ma 19 feb 2018 04:10
post thumbnail

Surinaamse medisch specialisten dreigen patiënten te weren

PARAMARIBO, 12 jan – Patiënten die verzekerd zijn bij het Staatsziekenfonds, SZF, worden binnenkort geweerd bij medisch specialisten. De Vereniging van Medici in Suriname heeft een brandbrief gestuurd naar SZF-directeur Rick Kromodihardjo. Volgens de vereniging wordt het hoog tijd de jarenlange achterstand in vergoedingen in te lopen. Het fonds krijgt twee weken de tijd.

Gebeurt er dan niets, dan wordt de dienstverlening stopgezet. Volgens de artsen loopt de schuld terug tot 2011. Een overeenkomst over de betaling over de periode tot 2015 is niet nageleefd. Maar ook de claims voor diensten aan patiënten die het SZF overnam andere verzekereaars, zijn nog niet verzilverd. De vereniging meldt dat het geduld van de specialisten op is.

Het SZF heeft tussentijds wel betalingen verricht. Maar volgens de artsenvereniging is onduidelijk waarvoor is betaald. Het fonds heeft namelijk de hebbelijkheid niet aan te geven waarvoor wordt betaald. De specialisten krijgen dan een bedrag op hun bankrekening zonder te weten waarvoor is betaald. Er wordt nu op gestaan dat alle achterstallige betalingen worden aangezuiverd.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


10 Reacties | Plaats Reactie

 1. Uit het artikel haal ik
  Je moet geld ontvangen
  Je ontvangt geld.
  Je weet niet waarvoor dit geld is

  Hmm, waarvoor zou het zijn?
  Vervolgens kom je met een bedreiging

  Twee partijen die hun administratie
  Slordig verrichten en niet op orde hebben.

  Betrek er een derde partij bij ( de patienten) en laat hen bloeden.

  vrijdag 12 januari 2018 om 11:14 uur.
 2. Heren medici
  Je kunt liever nu bekend maken dat je de patiënt niet zal helpen want betalen doen ze toch niet want er is geen geld aanwezig in de kas

  vrijdag 12 januari 2018 om 11:26 uur.
 3. de Artseneed van Hippocrates geldt in eens niet meer, of ben ik in de war met hypocritus, want als je euro’s hebt kunnen ze je wel (graag) helpen.

  vrijdag 12 januari 2018 om 11:56 uur.
 4. In mijn persoonlijk optiek verdienen alle patiënten die dringend hulp hebben, een gratis behandeling bij de specialisten.
  Wat doet de regering met de verdiende geld uit royalties van de Multi nationals en staatsolie ?
  Zeker om de peper dure specialist in Cuba te betalen !
  Dit kan echt gewoon niet, hoeveel van de bevolking heeft dringend specialisten nodig van de gemiddelde Surinamers ?
  Elke keer als ik vrij ben van mijn werk lees ik de meest bizarre nieuws van mijn mama Sranan.
  Damn ….

  vrijdag 12 januari 2018 om 12:02 uur.
 5. @Tjim, wat doet de regering met de royalties verkregen van de multinationals en staatsolie….., dit zijn de ENIGE inkomsten van het land……hieruit wordt alles betaald en gefinancierd inclusies terugbetalen van de schulden…..dus alles smelt weg!!

  vrijdag 12 januari 2018 om 12:51 uur.
 6. @ Wazig,
  Ook de vele zg. dienstreizen met daggelden in US-dollars van de Ministers worden hiermee betaald !! Soso las-monie ! Wat brengen ze terug voor Suriname ??, alleen gebakken lucht !!
  Ook Somo van de partij die nooit slaapt ,ging steeds naar Indonesie om Amina een survice beurt te geven op kosten van de belasting betalers !!
  Gelukkig dat “Lonnie” most wanted persoon in het buitenland is. anders zou hij ook op kosten van de belastingbetalers via de NDP steeds in het buitenland zijn !!

  vrijdag 12 januari 2018 om 13:34 uur.
 7. Het SZF heeft tussentijds wel betalingen verricht. Maar volgens de artsenvereniging is onduidelijk waarvoor is betaald.

  Je plicht als individu is om het gestort bedrag op je rekening terug te storten voor de AZF. Dan ben je af van het gedoe.
  Stort je dit niet teug dan je een boef of zo niet iemand met slechte bedoelingen.

  vrijdag 12 januari 2018 om 15:41 uur.
 8. Al die verarmde ndper’s verdienen de komende jaren tachtig perikelen. Het domste volk van geheel Zuid Amerika zijn aanhangers van de nationale Debiele, Dieven, Drugs, Dididbri Partij.

  vrijdag 12 januari 2018 om 17:59 uur.
 9. Daar zit nou net het venijn dat Suriname al jaren in een wurggreep houdt, genaamd medici! Per jaar door SZF
  75 miljoen betaald aan 171 specialisten is omgerekend 439000 SRD de kop, dat is 1200 SRD per dag als ze elke dag werken, dus 356 dagen!!. Waaraan verdienen zij dat? Hoeveel patiënten behandel je daarvoor? Hoeveel van de behandelde patienten zijn partikulier en zijn dus handje contantje, hoeveel zijn er SZF verzekerden? Waar houden ze poli, in hun eigen partikuliere praktijk of op kosten van de ziekenhuizen? Wat dragen ze af aan de ziekenhuizen voor het gebruik van hun faciliteiten?? Is dat mismanagement van de ziekenhuizen of bedrog door de specialisten dat mede de oorzaak is dat de ziekenhuizen steeds weer geld tekort komen. Wie controleert de specialisten op eerlijkheid op de ziekenhuispoliklinieken??
  Ik heb dit al vaker geroepen, maar niemand die er wat mee doet!! Ik werk zelf al heel lang in de volksgezondheid op zowel poliklinieken als verpleegafdelingen en heb veeeel gezien!

  vrijdag 12 januari 2018 om 20:09 uur.
 10. Werken die fillipijnse artsen en verpleegster nog in Suriname of hebben ze ook de benen genomen vanwege betalingsachterstanden.

  zaterdag 13 januari 2018 om 13:38 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com