dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse vakbondsleider: rust niet te danken aan regeerbeleid

Surinaamse vakbondsleider: rust niet te danken aan regeerbeleid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jan – “Er is veel minder vraag naar dollars, daar is de stabiliteit aan te danken op de valutamarkt.” Dit zegt voorzitter Robby Berenstein van Surinames invloedrijkste vakcentrale, C-47. Dat prijzen in de handel stabiel lijken, komt dus niet omdat het regeerbeleid zo knap is. In Suriname is het de wisselkoers die zowat de economische dienst uitmaakt. Het gaat dan om de wisselkoers voor de dollar en de euro. De autoriteit op statistiekgebied in Suriname meldt een minimale stijging.

Volgens het Algemeen Bureau voor de Statistiek is gedurende 2017 de inflatie afgenomen in vergelijking met 2016. Het gaat volgens de autoriteit om een daling van ruim vijftig procent. Bij vooral C-47 wordt er sceptisch op neer gezien. “De inflatie is minder geworden maar is misleidend”, zei Berenstein tijdens de jaaropening van C-47. Het zou niet eens gaan om een structurele daling of stabiliteit.

De stabiliteit van zowel de inflatie als de prijzen in de detailhandel is niet meer dan een ‘toevalligheid’. Het is zelfs een zorgwekkend teken aan de wand. “De koopkracht is veel minder geworden. Als de prijzen nu al hoog zijn en de winkeliers nu nog verder verhogen, zitten zij nog langer met hun goederen en producten”, aldus Berenstein. Consumenten doen er intussen hun voordeel mee. Voor zover de beurs het toelaat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Weet iemand de geboortedatum en geboorte plaats van de hoofdverdachte? ik wil even iets uitproberen.

  Ik ben geen bonuman hoor. Ik ben gewoon een empath.


  Maak melding
 2. Ik heb t al gevonden, thanks.

  Desiré Delano (Desi) Bouterse (Domburg (Suriname), 13 oktober 1945) is de huidige hoofd en moordverdachte president van Suriname. Van 1980 tot 1988 was hij dictator van Suriname en voerde hij een militair bewind.

  wiki


  Maak melding
 3. Veel aanhangers van de nationale dwazen partij e ka dee nang dee moro vara. Oa taki dat die ellendige nper’s de oorzaak zijn van alle paarse kommer. Oma taki, ze zijn niet alleen oerdom maar op trots op hun domheden.


  Maak melding
 4. Kan iemand een kogel door hoofdverdachte zijn kop schieten!
  Deze man fokt suriname al zo lang op!
  Nomo Nomo wil hy pres worden maar kan steeds weer het land niet besturen simpelweg omdat ie ongeschoold is!
  En kijk wat nu gebeurt iedereen gaat falliet een economie die inelkaar is gestort etc.!
  No mang, liever neemt God deze man hoor hoe eerder hoe beter voor heel suriname!


  Maak melding
 5. Berenstein, je bent net als misikaba een schouderaapje van desi en zijn bende. Je bent helemaal niet invloedrijk. Je bent de stomste vakbondsleider ooit van Su. Je hebt de massa niet op de been kunnen brengen. Je bent niks waard.

  Er is helemaal geen stabiliteit, joe dong boerki Berenstein.
  Er wordt niet geinvesteerd in Su. Er is stilstand in de economie. Als je niet investeer, dan heb je ook geen valuta nodig en bovendien is de valuta niet beschikbaar. Er zijn te veel obstakels om daaraan te komen.


  Maak melding
 6. Graanoogst ,

  Niet god zal de hoofdverdachte komen ophalen, maar de duivel. De hoofdverdachte heeft niets met god te maken omdat het een duivel is. Zijn vader satan zal hem komen ophalen wanneer de tijd rijp is. Eindelijk kunnen wij dan zeggen;

  Zand erover


  Maak melding
 7. Die kaolo Desi komt zijn belofte niet na. Ik zou min. Van juspol worden.
  Desi als killer komt nimmer in de hemel, maar zal door de duivel worden opgehaald.
  Naast de december moordpartij heeft deze ingi SU failliet gemaakt. Dus de hemel kan hij vergeten.


  Maak melding
 8. Het is aanbevolen, Guyaneze dollars! Met de miljarden bedrijvigheid in zicht, zou deze wellicht de hemel in kunnen rijzen. Een slimme ondernemer, weet dat.


  Maak melding
 9. Vakbondsleider Beerestein kan zijn retoriek alleen maar verkopen aan zijn geslonken achterban die al tientallen jaren niets meer voorstelt. Als hij een staking uitroept valt zijn gezicht en aanzien voor de zoveelste keer omdat maar weinig gehoor zullen geven aan zijn oproep tot sabotage. Hij doet me denken aan de afgang van Wilgo Valies. Vakbonden moeten geleid worden door slimme en intelligente mannen en vrouwen en niet door een stel klungels.


  Maak melding
 10. Ga naar Ronnie Brunswijk, hij heef geld zat en hij betaald nooit belasting. Kijk zelf wat Ronnie verdiend heeft aan goud en hout. Beerestein je ben een echte redi musu, blijf klagen en door jou is het geld nu minder waard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES