Uitbreiding river-resort Overbridge in Suriname

12
Uitbreiding river-resort Overbridge in Suriname

Grootse plannen zijn er dit jaar met Overbridge, één van de bekende river-resorts aan de Suriname rivier. Er moeten zo’n 150 tot 195 bungalows bij komen, gedacht wordt aan veel vertier voor kinderen en spannende jungle trips.

Luchtvaartmaatschappij TUI en Surinam Airways zijn positief gestemd over de plannen. En ook Henry Wong, de oprichter en directeur van Overbridge die deze maand 80 jaar is geworden, is enthousiast.

In de Radio- en Televisie special “Meer dan toerisme” praat verslaggever Sam Jones over de toekomst van Overbridge:


12 REACTIES

 1. HAHAHAHAHA!
  Dus die bakras gaan 1000 Euro betalen om helemaal naar Suriname te komen om een tje poti golfslagbad te bezoeken, terwijl er in NL zelf veel mooiere en grotere en beter onderhouden wildwaterbanen zijn.
  Daarvoor ga je toch niet helemaal naar Suriname???
  Welke Bakra gaat dat nou doen?
  Dan ga je toch naar Duitsland, met 10 keer grotere zwemcomplexen met alle voorzienigen…???


  Maak melding

 2. @hoofdverdachte
  Ik zie bij de uitbreiding ook al werk voor de foermangs om nietsvermoedende toeristen te mishandelen en beroven.

  zaterdag 6 januari 2018 om 00:18 uur.
  Kareltje
  HAHAHAHAHA!
  Dus die bakras gaan 1000 Euro betalen om helemaal naar Suriname te komen om een tje poti golfslagbad te bezoeken, terwijl er in NL zelf veel mooiere en grotere en beter onderhouden wildwaterbanen zijn.
  Daarvoor ga je toch niet helemaal naar Suriname???
  Welke Bakra gaat dat nou doen?
  Dan ga je toch naar Duitsland, met 10 keer grotere zwemcomplexen met alle voorzienigen…???

  zaterdag 6 januari 2018 om 02:41 uur.
  Ram Singh
  Miskien kan onze volkspleesident van deze man leren hoe je 18000 huizen kan bouwen.

  zaterdag 6 januari 2018 om 04:42 u
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
  DE EERSTE REACTIES VAN,…een EZEL.een KOE,en een UILSKUIKEN !de rest volgt nog want er zijn nog een paar van die BOERIEKIES !


  Maak melding

 3. # Surinamer:

  Dag domme Surinamer,
  Als je de bovenstaande reacties niet begrijpt, hou dan gewoon je domme kop dicht, en blijf gewoon bij de OCER bijeenkomsten, waar mensen zoals jij ook komen. Een Hoger niveau als dat is voor jou niet mogelijk.


  Maak melding

 4. Prachtig zoals elke ontwikkeling in Suriname.

  Helaas las ik ook weer een zwaar Surinaams probleem en dilemma, quote;

  “en ook Henry Wong, de oprichter en directeur van Overbridge die deze maand 80 jaar is geworden, is enthousiast”

  De beste man is 80 jaar oud, een respectabele leeftijd, lang overtijd om het stokje aan een jongere generatie door te geven. Dus beste heer Wong, blijf niet krampachtig en roestvast vasthouden aan je directeurschap. Er zijn andere manieren en rollen om verbonden te blijven aan ressort Overbridge maar niet als hoogbejaarde 80 jarige directeur!!!


  Maak melding

 5. Van dit soort zaken moet men in de Surinaamse natuur nog veel meer maken. De voorzieningen moeten goed zijn in de natuur, oerwoud en het bos, genoeg zon/zonne-energie opwekken voor elektriciteit in de oorden voor internet om zaken snel met het thuisfront te delen, teevee , flora, fauna, in de dorpen van de inheemsen en marrons, enz.

  Bergsport/Bergbeklimmen moet ook worden gepromoot. In het westen is het erg populair bij veel mensen en het spreekt tot de verbeelding. Wel voor zorgen dat de voorzieningen wel top zijn op de bergen.

  De Surinaamse natuur, flora zeldzame planten, fauna/(zeldzame (nacht)dieren, bos(nacht)wandelingen, water, stroomversnellingen, watervallen, rust kunnen voor heel wat vertier, inheemse en marronscultuur, zeden, gewoonten, kampvuur spookverhalen kan voor ontspanning zorgen. Ook voor wetenschappelijke onderzoek.

  Gelet op het weer en klimaat moet men goed opletten welke perioden van het jaar het beste zijn voor een bepaalde soort vakantie/voor eco-vakantie.

  Wel moeten de gidsen kortom allen in de eco-branche goed opgeleide gediplomeerde en ervaren personen zijn. Ook EHBO-voorzieningen en naar de gebieden komen en weer van weg gaan moet uitstekend en vlot zijn. Hierdoor kan men het product goed aanbieden en verkopen aan de toeristen.

  De Inheemsen marrons moeten hun dorpen gaan inrichten om vakantiegangers te kunnen ontvangen. De overheid en ondernemingen, kortom de hele Surinaamse gemeenschap zou opzetten van stichtingen hiervoor deel moeten zijn, waardoor het een nationale zaak is, waarin ook iedereen uit/aan verdient.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Europeanen zijn kuddedieren, dus die gaan niet zo snel komen op een plaats waar niet veel andere Europeanen vertoeven. Daar moet men rekening mee houden.


  Maak melding

 7. Goed plan, maak het nog aantrekkelijker voor de Europeanen dan het al was, ben er 2 keer geweest voor een paar dagen de eerste keer om even bij te komen van een drukke periode, de tweede keer met vrienden die voor het eerst in Suriname waren, gewoon een fijne plek voor hun om te acclimatiseren bij en op het water, ook door de manier waarop je ontvangen werd en de dienstverlening van het personeel, heb wel eens anders meegemaakt in Suriname, ook de grote groep Nederlanders die er kwamen overnachten tijdens een georganiseerde rondreis door Suriname waren zeer te spreken over het resort en het eten, Voor de criticasters hier, ik ben een Nederlander, maar wel eentje die zijn militaire dienst in Suriname in 1973/74 doorgebracht heeft en nadien nog een ca.25 keer in dat mooie land geweest is voor minimaal 4 weken per keer en ondanks het bewind van Bouterse en zijn regering beslist niet voor de laatste keer, probeer geen onjuiste voorstelling van zaken te maken op vooroordelen en aannames, ik heb wel een aardig idee hoe bepaalde Surinamers in elkaar steken


  Maak melding

 8. Aanvulling

  Er zijn economische belangen, maar ook andere belangen onder andere, het behoudt van de natuur, flora en fauna.

  Wat dit betreft zou ik deze investeerders wel willen vragen om hier rekening mee te houden. Niet als idioten te veel te wedden op economische belangen en het behoudt van de natuur, flora, fauna geen rekening mee te houden.

  M.i. als er goede voorzieningen zijn gemaakt op een bepaald stuk terrein voor toeristen, recreanten, wat paden in de natuur, laat de natuur zoveel mogelijk met rust. Verstoren jullie het biologisch evenwicht niet. Laat wilde dieren, tijgers, poema, planten, zoveel mogelijk ook daar hun leefgebied en omgeving zien.

  De toeristen, recreanten moeten weten dat in bij het recreatie, vakantieoord Overbridge aan de Surinamerivier met zich kan vermaken, maar als men geen rekening houdt met wat wel kan en niet kan, men wel rekening houdt dat de Pirings wel daarvoor niet verantwoordelijk zijn. De rivier is ook hun leefomgeving. Ook als men in het bos of Oerwoud loopt men ook oog in oog met een hongerige poema kan staan.

  In Suriname wordt veel aan houtkap van bomen gedaan, vernietiging van de flora. Men moet er naar streven om zoveel mogelijk bomen in stand te houden. Als men bomen omhakt kijk u dan ook hoe oud die bomen zijn, bent u ook voor behoudt van flora en fauna. Kijkt u eens naar de jaarringen van de bomen en vraagt u en zie dan hoe oud zo een boom is.

  Natuurbehoud is wel belangrijk. Waar alleen maar een pad nodig moet men dat ook zoveel mogelijk doen. De natuur heeft genoeg te bieden om te zien en te weten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.