in hun dorp uitroeieniet dan komen ze al een heel eind. Laten zij Brunswijk tot orde roepen die oproei kraaier.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES