Miljoenen weg door corruptie bij veerdienst Suriname-Guyana

19

PARAMARIBO, 9 jan – De Canawaima Management Company is voor miljoenen benadeeld. Bij het bedrijf dat de veerdienst verzorgt tussen Suriname en Guyana, is op grote schaal geknoeid. Dit zegt president-commissaris Marlon Schoonhoven. Het geld zou zijn weggemaakt door de manager, die intussen thuis is gezet. Ook is een onderzoek ingesteld naar de manier waarop het geld achterover is gedrukt.

De resultaten zijn nu binnen en er zullen stappen worden ondernomen. “Ons vermoeden dat er malversaties plaatsvonden, was juist. Inmiddels is dit na onderzoek bevestigd en tegen de ex-manager is er een ontslagprocedure ingezet”, zegt Schoonhoven tegenover De West. Of er ook een justitieel onderzoek komt, staat nog niet vast. Evenmin is duidelijk of het geld terug gevorderd zal worden.

“Er is veel gebeurd onder het vorige management. Zaken die het daglicht schuwen, maar ik wil niet veel zeggen, omdat het om mijn eigen mensen gaat”, zegt een topfunctionaris van regeringspartij NDP. De Canawaima, de veerboot die passagiers vervoert over de Corantijn, is een geschenk van de Europese Unie. In de aanleg van aanvoerwegen, aanmeer- en passagiersfaciliteiten en de veerboot zelf, is zo’n dertig miljoen euro gestopt.

- Advertentie -

19 REACTIES

 1. Natuurlijk is er in ptata ook corruptie, maar in NL heb je tenminste wel elke dag eten op tafel nadat je je rekening hebt betaald. Iedereen ongeacht inkomen kan overleven.

  Dat is in de emiraten van keskesikeba wel even anders.

 2. Worden de miljoenen die door ex minister Abrahams van Ow verduisterd zijn, ook terug gevorderd?

 3. DE PAARSE NDP DOKT WEER !

  OPENLIJKE CORRUPTIE WORDT OP BEVEL van de PAARSE Clan, VRIJWEL NOOIT VERVOLGD DOOR JUSTITIE, OMDAT HET OM ZWENDELENDE PAARSE POLITICI OF PAARSE AANHANGERS GAAT !

  MEDE DOOR DEZE MASSALE PAARSE CORRUPTIE, IS DE STAAT SRANAN FAILLIET !

  U kent nog het OW-miljoenenschandaal, de CARIFESTA boeverij, de Cassave-fabriek-ZWENDEL, de Naschoolse Opvang Keuken- en Maaltijden-zwendel etc etc !

  MAAR HET UIT DE BAJES HOUDEN VAN DDB is HOOFD- BELEIDSDOEL, al het ANDERE is BIJZAAK voor de PAARSE POLITICI !

 4. @ Srafu,

  Daarom is dit land niet meer te redden met dit paarse schorum wat door en door corrupt is.

 5. Wat is nog nieuw in dit land, criminaliteit van top tot tenen en alles tussenin. En het gaat voort de president heeft mijoenen achterover gedrukt van boskalis terwijl bevolking pinaarde. De cassavefabriek was een njang patoe van bouta en vriendjes, bij OW drukte abrahams miljoenen in eigen zak. De maaltijden op school voor de armen maakte miljonairs van schurken. En geen enkele is ooit berecht.

 6. Continue zeiken jullie over mij. Dat geld, miljoenen, die ik gepikt hebt bij OW was een soort afkoopsom van een nier aan baas Desi. Zo moest ik het doen in opdracht van baas.

 7. Dhr Doekhie (eveneens van de NDP) had dit enkele maanden terug ook al doorgegeven.
  Hij zei letterlijk; ” deng mang vreet na monie ” en bedoelde daarmee de leiding van CMC en de RvC.

  Hoe kan Guyana enkele honderduizenden USdollars uit opbrengsten van dezelfde dienst wel op tafel leggen (voor reparatie’s), maar Suriname geen USdollar cent !

  Corruptie moet nu gaan ophouden in het land en moeten bestuurders persoonlijk verantwoordelijk en aansprakelijk worden gehouden voor hun falen.

 8. de Leider van de NDP of wie dan ook zijn zeker bang om een politie zaak van te maken. Anders gaan er zeker meer koppen vallen. Het ministerie van Justitie en Politie valt onder de regeringsleider en deze zijn verantwoordelijk schuldig aan het Surinaamse assemblee waar Jenny Simons de scepter zwaait. Dus je begrijpt wat gaat gebeuren.

  Alles hangt af van de goodwill van de regeringsleider. Let wel geen must maar goodwill. En onze BOBO Delano kennende gaat zeker niks ondernemen.
  Deze man is een grote bluffer en bangerik, lult veel en presteert geen moer.

  Waar blijft de aanklager?
  Is het niet de taak van de PG om in te grijpen?
  een strafbaar feit kan en mag de lange arm bij de politie niet zomaar voorbij gaan. Dit is iets van de gemeenschap en geen privé bezit van wie dan ook.
  De schurken dienen opgesloten te worden en alle privé bezittingen meteen confisqueren.

  Met de PG in de hand moet het kunnen om de macht bij politieke leiders in te dammen. Tot hier aan toe en niet verder!
  Het enige dat ons nog rest is in opstand te komen.
  Want met die klote leiders in dit land wordt het nooit meer goed.
  Dit land heeft een keiharde dictator voor van vijfjaar nodig om orde op zaken te stellen. Want met de huidige klote democratie kunnen wij het vergeten.

 9. Jullie klagen te veel. Iedereen heeft het over de niet-ophoudende corruptie van die NDP bende. Minder klagen! En gewoon de top 15 NDPers inclusief baas neerknallen!! Niet blijven klagen! Doe wat voor je land!

 10. Moet deze man niet opgebracht worden gedurende het onderzoek,totdat de rechter beslist welke straf of zijn onschuld blijkt !!
  De PG gaat weer niet ingrijpen en nog minder de rekenkamer !! Zelfs Boefie zwijgt hierover !! Kijk maar alle EBS-ers die gefraudeerd hebben zitten rustig thuis alsook alle ontheven ambtenaren met behoud van Salaris en emlumenten !! Zelfs Dino krijgt maandelijks zijn salaris, omdat hij niet veroordeeld is door een surinaamse rechter; hij is op non-actief met behoud van salaris !!!
  De rekenkamer zwijgt in alle talen hierover ook !!!

 11. De ex-manager heeft de Boefdraad truc toegepast.Het geld is verdampt en niet meer te achter halen.Gewoon in het niets opgegaan.

 12. Het zijn allemaal boeffies van Ndp. Hoe meer je rooft des te groter de status bij de Ndp. Kijk naar Abraham, boefdraad, van dijk silo’s, Doekhi, jozefzoon etc

 13. Corruptie is een gezwel in de Surinaamse cultuur. Het is een volk van liegen, bedriegen, klagen, vragen, roven, stelen en bedelen. Met aan het roer de paarse Bouta-maffia.

 14. Opa nanga oma zugtoe, men ziet en hoort hoe verdoemd vervloekt de gehele ndp van hoofd tot voetzool is.

 15. Parastatale bedrijven en politieke benoemingen is een fatale combinatie. Een njang patoe. Ikke eerst. Volk mag stikke.

 16. STRONT IN JE HOOFT OM MET ZO EEN ARGUMENT TE KOMEN …..JA HET ZIJN ONZE MENSEN DUS IK WIL NIET TE VEEl ZEGGEN.. DUS NEKS NO FOUT …. BULL SHIT.NDPERS…DAT IS HET BELEID…….HET GAAT GOED MET SU.

 17. Topfunctionaris van ndp zegt omdat het om mensen van de regeringspartij ndp gaat wil ik niet veel zeggen ….ZIE DAAR HOE ZE ELKAAR BESCHERMEN OM DAT GELD VOOR ONTWIKKELING VAN SU TE STELEN…………WANNEER WORDEN WE WAKKER…….. DIE MAN ZEGT HET GEWOON ALS HET DE NORMAALSTE ZAAK IS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.