maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWrevel rond entertainmentgewoel in Surinaamse woonwijken steekt kop op

Wrevel rond entertainmentgewoel in Surinaamse woonwijken steekt kop op

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 jan – Bij tijd en wijlen steekt de wrevel bij buurtbewoners om entertainmentbedrijven in hun omgeving de kop op. Vaker dan niet gebeurt het rond calamiteiten of gewelddadigheid. Gedoe waar burgers de autoriteiten vooraf tegen waarschuwen. Kennelijk gebeurt het zonder effect. Hoewel de (hinder)wet de burger ‘beschermt’, wordt de ene vergunning na de andere verstrekt. Buren hebben het te verduren, zoals pas weer met de moord op een bargast.

Het gebeurde bij bardancing PP ShiSha Lounge, in het noorden van Paramaribo. Het was nota bene de tweede keer in enkele jaren tijd. In maart 2015 was het ook PP ShiSha Lounge waar de Nederlander Marchano Pocornie zijn laatste adem uitblies. Hij was kort tevoren beschoten. “Hoe durft de overheid een vergunning te geven aan deze gelegenheid dichtbij een woonwijk”, zegt een buurtbewoner tegenover de Ware Tijd.

De angst zit er goed in. “De volgende keer kan ik het slachtoffer zijn”, zegt de buurtbewoner.
Het gaat dan om meer dan alleen de gevallen die het nieuws halen. “Eén keer ging een man de bar binnen en toen hij weer naar buiten kwam, had hij drank bij zich en schoot vijf of zes keren in de lucht. Toen is niemand gewond geraakt.” Klachten over ook geluidshinder en foutparkeerders zijn evenzeer in andere buurten te horen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Van Mexico tot argentinie is er geen beschaving meer . Mensen leven als orang en ze bestelen en vermoorden onderling. En veel vreemdelingen in Suriname vrij spel en actief in de onderwereld. En de overheid doet daar haar ogen dicht. Het komt nooit meer goed met Surineme die afglijdt in een bananen republiek vreemdelingen.


  Maak melding
 2. Nachtclubs en dergelijke NOOIT WOONWIJKEN NEERZETTEN !

  Maak bijv industrie-wijken of plaats dergelijke nachtelijke clubs die geluidsoverlast veroorzaken en vaak criminaliteit aantrekken, aan de randen van de stad !

  Bewoners moeten RUSTIG kunnen leven, zonder dat zij overlast ondervinden of gevaar lopen door criminele activiteiten !

  PS : STOP DE CORRUPTIE BIJ HET VERSTREKKEN VAN VERGUNNINGEN !!!!!!!!!!


  Maak melding
 3. @ Cafeïne
  Waar? Ik denk nergens misschien ergens op het stuwmeer waar de skalians onbekommerd en zonder bemoeienis van de overheid het leven van de vakantiegangers en bewoners vergallen.

  Ik denk op de Suriname rivier nabij de monding een een grote boot (vroegere veerboot tussen Paramaribo en Meerzorg) en de bezoekers ernaar toe varen voor vertier.
  Zeker weten dat de overlast minder zal zijn


  Maak melding
 4. Oma taki, met onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugbazen en staatskasrovers aan de macht dankzij oerdomme debiele paarse afgoden dienaren van Ddb en Lon verwordt het met de dag als Sodom en Gomorra. Opa taki, Abra Broki was altijd vol van marrons, toen werkten velen te Brynzeel, in de bakkerijen, en in de bouw. Tegenwoordig zijn vele jonge marrons verworden criminelen. Lon is hun grote leider en bij de oerdomme paars jonge ndper’s is het Ddb, wiens voorbeelden ze volgen door in de voetsporen te treden van Dino en Meriba. Oma taki ndper’s en aboper ‘s, de komende verkiezingsstrijd wordt wat, vol bedreigingen en geweld onder vnl ndpe r’s en aboper ‘s.


  Maak melding
 5. Weet je wat ik me afvraagt?wie zijn al deze ondernemers(witwassers),hoe komen ze aan hun investeringskapitaal?oh,ja de tante,moeder(schoonmaakster van beroep) heeft de zaak op haar naam, klopt.hoe komt tante aan dat geld?van vriend uit Holland.oh ja,kan niet te veel zeggen want anders worden sommige (domme) politici boos.vooral wanneer ze trots poseren met hun gotu mike.gwe boi allex boven en witwasserij

  Dong boeriki joe


  Maak melding
 6. Trump noemde een groot aantal Afrikaanse en Midden-Amerikaanse landen uit voor ‘shitholes’, oftewel ‘achterlijke landen, waar veel afrikaanse wonen wordt uit eindelijke een shitholes land en Suriname behoort momentieel ook tot een vand eshitholes landen met zijn corrupte regeringen en moordenaar als president. In normale land zou dit nooit gebeuren. De paarse rovers stemmers vinden het prima om tot die categorie te behoren.


  Maak melding
 7. Glenn, inderdaad.

  De ”Dubai” van keskesi andro misikeba is en zal altijd een shithole blijven. Moesselkath en kaphrie banders zijn de nr 1 vernietigers op dit mooie planeet.


  Maak melding
 8. Ik zie trouwens dat meerdere mensen mijn term ‘schouderaapje van de hoofdverdachte’ (misikeba) gebruiken, Vind het alleen maar mooi. : )


  Maak melding
 9. Door corruptie in het overheidsapparaat kan je in Suriname alles neerzetten waar je maar wilt. 20 jaren geleden protesteerde ik tegen de opzet van een hotel, cafe, hoerentent op de hoek van de princesse straat en schietbaanweg, self een parlementslid die op de princesses straat woonde wilde niets aan doen, hij vond het geen probleen dat zijn kinderen onder weg naar school door de pooiers werden getaxeerd. Door corruptie is de hele maatschappij verziekt geraakt.


  Maak melding
 10. Baboenhol is een betere locatie voor dance party en de oerang utangs daar kunnen ook mee profiteren. Daar kunnen ze hele dag en nacht gewoon door met dance dance dance, neks no fout.


  Maak melding
 11. @ Moengo Tapu, waarom gebruikt u dit soort bewoordingen ? Zijn het alleen maar de marrons en of Creolen die dringen, dansen en feesten ? Hindoestanen zijn minstens net zo erg alleen doen die liever alles heimelijk zodat hun familie eer (voor wat het waard is) niet wordt aangetast.


  Maak melding
 12. Categorie shithole land oftewel bananen republiek. Men vindt het toch prima om zo gekwalificeerd te worden. Wantoestanden worden niet aangepakt.


  Maak melding
 13. mohamed , wat betekend naar school gaan ? weliswaar zuipen de hindustanen ook mee , maar indien je op school was geweest, had je kunnen weten dat het dezelfde hindoestanen zijn, welke in de modder ploeteren , zodat vele sur. rijst op tafel kunnen zetten, maar wat doen die anderen, de javanen uitgezonderd, juist ja co-ka-coke , sukru , die ruik je niet maar als die hindoestaan drinkt is het te ruiken, werken hard, dit is het gevolg van overwerk, als jij ooit rijst had geplant, zat je wellicht ook aan de drankquilla. leer eerst te relativeren ( moeilijk noh ?) zit santoboma vol zwarte chinezen ?nimmer gehoord van oorzaak en gevolg ? las-ede !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES