Suriname verdient in 2017 vijf maal meer aan Newmont

37

PARAMARIBO, 11 jan – De Surinaamse overheid heeft in 2017 ruim vijf maal meer verdiend aan betalingen door Newmont. De multinational heeft aan royalty’s ruim acht en dertig miljoen dollar betaald. Dit zegt Senior Director External Relations van Newmont Suriname, Albert Ramdin. In 2017 werd nog iets meer dan zeven miljoen afgedragen. Zelf heeft Newmont Suriname ruim zeshonderd en acht en dertig miljoen dollar verdiend aan het mijnen naar goud.

In 2016 werd ruim honderd en zeventien miljoen dollar verdiend. Het jaar 2017 was dus een topjaar. De overheid krijgt zes procent aan royalty’s. Ook neemt Staatsolie Maatschappij Suriname voor vijf en twintig procent deel in de operaties van Newmont Suriname. Via Staatsolie haalt de overheid dus ook nog extra geld binnen. Ramdin verschafte de informatie tijdens de jaaropeningsbijeenkomst van de KennisKring.

De topfunctionaris zegt alle reden te hebben tot optimisme. Newmont wil in 2018 meer bronnen aanboren. De huidige goudvoorraden zijn goed voor ongeveer veertien jaar mijnen. Gehoopt wordt om langer te blijven als de zoektocht positief uitvalt. Er zal ook geïnvesteerd worden in extra energie-opwekking. De extra energie is nodig om de bewerking van hard gesteente mogelijk te maken.


37 REACTIES

 1. Zoals Oom Ludwig vaker aankaart, zal de wakamang potiwan bevolking er niets van merken.

  Alleen dilip sardjoe en friends zullen dagelijks steak eten, jullie zullen het moeten doen met morjon of brunswick sardien met rijst.


  Maak melding

 2. Hahahahaha
  Zet dit bedrag af tegen de winst van Newmont dan is het zoiets van “ik word gebakken in mijn eigen vet”.
  Los van de biet betaalde invoerrechten en belastingen, zou je die in ogenschouw nemen dan zou er sprake zijn van een nullijn voor Suriname en zeker 1.000 miljoen voor newmont


  Maak melding

 3. In Sur.moet je een vriend zijn van de NDP om een concessie te krijgen.En wat geld geven voor de partijkas.
  En als nu illegaal wil graven,kom je voorlopig Dompig niet tegen.Die zou ook een deel eisen.


  Maak melding

 4. Bewoont heeft 638 miljoen verdiend en Suriname 38, ik zou het goud gewoon in de bodem laten, ik had nooit verwacht surinamers voor zo goedkoop genaaid wil worden. Het een lachertje


  Maak melding

 5. 638 tegen 38 miljoen, ik had nooit verwacht dat surinamers zo goedkoop genaaid kan worden. Het is een lachertje. Ik zou dood schamen om dit te presenteren en doen alsof SURINAME heel veel heeft verdiend. Laat de goud in de bodem voor later als er ooit een slimme Surinamer geboren is die het land goed kan regeren zónder corruptie


  Maak melding

 6. Sarie tori. Ondanks deze verdienste, is Boefdraad blijven lenen. Wat doet de ndp olv ddb met al deze gelden die ze ontvangen. Oma nanga opa taki, kijk, een groot deel gaat naar die oerdomme ndpers die in dienst zijn van de paarse roverheid, ddb en paarse rovers die de roverheid uitmaken krijgen het grootste gedeelte aan commissie. Heel weinig wordt afgelost aan de vele verarmde paars domme ndp ondernemers die ddb en roverheid gelden hebben voorgeschoten. Ook de DSB bank heeft neks gekregen. Dit paars gaat het paars lenen olv van Boefdraad in opdracht van ddb gewoon door, want na deze duivels komt de paarse zondvloed, vol paars stinkende ndp beerputwater vol megaschulden. Dankzij de oerdomme ndper’s schijten velen zich paars vol van ddbees kommer en kwel. Wie werkelijk nog hopen en geloven dat ddb een zegen voor land en volk is zijn Stef me Anus, MisiekaDubai en het gros der dieharde debiele bezeten ddb zombies. Deng ndper’s e go ka moro nanga moro.


  Maak melding

 7. 5 gaat naar Desi en friends en 95% mag newmont. Dat is toch niks Desi. Breek het contract open. De 5% is niet genoeg om zetels te kopen van de PL en VHP.


  Maak melding

 8. Het is opvallend stil uit het kamp van de azijnpissers. Zij vinden het prima dat de Amerikanen en Canadezen het grote geld maken met de rijkdommen van het land. Ze betalen maar een schijntje voor de rijkdommen van Suriname. Het land zou beter af zijn als men in zee was gegaan met een Chinees bedrijf.


  Maak melding

 9. @Robje-de-Paarse-Desi-huisslaaf : u wil nog steeds niet begrijpen en opslaan op uw harde schijf, dat OPA D al ruim TIEN MILJARD AAN STAATSGELDEN HEEFT VERKWANSELD !

  AL DIT GELD HEEFT PAARS DOEN VERDAMPEN !

  Al leent of krijgt Sranan enkele miljoenen erbij, PAARS ZORGT VOOR VERDAMPING DAARVAN, TERWIJL DE SRANAN PRODUCTIE STIL LIGT !

  WIE BETAALT STAATSADVISEURS RUIM 400 MILJOEN PER JAAR, met als RESULTAAT: UN KONDRE FAILLIET !

  DE NDP IS AL ZEVEN JAAR NIET IN STAAT DE PRODUCTIE OP GANG TE KRIJGEN !
  VRIJWEL AL ONS GELD WORDT GESTOPT IN BETALING ONNODIGE SALARISKOSTEN ! Een deel VERDWIJNT door de zware Paarse CORRUPTIE !

  TIJD VOOR ANDERE BESTUURDERS, de PAARSE CLAN MOET OPDONDEREN !

  HET VOLK MOET AL HAAR VRIJHEDEN TERUGEISEN en STARTEN MET DE OPBOUW EN DE ONTWIKKELING VAN LAND en VOLK !

  PS : SCREEN ALLE POLITICI PERMANENT ! STOP HET ROVEN TEN LASTE VAN LAND EN VOLK !!!


  Maak melding

 10. Silos wordt deze keer president van su!
  Me bar joe!
  Desi zegt als silos der werk goed doet fraudeert aantal zetels voor baas dan mag ze pres worden!
  Want desi zelf is te ziek!


  Maak melding

 11. @Jacobus

  Newmont besteedt jaarlijks USD 500.000 aan sociale projecten.Noch de autoriteiten noch Newmont tonen daarbij bemoeienis. “De gemeenschap heeft een eigen stichting, te weten Duurzame Ontwikkeling Pamacca, die dat proces begeleidt”, aldus Ramdin.
  Gepubliceerd op: 11-01-2018 – 16:20 Bron: Dagblad Suriname


  Maak melding

 12. Srafu, jij denkt nog steeds dat alles wat de overheid aan werkzaamhedenbuitvoert of laat uitvoeren gratis is. Srafu jij en je makkers doemdenkers moeten kostenbewust gaan denken. Alleen in jouw Utopia schijnt alls door de overheid gratis verstrekt te worden.


  Maak melding

 13. Beste RobG

  Formeel jubelt de Coalitie over het succes van Newmont & IAMgold.
  Wie is er de Azijnzeiker door te stellen dat de Chinezen betere deals gemaakt zouden hebben met Suriname.

  Check even in Afrika wat ze daar van de Chinezen vinden. Geen enkele Chinees kan daar alleen buiten de compound gaan waar ze wonen en werken.


  Maak melding

 14. Verbod kwikgebruik illusie.
  Gepubliceerd op: 12-01-2018 – 04:10 Bron: De Ware Tijd

  Bewoners van het binnenland.
  Stem op NDP en ABOP en je krijgt kwik gratis in je vis.
  De vis in de rivieren en kreken bevat zoveel kwik, dat consumptie daarvan gelijk staat aan het tekenen van een doodvonnis op termijn


  Maak melding

 15. @Robje-G-de-Desi-Huisslaaf, tevens een YO KOE, ALLE INKOMSTEN UIT DE GOUDWINNING ZIJN
  T I J D E L I J K !

  PAARS HEEFT, HELAAS NIETS TOEGEVOEGD AAN ANDERE SECTOREN VAN DE SRANAN-economie !

  PAARS HEEFT ENKEL het AMBTENARENAPPARAAT (dat al uitgedund had moeten worden) VERGROOT met RUIM ZESDUIZEND ONNODIGE AMBTENAREN !

  DEZE SALARISSTROP WURGT SRANAN LANGZAAM !

  Er komen geen investeerders, de productie in ons Land is afgenomen en staat vrijwel stil, komt bij dat Opa D zelfs de Sranan Banken en Staatsolie,financieel heeft UITGEHOLD !

  MAAAAARRRRRRR, de PAARSE CLAN heeft intussen wel RUIM TIEN MILJARD aan gelden, goud en deviezen van het VOLK, VERSPILD aan NIET-PRODUCTIEVE UITGAVEN, PLUS CORRUPTIE !

  SRANAN MOET OPHOUDEN OM TE LEUNEN OP DE MIJNBOUW ! BIJ DE DIVERSIFICATIE VD ECONOMIE, FALEN OPA D EN DE PAARSE CLAN VOLLEDIG !

  Ons Land is door DOM beleid van Paars en Opa D (oa DRUKKEN VAN MILJARDEN ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN), zwaar FAILLIET !

  De aflossingen en rente van de TIENTALLEN MEGA-LENINGEN van Opa D en Paars , PLUS de Salariskosten
  van tienduizenden ONNODIGE AMBTENAREN, zullen SRANAN, bij ongewijzigd dom Paars beleid, in voortdurende STAAT VAN FAILLISSEMENT HOUDEN !

  PS : DAAROM MOET SRANAN NIEUWE VOLLEDIG
  G E S C R E E N D E BESTUURDERS INZETTEN !

  DE PAARSE CORRUPTIE en de Paarse SLOOP van de Sranan RECHTSSTAAT MOET STOPPEN !

  SLUIT ALLE CORRUPTE BOEVEN/POLITICI en ook ALLE MOORDENAARS OP !!!!!


  Maak melding

 16. Blanke
  Wat een domme reactie.
  Je wordt gebakken in je eigen vet.
  Tel de beheerskosten de worden overgemaakt aan Newmont die in de exploitatiekosten zitten dan weet je dat de winst gigantisch hoger moet zijn.
  Tel bij de 38 miljoen die Suriname heeft ontvangen de niet afgedragen invoerrechten en de brandstoftoeslag welke niet wordt afgedragen dan mi boi je snapt er geen K van dus of je moet weer naar school want begrijpen waarover je het hebt en begrijpend lezen daar kan ik je niet mee helpen.


  Maak melding

 17. @Illuminati

  de sociale projekten zijn mooi.Maar als het goud op is dan houdt het ook op.
  Het gebied van de Pamacca leent zich voor om intensief/extensief veeteelt te doen.Als Newmount enkele veeteelt bedrijven naar Amerikaanse model[zie Moengo]opzette,zouden de Paramaccaners een inkomen hebben uit veeteelt [groot en klein vee]als er geen goud meer werd gewonnen.


  Maak melding

 18. @ Blanke

  Het enige wat men doet is zich rijk rekenen en van alles door elkaar dromen. Er wordt door slimmeriken al $ 160.000.000 aan inkomsten/winst ingeboekt terwijl dat 25% van de omzet is. De realiteit is dat:

  >> Newmont 510.000 troy ounces gedolven heeft met een opbrengst van $ 630.000.000 = gemiddeld over 2017 $ 1.235/troy ounce
  >> Deze gemiddelde prijs is laag indien men het jaar gemiddelde in ogen schouw neemt (zie Kitco.com voor goudprijzen).
  >> Newmont aan royalty’s $ 38.000.000 (6%) betaald heeft. Dat is zeker.
  >> Newmont werkt op basis van een kostprijs van ongeveer $ 800/troy ounce ofwel na royalty’s is de marge nog $ 360/troy ounce.
  >> Newmont kan van de marge financieringskosten, fee’s, leasekosten, minthouse, etc. overschrijven naar waar zij maar wil.
  >> Indien Newmont de bruto marge niet af zou romen dan is kan gezien de door Adriaan Kersen aan iedereen voor gehouden uitspraak, Newmont deze $ 184.000.000 gebruiken voor versnelde afschrijving waardoor Suriname de komende jaren nog kan fluiten naar de Winst belasting van $ 68.000.000 en dividend $ 29.000.000 .
  >> Ondertussen Newmont heeft aangekondigd uitgestelde investeringen voor crushers en aggregaten te doen à $ 80.000.000 uit de cashflow. Ook exploratie lasten gaan ten laste van de marge ofwel op papier lijkt het leuk maar in de staatskas verandert weinig.
  >> Bouterse de energie prijs gegarandeerd heeft op $ 0,11 /kWh. Ofwel het kan maar zo dat er geld van staatsolie naar Newmont gaat stromen bij de levering van HFO

  Blanke de realiteit is na een kort sommetje PIJNLIJK.


  Maak melding

 19. Mij bekruipt het gevoel, ik blij moet zijn voor Newmont!
  Dat ze Suriname ’s kaas van het brood hebben weten afpikken?!
  In navolging van 100 jaar Alcoa; Geen houten brug voor Suriname en een geheel uit zn voegen geschoten rioleringssysteem. Heb ik het niet over de bevolking, die naderhand, een cultuur heeft ontplooid van buikriemen aantrekken. Moet ik blij zijn voor de newmont bobo’s in hun Mercedes? Mi moes bai broekoe gi Newmont en andere vetkuiven?! Het bloed kruipt mij onder de nagels.


  Maak melding

 20. Blanke
  Ik hoop echt dat je wat begrijpt wat ik als uitleg heb gegeven en Jojo die daar een grote schep overheen deed.
  Mocht je het niet snappen no sweat ik wil het je nog eens uitleggen met knikkers als simpel middel in plaats van de US$. Want door de US$ teken in de ogen mis je het zien van de realiteit.


  Maak melding

 21. Jojo,

  Gij moet gaan leren “omdenken” als het om de activiteiten van China in Afrika gaat. Sedert de Chinezen in Afrika economisch actief bezig zijn is de welvaart in dit werelddeel sterk toegenomen. Kijk maar naar de infrastructurele werken die tot stand zijn gekomen. Er zijn gebieden in de landen ontsloten door de aanleg van moderne autosnelwegen / treinverbindingen naar het achterland en tussen landen. Luchtvaartverbindingen tussen landen zijn geïntensiveerd. In diverse steden binnen de diverse landen is er een infrastructuur ontstaan van light rails, in diverse landen zijn moderne luchthavens gebouwd, havens zijn gemoderniseerd, scholen worden voorzien van moderne onderwijshulpmiddelen en gebouwen. In een aantal landen is men begonnen met een automotive industrie, de assemblage van televisies, radio’s, en landbouwmaterialen.

  Juist door toename van de welvaart in Afrika vertrekken steeds meer Afrikanen naar Europa. Mensen krijgen meer inkomsten /verdienen meer en zijn in staat de reis/vlucht naar Europa financieel te bekostigen. Dankzij de bemoeienis van China in Afrika zijn de Afrikaanse economieën sterk gegroeid. De welvaart van heel veel mensen is toegenomen en de middenklasse is gigantisch gegroeid.

  Door de toegenomen welvaart van de Afrikaanse landen zijn het aantal luchtvaartincidenten in Afrika afgenomen. Luchtvaartmaatschappijen in de landen zijn nu in staat om moderne vliegtuigen aan te schaffen waardoor het aantal ongelukken is afgenomen.

  Jojo, gij staat nog stil bij een Afrika van dertig jaren terug. Veel van de Afrikaanse landen zijn Suriname dankzij de intensieve samenwerking met China voorbijgestreefd. Ik hoop dat dit voor u en de vele anderen een eye-opener is.


  Maak melding

 22. @ RobG

  In Afrika gaat het niet beter door de Chinezen.
  Zimbabwe sinds 1980 nul% groei per capita . Zambia 50% groei. Andere landen zoals Ethiopie, Kenya, Tanzaniam Nigeria forse groei sinds 1980 van ongeveer 300%.

  Venetiaan deed dat in 10 jaar zonder echte hulp voor elkaar gekregen had. Bouterse halveerde dat weer in 7 jaar.

  Landen als Mozambique, Malawi en Madegascar zijn stil blijven staan om over Congo, CAR, Mauretanie, Mali, Soedan & Somalie maar te zwijgen.

  Waar het fantastisch gaat in Afrika is geen Chinees te bekennen. maar barst het van de Hindoestanen (Mauritius en de Seychellen) plus 900%

  Beste RobG Afrika heeft ook de Dutch decease en groeit door Grondstoffen prijzen en niet door een van corruptie vergeven bewind als van Zuma, Neto, Mugabe ofwat andere krijgsheren of de Chinezen.

  Wat wel op valt is dat de landen decennia in de problemen zaten toen de Hindoestanen en blanken weg gejaagd werden. In Zambia worden de Blanke boeren nu weer Feestelijk binnen gehaald.

  RobG ik hoef niet om te denken. Ik kom in Afrika en kijk om mij heen. Mijn dochter woont er 5 tot 6 maanden per jaar. Zolang zij daar verblijft voor de RUG kan ik van haar resident status genieten en zien wat de Chinezen niet doen.

  Het zou goed zijn als u eerst nadenkt voor dat u zich uitspreekt.

  “Inspraak zonder inzicht staat gelijk aan uitspraak zonder uitzicht”


  Maak melding

 23. @ RobG

  Ik vermoed wel dat nog 2 jaar Bouterse, als niemand hem stopt, het merendeel van Afrika qua BBP/Capita Suriname voorbij zal zijn. Dat is dan niet de verdienste van de Afrikanen of Chinezen maar geheel de prestatie van Bouterse


  Maak melding

 24. Robg@
  De ontwikkeling in Afrika is zo geweldig door toedoen van de Chinezen, dat ze allemaal het afrikaanse continent onvluchten.
  En dat de economie van de afrikaanse landen beter geworden zijn is je reinste onzin duim zuigerrij.
  Het ergste is weer dat je geen landen noemt ,hoogst waarschijnlijk ben je weer aan het snuiven want je gebruik het woord gij.
  Noem de landen en hun leiders en ik zeg u of raaskalt.
  Als je zoiets post lees je dan eerst in .
  Je maakt je onsterfelijk belachelijk.
  Dorps figuur


  Maak melding

 25. @Robje-Paarse-huisslaaf-van-Opa-Desi , het maakt niet uit met wie Sranan samenwerkt !

  KERN is dat in SRANAN ALLE Geld, Deviezen, Goud, Zelf-gedrukte Ongedekte SRD MILJARDEN, VERDAMPEN
  door WANBELEID en CORRUPTIE VAN PAARS !

  AL ONZE WELVAART, STAATSINKOMSTEN, GELD, GOUD EN STAATSGOEDEREN/GRONDEN slaan “OP DE VLUCHT” onder het PAARSE BEWIND !

  Het wordt tijd dat u, Slaafje, begrijpt dat de Krabita-Anu van het Paarse regiem, komt door de MOORDEN OP TIENTALLEN ONSCHULDIGE SURINAAMSE STAATSBURGERS !!!

  De Ontvoeringen, het opzettelijk in Brand Steken van andermans Eigendommen, de Wrede Martelingen en het Doorzeven met honderden kogels van ONSCHULDIGEN, zorgen ervoor dat er een VLOEK RUST OP DE HUIDIGE MACHTHEBBERS !

  YEPI NO DE , FEDI DE NA PASSI !!!


  Maak melding

 26. Jojo, in uw verhaal krioelt het van eenzijdigheden en onwaarheden. Deze eenzijdigheden en onwaarheden worden bewust gecreëerd om vast te houden aan een bepaald beeld. Landen als Sychellen en Mauritius moeten het hebben van het toerisme, de visserij, de export van suiker,textiel, enz. Met name de textielindustrie heeft het in deze landen nu moeilijk gekregen door de grote concurrentie van landen als Bangladesh, India, Vietnam, Cambodja,enz.

  Per jaren bezoeken honderdduizenden en nogmaals honderdduizenden toeristen uit Europa, Australië, VS, Canada de eilanden. Het toerisme is een zeer grote bron van inkomsten. Het zijn eilanden die bij uitstek geschikt zijn voor het toerisme. Er zijn mooie parelwitte stranden omringd door een azuur-blauwe oceaan.

  Op de eilanden hebben zich grote Europese en Amerikaanse visserijbedrijven gevestigd door de aanwezigheid van tonijn in de grote oceaan. Het heeft helemaal niets met de aanwezigheid van Hindoestanen op de eilanden te maken.

  U noemt een land als Congo. Congo dreigt inderdaad uiteen te vallen door burgeroorlogen en ander geweld. Natuurlijk zijn deze factoren niet goed voor een economische ontwikkeling van een land.

  U vertelt ook grote onwaarheden over de Chinezen. Er leven zo’n 30.000 tot 40.000 Chinezen op Mauritius. Ze vormen drie procent van de bevolking. Kantonese dialecten en Hakka dialecten worden het meest gebruikt. Op de Seychellen wonen minder Chinezen, maar ze zijn aanwezig. Jojo, u ziet het liefst dat Suriname uitgebuit blijft worden door de grote Europese, Amerikaanse en Canadese bedrijven. Uw kruistocht tegen de Chinezen lijkt onbegrensd.


  Maak melding

 27. Srafu,

  Gij blijft maar een lomp verhaal verkondigen over het verdampen van geld door de Surinaamse overheid. Dit lompe gedoe zal niet lang meer standhouden. De olieprijs blijft maar stijgen en ligt nu tegen $65,- voor een vat ruwe olie. Ook de goudsector heeft goede vooruitzichten. Als de racist Trump zijn verstand helemaal verliest breekt ergens op de wereld de hel los en dan stijgen de olie- en goudprijzen nog meer. Een oorlog is goed voor de Amerikaanse economie. Natuurlijk ook een meevaller voor de regering van Suriname.


  Maak melding

 28. Haco, jij beschikt net als Jojo en Bigi Sma over een grenzeloze fantasie. Niemand kan jullie evenaren. Wat een reputatie…….! Je schrijft; ” De ontwikkeling in Afrika is zo geweldig door toedoen van de Chinezen, dat ze allemaal het afrikaanse continent onvluchten “. Hahaha, waar heb je deze onzin geleerd? Op het Afrikaanse continent wonen honderden en nogmaals honderden miljoenen mensen. En jij wilt beweren dat ze allemaal naar Europa vluchten. Haco, jij kan extreem overdrijven. Je gelooft je eigen verzinsels.


  Maak melding

 29. @Robje-huisslaafje-van-Opa-Desie , de olieprijs heeft NIETS TE MAKEN met het VERDWIJNEN in een BODEMLOZE PAARSE PUT, van ALLE SRANAN GELD, GOUD, DEVIEZEN EN DE MILJARDEN ZELF GEDRUKTE PAARSE ONGEDEKTE SRD biljetten !

  Minister Gilmore Hoeffie heeft in het parlement verklaard dat al deze RIJKDOM is VERDAMPT ! VEEL TE HOGE PAARSE ONZIN-staatsuitgaven ! Productie is GEDAALD in Sranan !

  RUIM TIEN MILJARD HEEFT PAARSE OPA D uitgegeven, toch is onze totale PRODUCTIE VERMINDERD !

  Al stijgt de olieprijs enigszins, PAARS is al ZEVEN jaar NIET in staat het land te besturen, en ook niet in staat PRODUCTIE te realiseren/maken BUITEN de mijnbouw-sector !

  Paars ‘resultaat ‘ : Grootste Staatsschuld OOIT ! Grootste Buitenlandse schuld OOIT ! Grootste Binnenlandse schuld OOIT !
  Sranan Kondre, FAILLIET gemaakt door wanbeleid en Corruptie van Opa D en PAARS !

  SRANAN VOLK E PINA, MONNIE NO DE !

  PS : Niet TRUMP heeft Sranan FAILLIET gemaakt, doch Uw Opa D en zijn Paarse corrupte HORDE !

  Uw Opa D heeft helaas voor Ons Volk, KRABITA ANU, zeggen de wijze Srananmans en Srananumas !

  TAMARA, nee TRATAMARA komen de 17.666, door Opa D beloofde Volkswoningen, volgens huisslaafje ROBG, aan in de haven van Suriname !


  Maak melding

 30. Op de internet site van Dagblad De West kwam ik in de rubriek “25 jaar geleden” onderstaand stukje uit de krant van 16 oktober 2015 tegen:

  De West October 16, 2015

  25 JAAR GELEDEN
  15 – 20 oktober 1990

  “Commandant Bouterse zegt tijdens de viering van zijn 45ste jaardag in Ocer, dat een economische revolutie geleid door jonge Surinamers, ons land uit het slop zou kunnen halen. Het maakt daarbij niet uit tot welke partij deze groepering behoort. Feit is wel dat zij onder bezielende leiding binnen enkele jaren de problemen kunnen oplossen.”

  Als je dit leest in januari 2018 in het licht van de huidige ontwikkelingen is het toch om je te bescheuren.Tenminste, als je niet in Suriname woont. Voor hen die daar wonen en het allemaal moeten ondergaan is het zeer waarschijnlijk meer om te huilen.


  Maak melding

 31. @ RobG,

  Dankzij het Aziatische deel van de Mauritiaanse bevolking is dat eiland tot bloei gekomen.
  De bevolking van Mauritius bestaat voor meer dan 52% uit Indiërs.
  Slechts 16% van de bevolking is Creools en behoort tot het armere deel van de bevolking.

  Al decennia lang zijn de presidenten van Indiase dan wel Pakistaanse afkomst. Momenteel is Ameenah Gurib – Fakim de huidige president.

  Landeninformatie Mauritius geeft heel info over dit eiland, waar het onderwijs tot aan de middelbare school gratis is.

  Mensen van Aziatische afkomst zijn in staat om van niets iets te maken. Mauritius is daar een schoon voorbeeld van.


  Maak melding

 32. @ RobG

  Afrika levert juist het bewijs dat China in de overtreffende trap (super roof kapitalisme) het continent leeg rooft. Ik maak geen verschil tussen de Chinese kapitalisten en Westerse zoals Clencore, Rio Tinto, BHP Biliton, etc..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.