Huldiging Consude Games 2017 medaillewinnaars Suriname

3
Huldiging Consude Games 2017 medaillewinnaars Suriname

Surinaamse atleten hebben het tijdens de Consude Games 2017, de Zuid-Amerikaanse Schoolsport Spelen welke werden gehouden in Bolivia, heel goed gedaan. Suriname heeft tijdens de spelen in december, 2 gouden en 1 bronzen medaille behaalt. De medaillewinnaars werden onlangs in het Lalla Rookh gebouw gehuldigd en hebben bloemstukken en waardebonnen mogen ontvangen.

Alicia Grootfaam heeft met kogelstoten een gouden medaille kunnen bemachtigen en Ilona Enser met verspringen. De bronzen medaille is door Cherish Dikmoet, Chenelva Wienamba, Tanisha Sabajo, Ilona Enser en Bernice Kortstam met de estafette 5 x 80 meter behaalt.
Luciano Mentowikromo, de directeur van Sportzaken gaf aan dat normen en waarden de mentale kracht vormen en moet opbouwende kritiek ter harte worden genomen. Volgens hem zijn tegenslagen een onderdeel zijn van het proces om kampioen worden.

De takken van sport waaraan Suriname had deelgenomen zijn schaken, atletiek (ook atletiek voor scholieren met een beperking), basketbal, zaalvoetbal, zwemmen en volleybal. Consude Games is de Zuid-Amerikaanse Schoolsport Spelen. Hieraan doen studenten mee in de leeftijdscategorie 12 en 14 jaar. In 2019 worden de Spelen in Peru gehouden.

Bekijk ook:

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.