dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameAdviseur Surinaams staatshoofd: leerkrachten moeten langer werken

Adviseur Surinaams staatshoofd: leerkrachten moeten langer werken

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 jan – Leerkrachten zullen harder moeten werken. Dit zegt Eddy Jozefzoon, presidentieel woordvoerder. In het onderwijs in Suriname worden te weinig uren gemaakt. Het verklaart deels ook waarom de resultaten en prestaties achter blijven. Een leerkracht maakt per week nog geen dertig lesuren. In het Caribisch gebied ligt het aantal aanmerkelijk hoger.

De gemiddelde leerkracht in de rest van de regio staat zeker veertig uren per week voor de klas. In Suriname worden leerkrachten administratief gelijkgesteld met ambtenaren. Als ‘landsdienaren’ maken ze aanspraak op overuren voor elk extra gewerkt uur. “De vraag is nu hoe we dit zodanig kunnen veranderen dat de leerkracht als landsdienaar dezelfde werkweek heeft als alle landsdienaren”, zei Jozefzoon tijdens een persconferentie.

Een mogelijkheid is de vakanties in te korten. “We gaan kijken hoe het in de regio en in de wereld is gesteld met de schoolvakanties. Zijn vakanties voor leerlingen of voor leerkrachten? We willen kijken hoe groot de werktaak is van leerkrachten in Suriname, in de regio en in de wereld. We hebben het vermoeden dat wij aan de lage kant zitten”, aldus Jozefzoon. In Suriname maken leerkrachten op veel minder verlofdagen aanspraak dan landsdienaren en ambtenaren.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

30 REACTIES
 1. Waar in het verleden, hordes guyanezen, naar Su vertrokken, voor een beter leven, voorzie ik nu de stroom, de andere kant op. Surinamers zullen nu amas, hun heil in Guyana zoeken. Daar het buurland, op Liza na (7.5 Miljard $ aan olie), zes identieke boringen heeft verricht.
  Naar het naar uitzien; Guyana, rijkste land van de Carib, en 1 van de rijksten in ZA. Wie zit er op de eerste rij?!


  Maak melding
 2. Op zich zijn 30 uren per week, geen issue en geen reden om te verzetten.
  We hadden een heel goed onderwijs ! De beste zelf t.o.v. Ned.
  Wilt men het onderwijs personeel effectief en doelgericht laten werken dan moet men ze ook goed belonen. Zelf een hond of een dolfijn van de dolfinarium willen goed beloond worden voor hun geleverde diensten van hun “baas” .
  Stuur grofweg goed getrainde- en gekwalificeerde inspecteurs erop af om de boel in gaten te houden.
  Toen ik in ned kwam in 1990 scoorde ik alleen dikke 10 voor toegepaste wiskunde, mechanica en sterkte leer op de hoge school. mijn Nederlandse mede studenten stonden verbijsterd en vroegen mij , waar kom je vandaan eigenlijk ?
  Ik zei dood eenvoudig : uit de rimboe van su.
  Nu werk ik voor een grote internationaal staal concern in India, vanaf vorige jaar mocht ik aan opleidingen doen, aan ; Duitsers, Belgen Slowaken, Engelsen en ook Indiërs.
  Ik verlang om terug te gaan naar su. Om mijn ervaring en kennis over te dragen, maar een ding is zeker : Surinamers moeten in Suriname hun mentaliteit drastisch massaal gaan omgooien anders wordt het 1000 keer 0,0.


  Maak melding
 3. Meer werken betekent meer salaris betalen. Het betekent ook dat scholen beter gefaciliteerd moete worden. Tel daarbij op snelere afschrijving van materieel en gebouwen.

  Rob voor de verandering ben ik het met je eens. Wil eerst zien hoe de regering dit allemaal denkt te bekostigen.


  Maak melding
 4. Het harder werken is niet alleen op de leraren van toepassing.
  Veel mensen In Suriname denken nog dat er brood uit de hemel komt vallen.
  Deze regering deugt niet , maar als volk zul je ook je handen uit de mouwen moeten steken en zelf kijken hoe je je positie in de maatschappij kunt verbeteren .
  Ik bespeur een zekere mate van laksheid bij bepaalde delen van de bevolking. Steeds maar wachten en zelf niks ondernemen. Zoals Kennedy ooit eens zei vraag niet wat uw land voor u kan doen, maar vraag wat u voor uw land kunt doen. De mentaliteit moet drastisch om anders gaan we het niet redden in dit land.


