ma 19 feb 2018 04:10
post thumbnail

TV documentaire: ‘Zusters uit Suriname’

2

Op zaterdag 13 januari is de documentaire ‘Zusters uit Suriname’ te zien op TV, om 21.25u bij NPO2. Na de Tweede Wereldoorlog kampt Nederland met een nijpend tekort aan verpleegsters. Minister van Sociale zaken Willem Drees roept Nederlandse vrouwen op zich aan te melden en ook ziekenhuizen plaatsen advertenties in kranten en bladen als de Margriet en Libelle. Zo wordt een onverwachte groep gegadigden aangeboord: jonge vrouwen uit Suriname.

In de jaren vijftig reizen ruim tweehonderd van hen naar Nederland om er de opleiding tot verpleegster te volgen. Voor sommigen is het een roeping, voor anderen is het de roep van het avontuur.

Maar allen gaan ze voor het eerst naar Nederland, het land dat zij alleen uit de lesboeken kennen.

Zaterdag 13 januari 2018 • 21:25 • NTR • VPRO • 30 min (FOTO: NPO/Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, Amsterdam)

<- klik hier om te reageren op dit bericht
22 Reacties | Plaats Reactie

  1. Ik denk dat het boek spannender was en je eigen fantasie de vrije loop kan geven, ik zie de film als een aanvulling, wel naakte beeldmateriaal.

    Recht En Waarheid Maken Vrij

    God Zij Met Ons Suriname/rs

    vrijdag 12 januari 2018 om 18:23 uur.
  2. Een mooi verhaal.maar toen de surinamers in 1975 naar Nederland kwamen waren ze Niet welkom dominee PROOIEN uit stavenissen noemde ze de 10 plagen uit Egypte en heel Nederland zweeg zo laf is Nederland ook weer . Maar stavenissen stond weer te juichen toen de Surinaamse spelers Nederland tot Europees kampioen voetbal maakte zo hypocriet zijn ze ook weer

    maandag 15 januari 2018 om 12:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com