Surinaamse politicus Brunswijk mag geen hout meer winnen

44

PARAMARIBO, 9 jan – Ronnie Brunswijk mag van de regering Bouterse geen hout meer winnen. Dit zegt de ex-rebellenleider en parlementslid (ABOP) tegenover Radio Apintie. De betreffende vergunningen of concessies zijn formeel ingetrokken. De politicus zegt geen andere reden te zien dan rancune van de huidige regeerders. Hij en zijn politieke partij nemen geen blad voor de mond.

Het economische en sociale beleid van de regering wordt regelmatig onder vuur genomen. Kennelijk wordt het niet in dank afgenomen en wordt nu de rekening gepresenteerd. Brunswijk zegt dat het hem niet zal verwonderen als hij straks ook zijn vergunningen voor goudwinning kwijt is. Hij heeft intussen minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen om uitleg gevraagd.

Hoewel de maatregel hard aankomt, zegt Brunswijk zich niet uit het veld te laten slaan. Als ondernemer is hij veerkrachtig genoeg om zich overeind te houden: “Ik ben Surinamer en weet hoe hard te werken om aan mijn geld te komen.” De ABOP heeft vijf zetels in het parlement. De partij vormde met de NDP van Desi Bouterse een coalitie waar de vorige regering op gestoeld was.


44 REACTIES

 1. Hoeveel inkomen heeft de crimineel brunswijk?
  Assembleelid met heel veel privileges. Goudmijnen. Houtbedrijf, prostitutiebedrijf, coca bedrijf


  Maak melding

 2. Mooi is dat!! en nu de geweren pakken!!! Ingi sut wan bus loiri!!
  Zoals dat ene vrouwtje haar zoon redde met een houwer, de puma te kappen!! Heldendaad noem ik dat!!


  Maak melding

 3. het werd gedoogd ronnie, al die jaren, en je bent geen koning van het oerwoud, dat zijn de apen die in het bos wonen, als je nu al die bomen weg kapt, dan kunnen deze dieren niet meer daar wonen, en komen je op je erf in moengo !!!! jij staat niet boven de wet. je bent en blijf een vervelende persoon.


  Maak melding

 4. Dat geld wat deze crimineel maakt met al die consessies, behoort ook niet in zijn zak terecht te komen,maar heeft de gemeenschap recht op, daarom komt dit land niet vooruit, doordat een handje vol mensen, de bodemschatten toeeigenen.


  Maak melding

 5. Terecht ingetrokken. Alleen maar door zijn politieke invloed (corruptie) is Brunswijk aan de concessies gekomen.

  De enorme houtconcessies die Bouterse en Boerenveen zich hebben toegeëigend moeten ook worden ingetrokken. Ze hebben zichzelf de concessies waaronder de oude bruynzeel concessies onrechtmatig toegeëigend. Zelf kappen ze geen tak maar verkopen de concessies door aan Chinese ondernemingen die het bos ongehinderd leegkappen en het rondhout exporteren. Bouterse en Boerenveen krijgen hun aandeel van de Chinezen en doen natuurlijk alles om de export van rondhout zo door te laten gaan.
  Dagelijks rijden tientallen trucks met rondhout de haven in en de staat Suriname verdient er vrijwel niets aan. Bouterse en Boerenveen daarentegen wel. En hij meent het zo goed met het land volgens de paarse meute. Boeriki’s zij het


  Maak melding

 6. Een goede daad ?????????

  Een GOEDE DAAD ZOU ZIJN ALLE CORRUPTE POLITICI EN AMBTENAREN VERVOLGEN !

  MET “PLUK ZE”-WET AL ONZE WEGGENOMEN EN TOEGEEIGENDE GELDEN, DEVIEZEN, GROND en CONCESSIES etc TERUGHALEN TBV HET VOLK !

  DAT IS GOEDE DAAD, ZONDER NAMES AND FACES- DISCRIMINATIE !!


  Maak melding

 7. Suriname is sinds 25 febrauri bezig met ddb en gang, lonny brunswijk en gang, kortom de gevolgen van een niet goed voorbereide onafhankelijk van Suriname op 25 november 1975.

  Nederland wist waar de zwakste schakel was in deze kwestie en heeft om van Suriname af te komen dit op 25 februari 1980 ook laten plaats vinden. Waarom? Die vraag laat ik naar aan deskundigen over.

  Wat vast staat is dat Suriname nooit de gelegenheid heeft gekregen om aan economische, productiezaken te werken en het land daardoor in plaats van vooruit gaat in de vaart der volkeren alleen maar in verval is geraakt.

  Triest dat Nederland de joker in het kaartspel heeft gebruikt om Suriname zo te kijk te zetten en de schuld hiervan aan de Surinamers te geven. Zij wilden onafhankelijk worden, ddb heeft de staatsgreep gepleegd, i.p.v. te zeggen dat Kolonel Valk het draaiboek aan ddb gegeven heeft. Valk weg te halen en ddb die aan macht geroken had er niet meer van af wilde. Gewoon misbruikt en zie hoe de vlag van Suriname er nu bij hangt.

  Surinamers, families verdeelt, ruzie, armoede, bedelen, afhankelijk, enz, kortom geen uitzicht op vooruitgang.

  Triest dat ddb en gang niet inzien hoe door hun koppige houding, eigen belang niet andere goede doelen voor ogen worden gesteld, die vooruitgang, welvaart en welzijn voor het volk brengen.

  ddb wilde toen men hem vroeg naar Suriname te gaan in 1975 niet terug naar zijn geboorteland. Dit idee was toch goed. Jammer dat hij toch werd overgehaald om terug te keren naar Suriname en zie de gevolgen. Ik vraag mij af of Nederland al toen bezig was deze man te misbruiken, want als dat zo is, zijn ze zeer misdadig bezig geweest naar Suriname en wilden ze kosten wat kost Suriname de afgrond in hebben.

  Ook de gang achter ndp zijn hieraan schuldig. Vooral adviseurs, ndp-dna leden zijn net zo misdadig als Nederland en de domme paarse kakkerlakken en (overlopers) van andere politieke partijen die met hem samen werken voor verdeel en heers, zichzelf te verrijken, de massa in armoede te laten leven, geen welvaart en welzijn, nationale doelen, vooruitgang, ontwikkeling, normen, waarden, principes, eerbied, samen werking, respect, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Die sakasaka moeten allemaal opgeruimd worden. de Mensen leven in de tijd van het wilde westen. Ronny Brunswijk is een van de vele honderden. Als de regering Bouterse nu niet handelt kan hij de a.s. verkiezing vaarwel zeggen.

  Paul Somohardjo en Jong Tjien Fa ex minister zijn verplicht de miljoenen Euro’s en Dollars terug te storten dit geldt ook voor Ramon Abrahams. Wie gestolen heeft moet boeten doet er niet wat voor politieke kleur die persoon aanhangt. Gewoon opsluiten die schurken.

  Die tye pôti politiek van Bouterse moet opgehouden te bestaan of dan maar een keuze maken.


  Maak melding

 9. Inderdaad is de FAILLIETMAKER de zogenaamde ‘baas” van Sranan !

  Momenteel heeft de “baas” op de staatsagenda van ons FAILLIETE LAND gezet : ALLE EIGENDOMMEN en WAARDEVOLLE BEZITTINGEN VAN SRANAN VERKOPEN, OM UIT DE BAJES TE BLIJVEN !

  Neeen Ronny B is niet de “baas”, doch de Hoofdverdachte van Massamoord tevens Veroordeelde Harddrugshandelaar Opa D !

  SARI TORI !
  MEGA PAARSE CORRUPTIE en MEGA-STAATSSCHULD !

  STOP DE PAARSE VLOEK !!!!!