  Maak melding
 5. Goede onderwijzersopleiding, goede beloning van onderwijzers plus tijdige en prompte betaling van de onderwijzers !

  Daar FAALT dit regiem, gesteund door vele ONDESKUNDIGEN !

  De MISLUKTE coordinator van het ZWAAR MISLUKTE SNELTREIN-project, denkt de onderwijzers de les te moeten lezen !!!!

  EDDY, ga de GEHELE NDP de les lezen, leer hen over Normen en Waarden, over onze Grondwet, onze Strafwetgeving, Ons Bestuursrecht, Onze Anti-corruptiewet, de universele mensenrechten etc,

  en kom daarna terug bij ANDEREN, OM HEN DE LES TE LEZEN !


  Maak melding
 6. Wat een gelul over goede onderwijs in Suriname!De slechtste leerling is lijder zonder enige diplomas ,!Hij is een couppleger,een moordenaar een dictator!

  Jozefzoon of judaszoon en RobG
  Vreten jullie twee me mars,voor de uren dat de leerkrachten werken moeten ze maandelijks staken om hun salaris in ontvangst te nemen,overuren wat voor overuren ,zijn leerlingen bereid extra uren in de klaslokalen te zitten dan gebruikelijk?!


  Maak melding
 7. Het hek is van de dam, met dit advies van deze oerdomme adviseur verwordt het nog meer afgang en ellende. Heel veel onderwijzers zullen vertrekken naar het buitenland. De oerdomme ndper’s verworden als Zimbabwanen. Oma en opa blijven hun kleinkinderen dagelijks waarschuwen voor het ndpvirus. Wie dan ook ermee wordt besmet is voorgoed paars oerdom verdoemd. Ndper’s zijn natuurlijke doden partij. Wanh trooe vervloekt volk.


  Maak melding
 8. Voor zover mij bekend is de heer Jozefzoon reeds lang de grote adviseur van de president op onderwijs gebied. Het is dan toch op z’n minst verbijsterend te noemen dat zo een top-adviseur eerst nu gaat kijken hoeveel men in de regio werkt en hoe lang de vakanties duren. Als Suriname wil integreren in de regio (wat een goede zaak is) dan moet men toch steeds monitoren wat op belangrijke gebieden als onderwijs, gezondheidszorg, economische bedrijvigheid etc daar gebeurd. Het is bijzonder opvallend dat de regering nooit een verkeerde inschatting maakt, nooit iets verkeerd doet. Het ligt altijd bij de andere. De slechte prestaties moeten m.i. niet alleen worden gezocht in het aantal werkuren. Men moet kijken naar het niveau van de onderwijsgevenden, de kwaliteit van de leidinggevenden; van schooldirecteur tot minister en….topadviseur. Maar ook de faciliteiten zoals leermiddelen, schoolgebouwen etc moeten op orde zijn.


  Maak melding
 9. Weer een onbesuisde actie.
  Eerst wordt er met derden gecommuniceerd en daarna wordt er onderzoek gedaan.
  Of is dit om aan te kondigen dat er een commissie komt, die overal gaat kijken hoe het is geregeld.


  Maak melding
 10. Jozefzoon moet toch wat lullen uit zijn bek want als staatsadvizeur kan hij zo een gooi doen op ministerschap. Uren onderwijs of les geven hebben niets te maken met prestaties van scholieren. In Noorwegen krijgen ze evenveel schooluren en ook geen huiswerk maar kwaliteit en uitkomst zijn beter??? Laat dr josie dat komen uitleggen.


  Maak melding
 11. De zoon van jozef gunt de leerkrachten niets hij heeft geen respect voor het werk dat door de leerkrachten wordt. verzet voor de klas staan is niet niks. Als je ze vergelijkt met een ambtenaar op het veld en kantoor vaak doen zijn ze voor 12.00 smorgens al thuis terwijl ze tot 3.00 uur moeten werken juist zij worden beter betaald.


  Maak melding
 12. Bij openbaargroen heb je het gross van de paarse aanhangers …o.w. alle district comissariaten zijn paars .kortom alle ministeries die mogen voor 12.00 uur al thuis zijn en een vette salaris strijken.


  Maak melding
 13. Laat de her Jozefzoon niet alleen kijken naar het aantal lesuren van het onderwijs in andere landen.
  Ik hoop dat hij ook kijkt naar de kwalificatie van de ministers van onderwijs, het lesmateriaal dat ze gebruiken, de arbeidsomstandigheden, het uitbetalen van de lonen en het nakomen van afspraken met het onderwijsveld.

  daarnaast raad ik hem aan ook te kijken naar de omvang (aantal) van de adviseurs van de presidenten en hun productiviteit, het functioneren van de rechtszaak, de bestrijding van corruptie, het bestrijden van de criminaliteit en het aantal ambtenaren in de landen die hij onder de loep wil nemen.


  Maak melding
 14. @ Tjim Tjim,

  Je hebt gelijk, het onderwijs was “top” voor de jaren 80 !!
  Mijn zoon heeft ook onderwijs gehad (28 uren per docent),glansrijk de Universtiet doorlopen Nederland, ook op Cambridge zat hij goed !! Zit in de top in de wereld van weten-
  schappers.Zelfs leerkrachten met een Hoofdakte werden
  toegelaten tot Ned.Universiteien en MO-B cursussen !!

  Met wat voor diploma was Jozefzoon vertrokken naar Nederland om te studeren voor zijn “onderwijzers/drs.diploma in -het onderwijzers-diaree-vak pedagogiek”
  Hoeveel uren gaf hij les op Kweek-A ?? per week? Maakte deze seniele lummel ,geen overuren ??
  Weet deze knopendraaier niet dat leerkrachten thuis nog “voorbereding moeten. ,werk/rep. opstellen en correctie hebben en hun werkkamer thuis moeten inrichten en voor alle gebruikte energie zelf opdraaien, ook werken ze thuis op hun prive computers terwijl ambtenaren alles gratis op kantoor krijgen, ook alles gratis op kantoot copieeren voor hun kinderen ??
  Ik denk dat deze 80-jarige opa aan het dementeren is !!
  A No Mie, na a sranang volk tak-so ! So-a-de ! zou de boslandbewoner zeggen !!


  Maak melding
 15. Daar wordt weer gemist van welke soort werkers de scholen moeten leveren.Wat Jozefzoon daar doet,is gewoon de leerkracht pesten.
  Het blijft maar water naar zee dragen als je onderwijs op dit zelfde niveau wil verzorgen maar met meer uren.


  Maak melding
 16. Kunnen we van leerkrachten die een hongerloon krijgen verwachten dat ze harder kunnen werken? Het is gemakkelijk om van alles en nog wat te roepen als je een mega beloning krijgt voor het geven van domme adviezen.


  Maak melding
 17. ddb weet dat de republiek Suriname financieel- economisch, ena op de bodem van de put zit en weet dat gevolgen hiervan voor adviseurs niet zonder gevolgen kan blijven en hij een daad wil stellen naar de uitgemergelde Surinamers.

  JZ wil hiermee aangeven dat hij de slimste jongen uit de groep adviseurs is, weet dat je voor je geld moet werken en in de gunst wil vallen bij de meester en loopt dus voor de muziek uit. Hij wil zijn pampers blijven kopen.

  Ook dat hij ddb laat zien dat hij de leerkrachten m/v, docenten m/v zo ook kan aanpakken en hij hierdoor zichzelf op de borst kan kloppen en nog een veer in zijn reet kan
  kan krijgen, na de schoolboekenresultaten en de trein/tram van Poelepantje naar Onverwacht.

  Sari (his)torie

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 18. Tijdens de extra uren moet het onderwijspersoneel zich inzetten op het Ka-kabinet van de Pleesident.
  Blue label serveren aan de aanwezige hoogbejaarden die zitten te bomen over de Tramverbinding naar Santo Boma.

  Mensen hoe zit het met de leercurve?!


  Maak melding
 19. Jozefzoon maakt een rommeltje ervan.Deze gepensioneerde Nederlander die ook AOW krijgt uit Nederland kan makkelijk lullen,Nu krijgt hij ook geld van Suriname als adviseur van Bouterse en zijn regering.Jozefzoon is al bijna 80 jaar oud waarom werkt die man nog steeds.Bouterse kan je alles wijs maken want die heeft geen verstand van zaken.Het land is al failliet gemaakt door Bouterse en zijn adviseurs.ER is alleen maar armoede en ellende in het land.Wanneer helpt God Suriname om van die Satan af te komen.Ik bid elke dag voor mijn geboorte land.


  Maak melding
 20. RobG
  Daar ben je weer met een loze kreet.
  Ik wil Jozefzoon iets leren wat ik op de St. Paulusschool heb geleerd namelijk:
  De input, dus werkuren, is belangrijk maar veel belangrijker en zwaarwegend is de kwaliteit van de output die het oplevert.
  Kijk maar naar het ambtenarenkorps. Niet voor niets zeven even genoemd.
  Heel veel uren in de molen stoppen en wat komt eruit?
  Kwalitatief slechte prestaties.
  Kijk naar het DNA waar de coalitie tegenover de oppositie staat en zich gedraagt als vijand waardoor er niets uit debatten komt.
  Kijk wat het kabinet de bevolking kost en zie wat de bijdrage van het kabinet van de president oplevert. Ja Jozefzoon die schreeuwt als een kenner.

  RobG
  Zei jij niet zoiets / noemde jij Bee van de ABOP een boslandinwoner .
  Wat is Jozefzoon dan?


  Maak melding
 21. De mond van jozefzoon, zijn echte naam zal wel adongo abebe zijn, maar goed.

  De mond van ” jozefzoon” ruikt naar de achterkant van de hoofdverdachte.


  Maak melding
 22. Oom Ludwig,

  NDP natuurlijke doden partij ? whahahah

  ye kir me baka , maar ik ook smeek god elke dag om deze beesten mee terug te nemen naar hel, elk van ze. Van schouderaapje dubai , juffrouw simons, tot de hoofdverdachte


  Maak melding
 23. Luister no al de dec moorden maatjes van opa desi zijn gestorven ma wat ik niet begrijp waarom sterft opa desi dan nog niet?
  Hoe eerder hoe beter voor suriname!
  Deze leegloper bouta ook nog ongeschoold heeft su falliet bantroewa gemaakt!


  Maak melding
 24. Gaarne de scholen uitrusten met airco’s want er dient wel rekening gehouden te worden met 37 graden tot 40 in de klassen hoe ga jij je concentreren dan ? Nooit gehoord van tropenuren enz… laa thij zelf harder gaan werken zonder airco dan wee thij waarover hij kletst.


  Maak melding
 25. Jozefzoon vult alleen maar zijn zak in Suriname.Deze man heeft al een pensioen en AOW van Nederland en nu is hij in dienst als Adviseur van Bouterse en ie man is al 80 jaar oud.Wat bezield deze man om nog te werken op zo een hoge leeftijd.Hij blokkeert het onderwijs in Suriname. Samson heeft het goed gezien dat Jozefzoon een zootje ervan maakt omdat Bouterse geen verstand heeft van Onderwijs omdat hij geen hoge opleiding heeft gehad.Jammer voor het land dat het alleen maar achteruit gaat.


  Maak melding
 26. Bouterse is de grootste Ezel van Suriname.Alles doet deze domkop/moordenaar fout in het land.Het is de schuld van de kiezers want die hebben voor deze idioot gekozen als president en dat betekend vragen om problemen en dat hebben ze nu.Als inwoner van Suriname voel ik het ook armoede en Bouterse heeft al onze reserves geroofd en heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles.


  Maak melding
 27. Bouta had deze man al lang moeten liquideren.
  Hij heeft in het verleden huurlingen naar SU gebracht om Bouta te elimineren. Bouta sa je doe? Ie kier den tra verraders.
  Waarom laat je deze nog vrij rond dwalen in je eigen hol?
  En trouwens ook al werken de leraren van 8.00 tot 17.00 uur, het onderwijs zal nooit en te nimmer verbeteren zonder behoorlijke randvoorwaarden. Bekrijp je dat niet. Volkens mij moet jij beter kaan genieten van je pensioen moeneli blaka Jezus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES