Benoeming bij verkiezingsautoriteit ‘dwaling’ Surinaamse president

25

PARAMARIBO, 12 jan – “Ik denk dat dit een ernstige dwaling is van de president en we roepen hem op om deze benoeming ongedaan te maken.” Dit zegt Dayanand Dwarka, voorzitter van de Bacovenarbeidersbond Nickerie. De herbenoeming van Jennifer van Dijk-Silos als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, verdient geen schoonheidsprijs. De vraag is of president Desi Bouterse het besluit goed heeft overwogen. Ook als NDP-voorzitter heeft hij veel te verliezen.

Een eventuele verkiezingswinst voor de NDP in 2020 zal niet serieus worden genomen. Politieke tegenstanders hebben dan genoeg stof om de verkiezingsuitslag in twijfel te trekken. Dat is niet goed voor de NDP, maar ook niet voor Suriname. “Niemand zal dat willen geloven omdat de OKB-voorzitter duidelijke politieke banden heeft met de voorzitter van de NDP”, zegt Dwarka tegenover de Ware Tijd.

Uiteraard weegt ook het feit mee dat Van Dijk-Silos lid is geweest van het tweede kabinet Bouterse. Als voorzitter van Surinames hoogste verkiezingsorgaan zal zij niet voldoende neutraal kunnen overkomen. Dit geeft genoeg reden tot zorg, ook bij vakbondsleiders. “De vakbeweging kan alleen gedijen in een goed politiek klimaat. Dit kunnen we niet hebben”, aldus Dwarka.


25 REACTIES

 1. Er zal vanuit de Nationale Dieven Partij grote druk uitgeoefend worden op ” Dora ” vanDijk-Silos. De NDP moet hoe dan ook de verkiezing in 2020 winnen. Gebeurt dat niet dan betekent dat einde van de Nationale Dieven Partij … belangrijker nog een ware exodus van prominente NDP’ers … richting … een nieuw te bouwen Alcatraz { speciaal voor NDP’ers }. Dieven horen achter Slot en Grendel!


  Maak melding

 2. De pikin ingi boi kon niet anders.Hij had Dora heel veel pijn gedaan door haar te ontslaan als minister.En de pijn lijdende Dora kon weleens rancuneus worden en gaan vertellen over het gesjoemel met de stembiljetten in de afgelopen verkiezing.Dan zou de ingi boi niet eens de schijn meer kunnen ophouden van eerlijke verkiezingen.De auditeur vindt hem al een moordenaar.


  Maak melding

 3. “Een eventuele verkiezingswinst voor de NDP in 2020 zal niet serieus worden genomen” zegt meneer Dwarka.

  Wat heeft NDP voor de common people gedaan, behalve dat:
  Koers is omhoog gegaan, waardoor alles duurder geworden
  Benzine prijzen zijn verhoogd
  Lonen zijn niet aangepast
  Electra-en watervoorzieningen zijn verhoogd
  Ziekenfonds (basis) is aangepast
  Belastingen gaan ze verhogen
  Grondhuur tarieven worden verhoogd
  Bus tarieven zijn verhoogd
  Moet ik nog meer benoemen?
  Welke gek gaat nu op deze partij stemmen.


  Maak melding

 4. Alleen in Su kan dit
  Zelfde als in de VS Trump een adviseur van hem benoemd tot hoofd van de “Onafhankelijke”Stembureau.
  Maar goed Hiermee verzekerd iemand het presidentschap.
  Dan tot zijn dood.


  Maak melding

 5. De oppositie is bang dat zij uiteen vallen als elke partij zelfstandig aan de verkiezingen moet deelnemen. In veel landen is het verboden dat politieke partijen voor de verkiezingen lijstafspraken met elkaar maken. Dit komt het democratisch proces niet ten goede. Ze zijn als de dood dat Mevrouw Silos hun gaat ontmaskeren.


  Maak melding

 6. DE benoeming vav bessie turf alias miss piggy tot hoofd v h okb is gewoon farce

  net voor haar beediging zal bouta haar dumpen zgn omdat hij naar het volk luistert

  dora doet dienst als spelpion v ddb

  mark my words


  Maak melding

 7. Och mensen,we weten dat bouta likkers nodig heeft,en op een a*slikker als dora kan hij altijd rekenen. Hij is van plan om lijder te zijn voor leven lang en dankzij de domme massa in Suriname is het makkelijk voor hem zo te doen.


  Maak melding

 8. @Parbo
  Natuurlijk zijn wij bang voor Dora!Voor haar zijn er slechts 2 idioten om wie zij geeft,…bouta de moordenaar en grootste idioot allertijden en zijzelf!Bouta gaat haar ‘lollipop’ geven om te likken en een rolstoel.


  Maak melding

 9. Als Dino Bouterse over 12 jaar na gevangenschap terugkeert in Suriname benoemt papa Bouterse hem als Minister van Justitie met als speciale taak de bestrijding van drugs- en wapenhandel.

  Zo gaat dat in Suriname….


  Maak melding

 10. Persoonlijk vind ik niet aan deze vette juf liggen, indien de NDP weer eens strijkt met de overwinning van 2020, want er zullen vertegenwoordigers van de oas aanwezigd zijn om de boel in de smiezen te houden.
  Maar het is Bouterse zelf die over een machtig psychologisch instrument beschikt.
  Hij kent alle zwakke plekken van ieder Surinamer, denken we dat hij zich enorm druk maakt wat wij hier in de wkn zeggen over hem of van de bluffende oppositie leden : NEE !
  Het enige fundamentele reden is , dat wij onze indentiteit niet eens kennen a.g.v. de culturele diversiteit met verschil in mening, ras en geloof.
  Daardoor zijn we psycholisch erg kwetsbaar omdat we ons alleen concentreren op onderlinge misplaatsing en kansen. En Bouterse weet dat genoeg.
  M.a.w. Onze hersenbalk hebben een afwijking !!!


  Maak melding

 11. Parbo
  ” De oppositie is bang dat zij uiteen vallen als elke partij zelfstandig aan de verkiezingen moet deelnemen.
  Ze zijn als de dood dat Mevrouw Silos hun gaat ontmaskeren.”
  *********************************************************************
  @ Parbo … die koeterwals … moet je ergens anders
  etaleren … in een Nationale Dieven Partij … bulletin.

  ” Dora ” van Dijk-Silos kan hooguit de boeven uit de Nationale Dieven Partij ontmaskeren … ze kent ze bij naam en toenaam.

  @ Parbo … behoor jij misschien ook tot de groep uitverkorenen ???? In dat geval ga jij na de verkiezing van 2020 ook de ” BAK ” in.


  Maak melding

 12. ACH ZO ZIE JE MAAR WEER. P L FEL TEGEN DEZE BENOEMING TERWIJL ZE SAMEN MET ABOP AAN DEZE ROTZOOI IN SU HEBBEN MEEGEHOLPEN.
  VHP GEMATIGD TEGENOVER DE BENOEMING. ZE HOPEN OP EEN SAMENWERKING MET DE NDP IN 2020. ZE WILLEN OH ZO GRAAG IN HET MACHTSCENTRUM KOMEN OM OOK NOG EEN GRAANTJE MEE TE PIKKEN . MAAR KOMT EEN DAG DAT ZE ALLEN TERECHT ZULLEN STAAN. OOK DNA LEDEN VAN DE AFGELOPEN 35 JAREN


  Maak melding

 13. Sinds 2010 dwalen oerdomme verarmde ndpers her en der rond op zoek naar paarse zekerheid. Oma taki er heeft nooit zoiets bestaan als waar gemaakte paarse zekerheid of beloften. Wel paarse onzekerheid en paars loze beloften door ddb en maffia bende die land dagelijks paars gegijzeld houden in de verder afgang naar armoede en paarse hel vol kommer en kwel. Opa taki, tot op heden kan ik mij niet voorstellen dat Christenen geloven in de ddb en zijn roversbende. Stef Anus Meyje en Misika Dubai hebben vele paars volgelingen een paarse worst voor de neus gehouden met hun valse leugens en profetien over rust, vrde en voorspoed olv ddb en maffiabende. Is een vloek hebben alle ndper’s over land en volk en zichzelf gebracht met behulp van ddb’s geldgierige predikers. Do ka moro Zimbabwe sma.


