zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVervaardiging Mama Aisa beeld vanwege 155 jr. Keti Koti

Vervaardiging Mama Aisa beeld vanwege 155 jr. Keti Koti

-

Does Travel - naar Suriname

Ter gelegenheid van 155 jaar afschaffing van de slavernij(Keti Koti) in Suriname, wordt dit jaar een Mama Aisa beeld gemaakt in Nederland. Dat kwam naar voren op de Swit’ Watra Alasma, de inwijding van het nieuwe jaar 2018 in Rotterdam.

Deze inwijding vond vorig week plaats op de stoep bij Freds’ Kulturu shop aan de West-Kruiskade in de Maasstad. Maar er was meer te beleven op de stoep. Verslaggever Sam Jones was erbij en sprak onder andere de kunstenaar die aan de slag gaat met het Mama Aisa beeld.

Jones maakte de volgende radio- en televisie special:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Ipv de afschaffing van de slavernij te vieren – wat valt er te vieren trouwens – kun je beter een beeld maken die de vooruitgang van de zwarte aangeeft: bijv. een zwarte man/vrouw met een computer in de ene hand en een medaille in de andere, met een vette glimlach en een hoofd geheven vol trots.
    Waarom altijd maar weer herinnerd worden dat de voorouders slaven waren?
    Overigens vreemd dat geen enkele zwarte een monument voor Abraham Lincoln neerzet, want de afschaffing van de slavernij kwam toch uit die hoek.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES