donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP: tweede kans voor voorzitter Surinaamse verkiezingsautoriteit

VHP: tweede kans voor voorzitter Surinaamse verkiezingsautoriteit

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 jan – Jennifer van Dijk-Silos krijgt een tweede kans nu ze weer benoemd is als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB. Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij. De controverse rond de verkiezingsuitslag van 2015 zijn beslist niet vergeten. Nu president Desiré Bouterse haar weer benoemd heeft, zal Van Dijk-Silos zich beter dan ooit van haar taken moeten kwijten.

Vanwege de controverse zal dat niet makkelijk vallen. “De twijfel die er bij velen leeft, is niet zonder reden. Als voorzitter van het OKB was Van Dijk-Silos bij de verkiezingen van 2015 de eindverantwoordelijke voor het niet volgens de voorgeschreven regels afronden van tellingen bij de respectievelijke stembureaus. Dat was een zeer zorgelijke ontwikkeling”, zegt
Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Van Dijk-Silos heeft nu dus de gelegenheid het verloren vertrouwen terug te winnen. Zij is vorig jaar ontslagen als minister van Justitie & Politie. Na het ontslag werd zij presidentieel adviseur. Santokhi vertrouwt erop dat Van Dijk-Silos haar ‘politieke loyaliteit’ gescheiden weet te houden van haar nieuwe functie. Andere oppositiepartijen hebben onomwonden kritiek geleverd op de herbenoeming.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

28 REACTIES
 1. Miss Piggy moet de eer aan zich zelf houden als ze de democratische rechtsstaat een eerlijke kans wilt geven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. ” Onafhankelijk Kies Bureau ( OKB) ” met de nadruk op onafhankelijk. Hoe rijm je dat met iemand aan de leiding met een besmet blasoen en dik dik dik dikkkkkk…………. gelinieerd aan DDB. Het begint nu al te stinken.


  Maak melding
 3. Ze gaat paars getjoekd worden door ddb, zodat hij weer de verkiezeingen wint. Hopelijk valt ze dan door de mand. Eenmaal ndp besmet, voor altijd misdadig van aard.


  Maak melding
 4. Dit paarse varken krijgt een tweede kans om weer te frauderen met de verkiezingsuitslag, zodat die moordenaar verzekerd is van de overwinning en zijn vrijheid.


  Maak melding
 5. Silos komt terug op het OKB. Als Santokhi enige donder in z’n mars heeft, dan gaat hij gelijk alle wetten na betreffende overlopen na de verkiezing, telling van stemmen, wat te doen bij twijfel en onduidelijkheid enz. en moet hij NU aandringen op maatregelen.
  Want Silos is niet voor niks zo vet, ze heeft goed gegeten van de beloning wegens frauduleus handelen bij de vorige verkiezing.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik vrees dat Santokhi slechts voor half telt.


  Maak melding
 6. Hoezo tweede kans. Volgens welingelichte cirkels heeft Van Dijk gesmeekt bij Bouterse om haar wat activiteit te geven opdat ze niet vetter en vetter wordt. Bouterse stemde in onder voorwaarde dat hij dan ook iets moet terugkrijgen.
  Dus oppositie, maak je borst maar nat en zorg ervoor dat alle verkiezingsregels en -wetten waterdicht worden.
  Hoe is het trouwens afgelopen met die kwestie Sapoen en Chitan? Heeft Somohardjo gelijk gekregen van de rechter dat het overlopen illegaal was of niet?


  Maak melding
 7. Santhoki ook zo ééntje zonder ballen. Deze mensen en hun families verdienen veel geld op dit moment over de rug van de arme bevolking.Dora is daar weer neergezet om paars belang en niks anders


  Maak melding
 8. Als je als man, zo een ”’vrouw” lees ( zwijn, varken) zou trouwen, dan heb je geen zelf respect.

  Misschien dat ze daarom marron geboefte zei, want eigenlijk droomt ze van een stevig gespierde marron, maar die willen haar niet, alleen als dit politiek varken een bedrag zou betalen voor de geboden diensten van de desbetreffende marron boi.


  Maak melding
 9. 1e kans: OKB voorzitster
  2e kans: minister van ik-weet-niet-wat
  3e kans: minister van Politie en Justitie
  4e kans: OKB voorzitster

  Sommige mensen krijgen kans na kans.


  Maak melding
 10. de VHP voorzitter CS zal wel zijn standpunt t.a.v. Miss Piggy als voorzitter van OKB duidelijker aan de samenleving weergeven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 11. Prakserie@

  Nee deze beesten kennen geen schaamte. (narcisten)
  Adhin die zijn vermoorde familie verraad voor een positie.

  Hooghart die nu paars praat en schijt.

  Bouva en schouderaapje keskesikebai die hun kont wagenwijd open doen voor hun vader desi delano.
  Geestelijk gestoorde sandew hira die hetzelfde doet als adhin

  Nee schaamte is er niet. Deze onmensen zou ik zonder enig gevoel kunnen executeren.


  Maak melding
 12. Ndp gaat samenwerken met vhp.
  Gebruik un verstang en sjie a san lek fa deh.

  Sjees na so un ai tara people?

  Artikel heeft het over de vhp en dora.
  Maar met de automatische haat die velen hier hebben voor bouta ziet men nieteens wie praat over tweede kans.
  Vhp reageert zwak in tegenstelling met Somo en de PL die met een krachtige statement hebben gereageerd.
  Vhp heeft nu alleen financieel macht in Su,
  wants and needs more to survive and stay relevant


  Maak melding
 13. Jeniffer haar advocaten toko levert niks meer op.
  Haar dochter is bij bouta in loondienst. Verdient veel maar te weinig om twee luxe verslaafde bigie boto’s van te kunnen laten leven.
  Dus slijmen bij de hoofd parasiet en zij is weer binnen.
  Hoe diep kan een mens vallen.
  Ja zo diep


  Maak melding
 14. Begin brieven te schrijven aan alle internationale organisaties die een oogje houden op de verkiezingen overal.Begin mensenrechten organisaties te informeren over de verkiezingsfraude die zal gebeuren wanneer bouta en silos samen werken.
  Doe wat Santokhi Suriname verwacht meer van jou.Surinamers hebben geen strijd-en of vechtlust.
  Help ons Santokhi.


  Maak melding
 15. PASSANT,maar dat gaat ze niet doen he,want ze heeft voor de GROOTSTE moordenaar een JOB te klaren,waardoor hij uit het gevang kan blijven.
  Wat een hypocriet van een K*twijf is ze


  Maak melding
 16. ALOHA……Wat een bende bij de VHP.Die Lachmon was ook als leider ongeschikt.Toen Arron en Bruma in 1975 tot dwang onze Suri onafhankelijk wilde hebben van Nederland, heeft
  die oude zak Lachman ook steun aan die twee gegeven om dat te doen. Daarna ging hij de aanhangers en trouwe kiezers van zijn partij VHP zulke berichten geven ,dat jullie allemaal de wijk naar Nederland moeten nemen als Nederlanders in Nederland.
  Zodoende gingen ze dan massaal naar Nederland om te vestigen. Vraag maar af,was die Lachman geschikt om dat te doen.Neeeeeeeeeeeeee!!!!CHE!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES