Ook in Suriname geldt: vertrouw niemand met je eten en drinken

8
Politie Suriname waarschuwt voor 'Sukru'

PARAMARIBO, 7 jan – “Vertrouw niemand met je eten en drinken.” Dit zegt politie-officier Humphrey Naarden, hoofd van de narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname, KPS. Nogal wat gevallen zijn gemeld van en door vooral vrouwen. Zij zijn met de voorbije feestdagen het slachtoffer geworden van partydrugs. De beruchte Bruine MDMA of ‘sukru’ (Sranan Tongo voor suiker vanwege de zichtbare overeenkomsten met bruinkleurige suiker, red.) is weer goed terug. Dealers sponnen er goed garen bij. Het KPS liet zich niet ongemoeid.

Met het oog op de feestdagen werd rekening gehouden met een toegenomen vraag. Een voorlichtingsfilmpje over sukru kon nog net niet op tijd afkomen. Maar er zijn wel enkele dealers aangehouden. Volgens Naarden hadden de onverlaten het gemunt op de feestsfeer in december. Aangenomen werd dat de animo en vraag dan een impuls zouden krijgen. De politie nam behalve sukru ook een hoeveelheid xtc in beslag.

Sukru wordt makkelijker gesleten, vanwege de lagere prijs. Vooral jongeren vormen de doelgroep. “Voor ons zijn de kleine dealers een goede graadmeter, want zij zijn in contact met de gebruikende gemeenschap. De afgelopen periode blijkt deze drug steeds meer tot het vaste assortiment te behoren”, zegt Naarden tegenover de Ware Tijd. Sukru is geur- en kleurloos en kan zo makkelijk in drank of vodsel worden verwerkt.


8 REACTIES

 1. vertrouw niemand met je eten en drinken, je financien, geheimen, je hebben en houden, ook ddb en roverheid niet. Het land zit vol ndp misdadigers.


  Maak melding

 2. correctie artikel;

  Vertrouw niemand in Dubai (suriname) , zodra u geland bent op luchthaven adongo pengel, houdt u uw hand op de knip en wanneer u vriendelijk wordt benaderd, weet dan dat men uit is op u portemonnee.

  Een vakantie in de echte Afrika is 100 x veiliger.


  Maak melding

 3. Ik weet uit ervaring dat je als Europeaan niemand maar dan ook niemand in Su kan vertrouwen. Zeker niet je buren, je “vrienden”kennissen enz. enz. Je euro is 9x meer waard dan die srd. Ons maandloon is een hele jaarloon voor hun. Besef dat iemand die een uitkering krijg in Europa meer verdient dat een ingenieur, arts in Suriname. Rovers verdienen veel meer door te stelen en te roven…

  Daar kom je achter als je overvallen wordt en je weet niet wie die tipgever is geweest terwijl je 1000 procent zeker weet dat je getipt ben.

  De slechtste ervaring heb ik met zeer jaloerse Ngers gehad in Su. Niet generaliserend maar pratend uit ervaring helaas.Hoewel de rest ook duidelijk laat blijken dat je maar een buitenlander ben wiens euro we alleen maar nodig hebben. Voor de rest kan die toerist maar stikken. tjoerie….


  Maak melding

 4. Vertrouw niemand in Dubai (suriname) , zodra u geland bent op luchthaven adongo pengel, houdt u uw hand op de knip en wanneer u vriendelijk wordt benaderd, weet dan dat men uit is op u portemonnee.

  Een vakantie in de echte afrika, haiti of venezuala is 100 x veiliger.


  Maak melding

 5. Erg hoor hoe altijd de grootste plaag van Suriname ,bouta,wordt overgeslagen,,alsof wij niets te vrezen hebben van hem… die crimineel deelt geen sukru maar kogels…


  Maak melding

 6. Vertrouw niemand met je eten en drinken? Tegenwoordig doet men niks anders dan door anderen klaargemaakte eten kopen met het drankje daarbij. Wie kookt er nog z’n eigen eten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.