vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit NederlandAminata Cairo houdt inaugurele rede op Haagse Hogeschool

Aminata Cairo houdt inaugurele rede op Haagse Hogeschool

-

Does Travel - naar Suriname

Aminata Cairo is sinds 1 juli 2017 lector Inclusive Education en daarmee de eerste zwarte lector aan De Haagse Hogeschool. Met haar lectoraat gaat ze een leeromgeving creëren waarin alle studenten zich welkom en ondersteund voelen, zodat ze het beste in zichzelf naar boven kunnen halen. Op woensdag 17 januari 2018 houdt ze haar intreerede ‘The unconventional road to embracing inclusion: the charge and challenge of changing our narrative‘.

In haar aankondiging schrijft het opleidingsinstituut: “In het huidige academische veld dat volop wordt gevuld met meerdere stemmen over diversiteit en inclusiviteit, schijnt Aminata Cairo slechts nog een extra stem te zijn. Volgens Dr. Cairo is het echter belangrijk dat achter de meerdere stemmen er ook meerdere visies en benaderingen schuilen”.

In haar inaugurele rede zet Dr. Cairo de visie en het traject van het nieuwe lectoraat Inclusive Education uiteen, dat een toevoeging hoopt te zijn aan de huidige benaderingen over diversiteit en inclusiviteit in het Nederlandse academische landschap. Via de concepten familie, verhaal, en verandering, neemt zij het publiek mee in deze nieuwe uitdaging voor De Haagse Hogeschool.” Het evenement start om 15:30 uur.

Cairo (Amsterdam, 1966) behaalde een Masters Degree in Antropologie en een Masters Degree in Klinische Psychologie én promoveerde in 2007 aan de University of Kentucky in de VS. Ze woonde er vanaf haar 18e, en zat op de befaamde Berea College; dit college werd rond het begin van de vorige eeuw gedwongen haar zwarte studenten te weren, maar de school pleitte haar casus voor het Amerikaanse Hogergerechtshof, dat uiteindelijk besloot dat de segregatie opgeheven moest worden.

Ze keerde uiteindelijk in 2015 terug naar Nederland, waar ze na een jaar in diversiteitsbeleid bij Universiteit Leiden in mei 2017 de baan van Lector Inclusive Education accepteerde bij de Haagse Hoge School.(FOTO: Haagse Hogeschool)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Johan, wat wkn hiermee wil zeggen of te weeg brengen?

  Niets.

  Johan, als je het nog niet wist; wkn is een side voornamelijk voor en van Surinaamse Nederlanders. Als een Surinaamse nederlander iets bijzonders presteert, dan is dat op een side voor Surinaamse Nederlanders iets dat vermeldenswaard is.

  Maar als wkn hiermee bereikt dat jij, Johan, ook gaat studeren en uiteindelijk ook ergens in promoveert, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Hopelijk stel je daarna niet meer van die onzinnige vragen hier op wkn.


  Maak melding
 2. Johan, na je briljante reactie gelezen te hebben ben ik er zeker van dat jij met gemak zal kunnen promoveren aan de VU, jouw IQ is niet te vergelijken met dat van de Afrikaans-Amerikaanse Obama, het komt meer in de buurt van dat van de Duits-Amerikaanse Trump.


  Maak melding
 3. Ik lees in de Ware Tijd, d.d., 18 januari 2018 dat deze mevrouw een culture schok op de Hoge School in Den Haag wil te weeg brengen.

  Ze kan er beter voor gaan zorgen dat het aantal donkere personen die op haar lijken toeneemt in aantal en met succes de opleiding afmaken een baan vinden en succes hebben. Dat zal meer betekenis hebben dan gaat letten op afkomst. Het gaat om kennis van zaken om succes te hebben in het leven. Afkomst speelt een rol, maar je wordt toch afgerekend om wat je met je kennis kan betekenen voor de onderneming.

  Het is te hopen dat ze de aandacht niet op verkeerde zaken legt, die m.i. niet toe doen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES