Surinaamse politieagenten balen van loon: we willen geld zien

22

PARAMARIBO, 9 jan – Politieagenten willen een spoedige aanpassing van hun lonen. Vergeleken met anderen groepen van ambtenaren is hun loon niet om over naar huis te schrijven. Er moet snel verandering komen en daar moet over onderhandeld worden. “We willen geld zien. Er is een te groot contrast in salarissen”, zegt vakbondsman Sergio Gentle.

Als bestuurslid van de Surinaamse Politiebond kan hij het weten. Niet alleen bij de politie wordt geklaagd. Ook de vakbond bij de Beveiligings- en Bijstandsdienst wil verbetering. De ambtenaren bij deze dienst zijn verantwoordelijk voor de bewaking van gebouwen. “Het is alles behalve rooskleurig bij de diensten”, zegt Gentle tegenover de Ware Tijd. Hij is voorzitter van de vakbond van beveiligers.

Beide vakbonden willen zo spoedig mogelijk rond de tafel met de regering. Een heikel punt is de zogenaamde Fiso-regeling voor waardering van functies. Een groot probleem is dat de functies niet omschreven zijn, wat dus de geldelijke waardering in de weg staat. Volgens de vakbonden zijn de lonen achtergebleven sinds de invoering van Fiso. “We weten niet hoe we hieruit zullen raken. Het is bijzonder triest gesteld binnen beide diensten”, aldus Gentle.


22 REACTIES

 1. Wanneer deze groep snel verandering zou willen zien betreffende meer geld, zal deze paarse roversbende van het toneel moeten verdwijnen, daar dit geboefte er voor gezorgd heeft, dat er geen geld meer is, misschien nog een lening erbij, om wat extra loon te kunnen geven.


  Maak melding

 2. De vraag rijst of in hoeverre je mag verwachten dat onderbetaalde politieagenten en beveiligers zeer gemotiveerd naar hun werk gaan en noeste arbeid verrichten?
  van onderbetaalde mensen mag je in feite niets verwachten.


  Maak melding

 3. De pikin ingi boi heeft voor veel minder een coup gepleegd en sinds dien is het maar kommer en kwel in Sur.Als de agenten besluiten om de pikin ingi boi te verjagen,zal het Sur.niet slechter vergaan.Maakt niet uit of het nu de linker dan wel de rechter hand het geld laat verdampen.


  Maak melding

 4. Als lid van de Politiebond ANPV in Nederland weet ik wat het betekent om een structurele loonsverhoging te krijgen. Ik wens de collega’s veel succes met hun redelijke eisen.


  Maak melding

 5. Zelfs met beveiliging rondom mijn woning slaap ik onrustig.

  Oom agent. Je beschikt toch over wapens. Schiet ocer en de ndp bende overhoop op de vlucht. Probleem opgelost


  Maak melding

 6. Suriname heeft gekozen voor een leider en zijn partij zonder discipline,
  zonder verantwoordingsbesef,
  Zonder visie,
  Zonder verstand,
  Zonder visie en constructieve doelen voor het land.
  Suriname staat nu gelijk aan een land zonder regering.


  Maak melding

 7. Toen Belfort onlangs deze wantoestanden in de Surinaamse maatschappij aan de kaak stelde en de drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar DDB hiermee confronteerde in DNA, vluchtte deze laffe hond, met de staart tussen de poten en een paarse bek vol tanden, het gebouw uit.


  Maak melding

 8. Politiemannen en vrouwen jullie kunnen jullie lot snel verbeteren pak die plee-si-dent bobo bouta op en zet hem over de grens in St Laurant. Bobo bouta heeft geen respect voor politie hij heeft al vele van jullie vermoord of laten vermoorden en geeft liever geld uit aan de waardeloze padvinders met geweren die hij leger noemt.


  Maak melding

 9. Flyer, inderdaad

  Belly Barba hield de hoofdverdachte een spiegel voor, en het was ondragelijk voor het beest zichzelf te zien, dus moet het als een lafaard vertrekken. Ik noem t het, omdat de hoofdverdachte geen mens is. Narcisten zijn geen mensen.

  Ze zien er wel menselijk uit, maar daar blijft het bij.


  Maak melding

 10. ”Een groot probleem is dat de functies niet omschreven zijn, wat dus de geldelijke waardering in de weg staat”.

  Het lijkt mij in deze dat de politie ook steken laat vallen en dus de hand in eigen boezem hebben moeten steken.
  Zij zouden zelf hun functie hebben moeten omschrijven, volgens de voorwaarden en de eisen die gesteld worden iom het politiewerk te doen, danwel de functie te waarderen en te omschrijven op basis van de individuele genoten opleiding / ervaring, verantwoordelijkheden en de functie verzwarende omstandigheden. Zij zijn daartoe het beste in staat, want het gaat per slot van rekening om hun eigen werk.


  Maak melding

 11. STRATEGIE VAN BOUTA IS VANAF BEGIN DE POLITIE MACHT ZOVEEL MOGELIJK ISOLEREN OM VRIJ SPEL TE CREEREN VOOR ZIJN SPONCERS OF DRUGSDEALERS ….AI ER ZIJN INDERDAAD VEEL JONGEREN IN HET KORPS DIE VOOR NDP HEBBEN GESTEMD … E SCHEIT EEN BUFFEL.


  Maak melding

 12. ZE LOPEN MET VERLEPTE UNIFORMEN EN GYMPIES ZONDER VERVOER TREDEN NU MINIMAAL OP JONGE AGENTEN ZONDER ENIGE ERVARING ZIELIG ….ALBINA IS EEN GROOT VOORBEELD .


  Maak melding

 13. Deze agenten .moeten harder gaan werken vindt ik persoonlijk. Alleen in het verkeer is er heel veel geld te verdienen voor de staats kas het is gewoon een rommel i/h verkeer. Wat ik zelf heb geobserveerd i/d binnen kom kan het de staats kas miljoenen opleveren. Ik zou tegen ze willen zeggen eerst kredieten opbouwen .en daarna kan je vragen naar de beloning.wij hebben met z’n allen het land naar de onder gang gebracht letterlijk.geen drupje vaderlandse liefde of gevoel. Gouden Tip


  Maak melding

 14. Als het een land slecht moet vergaan, dan worden zowel bevolking als bestuurders sterk individualistisch en gaan ze alleen voor eigen succes. Dat zie je sterk terug in Suriname.
  Wat in Suriname gebeurt is dus voorbestemd. De ellende zal nog 20 jaar voortduren, daarna komen weer betere tijden. Dus even nog 20 jaar volhouden.


  Maak melding

 15. Alle politie agenten waren er zelf bij toen ze naar de stembus gingen ..ze hadden het vakje waar DDB op stond zelf zwart gekleurd voor hun zwarte toekomst dus bij deze ff doorbijten yepi no deh


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.