  Maak melding

 10. Langs de weg naar Domburg zijn op zijn minst twee zagerijen te zien die in verval zijn.[langs de Sur.riv].Bij één is nog de zaagband te zien.Dicht wegens gebrek aan boomstammen.Wat verder is er een overslag plaats van rondhout.Maar die is bestemd voor de chinese zagerijen.Ook Brunswijk zal hier geleverd hebben.


  Maak melding

 11. Ik zal nooit vergeten hoe gekke lonny onze NDP pagla koetta en kontlikker rashied doekhie, een goede pak rammel had gegeven tesamen met de javaanse slang somo.

  Dubai zijn lelijke sjmoel verdiend ook klappen. Wat zal zijn moeder gedacht hebben toen hij op aarde kwam, en zei zijn gezicht zag? daarom heeft ze hem gedumpt als vondeling bij de kerk. Zo werd hij pater.

  ja joi hahahah


  Maak melding

 12. Laf van Doekhi. Hoeveel heeft hij niet gestolen. Van een onderwijzer tot miljonair. Schandalig Doekhi. Je vader Bhaan was een erlike en een hard werkende man. Scahde dat je een zoon heb die steelt.


  Maak melding

 13. IK NEEM HET VOOR NIEMAND OP MAAR HET IS OP ZIJN PAATS VOOR MIJ MOEST HET SINS VENE WORDEN STOPGEZET. WANT ZE HEBBEN TE LANG DAAR OP WITIE WATRA HEER EN MEESTER GESPEELT EN NU OOK DIE GOUD CONCESSIES DAN IS HET GEDAAN MET ABOP EN BRUNSWIJK EN EINDELIJK BROKO A MAKA…STROOIEN MET GELD …BONK MONIE TAP STRATIE BOUTA IS BEZIG BRUNSWIJK UIT TE SCHAKELEN MET IN ZIJN ACHTERHOOFT …… I GO DAWN TAKEN YOU WITH ME…HOEWEL IK HET AAN DE ANDERE KANT LAAG VINDT VAN BOUTA……MAAR IK HOOP DAT DIT EEN SIGN IS VAN …. MISCHIEN EINDE TIJDPERK BOUTA …BRUNSWIJK…… HOPENLIJK KOMT DEZE WENS UIT IN DIT NIEUW JAAR. HOPELIJK LIJD HET TOT EEN VERNIETIGING VAN AL DEZE ELENDE WAARMEE SU OPGESCHEEPT ZIT…


  Maak melding

 14. Aan de ene kant een goeie maatregel maar aan de andere kant is het laag van bouta maar gezien beide mannen hun verleden is het niet verwonderliik dwt er iets aan het borrelen is ….SU NO SRIBI …A LUKU WAN SANI KANG BOSS INI WANG TEN ….BOUTA O REKEN AF NANGA RONNIE … SWAKIE A PARTIJ FU RONNIE FU WIN A VERKIEZING BAKA ….. DAAROM MOET JE DE BOSS VAN DIE KLIEK UITSCHAKELEN …. IS ADVIES VAN ZEKER MENSEN ALS .. MISIKABA …ADBOEL.. LIMBO.. EN ANDERE BOUTARISSEN ZOALS .BV…HENRY LETER… LACKIN … SIMONS….DOEKHIE ….SHARMILLA….SLOOTEN


  Maak melding

 15. Maar hij mag toch nog wel bamboe kappen !!
  Van bamboe kun je wel verschillende dingens maken zoals dakgoten, tingeltongel, hengels, stokken voor klimplanten, constructies voor hutten, enzzz.
  Zo heeft hij geen inkomsten derving.


  Maak melding

 16. @ Passant: In je reactie laat je duidelijk zien waardoor het zo slecht gaat met Suriname, altijd wordt de schuld van alles wat fout gaat bij anderen gelegd. Nooit is men bereid zelf verantwoordelijkheid te nemen voor eigen falen en dus hoeft men, naar eigen idee, niets te doen om te verbeteren.

  Suriname heeft binnen het Statuut ruim twintig jaar kunnen oefenen in een zelfstandig land zijn. Nederland heeft in die tijd gezorgd dat er geen ongelukken gebeurden.
  Suriname wilde volledige onafhankelijkheid en door omkoping van een parlementslid heeft men daarvoor een meerderheid gekregen in de Staten, met voorbijgaan aan de mening van het volk.
  Sinds die tijd is men in Suriname volledig verantwoordelijk voor alles wat er in Suriname gebeurd. Nederland heeft nergens meer wat mee te maken of wat over te zeggen. Wat particulieren doen daar kan Nederland niet veel aan doen. Dat Nederland blij was van Suriname af te zijn, dat klopt wel.

  De coupplegers waren Surinamers en de bestuurders die Suriname de afgrond in hebben gestuurd waren en zijn Surinamers. Het volk dat de criminaliteit, de corruptie en het wanbestuur accepteert is het Surinaamse volk.
  Zou Suriname nog bij Nederland horen dan was al lang ingegrepen, zoals op de Antillen gebeurt als dat nodig is, maar men heeft anders gekozen.


  Maak melding

 17. @ Forumers,
  Even de rfeactie van Brunsie goed lezen !!!
  Hij heeft de “hout” en “goud concessies” niet van Bouterse gekregen maar van “VENETIAAN” !!! Ook tijdens ministerschap van Pl (Somo),toen Jong-Tjie_Fa , minister was !!
  Dus na “Front Regering” beng frede Brunsie, en gaf al die consessies ! Nu even “Bee” uitschakelen bij de belasingdienst zodat onderzocht kan worden hoeveel belasting Brunsie heeft “ontdoken” en alsnog aanslaan voor te betalen belasting( desnoods geschatte inkomsten, en hij moet het tegendeel bewijzen !!).
  Zelfde “systeem” toepassen op Boereveen, Abrahams en de neefjes van Bouta en aangetrouwde neef (zoon van de zus van Ingrid, iedereen kent hem “M…” getrouwd met een Columbiaanse vrouw !!!
  A No Mie tak so: het sur.belasting betalende volk eist dat !!!


  Maak melding

 18. Brunswijk maakt een groot denkfout. Hij weet toch als afgestudeerde dat een verleende concessie (of vergunning) ALTIJD ingetrokken kan worden ? Dat de verleende houtkapconcessies ingetrokken zijn, misschien wegens tijdsverloop ?, betekent niet dat de regering hem niet (meer) welgezind is. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat van die houtkapconcessie misbruik is gemaakt bijvoorbeeld door meer bomen om te kappen dan de vergunning toestaat. Kortom, Brunswijk moet eerst de juiste feiten kennen.


  Maak melding

 19. Hans van den Broek
  @ Passant: In je reactie laat je duidelijk zien waardoor het zo slecht gaat met Suriname, altijd wordt de schuld van alles wat fout gaat bij anderen gelegd. Nooit is men bereid zelf verantwoordelijkheid te nemen voor eigen falen en dus hoeft men, naar eigen idee, niets te doen om te verbeteren.

  Ik bekijk zaken realistisch op grond van hoe zaken zijn aangepakt en tot stand is gekomen
  Als zaken zo zijn zoals je aangeeft, waarom wonen er dan zoveel Surinamers in Nederland? Waarom zijn kort voor de onafhankelijkheid zoveel Nederlanders van Surinaamse komaf naar Nederland gekomen? Waren deze Surinamers door de Nederlandse regering, Surinaamse regering hierover in kennis gesteld? Wat waren de mogelijkheden voor SuriNeds in Suriname, opleiding, werkgelegenheid, productie, export, huisvesting, VEILIGHEID, overheersing van de ene etniciteit over de andere, enz. Waren al dit soort zaken heel goed uitgewerkt en getest. Waren de Surinamers daar klaar en gereed voor?

  vanaf de ronde tafelconferentie tot de onafhankelijkheid. Is wel een lange periode zoals jij het noemt oefening. Maar nergens kan ik daar in zien dat Suriname op 25 november 1975 al gereed was en haar eigen pofbroek kon ophouden en de etniciteiten als broeders en zusters in vrede en veiligheid met elkaar aan de opbouw van het land zouden werken.

  Aron kondigde het als bliksenslag bij heldere hemel aan in 1973,1974 of in die periode. Dus blijf niet slap lullen, dat ik de schuld bij anderen leg. Zaken hadden veel beter voorbereid en uitgewerkt moeten worden, waardoor alles kans van slagen had.

  Suriname wilde als onafhankelijk land een leger, Nederland wist dat dat problemen met zich zou meebrengen en wilde dit niet. Vandaar dat militairen van de NAVO Suriname hierin zouden ondersteunen. Zie hoe Kolonel Hans Valk het draaiboek voor de staatsgreep aan ddb en overige 15 sergeanten gaf of denk je dat ddb het zelf in elkaar heeft gezegd.

  Ik ga mijn tijd niet aan je verliezen. Als je met mij wil praten zal je toch van een zwaardere kaliber moeten zijn.

  De tot stand koming van de onafhankelijkheid op 25 november 1975 is van de ene op andere dat genomen door Henk Aron en Nederland dacht met een zakje geld en enkele militaire adviseurs op te lossen.

  Sodemieter op.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. Volgende stap: publiceer hoeveel adviezen de staatsadviseurs gegeven hebben in de afgelopen jaren. Hoeveel adviezen staan op naam van Peggy & Co en hoeveel daarvan zijn opgevolgd door de regering?


  Maak melding

 21. Brunswijk wordt de duimschroeven aangedraaid. Eerder al is overeengekomen dat de Franse politie op z’n terrein mag komen.
  Waarom vreest Bouterse Brunswijk? Er is iets gaande op de achtergrond. Eerder was al een dochter van Brunswijk aangehouden en weer vrijgelaten ivm drugssmokkel?


  Maak melding

 22. @ Bap Homet,
  Bouta was toen bang voor Brunsie, daarom moest haar dochter vrij!! De andere 2 zg verdachten niet !
  Nu de franse politie ook de Marowijne rivier mag oversteken om verdachten op te pakken, voelt Bouta zich gesterkt !!!


  Maak melding

 23. Er is niets nieuws aan de hand, militaire Grondwet-overtreders die BURGERS oppakken, gijzelen, martelen en daarna bruut doorzeven met tientallen KOGELS, zijn tot ALLES in staat !

  Duimschroeven ???

  Pas wanneer PAARS toestaat dat het Openbaar Ministerie ALLE CORRUPTE BOEVEN (ZONDER UITZONDERING !) aanpakt, opsluit en ALLE gestolen gelden en goederen terugvordert bij de ROVERS, zal sprake kunnen zijn van regeringsmaatregelen, die in het VOOR DEEL VAN HET VOLK ZIJN !

  TOT NOG TOE IS ER SPRAKE VAN BAKBA-WINKRI PAARS BELEID, DAT ZWAAR TEN NADELE VAN HET VOLK UITPAKT !

  WISSELKOERS IN NU 1 op 10 !!!!!!!!!

  PS : BRUNSIE ZAL, HELAAS, NU PAS ONTDEKKEN, WELKE GEVOLGEN AMNESTIE-STEUN AAN EEN RANCUNEUZE MASSAMOORDENAAR, KAN HEBBEN !!!!!


  Maak melding

 24. Men heeft vanuit de regering voor zover ik heb begrepen, geen reden opgegeven waarom de concessies zijn ingetrokken. Het intrekken van de concessies betekent overigens niet (zoals de kop van het artikel luidt) dat Brunswijk helemaal geen hout meer zou kunnen winnen. Immers hij kan tegen betaling mogelijk gebruik maken van concessies van anderen. Maar dat terzijde. kennelijk heeft de heer Brunswijk (tot voor kort?) wel de concessies gebruikt en daarmee ook werk geboden aan houtkappers etc. Het zou jammer zijn als de regering de concessies heeft afgepakt t.b.v. partij-loyalisten die vervolgens de concessies zouden doorverkopen aan bijvoorbeeld Chinezen. Ik ben zeker geen fan van de heer Brunswijk, maar dat scenario zou toch heel erg zijn. Zelf zegt de heer Brunswijk in een interview met Apintie dat het om rancune van de regering gaat. Ik hoop dat hij ongelijk heeft en dat de concessies zijn afgepakt omdat hij zich bijvoorbeeld, ondanks waarschuwingen,niet aan de regels hield. In dat geval zou de maatregel te begrijpen zijn.


  Maak melding

 25. @Passant @Hans vdBroek
  Suriname is sedert 25 nov 1975 onafhankelijk dat betekent uiteraard dat Suriname en de Surinamers zelf verantwoordelijk zijn voor het bestuur van het land. Dat het nu gaat zoals het gaat ligt in de eerste plaats bij de Surinaamse bestuurders zelf.
  Maar om nu te zeggen dat Nederland het in dit verband goed heeft gedaan is of ontkennen van de feiten of naïef gedrag vertonen. Den Uijl voelde zich niet senang met een kolonie, hij wou in de wereld niet voor neo-koloniaal worden aangezien. Dat is te begrijpen omdat Nederland zich in die tijd t.a.v. internationale aangelegenheden altijd als het braafste jongetje van de klas presenteerde. Dan is het vreemd als je zelf ook koloniale machthebber bent. En vergeet niet dat het niet zolang daarvoor (1948) met de andere kolonie, Indonesië ook niet zo netjes was verlopen. Persoonlijk ben ik van mening dat een land zelf bepaalt wanneer het zelfstandig wil zijn. 25-11-1975 is voor mij prima. En dat het nu niet goed gaat is niet vreemd. Elk zelfstandig land heeft in het begin groeistuipen. Hoelang heeft men in Europa de tijd gehad om op het niveau te komen waar men nu is. Dat is gepaard gegaan met allerlei oorlogen. Ik pleit niet voor oorlog in Suriname. Die hebben we reeds gehad en ik hoop dat het daarbij blijft. Maar hoewel ik, samen met velen en terecht kritiek heb op de huidige en vorige machthebbers moeten we beseffen dat zo een land tijd nodig heeft om zichzelf neer te zetten als zelfstandige natie. Belangrijk daarbij is naar mijn mening dat de kiezers moeten weten dat het een proces is dat goed en professioneel moet worden begeleid. Dat betekent dat je als volk, als electoraat het bestuur van het land niet aan de eerste de beste moet overlaten. Immers op den duur kun je daar zelf de dupe van worden……zoals nu


  Maak melding

 26. Okay hij mag geen hout weer winnen van de staat, maar hij mag toch nog steeds mee doen aan de staatsloterij? Want misschien wint hij de jackpot !!!


  Maak melding

 27. Bordaux ook die ook. Ze moeten een onderzoek doen naar hoe hij aan al dat geld komt.EN BEE. DIE HEEFT EEN TERREIN OP HET WILHELMINA PLEIN TE ALBINA GEOCUPEERD EN WINKEL OPGEZET EN VERHUURD.


  Maak melding

 28. HET VOLK MOET ZE WEGJAGEN ……. DEZE KLOOTZAKKEN HOUDEN DE ONTWIKKELING VAN SU TEGEN …….. HET LAND MOET NU VRIJ VAN IDIOTEN ALS BRUNSIE..BOUTA ZIJN DAN GAAT SU VAN EEN SCHURKSTAAT NAAR EEN GOEDE TOEKOMST VOOR DE SU KINDEREN ………… SU HET IS TIJD DAT WE SE WEGJAGEN.


  Maak melding

 29. zie de politionele actie
  Indonesië was tijdens de tweede wereldoorlog door de Jappen bezet en de Nederlanders eruit geschopt. Ook de USA was tegen dat Nederland na de Tweede Wereldoorlog daar de baas speelde. Ook het verzet tegen Nederland onder Hatta en Soekarno was sterk. Nederland wilde na de tweede wereldoorlog gezag herstel in Indonesië, dat hen niet gelukt is. Ook Surinaamse, Antilliaanse militairen, Molukkers werden hiervoor ingezet. Wist je dat er hierdoor in Indonesië, heden kinderen, kleinkinderen van deze Antilliaanse en Surinaamse militairen rondlopen. Een groep die men vergeten is.

  Indonesië verloren, rampspoed geboren. Ga maar na wat Nederland kwijt is geraakt, een archipel van 1000 eilanden met honderden miljoenen inwoners, natuurlijke rijkdommen, enz, enz.

  Ik heb het t.a.v. Suriname dat de voorbereiding naar de onafhankelijkheid van Suriname niet goed gelopen is. Het is gekomen als een dief in de nacht. Suriname was en is niet van Aron of enkele politieke leiders die toevallig van de touwtjes trokken. Als er een referendum gekomen was wel of niet onafhankelijkheid kan gelet op het aantal Surinamers die toen naar Nederland vertrok, ( Hindustanen, Javanen, Creolen, Inheemsen, middenkader, enz) duidelijk zijn wat het antwoordt zou zijn.

  Nederland wilde in de jaren 60 van de vorige eeuw ook de Antillen onafhankelijk maken. Er brak een opstand, die door mariniers de kop werd ingedrukt. De Anties waren tegen de onafhankelijkheid. Het is niet gebeurd.
  Ook Nederland is bezig met de Anties naar zelfstandigheid te leiden, zie de status apartes, maar het verloopt niet eenvoudig. Zie maar dat bepaalde eilanden nu gewoon status van gemeentes van Nederland hebben.

  Ik ben niet tegen onafhankelijkheid van een land of kolonie. Ik zeg dat het goed voorbereid kan worden en plaats vinden. Een baby moet eerst kruipen voordat het kan lopen, dit geldt voor alle landen/kolonies die onafhankelijk worden. Een paar mensen die met hun eigen misdadige belangen bezig zijn hoeven de ontwikkeling van een land en volk niet tegen te houden. De vraag is of Surinamers wel gereed zijn om te kiezen en verstand hebben van verkiezingen, enz. Suriname is verdeeld in etniciteiten en dit is duidelijk te zien in alle politieke partijen. Niet één hoeft op de borst te kloppen dat het niet zo is. De laatste verkiezingen in Suriname zijn niet eerlijk verlopen, bovendien waren er overlopers die omgekocht zijn. Ding kan diez lagie morro straathond.

  Surinamers zijn verantwoordelijk voor hun eigen daden, bestuurders, enz, maar er zijn vele zaken die nader onder de loep moesten worden genomen. Daar heb ik het over. Een zak met geld en enkele militaire attaches, zware NAVO professionels ga je niet in het oerwoud sturen om daar duimen te draaien op de Ambassade. Ze legden geen verantwoording af aan de Nederlandse Ambassadeur in Suriname, maar aan de minister van Defensie van Nederland.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. Passant
  Vraag het aan Henk Arno en Lachmon waarom ze zo nodig onafhankelijkheid wilde zijn .
  Kijk op YouTube en tik Henk Aron in er word ook geacht zelf na te denken Nederland heeft in 80 niet de moorden gepleegd
  Surinamers die land verlaten hebben ,waren bang voor rassen rellen. En hun toekomst waar of niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.