Ongerustheid om leiding Surinames Onafhankelijk Kiesbureau

23

PARAMARIBO, 11 jan – Bij de oppositie is nogal wat deining ontstaan over het voorzitterschap van het Onafhankelijk Kiesbureau. Oppositiepartij Pertjajah Luhur, PL, overweegt zelfs een internationale aanklacht. President Desi Bouterse zou beter moeten weten dat een politieke medestander te benoemen. De onafhankelijke status van Surinames verkiezingsautoriteit is in het geding.

Voormalig minister Jennifer van Dijk-Silos wordt als voorzitter niet geacht de onafhankelijkheid te garanderen. En daarmee de betrouwbaarheid van de verkiezingen. “Er zijn duizenden anderen in Suriname. Laten wij allemaal het gevoel krijgen dat het eerlijke verkiezingen zijn. Naar ons gevoel was het er in 2015 al oneerlijk aan toe gegaan”, zegt PL-leider Paul Somohardjo tegenover de Times of Suriname.

Toen werd geklaagd over de telling van stemmen. “Nu komen zitten we weer opgezadeld met dezelfde persoon. Wat we gaan doen is alle politieke partijen bewegen om te protesteren, want dit kan niet”, aldus Somohardjo. Hij wil met andere politieke partijen in en buiten het parlement nagaan hoe samen te protesteren. Ook andere oppositiepartijen in het parlement hebben hun ongerustheid getoond.


23 REACTIES

 1. Wanneer het om verkiezingen gaat moet men ALTIJD alert zijn en dan maakt het niet uit wie de voorzitter is. Dat is 1 van de redenen waarom er binnenlandse en buitenlandse toezichthouders zijn. Mevr. van Dijk – Silos was ooit lid van de NPS. De PL heeft samengewerkt met de NPS en toen hebben ze niet geprotesteerd. Dit geeft dan weer aan het niveau van de PL. Opportunisten ten top.


  Maak melding

 2. Bessie Turf is door ddb bewust gekozen om de komende verkiezingen te frauderen. Eenmaal paars duivels ddb besmet, altijd besmet. Ndper’s zijn olv ddb een ware vloek gebleken voor land, mens, dier, vissen, vogels en insecten. Alles lijdt, onder dit duivels wanbeleid, gelukkig ook al die verarmde ndper’s die ddb verdiend hebben als hun misleider die hen laat lijden. Oma taki, ndper’s na wang misdadig vervloekt volk.


  Maak melding

 3. De NPS is weer anders!
  Maar de NDP is niet te vertrouwen!
  Deze gasten zijn alles in staat te doen alleen om moordenaar
  aan de macht te houden zodat hy niet vervolgd wordt desnoods
  gaat het land naar de KLOTE!!!!
  DAT IS HET VERSCHIL!!!!!!


  Maak melding

 4. DORA weet van de afgelopen verkiezing is er 3 zetels gefraudeerd!
  En DORA is toen beloond geweorden om minister van Justitie te worden!
  HEEL SURINAME WEET DAT!!!!!


  Maak melding

 5. Bessie Turf ? Whahaha oom ludwig

  Als dit smerig vet beest een man heeft dan moet hij bovenop, anders overlijd hij ter plekke. Of hij moet backpoen geven, maar ik zie haar niet vijf min uithouden op handen en knieen.


  Maak melding

 6. koos
  DORA weet van de afgelopen verkiezing is er 3 zetels gefraudeerd!
  En DORA is toen beloond geweorden om minister van Justitie te worden!
  HEEL SURINAME WEET DAT!!!!0

  ============================================

  Gelieve onder een andere nickname postings versturen. Wat je nu doet heet trollen. Niet echt netjes.


  Maak melding

 7. Bouta heeft overal zijn mannetjes geplaatst.Dora is the latest.En we weten dat rare dingen gaan gebeuren maar de surinaamse bevolking gaat deze sh*t slikken en zich aanpassen!De surinamers doen wat zij het best weten te doen …horen ,…zien ..en zwijgen


  Maak melding

 8. Dora ligt op de verlostafel en het hoofdje van haar baby komt er uit, het is zwart, de verpleegster vraagt:”deed u het met een zwarte?” “Ja zei Dora, maar eenmalig”. Het lichaam volgt en dat heeft de gele kleur. De verpleegster vroeg: “een chinees heeft jouw bed ook gezien zeker?” “Ja, maar ook slechts een keer hoor”. Dan waren de beentjes zichtbaar en die zagen rood waarop de verpleegster zei: “Ook met een indiaan??” “Ja maar ook maar een keer.”
  Het babytje begon te huilen en Dora zei: “ik ben al zeer blij dat het niet blaft”. “En nu maar hopen dat het straks niet verslaafd raakt aan de tjekre-tjekre”.


  Maak melding

 9. Voor wie het overduidelijk een bewezen feit is, maar vanwege de paarse soso lobi ddb bezetenheid, blijft ddb de paarse ndp afgod en ook de enige paarse duivelse leider van wie eigen oerdomme ndper’s, land, volk, mens, dier, gevogelte, vissen, insecten, reptielen, bomen, planten, het water en de grond te lijden hebben vanwege zijn duivels vernietigd onmenselijk paars misdadig corrupt wanbeleid. Oma en opa waarschuw de gehele familie om letterlijk en figuurlijk goed te luisteren en goed te kijken naar de paarse duistere tekenen die de zeer vervloekte ndp regering kenschetsen. Een diabolische partij vol diabolische aanhangers. Vanaf nu tot 2020 zal dit paars verdoemde regiem, het gehele volk verder misdadig verarmen en zorgen dat geestelijk en moreel verval vreselijk zullen stijgen. Vooral onder de djoeka’s zal het moreel verval blijven toenemen en het geestelijk verval bij het gros der paars verdoemde debiele verworden ndp paria’s. Do ka letterlijk en figuurlijk wang bigi didibri ka drol.


  Maak melding

 10. Ik ben altijd en fan van BAAS geweest.
  Maar nu dat hij Brunswijck probeer te chanteren.Ben ik klaar met hem.
  BAAS weet dat zijn dagen getelt zijn hij ziet de bui hangen.
  Gaat hij proberen mensen mee te nemen.


  Maak melding

 11. Volgend jaar met de zogenaamde srefidensie zal er iemand aan de zijkant staan van het publiek die de hoofdverdachte lood in zijn schedel zal schieten.

  Hoofdverdachte, hou je mannetjes rondom dilip sardjoe in de gaten! zand erover


  Maak melding

 12. Bouterse wilt weer frauderen de komende verkiezing en daarom moet er nu ingegrepen worden punt uit.Simons is niet te vertrouwen en als burger van dit land vind ik het ook.het volk wilt af van de NDP en daarvoor moet je betrouwbare personen benoemen om de verkiezing in Suriname goed te laten verlopen.


  Maak melding

 13. Sranan Bevolking moet het maar geloven :

  President zegt dat hij uiteindelijk de ENIGE BETROUWBARE NDP-ER HEEFT GEVONDEN !

  Deze ex-NDP-minister Juspol, die werd weggetrapt vanwege het niet-VERHINDEREN van de arrestatie van stiefzoon MERIBA, mag daarom het Onafhankelijk Kiesbureau leiden !

  Maar de Srananmans geloven Opa D, zie de beloofde 17.666 Volkswoningen, de Sneltrein naar Onverwacht, diepzeehaven, Cassave-fabriek, snelweg naar Brazilie etc etc etc etc etc !


  Maak melding

 14. Wat lult Somo weer ??
  In 2015 had hij toch zijn protege Hendri Jamaloodin toch laten benoemen samen met Silos !!
  Waarom lult hij nu !!
  A No Mie, na dem kiezers tak-so !! Deze verrader samen met Brunsie hebben ook het land leeggeroofd !!


  Maak melding

 15. Soldier

  Zeker ben je een surinaamse uitgemergelde, ik bedoel een dubaainse soldier met slecht schoeisel olv van uitwerpsel desi met zijn kleine schouderaapje andro keskesi keba ?

  bedoel je dat mpp


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.