  Maak melding

 14. AAN EEN DOOD PAARD MOET JE NIET TREKKEN NDP EN SLAAP NIET OPEN JE OGEN EN MET DE GEWICHT VAN DORA MOET JE OOK NIET TREKKEN DAT IS NET IK DOE ALLES VOOR EEN BAAN , MENSEN OPGELET .


  Maak melding

 15. Hoe dom of intelligent, maar wel laag bij de grond moet deze vrouw niet zijn. Ze zou beter moeten weten en aan deze benoeming voorbij moeten gaan. Want wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht. Kennelijk heeft zij er nooit van gehoord of moet zij anders wel een dikke, dikke, dikke huid hebben.

  Het Surinaamse volk wordt voor het overige met grove minachting behandeld en ook als dom en laks beschouwd. Gelukkig kent men nu de trukendoos van DDB. Zijn macht is tanende, want zijn troeven zijn uitgespeeld.


  Maak melding

 16. Deze handlangers zijn de eigenlijke boosdoeners en medeplichtig aan de ondergang van dit land.Zonder hang en spandiensten van deze opportunisten zou het de moordenaar niet zijn gelukt om zijn doel te bereiken.


  Maak melding

 17. Ethiek en moraal tellen niet meer in Sur.Een ieder is een hosselaar geworden.Ook Dora moet geld hebben voor een pamper voor haar dikke kont.Anders zie je net als bij Jozefzoon ook bij haar het dun lopen.


  Maak melding

 18. Hai baja!
  Dus… dorade gaat met die opa desi?
  Wel dan weet ik het niet hoor want desi kan niet meer naaien!
  Dora zal weer frauderen met de verkiezing van 2020!
  Maar 1 ding kan gezegd worden een ezel stoot zich niet 2 keer tegen dezelfde steen!
  Bouta heeft suriname bankroet gemaakt!
  Dat is een feit!


  Maak melding

 19. Mense, warom julie falle aan frouw Silos dat is sei dik? As is sei geboore so, dang wat sei kan doen daran? Kan olievant helpe dat is hei groot?
  As presiden haar maak ferkiesing voorsitter dang wat sei kan doen daran?
  As sei kreig opdrag te vrouwdeere dang wat sei kang doen daran?
  Sommige mense kreige in sgoot alles toegeworpe, dang wat sei kang doen daran? Is haar lot.


  Maak melding

 20. Bouterse is altijd een blunderaar geweest dus ik had niet anders verwacht.Die man heeft geen verstand van niets alleen maar van wapens om te doden meer niet.Daarom komt Suriname nooit vooruit onder zijn leiding.Hij heeft het land al leeggeroofd en wilt zo door blijven gaan en daarom kiest hij voor deze dikke vrouw als voorzitter van de kiescommissie om zo weer te frauderen als in het verleden.


  Maak melding

 21. Een ieder die zich er voor leent om onder DDB te werken is mede schuldig aan alle ellende en het moreel verval die Suriname thans kent. De verdeel- en heers politiek van DDB heeft de ethiek en het moraal verdreven. Want wat vrijheid ooit was, werd macht en dat kan nooit de bedoeling zijn.

  Suriname stevent gestaag af op bandeloosheid. Anarchie is dus niet ver verwijderd.Tante Dora, maar ook alle gatlikkers die DDB vereren, moeten gaan beseffen dat, wie de duivel vereert om het financieel gewin, ook de consequenties hiervan zal moeten dragen. Er komt ooit nog een bijltjesdag met pek en veren.


  Maak melding

 22. Verkiezingen in Suriname in 2020? Als de regering op deze manier zijn gang blijft gaan is er in 2020 helemaal geen Suriname meer, dus zijn verkiezingen niet meer nodig…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.